|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vzpodbudnih besed, prosim
9.10.2006 22:39:53   
monja
Naš sonček je šel danes prvič v jasli na uvajanje. Me je presenetil, nič ni jokal, se je kar zaigral z drugimi. Najbrž je vedel da sem v bližini... Jutri ga bom za kako urico pustila samega...bom videla, kako bo. Sva kar navezana drug na drugega.

Saj vem, kaj si zdaj mislite, kaj pa ta sploh potrebuje tolažilnih besed. Ampak mene tako boli pri srčku, pa na jok mi gre, ne morem iz svoje kože. Pa ne me narobe razumet, vesela sem da gre v jasli, v družbo, saj to je zanj pomemben korak v življenju, korak v svet, v socialno okolje... Potem pa spet ta čustva... Do zdaj sva bila le midva, a se je "vmešala" še druga oseba, ki ga bo vzgajala in ga nasvoj način imela rada-hvala bogu!!! Ljubosumje? Ne bi temu tako rekla, saj vem da ga nisem rodila zase, da je prav, da ga "delim" z drugimi ljudmi... Te "svoje krize" in solz otrokecu seveda ne kažem, o jaslih mu govorim samo lepe stvari, kako se bo tam lepo imel in da 100 % pridem po njega...
Jaz pa ne morem drugače...

Tiste, ki ste podobno doživljale, povejte, kako ste to prebrodile? Hvala vam user posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vzpodbudnih besed, prosim
9.10.2006 22:50:28   
Jutra
Veš kaj, uvajanje v vrtec je istočasno navajanje mame in otroka na nov način življenja. Počasi ga boš morala spustiti, da začne odkrivati tudi nov svet. In kot prvo moraš zaupat v ustanovo, v kateri ga boš puščala, in sprejeti , "začutiti", da je vzgojiteljica res tista prava oseba.

Ko sem jaz spoznala, da mi ustrezajo okolje in vzgojiteljice našega vrtca, potem sem postala trdno odločena, da je takšno varstvo najboljše za mojega otroka. Zame osebno ni bolše izbireuser posted image

Ti se pa skupaj s tvojim sončkom veseli vsakega dne, ko bo šel v vrtec in ko boš prišla ponj. Pogovarjaj se z njim o tem kot o lepih doživetjih.user posted image

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vzpodbudnih besed, prosim
9.10.2006 22:58:54   
Marogica
V bistvu ne rabiš vzpodbudnih besed, naj ti bo vzpodbuda, da gre tvoj otroček rad v vrtec. Pa mogoče še to, da je tudi tvoj otroček samostojna oseba/osebnost, in to je šele začetek njegovega življenja. Samo "vidva" sta bila takrat, ko si ga imela še v trebuhu.

Kako sem jaz to prebrodila pri mojih dveh? Nekako tako sem razmišljala kot ti, na začetku tvojega posta. Misli nanj in ne nase v tem primeru.

Mogoče malo grobo napisano, je pa resnično.

Vse lepo še najprejuser posted image

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vzpodbudnih besed, prosim
9.10.2006 22:59:03   
sato
Monja, nič ni narobe s tabo- mislim, da smo se skoraj vse počutile podobno. Mene že sedaj stiska, ko se spomnim, da bo tudi moj drugi user posted image  kmalu šel v vrtec.
Ko boš videla, kako tam uživa, ti bo lažje.
Čez leto, dve pa boš mogoče kak vikend zavzdihnila:"Zakaj ni vrtec odprt tudi v nedeljo kake tri ure?"user posted image

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vzpodbudnih besed, prosim
9.10.2006 23:33:10   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: sato

Čez leto, dve pa boš mogoče kak vikend zavzdihnila:"Zakaj ni vrtec odprt tudi v nedeljo kake tri ure?"user posted image


SE strinjam. Letos je naš petletnik po 3 tednih morja dejal, da komaj čaka, da gre zopet v vrtec. "jaz tudi", sem mu odgovorila. user posted image  Pa še res je bilo takouser posted image

(odgovor članu sato)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vzpodbudnih besed, prosim
10.10.2006 6:47:38   
srki
Vsako mamico stisne pri srčku, ko mora prvič za dlje časa pustiti svojega sončka nekje za dalj časa.

Tolaži se s tem, da ko bo enkrat otroček spoznal radosti vrtca in ko se bo igral s svojimi vrstniki, potem bo vse lažje, za tebe in za otročka. Vse se preživi in vse smo preživele, boš videla, da boš tako močna, da boš tudi ti.

