Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 17:15:40
|
|
|
|
gold fish
|
....naš pikec je pa danes spet malo meseka jedel....sem naredila kurjo juhico...za njega vzela stran preden sem zakuhala, mu dodala meso, brokoli, cvetačo in korenček...malo zmiksala ....ne čisto gladko...pa je jedel.....mmm...mmm.mmm.. je blo dobro .... Pa celo fajn mu je bilo, da so bili koščki, ki jih je občutil v ustih...no vsaj zgledalo je tako.... Mu pa dam čisto malo aptamila zraven, da je malenkost bolj gosto.....
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 19:36:18
|
|
|
|
pf
|
Zdravo babike. Mi trije pa smo bili danes na izletu na Ptuju, Laninem rojstnem mestu. Smo se potepali in je bilo prav luštno. Jutri pa greva kri dat, če ne bo spet taka gužva v laboratoriju. Sva že zadnjič šle, pa je bilo eno dvajset om in dedijev pred nama in sva šli. Ko sem omenila, da bi babiki kri vzeli, ni noben pokazal interesa, da bi naju spustili naprej. Ko sem se obrnila na laborantko, mi je tudi ona rekla, da naj pridem drugič. Gold fish aptamil si mu dala v juhico?
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 19:53:08
|
|
|
|
lana17
|
Večer!
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 19:53:59
|
|
|
|
lana17
|
Midva greva drug teden tud dat kri.
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:07:05
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: pf Gold fish aptamil si mu dala v juhico? ja, čisto malo....... drugač doječe mame dajo malo mlekeca, toliko, da je prvič bolj mlečni okus..... čisto mini ... Še nisi slišala za to? ...... mlečna juhica ...ma ne se hecam.....
< Sporočilo je popravil gold fish -- 1.3.2009 20:08:26 >
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:08:35
|
|
|
|
lana17
|
Vem, da ste že velik napisale, pa sem pozabla...s katero zelenjavo ste začele...ste jo tud zjutraj uvajale? A ste potem sadje dajale popoldan?
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:14:21
|
|
|
|
Jazzy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: leda jazzy, sej si že zasuta s pomirjujočimi sporočili, ampak če pogledaš rastoči seznam boš vidla, da ni lija edina, ki se ni zredila za 450 g na mesec...v našem koncu ljubljane je to spodnja meja za prve tri mesce, ko itak vzhajajo. moja taprva je bla cel sumo borc, tko da jst, ponosna mati na svoje polnomastno mleko, pri eli skor vsakič razočarano zavzdihnem pri tehtanju. no, sej to se zdej že pričakuje od mene, da sestre zabavam . in recimo ta zadni narastek je bil ene 300 g in sem rekla pediatrinji:"ma sej mi bo shirala!" in se je mal smejala, pol pa rekla, da je to čist ok. ker roko na srce, shirana res ni videt, nima pa treh podbradkov, kokr sem navajena Joj Leda ti men tolk fantastično pišeš!!! Bi lohk kake baby-kolumne pisala...druga Carrie Bradshaw Drgač pa ja saj vem, da še ni razloga za kako paniko. In kakor kaže ga tudi ne bo - je danes gospodična že tretji dan zapored pojedla cel obrok zajtrka in večerje (oboje 160 ml), za kosilo pa 60 ml bučk. Tale zelenjava ji zgleda ne diši tolk kot pirina kašiča z mlekom. Ampak če bo šlo tko naprej bomo hitr na parih obrokih GH. Kar se mi pa zdi zanimivo je pa to: zjutraj in tud zdej zvečer po obroku ni hotela več moje joške Hudiča, to mi pa zdaj ni nič jasno, ker do zdej je blo (tko kot se je ena izmed vas luštno izrazila) prava 'joško-pijavka' Hmmmm..... interesting, I say.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:16:56
|
|
|
|
Jazzy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: lana17 Vem, da ste že velik napisale, pa sem pozabla...s katero zelenjavo ste začele...ste jo tud zjutraj uvajale? A ste potem sadje dajale popoldan? Jaz sem začela z bučko, naslednja bo krfjola, pol pa korenček, pol pa koleraba. That's the plan anyway...kdo ve kakšen je pa njen Sadje je pa na začetku boljše dat dopoldne oz. nekje do 14h, ker jih lhako (ni pa seveda nujno) potem mal matra. Vlaknine in kisline pa to...
< Sporočilo je popravil Jazzy1 -- 1.3.2009 20:17:43 >
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:26:47
|
|
|
|
ključek
|
dober večer...............
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:27:49
|
|
|
|
ključek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1 IZVIRNO SPOROČILO: lana17 Vem, da ste že velik napisale, pa sem pozabla...s katero zelenjavo ste začele...ste jo tud zjutraj uvajale? A ste potem sadje dajale popoldan? Jaz sem začela z bučko, naslednja bo krfjola, pol pa korenček, pol pa koleraba. That's the plan anyway...kdo ve kakšen je pa njen Sadje je pa na začetku boljše dat dopoldne oz. nekje do 14h, ker jih lhako (ni pa seveda nujno) potem mal matra. Vlaknine in kisline pa to... ja , mi smo dokaz za to. je zadnjič imela take krčke.............. ..........tako da sadje prej........
