cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Naj gre otrok v šolo? (nasvet vzgojiteljice)

clock-img

5.2.2024

Preden naženete ta isti strah v kosti vašega malčka, poskusiti sami ugotoviti, česa vas je strah in zakaj pomisleki. Je morda razlog, da gre čas čisto prehitro in bi še malo imeli dojenčka/malčka in niste pripravljeni na nov naziv »šolar«.

Naj gre otrok v šolo?

V mesecu februarju v nabiralnik pripotuje vabilo, ki je zlo stresno za marsikaterega starša, vpis v šolo. Strahovi s katerimi ste se spogledovali, pridejo na dan, bo zmogel, kaj če je prezgodaj, bi se moral še eno leto igrati, mu bom vzel/a otroštvo … bi se vseeno odločili za odlog šolanja … Kako se torej odločiti, da boste naredili tisto, kar je za vašega otroka najboljše?

 

Preden naženete ta isti strah v kosti vašega malčka, poskusiti sami ugotoviti, česa vas je strah in zakaj pomisleki. Je morda razlog, da gre čas čisto prehitro in bi še malo imeli dojenčka/malčka in niste pripravljeni na nov naziv »šolar«. Vzemite si čas in otroka opazujte čim bolj objektivno – kako se obleče, kaj ga zanima, kaj nariše in če risbico podpiše, gre vse bolj v detajle, sestavlja vse bolj precizno, potrebuje svoj mir in prostor … so njegovi stavki jasni in smiselni, je besedišče pestro in vas velikokrat preseneti širina razmišljanja, poglobljenost vprašanj … je njegov čas s prijatelji, zanj, vsak dan bolj dragocen …

 

PREBERITE TUDI: Moje vrednote in pričakovanje okolja (nasvet vzgojiteljice)

 

Pogovorite se z vzgojiteljico, da boste dobili vpogled funkcioniranja v skupini. Pogovorite se z otrokom, kako se on počuti o tem, kakšna so pričakovanja … Skupaj z otrokom spodbudno klepetajte o šoli in o novem obdobju. Naj bosta vaša zadnja projekta še samostojnost v stranišču (ja, mislim brisanje ritke) in zavezovanje čevljev in tako bo vaš otrok sigurno pripravljen. Ob tem, pa se boste tudi vi lažje soočili z dejstvom, da je čas.

 

Dragi starši, zmorete!

Vzgojiteljica Miriam

 



miriam kalan

Miriam Kalan navdušuje delo z ljudmi, še posebej z najmlajšimi. Po duši naravoslovka, ki je matematiko in fiziko zamenjala za predšolsko vzgojo. Učiteljica plavanja, animatorka in strastna potapljačica, z veseljem barva platna in obraze. Radovednost jo vodi do različnih formalnih in neformalnih znanj, ki jih z veseljem tudi deli.

Z vami diplomirana vzgojiteljica, ki poleg vseh ostalih izkušenj in interakcij, že vrsto let "hodi v vrtec" in temu pravi poslanstvo. Hkrati pa ohranja jezikavo trmoglavko, ki jo žene, da bi vsak zakaj imel svoj zato.

 



 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.


DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem