IZVIRNO SPOROČILO: biba007
O, helou Ratatujček. Mah ja, smo v 35t, pa so mi razložili, da to še nič ne pomeni. Mali ima slabih 1800g in čedalje počasneje raste
. Če prav razumem sta varianti slaba in slabša, samo da še ne vejo, katera je katera. Zgodnji porod ali nedonošenost.
Glede Blejčeve pa ravno srfam....in sem našla tole http://med.over.net/forum5/read.php?117,4208162. Ne vem, ne vem.... ne sliši se ravno fajn.
Pri meni je blo tako, da sem prišla v LJ zaradi kratkega materničnega vratu. Me je pregledala Dr. Blejčeva in takoj ugotovila, da je večji problem pri meni, da imam res ogromno plodovnice. Ji je bil že moj ogromen trebuh zelo sumljiv (dvojčki gor ali dol). In da bom ležala pri njih do poroda, ker je s tolko plodovnice je lahko zelo nevarno, da bi bila kje drugje, ko mi bo voda odtekla. Je tudi podrobno pregledovala moj tedaj plod A, da bi ugotovila vzrok, zakaj imam preveč plodovnice. Na UZ je takrat sicer zgledalo vse OK....
da ne bom več dolgovezila... rodila sem potem čez teden dni. Moj plod A je dejansko imel okvaro na požiralniku, ki je bila vzrok za preveč plodovnice.
Vmes ko sem ležala v 4. štuku in šla sama sebi na živce, sem ji malo težila, če me bodo še kaj pregledovali. Pa mi je lepo razložila, da nimava kaj drugega, kot čakat. Da od dodatnih UZ ne bo nobene koristi. Le več nervoze.
No, če gledam za nazaj, je bilo z njene strani vse speljano v mojo najboljšo korist.
Jst sem tudi slišala kaj čez njo v stilu, da zna biti preveč direktna in da zna kdaj pretiravati. In da je marsikoga že prizadela s kakšno izjavo. O njeni strokovnosti pa nisem slišala pripomb.
No, jst pač veliko dam na to, da so ljudje strokovnjaki. Prijazni gor ali dol. Direktni gor ali dol. Če gre kaj zlo narobe, je še kako pomembno, da imaš človeka, ki ve kaj dela.