Želim vama čim manj jokauser posted image

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vzpodbudnih besed, prosim
10.10.2006 7:26:38   
lukec
Mi smo imeli kar nekaj problemov pri uvajanju. Je trajalo dobra dva tedna, da se je malo umiril in da prvič ni user posted image , ko sem šla. In tako sva jokala Luka v vrtcu, jaz pa doma ... Srček me je tako bolel, da sem mislila, da ga bo razneslo. To se je dogajalo spomladi. Potem je bil skoraj celo poletje doma in sem s strahom čakala prvi dan prepričana, da bo spet kriza. Pa nič, vse o.k.user posted image  In zdaj veselo hodi v vrtec. Zvečer in čez vikend pa se imamo še bolj lepo, ko smo skupaj, ker se čez teden malo pogrešamo.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vzpodbudnih besed, prosim
10.10.2006 8:46:33   
muki1
Eh, kaj, jaz sem pa taka, da se zjokam. Pa me ni nič sram zaradi tega. Pri meni se pač vsake toliko mora ventil sprostiti, zato kar jokaj sestra user posted image .
Resnično, ko sem Nežo dala v vrtec, se mi je paralo srce. Ta porodniška mio je bilo najlepše leto življenja, res. Tako fajn sva se imeli, tako sva uživali, potem pa kar naenkrat vsega konec. Služba do treh, pa v vrtec, domov, kosilo na brzake, pa je bila ura že krepko čez 16.30. Ob 19.00 pa smo se že šli kopat in v posteljo pripravljat. Kar naenkrat sem imela občutek, da so mi odrezali ves čas za mojega otroka.
Seveda sem tudi sama razmišljala na enak način kot ti, normalno, da ni otrok tvoja lastnina, ni igrača, ampak tudi ona je kar trpela prve tedne. Seveda nisem svoje žalosti kazala pred njo, ampak sem tak potihem zadrževala v sebi, potem sem nekega večera izbruhnila in sem kakšno uro jokala, pa sem šla spat. Po tistem pa sem se tudi sama nekak začela uvajati v novi način življenja in počasi ugotoviš, da ti kar paše vse skupaj........

Jaz sem zdaj spet tik pred porodom, tako da se pripravljam na novi krog....pa vem, da sem že vse enkrat dala skoz, pa mi bo pri drugem otroku isto hudo...... takšna pač sem.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vzpodbudnih besed, prosim
10.10.2006 8:52:44   
Anonimen
Veš zakaj se mame tako počutimo?Zato ker se začnemo zavedat,da se trga tista nevidena vez,da življenski dogodki in nuje,strižejo nevidno popokovini,ki povezuje mamo in otroka.
Sedaj ti bom nekaj povedala.Ko je moj sin domov dobil pismo,da bo moral v vojsko(pazi,še nič ni bilo dorečeno,ker se je v tistem obdobju menjaval zakon)
sem začela jokati kot dež.user posted image pa ni bil več otroček,bol pa je še vedno moj sin.user posted image
Aja,v vojsko pa ni šel,ker ga je zajel nov zakonuser posted image
Torej,mamine solze so opravičljive v bilokakšni situaciji.

(odgovor članu monja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vzpodbudnih besed, prosim
10.10.2006 12:57:53   
Grascakinja
Tudi mi nismo imeli nobenih težav z uvajanjem, pa sem vseeno ene parkrat mal pojokcala. Upoštevaje vse, da sem sama izbrala to obliko varstva, vedoč, da je to zanjo in za vse najbolje in z zupanjem v vzgojiteljice in vse ostalo, pa sem tulila. Je pač čustveno to zelo naporno obdobje.
Zdaj pa, ko tamale še slečt ne morem preden mi pobegne v igralnico, vem, da se mi je izplačala vsaka solza. KO gre otrok rad v vrtec, je to naravnost blagoslov.
Zdrži in bodi močna, boš videla, vse bo še v redu. Imela bosta čas samo zase, ne bo skozi ves dan malo, ampak se boš lahko načrtno in kakovostno ukvarjala z otrokom. Vajina vez bo še močnejša.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vzpodbudnih besed, prosim
10.10.2006 15:38:27   
Tejccy
Tudi meni je bilo hudo, ko sem ga mogla tam pustit najprej za urco, pa potem za dve in tako naprej. Bolelo me je pri srcu, še posebej ko se je jokal. Ampak se je privadil in tudi jaz sem se privadila, ker vidim, kako rad gre v vrtec. Otrok se tam nauči reda in ima sovrstnike s katerimi se igra-ker doma tega nima.
S časom je dosti lažje in lepše, ko ti otrok lahko pove kaj so počeli v vrtcu, tko da ne bit žalostna vse se bo lepo izteklo.
pozdravček

_____________________________

Ni lepšega trenutka, ko se ti otrok nasmehne in te objame

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vzpodbudnih besed, prosim
10.10.2006 19:10:31   
monja
Res ste mi lepo napisale user posted image . Saj v sebi vse to vem in si to venomer ponavljam, a sem morala slišati še od vas kakšno besedo, dve.
Hvala vam, mi je zelo pomagalo. Ne bom rekla, da so se v meni čustva od včeraj na danes zelo spremenila, a vsaj drugače gledam na vse to. Sem ponosna na svojega sončka, po tistem ko sem danes odšla-pustila sem ga samega za slabo uro-, baje ni nič jokal, nekaj malega čez kake pol urce, a se je tudi hitro pomiril, kot je rekla vzgojiteljica. Pa si rečem, "mama, posnemaj svojega korajžnega sinka, saj tam mu je lepo"!

Morda boste rekle, da sem čudna, ampak vam kar povem, da si bom sprintala vaše poste in ko mi bo šlo na jok, jih bom prebrala vedno znova... HVALA!!!!

monja

_____________________________

Mati ni oseba, na katero bi se opirali,
ampak oseba, ki naredi opiranje nepotrebno...

(odgovor članu Tejccy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...
Top poletno varstvo za otroke 2024
Napočil je čas, ko je treba poiskati in rezervirati termine za poletne počitnice. Mi smo vam pripravili izbor TOP idej z...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?