|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ivf/icsi???
13.6.2008 20:19:12   
divans1
A mi lahko kira prosim razloži, kakšen postopek je to? To je naziv za umetno oploditev? hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ivf/icsi???
14.6.2008 19:34:39   
kajsica
Če te zanima ta tema, je najbolje da se pridružiš na temi Upajmo skupaj; IVF/ICSI junij tam boš zvedela vse kar te zanima.

Drugače pa gre samo za način oploditve, postopek priprave je enak.

IVF se uporablja predvsem v primerih, ko ima težave ženska, moški pa kvalitetne spermije.

ICSI se uporblja, ko ima težave moški in sicer ima premalo plavalcev. Takrat v laboratoriju, plavalce "primejo in potisnejo" v žensko celico.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ivf/icsi???
17.6.2008 9:34:59   
Anonimen
Zdravo!

Mene pa zanima ali te lahko da ginekolog na ICSI ker ima moj slabe plavalčke samo 18% ima dobrih, brez da grem jaz čez vse te postopke..... Ker z UZ so me že pregledovali in do ugotovili da nima nobenih pregrad. Ker sem imela že 2 neuspešni nosečnosti mi j G namignila da bova po dopustu šli kar na ICSI, ker že spet delava na otročku zdej že 7 krog, prej sva pa več kot leto dni.

A je to možno in koliko časa čakaš na to?

Hvala za odgovore.

Lp

(odgovor članu kajsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ivf/icsi???
17.6.2008 20:22:31   
kajsica
Pikica, ne razumem te dobro! Katera G ti je rekla da greš na ICSI? Tvoja osebna ali v neplodnostin ambulanti?

Lej ker tvoja osebna ti lahko da samo napotnico za neplodnostno in potem oni določijo kako in kaj dalje. Če nimaš pregrade, je super, kaj pa prehodnost jajcevodov, si bila na pregledu, kaj pa merjenje hormonov, da se vidi tudi kako ti ovuliraš, kaj pa pregled za endometriozo si imela???? lej tu je pa še toliko drugih če-jev, tako da.....

Res pa je, da če ima tvoj slabe plavalčke, boš hitro prišla na ICSI, zavisi pa tudi v katero enoto boš šla!

V MB je mislim da čakalna doba 8 mesecev za posvet, potem pa še ena dva meseca, da prideš do transferja. Kako je s pregledi v MB ne vem, to bi ti morale povedati punce ki so tam. Če ti ne uspe v postopku, je čakalna doba trenutno naslednjih 8 mesecev za posvet in tako dalje.

V LJ na GK (tu sem jaz) je čakalna doba za posvet približno 3 mesece, pa pregledi pa vse kar boš morala dati skozi in koncu konzilij, mislim da tudi ne boš dosti kaj hitreje prišla skoz, da si pridobiš vse izvide. Če ti v postopku ne uspe, m oraš počakati 3 cikluse in greš lahko dalje. Toliko pa moraš počakati, ker je tvoje telo preobremenjeno od hormonov.

Pri Rešu v Dravljah in postojni bi prišla po moje najbolje in najhitreje skoz, verjetno nekje v roku 2 mesecev, samo trenutno v kolikor mi je znano nima koncesijskih postopkov ampak samo samoplačniške.

Moraš pa računati tudi na to, da so sedaj dopusti pred vrati in to ti doda še dodatni mesec.

Pa samo še to; ne glede na to ali ima tvoj slabe plavalčke, je fajn da tebe tudi pregledajo, ker tudi ti imaš lahko kakšno malenkostno težavo, pa bi to pomenilo, da ne bi uspelo ali pa splave. Npr. endometrioza povzroča splave in nezmožnost zanositve.....Ker če greš na umetno oploditev, uspeh ni garantiran, gre pa veliko veliko živcev in je velik fizični napor za vsako žensko, zamisli si, da te stimulirajo s hormoni in da naravno proizvedeš eno do nekako 2 jajčeci v ciklusu, tu pa jih tudi 10 ali več.

Moj nasvet, če veš da imata težave, čimprej pojdi po napotnico za neplodnostno ambulanto in pojdita dalje.

Veliko sreče vama želim!!!!

