cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

5 stvari za zadovoljnega dojenčka v vročih dneh

clock-img

16.4.2024

Pripravili smo izbor izdelkov, ki jih letos potrebuje vsak dojenček, da bosta kljub vročim dnevom, ki prihajajo, letošnja pomlad in poletje polna čudovitih dogodivščin.

5 stvari za zadovoljnega dojenčka v vročih dneh

Na vrata počasi trka poletje, z njim pa prihajajo vedno bolj vroči dnevi. Vsi vemo, da se je treba med vročino držati določenih pravil:

- Ne izpostavljamo se soncu med 10to in 16to uro, dojenčkov soncu sploh ne izpostavljamo, razen za krajši čas, ko se na primer kopajo, pa še takrat jih zaščitimo z zaščitno obleko in pokrivalom,

- pijemo dovolj vode: predvsem otroci zelo hitro dehidrirajo, zato je treba biti še posebno pozoren,

- Dojenčkovo in otroško občutljivo kožo še dodatno zaščitimo s kremami proti soncu.

 

5 izdelkov, ki jih morate imeti 

Pripravili smo izbor 5 izdelkov Lekobebe, ki so »must have«, da bosta letošnja pomlad in poletje polna zabavnih dogodivščin in ustvarjanja lepih spominov z najmlajšimi.

 

1) ČAJČEK za osvežitev (primeren od prvega dne dalje)

Sicer izključno dojeni otroci prvih 6 mesecev ne potrebujejo dodatne količine, vendar je čaj za osvežitev vedno dobra izbira. Otroški zeliščni čaj združuje kamilico, janež, komarček, golostebelni sladki koren, meliso, poprovo meto in majaron v napitek prijetnega okusa, ki odžeja. Čaj pripravite v obliki poparka in ga pokrijte, da eterična olja ne izparijo. Dojenčkom čaj pred pitjem ohladite.

 

čaj 

 

Še nasvet: Kako vemo, da je otrok premalo popil? Če ima vdrto mečavo, živordeče ustnice, če mu na popku stisnemo kožo in se ta zelo počasi vrne v prvotno stanje - vse to so znaki, da otrok potrebuje tekočino.

 

2) KREMA ZA RITKO za od vročine vnete predele kože (ritka, vrat, predel dimelj, notranja stran stegen, pod koleni), nega vnetega predela kože ob piku komarjev in drugih insektov.

Zaščitna krema v obliki brezvodnega mazila z lanolinom, vazelinom in mandljevim oljem blagodejno deluje na suho kožo, preprečuje ter varuje pred razvojem draženja, rdečice in izpuščajev pod plenicami. Primerna za nego predelov okrog spolovila in anusa, v predelu gub, pod pazduho, koleni, komolci in pod prsmi. Kožo mehča in jo varuje pred izsuševanjem. Primerna tudi za nego suhih mest obraza in telesa, za nego razpokanih ustnic, regad, herpesov, prsnih bradavic in kože med prsti na rokah in nogah, saj spodbuja njeno obnavljanje. Mazilo z dodanim cinkovim oksidom in tinkturo benzoje dobrodejno vpliva na kožo, jo pohladi, sprošča in daje občutek ugodja ter deluje blago antiseptično.

 

krema

 

3) HLADILNO MAZILO

Mazilo z olivnim oljem, vodo in glicerolom je namenjeno osnovni zaščitni negi kože pod plenicami. Varuje pred razvojem draženja kože zaradi mokrih plenic ali alergij na materiale v plenicah in vložkih. Ob nanosu pohladi ter mehča suho in hrapavo kožo. Primerno je za nego kože po daljši izpostavljenosti soncu. Trdno mazilo pred nanosom zmehčajte med dlanmi in ga večkrat na dan v tankem sloju nanesite na kožo.

 

mazilo

 

4) Lekobeba KREMA z dekspantenolom kot obnovitvena nega ob blažjih sončnih opeklinah in manjših praskah na koži

Krema s kamilico, ognjičem in dekspantenolom varuje kožo obraza in telesa pred izsuševanjem, jo mehča ter spodbuja njeno obnovo. Za aktivno nego kože vseh generacij po daljši izpostavljenosti soncu. Deluje antiseptično in protivnetno.

 

krema

 

5) RIBJA MAST ob sončnih in drugih opeklinah.

Z vitaminoma A in D bogato ribje olje in čebelji vosek spodbujata obnavljanje kože. Posebnost tradicionalnega mazila je dodatek dekspantenola (provitamina B5), ki spodbuja delovanje kože, blagodejno vpliva na vezno tkivo in podpira sposobnost obnavljanja kože. Brezvodna ribja mast varuje pred razvojem draženja zaradi mokrih plenic ali vložkov. Pomirja kožo po daljši izpostavljenosti soncu ali vročim snovem, jo mehča in varuje pred izsušitvijo.

 

ribja mast

 

Lekovita in Lekobeba

Izdelki kozmetične linije Lekovita in otroške kozmetične linije Lekobeba sodijo med tiste kozmetične izdelke, ki ne spreminjajo fiziologije kože, ampak kožo s hranilnimi snovmi naravnega izvora in vlago vračajo v njeno ravnovesje s spodbujanjem naravnih procesov regeneracije in zaščite.

Kozmetika spremlja biološki ritem procesov kože. Ne povzroča odvisnosti kože od sestavin v izdelkih in jo spodbuja k proizvajanju koži lastnih strukturnih sestavin.

Krepi odpornost kože na zunanje dejavnike in ohranja njeno vitalnost, čvrstost in sijaj. Rastlinski izvlečki, rastlinska olja, maščobe in voski kožo ščitijo pred negativnimi zunanjimi dejavniki, preprečujejo izgubo vlage, jo negujejo, se vpijejo v globlje plasti kože, jo hranijo in hkrati spodbujajo naravne presnovne procese kot so proizvajanje kolagenskih in elastinskih vlaken, vlažilcev in lipidov.

 

Več izdelkov lahko preverite >>TUKAJ<<.

Promocijsko sporočilo

news-img

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži rešijo življenja?

Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - varnost je vedno na prvem mestu.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem