cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Anitin sklad: dobrodelni sklad Anite Ogulin

Novo ustanovljen sklad, ki je ustanovljen z namenom hitre pomoči ljudem v najglobjih stiskah.

Anitin sklad: dobrodelni sklad Anite Ogulin

Pri ZMP Moste Polje so predstavili Anitin sklad - dobrodelni sklad za takojšnjo pomoč ljudem v stiski. Zapisali so, da pri vsakodnevnem delu z uporabniki v okviru vseh programov, ki jih izvajajo na ZPM Moste-Polje se že dolgo kaže potreba po skladu, iz katerega je takoj mogoče kriti zneske neposredne pomoči za plačila življenjskih stroškov ali drugih izdatkov, ki omogočajo najosnovnejše preživetje, izognitev  izvršbam, nakup nujnih stvari.

 

Hitro reševanje je bistvenega pomena

"Hitro reševanje najglobljih stisk je namreč izrednega pomena. S takojšnjim reševanjem situacije namreč preprečimo, da bi se stiske še bolj poglobile. V ta namen imamo zato novoustanovljen Anitin sklad, ki bo namenjen zelo hitri pomoči otrokom in družinam." 

 

anitin sklad

 

Ob ustanovitvi sklada Anita Ogulin poudarja, da je ključno, da s takojšnjim odzivom prosilce za pomoč razbremenimo in prekinemo občutek negotovosti in obupa: »Nujno je, da v tistem trenutku prosilci za pomoč dobijo nek občutek varnosti, osebo, ki jih razu-me, ki ji je mar za posameznika, in ki ji vrača upanje da je stiska rešljiva, čeprav se v tistem času in stanju ne zdi. Nato seveda nadaljujemo z nudenjem celostne pomoči v okviru programa Veriga dobrih ljudi in drugih podpornih projektov za otroke, mlade in družine v stiskah, ki jih izvajamo na ZPM Ljubljana Moste-Polje v vseh slovenskih regijah.«

 

Kako pomagam?

Sklad lahko na pot delovanja pospremite s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo ANITA10 na številko 1919 ali pa s poljubnim nakazilom na

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje,

Proletarska 1, 1000 Ljubljana

IBAN SI56 3300 0000 1303 865, Addiko bank d.d.

BIC: HAABSI22

Sklic: SI00 777

 

Vir: ZPM

news-img

Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje železa.

Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in umskih zmogljivosti, glavobolov, lomljivih las in nohtov.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem