|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Padec
30.8.2006 22:13:10   
N _ B
Tudi nam se je zgodil padec. Nikomur ne privoščim tega, kar sem preživljala zadnje tri dni.

V soboto proti večeru smo se s prijatelji dobili na pijači. Malčki so se igrali in skakali. Malo okoli nas, malo po igralih, ki so bila nedaleč stran. Naša pupa je naenkrat začela plezati po toboganu v kontra smeri. Parkrat smo jo opozorili, naj tega ne dela. Ravno nameravala sem it do nje in ji na bolj oster način pojasnit, da se tega ne dela, da lahko pade. Bila je na polovici tobogana. V trenutku se je obrnila in zacvilila:"Oči, glej me!" Hotela se je zapeljati navzdol. Tudi ust nismo uspeli odpreti. Obrnila se je preveč sunkovito, izgubila ravnotežje in čez rob tobogana padla vznak. Padla je z višine cca 1,2 m, naravnost na hrbet in nato še z glavo nazaj. V hipu se je obrnila na bok. Stekli smo k njej. Mož jo je dvignil in je stisnil k sebi, da se ni preveč premikala. Nisem je še slišala tako jokati. V naslednjem trenutku je izgubila zavest. Samo z belimi očkami je pogledala in glavica ji je omahnila na stran. Bila je kar prozorna. Popolnoma brez barve. Klicali smo jo in budili. Kmalu je zajokala in nas pogledala. Bili smo v dilemi ali poklicati rešilca ali jo peljemo sami. Do urgence smo imeli cca 5 km. Šla sem po avto. Mož ni bil sposoben vozit. Prijatelj je šel z nami. Sledil je naslednji šok. Mož ji je rekel, naj stegne nogice, da ji bo bolj udobno. Odgovorila je: "Ne morem," in malo kasneje v presunljivem joku:"Nimam nogic". Nisem vedela, kaj naj. Spreletela me je mrzlica. Streslo me je. Nisem vedela kaj naj. Najraje bi ustavila kar sredi ceste. Pred vrati urgence sem jo prijela za gleženj in dvignila nogico. Padla je dol. Noge so bile popolnoma mlahave. Začela sem izgubljati tla pod nogami. Imela sem občutek, da se bom zdaj zdaj onesvestila. Bila je bosa. Narahlo sem jo požgečkala po podplatu. Ja, nogico je umaknila. Še bolj grobo sem jo prijela za gleženj. Bilo mi je čisto vseeno. Tudi, če jo zaboli, samo da čuti moj prijem. Čutila je. Hvala bogu.

Bili smo takoj na vrsti. Pregledala jo je zdravnica. Odziv zenic je bil normalen, pljuča uredu, trebušček bp. Na hrbtu, kamor je padla se je videla rdečica. Na glavi ni bilo nobene buške. Zdravnica v tistem trenutku ni videla simptomov, da bi nas poslala dalje, opozorila pa je, da je otrok verjetno še v šoku in, da se zna kasneje pokazati. In to se je zgodilo. Ko smo prišli domov in se je umirila, je čez uro in pol začela bruhati. Oblekli smo se in se vrnili v dežurno. Sledil je ponoven pregled in napotnica na UKB v Ljubljano. Ob 22.00 smo prispeli v Lj. Medtem, ko sem v sprejemni izpolnjevala obrazce je malčica ponovno bruhala. Sestra je brez besed vstala in šla pomagat možu. Napotili so nas dve sobi naprej in niti do tja še nismo uspeli priti, že so nas klicali noter. Bila sem pozitivno presenečena. Še bolj pa nato nad odnosom osebja. Bila je mlada zdravnica, ki me najprej sploh ni vprašala, kaj je bilo. Zagledala se je v malčico in njeno pozornost popolnoma preusmerila z nežnimi in razumevajočimi besedami: "Kaj si hotela prej na hodniku povedat? Sem te slišala, kako si se glasno pritoževala? Veš kaj, tale frizura čist paše k tvojim očkam. Boš zapeljivka kajne? A lahko pogledam, kakšne barve učke imaš? Bom pogledala, kakšno frizuro imaš zadaj. Mi poveš, kako je ime tvoji frizerki? Jaz bi šla tudi k njej...." V tem času, ko jo je ogovarjala, jo je otrok dobesedno požiral z očmi, ona pa jo je pregledala. Na zadnjem delu glavice je nastala buška in modrica. Bilo je dovolj za rentgen. Slikali so jo dvakrat. Nato smo malo čakali. Čakalnica je bila polna. Bila sem skoraj prepričana, da bova ostali v bolnici. Po cca 45 minutah so nas poklicali nazaj v ordinacijo. Na obrazu tehnika je bil nasmešek. Nič hujšega ni bilo, "le" močnejši udarec. Slike niso pokazale nobene notranje poškodbe. Dobili smo izvid in navodila na kaj naj bomo pozorni doma. Hvala bogu. Oddahnilo se nama je. Odšli smo domov.