Če te pa še kaj več zanima, se nam pa pridruži na temi: Upajmo skupaj, IVF/ICSI junij, tam so dekleta zbrana in vseh lokacij in ti bodo lahko dale najlažje nasvet kako se odločiti. Vse pa smo v postopkih ali pa med njimi!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ivf/icsi???
17.6.2008 20:29:18   
DaisyE
Če je vzrok moška neplodnost, potem te ne bodo izpostavljali ne vem kakim preiskavam, itak se tekom postopka pokaže kako in kaj.

Kdaj se dohter odloči za ICSI ne vem, lahko ti pa napišem, kakšne mam referenčne vrednosti na spermiogramu (poudarjena pisava):

MIKROSKOPSKA ANALIZA
koncentracija semenčic (krat 10 na 5/ml) večje od 20
stevilo semenčič v ejakulatu (krat 10 na 5) večje od 40
število hitro gibljivih (krat 10 na 5) večje od 20
hitro progresivno gibljivi (v %) večje od 25
negibljivi (v %) manjše od 50
stopnja gbljivosti (1-4) 3,4

MORFOLOŠKA ANALIZA
normalni (v %) večje od 14


Kdo pa je tvoja G? Se ukvarja z neplodnostjo. Če je specialistka in če ti je rekla, da boste šli v ICSI, potem bo kar držalo.

Pa veliko sreče.

_____________________________

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ivf/icsi???
17.6.2008 20:33:34   
Anonimen
hi
Midva sva imela ICSI postopek in so mene tretirali enako kot če nebi bila zdrava, pred tem sem 2x normalno zanosila , sedaj pa imam drugega partnerja, ki pa je imel samo 4% spermo. Sem pričakovala, da bom drugače tretirana a žal ne, tako da boš verjetno morala kar vse dati skozi, no naj pa povem ,da sva sedaj ža v 19.tednu in  je vse ok, in to želim tudi vama...

(odgovor članu kajsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ivf/icsi???
17.6.2008 23:57:44   
mišaaa
Pozdravljene!

Mene zanima če katera ve kako poteka postopek ivf v mariboru. Najprej me zanima kako te obvestijo o datumu po pošti, telefonu ali kar v ambulanti. No in potem ko imaš datum me zanima kako se začne. Kdaj moreš prit v bolnico kako dolgo moraš ostat notri,... Lepo Vas prosim, da mi vse katere kaj veste o tem sporočite sem namreč v zelo težkem položaju zelo me je strah in upam, da me boste vsaj malo pomirile. Hvala za odgovore.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ivf/icsi???
18.6.2008 0:15:57   
leed1
Pozdravljena Miša !
Jaz ti lahko pomagam le s tem da ti povem, kako to poteka v LJ IN v PO.
Ni to spet tako hudo, kolikor se ti to zdi, je pa kar stresno, vsaj meni je bilo.
A si prvič?

(odgovor članu mišaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ivf/icsi???
18.6.2008 0:27:07   
lea30
Miša, jaz ne vem, kako to poteka v MB, lahko ti pa povem kako je to v Postojni in Ljubljani, če ti kaj to pomaga.
Ravno tako kot je leed1 že omenil,....

(odgovor članu leed1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ivf/icsi???
18.6.2008 10:36:59   
anci banci


Pri Rešu v Dravljah in postojni bi prišla po moje najbolje in najhitreje skoz, verjetno nekje v roku 2 mesecev, samo trenutno v kolikor mi je znano nima koncesijskih postopkov ampak samo samoplačniške.



Jaz sem seznanjena z drugo informacijo.. pri dr.Rešu so koncesijski postopki imaš pa tudi možnost samoplačniških če seveda želiš biti ultra hitro v postopku, drugače je pa kake 3 mesece največ za čakat...
no moja priajetljica je bila v mesecu in pol na vrsti in to v konsecijskem postopku
če ima partner izredno slabe plavalce žensko ne pregledujejo- pri moji prijateljici je imel partner mumps v otroštvu in je imel slab rezultat spermiograma in ko je dobil dr.Reš rezultate od spermiograma in videl da je porazno stanje jima je takoj rekel da bosta imela metodo icsi in njo ni nič podrobno pregledal
jima je pa uspelo v prvo


(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ivf/icsi???
18.6.2008 11:04:24   
Anonimen
Hvala za odgovore, jaz nisem bila še na nobeni drugi preiskavi kot na pregledu za antifosfolipidni sindrom kjer so ugotovili da sem pozitivna in to je tudi razlog splava in mrtvorojenega otroka, drugače so me v na oddelku za reproduktivno medicino pregedali samo UZ - čno kjer pa so mi rekli da je vse O.K.

