Pozdravljene!
Danes praznujemo 3. mesece in smo prav dobre volje.
Kdo bi si mislil, da bo to tako hitro minilo. Moram reč, da se je pri nas prvi mesec res malo bolj vlekel, ker je bilo toliko novega in smo prištevali vsak dan, sedaj pa štejemo skoraj že po mesecih, ker gre vse tako hitro in brez problemov.
Drugače pa opažam, da se je naša Neli začela drugače oglašati. Do sedaj so bili večninoma zvoki: a, e, u, o, gu, je, ou in podobno, sedaj pa je odkrila, da zna cviliti in sedaj prakticira večinoma samo to.
To ni nezadovoljno cviljenje, to je cviljenje pomešano z smehom in če jo še jaz malo spodbudim z odgovarjanjem (svojim cviljenjem), smo kot na koncertu najstniške skupine.
Super zabavno, danes ko praznujemo bomo cvilili kar v triu, se nam bo pridružil še očka.
Ja, res so posrečeni ti naši sončki. Midva sva danes imela UZ kolkov in je vse ok (bilo je že takoj po porodu, vendar pri nas delajo pri 3 mesečnikih UZ preventivno pri vseh otročkih) tako da zdaj imamo samo še pampersko. No zdej so tudi že veliko bolj stabilni kot na začetku in je prav fajn.
Danes je tako fantastičen dan, sva bila cele 3 ure zunaj - js bi bla kr cel dan. Ko se zbudi se najeva potem pa bova verjetno še za kakšno urco odpeketala na sprehod.
Lep dan vsem
Ojla
Danes sva bila v posvetovalnici. Meri 63 cm, težki pa smo 7000 g. Dobil je tudi prvo pikico. Tako je bil bogi. Zaenkrat ni še nobene reakcije, upam, da je tudi ne bo.
Drugače pa je v redu. Vsak dan več čeblja in vriska. Smeji se pa tako, da se zraven še vsi drugi. Prava mala pojavica je. Sedaj se veselo zabava v stolčku, tako, da se imam čas za javljanje.
Se pa še vedno polno dojiva. Sama moram paziti na prehrano glede mleka in jajc, ker je na ti dve hrani še vedno občutljiv. Takoj ko se pregrešim, je reakcija. Pa bomo tudi to prebredli, smo imeli isto sranje že pri večjem, tako, da sem že navajena.
Lep pozdrav
Anja** kaj pa imaš punčko ali fantka, kje pa si rodila? Očitno sva se "matrale" na isti dan, jaz sem se v Ljubljani.
Mi smo pa kolke slikali že pri 1,5 mesecu in imeli tudi ortopeda, ker smo imeli medenično vstavo (z rito ven) in so kolki bolj občutljiva zadeva. Na srečo je bilo vse o.k. in tako da smo samo na plenički že od takrat.
Danes je bil pa res lep dan in bi bilo škoda, če ga ne bi izkoristile in šle na sprehod. Tudi mi smo imeli ta teden pregled ,kjer so našo Lino cepili, ima 63 cm in 5900g. Šele zdaj vidim, kako hitro mineva čas in kako hitro rastejo. Na začetku se bolj vleče ko ubistvu samo je in spi, zdaj ko pa je že tako aktivna pa je vse drugače. Lina tudi veselo cvili in vrešči od veselja, ampak kravc pa noče past.
lp
Lepo je prebrat, da ste že mimo s cepljenji. Mi se pa verjetno ne bomo, ker mali smrka in kašlja. Bomo videli.
Včeraj je bi pravi tečko in je cel dan prejokal in prespal. Danes se je prvič začel naglas smejat. Pa je bilo bolj podobno kriku, ki se ga je še sam ustrašil. Kravce pridno pase, čeprav mu položaj na trebuhu ne ustreza. Mora biti res dobro razpoložen, da je tudi na trebuhu dobro. Zamotit se zna s telovadnico, tako da lahko tisti čas kaj po stanovanju pospravim
Kolki so OK in že en teden smo samo v pamperski.
Komaj čakam, da se kaj otopli in da izgine sneg, da se začneva bolj aktivno potepat. Bo katera hodila na plavanje za dojenčke?
pri nas se nazadnje hranimo med osmo in deveto uro. Nato se pol ure do uro uspavamo in nato se zbudimo med peto do sedmo uro zjutraj, ko se znova hranimo. Tudi , če se kdaj zbudi prej, po hranjenju zaspi nazaj. KO bi le trajalo. Je pa tako, da ponoči od tretje zjutraj do petih rad jamra. Ko v poltemi stopim do njegove posteljice se premetava in spi naprej. V sanjah se naglas smeji ali pa stoka (to je verjetno priprava na kakanje). Zjutraj se oglasi in ko pridem do posteljice se lepo smehlja in me gleda. Ko pa ga primem v roke pa prav hitro diha, ker ve, da se bliža hrana

Spi v svoji posteljici, ki je v najini spalnici.
V knjigi Brez joka v sanje lepo piše, da je rutina dobra, da je za dober spanec potreben tudi dnevni počitek, da morajo otroci čez dan dobro papati in da otroci spijo dlje, če gredo spat prej in ne kot zmotno mislimo starši, da morajo iti pozno spat, da bodo lahko potegnili s spanjem do jutra. Ko smo ga dajali spat ob enajstih ali polnoči, se je zbujal ob treh in petih zjutraj.
Meni se pa zdi, da se mali obrčajo po vremenu. Pri nas je kakšen dan mali sonček cel dan, včasih pa je tako siten, da je samo po rokah in joka. Tudi pri nas so se ta hudi krči končali pred kakšnima dvema tednoma. Zdaj se še zmeraj kakšen dan pojavijo. Upam, da bo kmalu tudi tega konec. Včeraj smo imeli obiske in je prijatelj rekel svoji ženi naj našega fantka kaj v roke vzame, ker sem jaz tako zmatrana
Je res že tako hudo?
Zdi se mi pa, da je možno, da se že zobki pripravljajo. Pri nas je zadnje dneve prava tečka. Vseskozi si celo pest tišči v usta kot da ga srbi in bi tudi jezik bi ven potegnil, če bi ga lahko

in slina teče v potokih (ne pretiravam). Baje se zobki lahko pripravljajo tudi kakšen mesec ali več.
Nalin, imaš zeliščne kapljice, ki jih dobiš v lekarni? Meni se zdi, da so super. Včasih pomaga čisto preprost čajček s kamilicami, da pomiri želodčka. Poskusi.
Nalin, upam, da se je Žan kaj vnesel in da je s teboj že bolje.
Midva sva pa danes peljala Miha na drugo posvetovalnico. Težek je točno sedem kilogramov in dolg 64cm (ni bilo preveč natančno, ker je preveč krčil nogice). Povedala sva ji, da smo na flaški in je rekla, da naj kar še ostane tako in da naj ne posežemo prezgodaj po gosti hrani. Odločila sva se, da vsaj še mesec in pol počakamo oz. do takrat, ko ga mleko ne bo več dosti nasitilo.
Bili smo CEPLJENI! Miha se je drl ko zmešan. Na začetku pregleda je še veselo grulil potem pa dretje do onemoglosti. Rezultat cepljenja je pa sitnoba, ki kar traja in jokavost nonstop. Sem mu naredila obkladek z alkoholom in sem mu ga gor dala. Upam, da ga bomo zdajle uspeli uspavat. Zdi se mi, da mora biti že hudo utrujen. Lepo se imejte...zdaj ga grem spet naokrog nosit.
Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.
Klikni in izberi svoj darilni paket!