Ko smo prišli domov, pa je za menoj šele prišlo. Začela sem razmišljati, kaj bi se lahko zgodilo, če...... Noro. Celo noč nisem zatisnila očesa. Vsake toliko časa sem vstala in šla k njej, preverit, če še diha. Sama od sebe se je zbujala na 3 ure, tako, da mi je ni bilo treba budit, kot so nam naročili ob odpustu. Bila je popolnoma pri sebi, tožila je le, da jo boli glava.  V nedeljo čez dan je veliko počivala. Dala sem ji sirup proti bolečinam. Ona je bila vse bolje, midva z možem pa ne. Enostavno ne moreva pozabiti, kaj se je zgodilo in kakšno srečo v nesreči smo imeli. Očitava si ne, ker enostavno včasih ne moreš preprečiti nesreče. Kot je enkrat rekel pediater, da če otrok ne bi bil zdrav, ne bi bil živ in razposajen.

Čuva jo user posted image  in želiva si, da bi jo še celo življenje.
Pikica najina, rada te imava.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Padec
30.8.2006 22:17:28   
N _ B
Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila celotnemu osebju UKB v Ljubljani, ki je bilo dežurno preteklo soboto, 26.08. med 22.00 in 24.00 uro. Še posebej pa prijazni dr. Katji Štraus (upam, da sem si pravilno zapomnila priimek). To je bil (na srečo) moj prvi obisk urgence in priznam, da sem bila glede na zgodbice in kritike, ki jih slišimo  na račun osebja in urgence, več kot pozitivno presenečena. 

Hvala vsem še enkrat. 

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Padec
30.8.2006 22:18:29   
Anonimen
kar solze imam v očeh! hvala bogu da je vse ok! res ne veš kako hitro se lahko pripeti to prav nam in našim otrokom!

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Padec
30.8.2006 22:19:24   
Jančika_
Ojoj, kar dlake so mi šle pokonci, ko sem to brala. Boga punčka in bogoa vidva z možem. Ne morem si predstavljati, kako se počutiš v takem trenutku...drži se!

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Padec
30.8.2006 22:19:26   
anitaz
Ko sem tole brala, me je kar mrazilo!!! Grooooooza!!! Kako vas je moglo bit strah!!!! Kak ose hitro kaj takega zgodi, a ne?

Samo da je s princesko vse v redu!!!!! So jo res angelčki čuvali!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Padec
30.8.2006 22:19:54   
tulip
Oh, me je kar stiskalo ko sem to brala....
Vesela sem, da je pikica v redu in user posted image  za pogum in prestani strah staršema!
Ne moremo jih dovolj pazit, ne, teh naših sončkov, da se ne zgodi nepredvideno..... Res potrebujemo veliko sreče in user posted image  ob strani, da odrastemo brez hujših nezgod..
Še enkrat, sem res vesela za vas!!!

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Padec
30.8.2006 22:21:02   
Anonimen
Ojej tole je bil pa res šok za vse.
Še mene je vzelo sapo ko sem tole brala.
Naj jo user posted image  angelčki čuvajo še naprej!

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Padec
30.8.2006 22:38:45   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

kar solze imam v očeh! hvala bogu da je vse ok! res ne veš kako hitro se lahko pripeti to prav nam in našim otrokom!


se strinjam. glavno da je prebolela - pretres možganov ni mali hec, hvalabogu je bilo samo to. pa buška. in nič resnejšega.  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image za malo princesko: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Padec
30.8.2006 22:50:28   
klepetka
Super,da se je tako dobro izteklo.verjetno si mislila dr.Katjo Štrus .ja,ona pa je zdravnica , taka kot je treba.Tudi mi smo zadnjič na urgenci naleteli prav na njo in res vsaka ji čast.Res.
lp


_____________________________



(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Padec
30.8.2006 22:53:29   
N _ B
Hvala.

Dr. KATJA ŠTRUS

(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Padec
31.8.2006 6:35:54   
CUKRČEK
ojoj, mene bi kap, če se mi kaj takega zgodi. Res ste imeli srečo v nesreči, da mali ni bilo nič hujšega.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Padec
31.8.2006 6:47:37   
Anonimen
Vau, grozno, ampak res ste imeli srečo, hvala bogu.

