cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Pozor: Široki trakovi so lahko dojenčkom nevarni!

Simpatični široki trakovi, ki jih starši pogosto uporabljajo za zaščito ušes oziroma kot okras na glavi dojenčka so lahko smrtno nevarni, opozarjajo prijatelji družine, katerim dojenček je zaradi takšnega traku umrl.

Pozor: Široki trakovi so lahko dojenčkom nevarni!

Starši, pozor! Široki trakvi so dojenčkom zelo nevarni, so zapisali prijatelji britanske družine, katerih dojenček je tragično izgubil svoje življenje zaradi takšnega traku. Kot poročajo, naj bi deklica umrla v nosilki zaradi zadušitve, ker je širok trak zdrsnil z njenega čela.

 

Otroka v nosilki morate ves čas preverjati!

Opozorilo je na družabnem omrežju delila prijateljica družine in v njem zapisala: »Moja prijateljica je žal izgubila svojo 14 tednov staro hčer. Mislila je, da deklica mirno spi v nosilki, v kateri jo je prenešala na daljšem sprehodu, ko pa jo je preverila, je opazila, da je trak, ki ga je nosila na glavi zdrsnil čez nosek in usta, deklica pa se ni premikala ... Umrla je.«

Objavo je delilo veliko število uporabnikov družabnega omrežja po vsem svetu v upanju, da bo opozorilo doseglo čim več staršev. Ob tem je pomembno opozoriti tudi na to, da je otroka v nosilki potrebno velikokrat preveriti, še posebej, ko v njej zaspi. Med daljšo hojo se je priporočljivo večkrat ustaviti in dojenčka vzeti iz nosilke.

 

PREBERITE TUDI: Strokovnjakinja svetuje, kakšna je pravilna uporaba nosilke in kdaj je otrok zrel za nošnjo v nahrbtniku.


Pozornost ni odveč

Facebook je sicer objavo umaknil in dejansko niso znane nobene podrobnosti o tej družini, tako da so se pojavila ugibanja, da je mogoče šlo za lažno novico. Kljub temu, če je to res ali ne, je varnost teh trakov vprašljiva in starši moramo biti pozorni, ko gre za življenje naših dojenčkov.

Veliko novopečenih staršev uporablja takšne okrasne široke trakve predvsem pri punčkah. Sicer se strinjamo, da so male deklic z njimi res simpatične in to še ne pomeni, da jih ne smejo nositi, ampak mogoče ni odveč biti pozoren na to, v kakšnih primerih jih nosijo.

Upoštevajte sledeče:

  • Med samim nošenjem traku dojenčka večkrat preverite.
  • Najbolje je, da imate otroka vedno na očeh, da lahko hitro odreagirate, če mu/ji trak zleze z glave.
  • Nikoli naj otrok ne nosi takšnega traku med spanjem. Če želite posneti lepo fotografijo dojenčka s trakom medtem ko spi, ga uporabite le za fotografiranje in ga potem snemite z njegove glave.
  • Vedno imejte v mislih, da je lahko širok trak nevaren in naj le ta ne bo v dosegu majhnih otrok, če niste zraven.

 

VIR: bellybelly.com.au

 

news-img

Katera je najboljša anti-colic steklenička?

Nanobébé, vodilno ime v inovacijah dojenčkovih izdelkov, je od lanskega leta na voljo tudi v Sloveniji. Večkrat nagrajeni izdelki ponovno z novo zlato nagrado.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem