|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   že spet o spanju
25.6.2005 22:00:58   
ana b
Hoj!
Danes po dolgem, dolgem času, pa moram spet jaz malo zatežiti. Odkar se naš Nejc giblje po dveh (zaenkrat še z našo pomočjo), ni več časa niti za dihanje. Se je pa v tem tednu, spet pokvarilo naše spanje. Ja prav ste prebrale - spet.
Prvih šest mesecev grozni problemi, nato čez noč izboljšanje in sploh nobenih problemov, ne s spanjem niti z uspavanjem. Od srede tega tedna, pa zopet problemi z uspavanjem. Vse počnemo kot pred tem, pa ne deluje. Po kopanju in hranjenju smo se običajno malo cartali, potem pa v posteljo, kjer je običajno še malo godel, nato pa zaspal. Sedaj pa divja, se plazi, vstaja,... Ko ga položiš v posteljo se takoj postavi na noge z zmagovitim nasmeškom.
Jaz res več ne vem, kaj naj še poskusim. Vžge vožnja v avtu in ga nato prenesem. Nisem čist sigurna, da se mi ljubi vsak večer z avtom kroge po LJ delat, drugo pa je da gacelo popoldne ne pustimo spati, nakar ob 19:30 zaspi, se pa zbudi ob 4 zjutraj. Verjemite od teh možnosti, nimam ljubše. Naj še omenim, da to nespanje sovpada s spoznanjem, da se lahko sam postavi na noge. Koliko časa ga bo to tako navduševalo, da ne bo mogel spat?
Zdaj pa dovolj. Upam, da ni preveč za prebrat in da je katera že uspešno prebrodila tako izkušnjo in me boste vsaj malo potolažile.
Hvala in lahko noč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   že spet o spanju
25.6.2005 22:15:41   
Gina
- to obdobje navdušenega vstajanja mine po par mesecih
- zakaj pa ga uspavaš, pusti ga v posteljici, pa naj se igra, dokler ne bo omagal, saj je vseeno, če prej vstaja, divja, se bo že naveličal, pa čez nekaj časa ugotovil, da je to čas za spanje (no, pri nas tako prakticiramo)

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   že spet o spanju
25.6.2005 22:17:21   
Elena B
Imaš 100% razumevanje z moje strani. Enako počne moja Lana Maria. Vse smo že probali (z avtom ne)in na koncu: ostanem ob njej, ker se joka ko odidem dokler ne zaspi. Ne me vprašet koliko zdrži!!! Ful. Popoldan zelo malo spi, zvečer zaspi od 21.00 do 22.00 cca. in na srečo spi celo noč. Nato s ezbudi ob 6.30. Se vstaja, skače, poje... pred spanjem in ko se zbudi.
A smo veseli! :((:((:((

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   že spet o spanju
25.6.2005 22:23:59   
ana b
Hi Gina!
Ni tako enostavno, ker se sploh ne igra, ampak začne po pol minute glasno kričat in nato sledi jok, ki ga lahko pomiriš samo tako, da ga vzameš iz posteljice in pustiš, da hodi.

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   že spet o spanju
25.6.2005 22:34:20   
Gina
Aha, se spomnim, kako je bilo to pri našem. no, ti povem, kako smo mi to rešili. Moj:love: je naredil tako fajn ograjo, ki gre okrog najine postelje, pa jo komot gor pa dol snameš. Visoka je toliko, da ob njej stoji ali skače, pa ga lepo drži. Ponoči jo pa prestavim na posteljo od malega. Potem ko malega skopam in oblečem, pa nafutram, zihr kdo od naših leži na postelji pred tem TV-jem, ki je v spalnici in jaz dam malega lepo k njemu. Malemu je vseeno, kdo je z njim. Če ni nikogar, pa se tudi meni ne ljubi gledat TV, pa ga dam tja in se usedem pred računalnik, ki je v isti sobi. Ker ve, da je nekdo z njim, je pomirjen, se začne igrat in slej ko prej zaspi. Včasih traja tudi uro ali dve, včasih pa takoj dol pade. Če je zelo siten, potem sem zihr pri njemu, pa pleza po meni in se crklja. Ampak meni je fino, ker zraven malo tv bulim, malo se crkljam, mali pa ne teži. Zato jaz pravim, da je taka ograja zakon. Vsaj zame.

Mogoče bi to šlo tudi na postelji od malega, samo to bi bilo meni bolj komplicirano, tako pa zdaj ne zgubljam energije s tem, da bi čakala, kdaj bo zaspal. Ko zaspi, pa zaspi.9nebesa

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   že spet o spanju
26.6.2005 23:23:21   
Marogica
Pri nas otroka spita od svojega 4 oz. 6. meseca sama (vsak v svoji sobi), v temi, brez joka in posebnih uspavanj. Je pa res, da jih dmo spat vedno ob isti uri, da imata v sebi naravnano uro spanja. Vedno gremo domov, pa čeprav je luštno in bi še radi ostali. Tako sta sedaj že tako navajena, da če jih ne začnem spravljati spat, mi reče ta večji(4 leta) :"mama, greva se tuširat, jaz sem utrujen in bi šel spat." Kar se vstajanja tiče (v postelji), ti priporočam spalno vrečo, v kateri se otrok težje vstaja, nato pa ga po vsakodnevnem ritualu (hranjenje, kopanje) položi v posteljo, mu preberi pravljico, zavrti Cd ali kaseto in se poslovi od njega. Seveda se bo 3,4 ali celo več dni pritoževal, jokal in izsiljeval. Nato pa se bo navadil. Naj ti ne bo hudo, če boš slišala otroški jok teh par dni, vedi, da bo to le 3,4 dni in ne 5 let. Ne očitaj si (tako sem naredila jaz), ker če je otrok zdrav, previt, sit, mu ne manjka ničesar in je to le navada in njegovo veseljee, da si zopet ti popustila. lp

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   že spet o spanju
27.6.2005 10:18:55   
saratanja
!Hola!

Pri nas imamo iste probleme z ustajanjem v posteljici. Lahko je še tako utrujen, da glavico komaj dvigne, pa se bo vseeno ves tečen prekopicnil na trebuh, od tam na kolena, potem pa glavo pokonci in evo se že režimo in postavljamo ob ograjico. Spalna vreča nič ne pomaga, pravzaprav je še huje, ker se kljub njej zvleče pokonci. Potem pa v njej skače od enega konca do drugega. Sem tudi jaz poskušala, kot svetuje Marogica, pustiti ga samega, pa smo pridelali sam zelo veliko buško. Ko skače v vreči nakoli je še bolj nevarno in velikokrat trešči z glavo ob ograjico. Pa še plezat je začel po ograji.... Sedaj nam ne preostaja drugega kot večerni ritual. Najprej kopanje, potem hranjenje ribic, pa še prelistat knjigico in potem ležat v posteljico. Tam dobi najprej čaj in ko postane zadosti zaspan še mleko....če je preveč razigran, ga je včasih potrebno kar držati za vrečo, da ne razsaja preveč....ker čim mu dovoliš vstati...no potem traja uspavanje toliko dlje. Traja pa včasih deset minut drugič pa celo uro ali tudi več.

Sicer pa mi, kjub temu da bomo v nedeljo stari eno leto, še vedno ne spimo celo noč. Saj nekajkrat mu je uspelo, pa je vdeno kaj prišlo vmes, da se je spet začel zbujati..vsaj enkrat, danes pa smo sploh imeli zeeeelo naporno noč.

Bo že bolje. Sedaj pač hodimo in je cel svet preveč zanimiv, da bi spali:)

Pozdravček

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?