Zanime me ker mi je moja osebna ginekologinja rekla da mi bo dala napotnico za ICSI ( da skrajšamo dobo čakanja na otročka in da se potem posvetimo zdravljenju AFS) pa me je zanimalo ali to kar pomeni da padeš noter, pa vidim da na žalost ne..........

Upam da nama bo čim prej uspelo brez vsega tega sra.......


Lp

(odgovor članu anci banci)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ivf/icsi???
18.6.2008 20:56:46   
mišaaa
hej!

Ja prosim leed1 in lea30 če mi poveta. Vse informacije so dobrodošle.

hvala

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ivf/icsi???
18.6.2008 22:42:44   
kajsica
Anci banci, lej punce ki so pri Rešu v postopkih, so rekle, da mu je z majem ali junijem zmanjkalo postopkov na koncesijo, ampak da naj bi jih z ali po poletju spet dobil. Pravim pa da so to informacije iz druge roke. Pri Rešu pa je na koncesijski postopek potrebno čakati le kakšnih 14 dni do 1 meseca dlje in ni bistvene razlike. Moraš pa po določena zdravila v Italijo! Res pa je da pri njemu ženske ne delajo dodatnih preiskav, če ugotovi neplodnost pri moškemu!

Pikica, jaz lahko edino povem iz prve roke, kar se tiče GK. Tudi če ima moški slabe plavalce, mora ženska dati vse preiskave skoz, brez trte mrte. Preskoči le IUI postopke!!!! Poleg tega, mora konzilij odobriti postopek, predlaga pa te izbrani G v neplodnostni ambulanti. Tvoja osebna G ti da samo napotnico za neplodnostno ambulanto, ker predvidevam, da ni specializirana za neplodnost (če je potem ne vem kakšen je postopek). G v neplodnostni ti na podlagi rezultatov preiskav določi postopek in terapijo. Npr: Moj je delal spermiogram sprva v drugi bolnišnici, pa v LJ ni veljal, ga je moral še enkrat tam delat, pa čeprav je bil izvid star šele 1 mesec.

(odgovor članu mišaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ivf/icsi???
19.6.2008 8:52:28   
Anonimen
živijo a mi lahko katera pomaga ker ste prave stokovnjakinje moj je delal spermiogram in izvid je takšen
barva- bledorumen
količina-4
ph-8
utekočinjenje -da
hitro gibljivih semenčic- 0,4
počasi gibljivih- 0,15
na mestu gibljivih- 0.05
negibljivih-0.4
stopnja gibljivosti->4
oblika gibljivosti 2 in 4
koncentracija - 93
št.semenčič 372
normalnih- 0,45
nenormalnih 0,55
levkociti -0
okrogle celice- 2
is fruktoza 16
is kisla fosfata 13,6
ginekolog mi ni nič posebej komentiral za njega ko sem ga vprašla če je vredo ampak se je posvetil samo meni tako da sem sama dala že skozi hsg in laporoskopijo.In sedaj morava čakat do septembra in če nama  ne bo ratal greva na umetno.Pojavljajo pa se mi vprašanja kam naj greva in kaj naju še čaka. Aja sama pa sem imela pregrado in imam samo en jjačnik in po jajcevodih sem imela poliacistične . hvala za odgovore in pomoč

(odgovor članu kajsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ivf/icsi???
19.6.2008 10:56:33   
anci banci
kajsica
res mu je zmanjkalo,, ker je meni rekel da se bomo šele septembra pogovarjal o umetni oploditvi če seveda do takrat ne zanosim naravno
ja zdravila moraš it pa res iskat v Italijo ker so tam cenejša kakor pri nas

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Moški odrastejo šele pri 43 letih
Kot so ugotovili raziskovalci, lahko pričakujete, da bo vaš moški zares odrasel šele v srednjih letih. Moški namreč odra...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?