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Padec
31.8.2006 7:27:55   
BarbaraE
Ojoj, ves čas ko sem brala, sem razmišljala, a bi jaz sploh lahko tako trezno razmišljala, kot si ti. O tem, da si se spomnila jo požgečkat po stopalu pa vse. Jaz bi najbrž isti trenutek v nezavest padla. Najbolj pomembno pa je, da se je srečno končalo. user posted image  Res imate enega user posted image , ki vas čuva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Padec
31.8.2006 7:34:03   
darjatimci
Tole je bila pa za vas huda preizkušnja.Kako nemočni smo starši,pa naši navihančki imajo toliko energije in vse morajo preizkusit.Mislim,da ni otroka,ki ne bi preizkusil tega plezanja po toboganu,vsaj jaz ga še nisem videla,kadar smo bili na toboganih.
Bi pa tudi jaz imela dve pohvali, za travmo in malo operacijsko na urgenci,v zadnjem letu smo bili tam dvakrat in imamo tudi zelo dobre izkušnje,takega odnosa bi bili veseli še v kaki drugi ambulanti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Padec
31.8.2006 8:40:02   
Anonimen
Joj joj kar groza me je bila,ko sem to brala.Men bi pomoje vse odpovedalouser posted image
Sem se kar zamislila,ker Maša tudi tako leze gor in nič ne pomaga,da bi jo ustavila.........

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Padec
31.8.2006 9:06:24   
Mikica
Punčka je res imela srečo.
Tudi naš frkolin je prejšnji teden padel (izgledalo je zelo nedolžno), naslednje jutro je bruhal in smo ga peljali k zdravniku, ta nas naprej napoti na urgenco. Tudi mi smo bili deležni hitre obravnave pri pregledu in pri rentgenu. Naš je moral ostati na opazovanju 48 ur v KC na oddelku otroške kirurgije.
Ob tej priložnosti se tudi jaz zahvaljujem vsem zdravnikom in sestram, ki so bili izredno prijazni in znajo ravnati s takimi malimi škrati, da sodelujejo pri pregledih user posted image .

Kljub pazljivosti in opozarjanju na previdnost se padci dogajajo, upam pa, da jih bo čim manj!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Padec
31.8.2006 11:21:43   
SašaR
Kar jokati sem začela ko sem brala vašo nezgodo. Hvala bogu da se je vse srečno končalo. Nas pa verjetno take vragolije naših tamalih še čakajo.

_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Padec
3.9.2006 9:11:31   
Anonimen
Šokantno,res,karstisnilo meje v želodcu.Res je nikoli ne veš,kdaj bo tisti trenutek,ko se kaj zgodi,pa čeprav še tako paziš in opozarjaš,otroci so neprevidljivi.Tudi nam s je zgodila nesreča na izletu v Ljubljani.Tamali se je izmuznil kot kača iz mamičinih rok in pristal na glavi na železnem robu.
Na čelu je zazijala globoka rana in vse povsod je bilo veliko krvi.Tamali jaz in njegova mama smo bili krvavi,ko smo prišli na urgenco.
Sploh ni bilo treba nič pojasnevati osebju,kar tako so nas spravili v ambulanto in v pol ure je bil oskrbljen,pregledan in zašit.Ne vem,če bi bili tako hitro
na vrsti v naši Izolski bolnišnici,kamor smo sprva hotele v vsej tisti paniki in šoku peljat tamalega.
V glavnem,da je z otročkom vse v redu sedaj,ne morem pa ti reči,drugič morate bit bolj pazljivi,ker to ne velja,ker nikoli ne veš,kdaj in kaj se lahko zgodi,pa če še tako paziš in si jim za hrbtom.

(odgovor članu SašaR)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Padec
3.9.2006 9:28:55   
Marogica
Samo, da je najhujše za vami in da nima kakšnih  težjih posledic.

Mogoče to. Ko sem brala tvoj post, sem se "spotaknil" ob tem, da ste jo opozorili, da naj tega ne dela. Ne vem sicer, koliko je punčka stara, vendar smo mi že pri ta večjemu ubrali drugo "tehniko". Kar hitro sva ugotovila, da če rečeva npr. "ne tam plezati, ker boš dol padel" ali pa "pazi, da dol ne padeš", da to otroku nič ne pomeni, ker ne zna preceneti možne nevarnosti. Tako sva začela pri vseh nevarnješih stvareh otroka učiti, kako nekaj narediti.
Npr. že 10 mesečnega sva začela učiti, da gre iz kavča dol tako, da se obrne in gre z nogicami naprej(ker je silil z glavico naprej). Nisva ga midva dol dajala, vedno sva ga obrnila tako, da je imel nogice proti tlom. Isto je bilo s toboganom in stopnicami v hiši. Pri toboganu sva tako ali tako vedno zraven in tehnika je vedno ista.
Kako mora splezati po stopničkah gor, kako se usesti, kje se prijeti......, sedaj dela vedno tako. Pri stopnicah pa vedno plazi po vseh štiri, ko gre dol, pa ritensko po vseh štirih. Seveda sva vedno zraven. Sedaj se je navadil in ni variante, da bi npr. pri stopnicah kar stopil. Vedno se postavi na vsee 4 in gre dol ali pa gor.Vse to govorim seveda sedaj za 20 mesečnika, ker ta večji je star že 5,5 let)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?