|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Moje vrednote in pričakovanje okolja (nasvet vzgojiteljice)

Miriam Kalan, 22.1.2024
Tako je vaša odločitev, ali boste otroku za rojstni dan najeli celoten Disneyland ali pa mu boste v bližnji okolici pripravili skriti zaklad. Bo ogromna torta iz slaščičarne ali boste skupaj z otrokom pripravili najboljše domače ježke.

image
Kakšno praznovanje mu boste pripravili? (Foto: Freepik.com)
/11


Vsi si želimo biti sprejeti, biti videni in obdani s prijatelji. Ni nam všeč ideja, da je v življenju pomembnejša kvaliteta od kvantitete in tako želimo otroku omogočiti kar je družbeno najbolj sprejemljivo in kar se včasih ne sklada z našimi prepričanji ali finančnimi zmožnostmi.

 

Je res za vse to kriva »družba«? Mi smo družba in sprejemljivo je, kar iz katerih koli razlogov sprejmemo. Tako je vaša odločitev, ali boste otroku za rojstni dan najeli celoten Disneyland ali pa mu boste v bližnji okolici pripravili skriti zaklad. Bo ogromna torta iz slaščičarne z Michelinovo zvezdico ali boste skupaj z otrokom pripravili najboljše domače ježke, ki jih bo ponosno delil s prijatelji. Boste otroka zavili v znamke ali boste vašemu otroku dali zavest, da je čudovit in da je trenerka od fanta, ki jo je podaril prav njemu.

 

PREBERITE TUDI: Kaj narediti, ko otrok noče v vrtec? (nasvet vzgojiteljice)

 

Ne pravim, da se za kvaliteto morate odpovedati finančnemu obilju. Pravim pa, da neprecenljivo ni treba, da je vezano na denar. Kadar boste v dilemi, vam povem, da boste napisali veliko lepše spomine, če se boste sankali na polivinilasti vrečki, kot če boste čakali, da prihranite za motorne sani.

 

Kakorkoli se boste trudili, vam včasih enostavno ne bo uspelo. Takrat objemite otroka in mu povejte, da je objem za vas in da včasih tudi odraslim enostavno ne gre. S tem boste otroku dali še eno čudovito lekcijo, ki ga bo spremljala celo življenje.

 

Dragi starši, zmorete!

Vzgojiteljica Miriam

 



miriam kalan

Miriam Kalan navdušuje delo z ljudmi, še posebej z najmlajšimi. Po duši naravoslovka, ki je matematiko in fiziko zamenjala za predšolsko vzgojo. Učiteljica plavanja, animatorka in strastna potapljačica, z veseljem barva platna in obraze. Radovednost jo vodi do različnih formalnih in neformalnih znanj, ki jih z veseljem tudi deli.

Z vami diplomirana vzgojiteljica, ki poleg vseh ostalih izkušenj in interakcij, že vrsto let "hodi v vrtec" in temu pravi poslanstvo. Hkrati pa ohranja jezikavo trmoglavko, ki jo žene, da bi vsak zakaj imel svoj zato.

 



 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
5
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
5
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
4
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
4



Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?