davcno stevilko avtomaticno posljejo iz davcnega urada, ko dobijo podatek o rojstvu... drugace pa poklicite... greste pa lahko tud same iskat stevilko na davcno, z rojstnim listom

Če je ne boš dobila, pa pokliči tja in vprašaj.
To je bila prva pošta, naslovljena na Miha
Za zdravstveno kartico je pa tako, da se morata z Matejem (saj sem si prav zapomnila, a ne) odločiti preko koga bo otrok zavarovan. Potem pa na Mačkovi pridobiš potrdilo o stalnem prebivališču za Žana (potrdilo potrebuješ, ker na roj. listu ni več tako kot včasih navedeno prebivališče) in ga skupaj z rojstnim listom dostaviš delodajalcu ali pa na Zavod za zdravstveno zavarovanje na Miklošičevo. Najprej dobiš en listek, ki ti služi kot kartica dokler ne prejmeš prave po pošti. Otrok je do 60 dni po porodu zavarovan še po starših, nato mora imeti svojo kartico, ali že omenjeni listek.
Sem brala od "žive dude". Meni se zdi, da je name priklopljen cel dan in da ne naredim čisto nič. Včasih komaj utegnem it lulat he he in malo popit..
Ja Nalin, res so prisrčni, ko nas opazujejo. Sva z mojim ravno včeraj ugotavljala, da bo treba mostiček s kakšno igračko kupit in ga na ležalnik montirat, da se ga malo zamoti
Jaz komaj čakam, da bo moja mami kaj doma, da bom lahko normalno jedla in poskrbela zase, ker sem od jutra do večera v pižami in poležavam na kavču skupaj z Mihom. Saj je v redu, ampak jaz bi rada še kaj pospravila in skuhala pa še sebe bi malo v red dala.
Tudi mi smo včeraj praznovali en mesec. V nedeljo je bil Miha težek malo čez štiri kilce. Na pregledu pri treh tednih pa je bil kar 5cm daljši in se mi zdi, da raste raste
Ja Uma, točno moje misli.
Danes je Miha spet jokal in ne znam pomagati

Sploh ne vem, kaj je narobe z njim in če sem se jaz kaj prekršila pri hrani in ga zaradi tega muči. Rada bi mu pomagala, pa ne gre in mi gre kar na jok. Danes je super, ker je vikend in smo vsi doma. Med tednom, ko sem sama je pa grozno, če takole joka, ker postane skoraj vijoličen od joka, ves vroč in s potnim čelom...
Ali so vaši pikci tudi mozoljasti? Naš ima poln obrazek mozoljčkov in ko joka si jih praska s prstki po ličkih. Upam, da kmalu minejo.
zdajle končno uspem kaj pisati. Mali je bil buden praktično ves dan

Ob devetih je pa od utrujenosti zaspal. Zdaj pa čakamo, da se zbudi, da ga nahranimo in damo spat. Upam, da bo vsaj par uric spal.
Tudi jaz razmišljam o darilu. Se mi zdi lepa simbolična gesta, čeprav se ne zaveda. Razmišljala sem o otroški telovadnici, ki jo imaš na tleh ali pa o igralnem mostičku, ki se ga da na namontirat na ležalnik, lupinico in voziček. Se mi zdi, da veliko opazuje in bi ga to lahko zamotilo. Po drugi strani pa bi rabil toplo kapico, ker mu bučka ful raste. Meni se zdi zelo dolg. Saj ni nič čudnega, če je iz 50cm pri porodu že v treh tednih zrasel na 55cm. Zdaj se mi zdi, da ima že blizu 60cm pa res ne pretiravam. Ni pa še bajsi, čeprav imamo že podbradek
Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.
Klikni in izberi svoj darilni paket!