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:28:53
|
|
|
|
ključek
|
IZVIRNO SPOROČILO: gold fish IZVIRNO SPOROČILO: pf Gold fish aptamil si mu dala v juhico? ja, čisto malo....... drugač doječe mame dajo malo mlekeca, toliko, da je prvič bolj mlečni okus..... čisto mini ... Še nisi slišala za to? ...... mlečna juhica ...ma ne se hecam..... jaz tud to prvič slišim. kaj, pol ji nej skuham zelenjavo, zmiksam pa dodam eno žličko hipp-a?? kaj pa ko ji bom dodala meso???
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:30:55
|
|
|
|
ključek
|
naša princess pa zelo rada je sadje, zelenjavo pa ne glih. poje kakšne 3-5 žlic, pa noče več. ali naj sedaj malo počakam, ali kar nadaljujem z zelenjavo?? pa jo je že ful jedla, sedaj pa spet štrajk. jaz ji dajem-krompir+korenje+bučka+brokoli+cvetača. pa še kolerabo bomo zdej probale. pač menjam kar imamo. krompir in korenje sta pa skoraj ziher vsak dan.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:31:38
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: lana17 Vem, da ste že velik napisale, pa sem pozabla...s katero zelenjavo ste začele...ste jo tud zjutraj uvajale? A ste potem sadje dajale popoldan? jaz sem mu dala krompir, bučko, brokoli, korenček, cvetačo, .... če mu ni šlo...recimo brokoli...sem mu ga dala med jabolčnim frutkom...ker jabolko ima rad.....je pol jedel brez problema..... nisem pa vsake zelenjave uvaja samo par žličk ampak kolikor je pač pojedel....včasih več, včasih manj.... niso pa to bile neke velike količine... ..zdaj mu pa kar več vrst zelenjave dam, ne samo eno, pa recimo malo mesa v juhici...
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:32:27
|
|
|
|
ključek
|
joj, pa še to............sedaj ko leži na boku, fula dviguje glavo........... ..............pa ko se iz hrbta prevali na trebušček že obvlada obe rokici in jih da naprej.......ne leži na njih ampak jih ima pred sabo.................
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:32:52
|
|
|
|
lana17
|
Ne vem kaj sem razmišljala...nič ...spet ...sadje mu dam za malico, za kosilo pa zelenjavo. 160 ml...vauv...kdaj bo moj tolk pojedu. Ma ne vem kaj naj naredim. Danes se je spet jokal v vozičku, je spal, pol se je pa zbudil in v tak jok...je bil tolk lačen, da se mu je očitno že mešal. Ko mu pa dam za papat, pa poje manj ko 100 ml kašice, parkat povleče pr men in to je to. Očitno mu bom mogla dat večkrat na dan kašico namest mleka...dokler ne uvedeva ostale GH.
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:33:14
|
|
|
|
ključek
|
IZVIRNO SPOROČILO: gold fish IZVIRNO SPOROČILO: lana17 Vem, da ste že velik napisale, pa sem pozabla...s katero zelenjavo ste začele...ste jo tud zjutraj uvajale? A ste potem sadje dajale popoldan? jaz sem mu dala krompir, bučko, brokoli, korenček, cvetačo, .... če mu ni šlo...recimo brokoli...sem mu ga dala med jabolčnim frutkom...ker jabolko ima rad.....je pol jedel brez problema..... nisem pa vsake zelenjave uvaja samo par žličk ampak kolikor je pač pojedel....včasih več, včasih manj.... niso pa to bile neke velike količine... ..zdaj mu pa kar več vrst zelenjave dam, ne samo eno, pa recimo malo mesa v juhici... vsako posebej??
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:34:32
|
|
|
|
ključek
|
IZVIRNO SPOROČILO: pf Zdravo babike. Mi trije pa smo bili danes na izletu na Ptuju, Laninem rojstnem mestu. Smo se potepali in je bilo prav luštno. Jutri pa greva kri dat, če ne bo spet taka gužva v laboratoriju. Sva že zadnjič šle, pa je bilo eno dvajset om in dedijev pred nama in sva šli. Ko sem omenila, da bi babiki kri vzeli, ni noben pokazal interesa, da bi naju spustili naprej. Ko sem se obrnila na laborantko, mi je tudi ona rekla, da naj pridem drugič. Gold fish aptamil si mu dala v juhico? hja, kultura slovencev.............če jaz čakam, naj še drugi............
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:34:50
|
|
|
|
Jazzy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you naša princess pa zelo rada je sadje, zelenjavo pa ne glih. poje kakšne 3-5 žlic, pa noče več. ali naj sedaj malo počakam, ali kar nadaljujem z zelenjavo?? pa jo je že ful jedla, sedaj pa spet štrajk. jaz ji dajem-krompir+korenje+bučka+brokoli+cvetača. pa še kolerabo bomo zdej probale. pač menjam kar imamo. krompir in korenje sta pa skoraj ziher vsak dan. Kaj pa če ji v korenje in krompir, ki ju ima rada če prav razumem umešaš ostalo zelenjavo. Al to že delaš?
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:35:04
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you IZVIRNO SPOROČILO: gold fish IZVIRNO SPOROČILO: pf Gold fish aptamil si mu dala v juhico? ja, čisto malo....... drugač doječe mame dajo malo mlekeca, toliko, da je prvič bolj mlečni okus..... čisto mini ... Še nisi slišala za to? ...... mlečna juhica ...ma ne se hecam..... jaz tud to prvič slišim. kaj, pol ji nej skuham zelenjavo, zmiksam pa dodam eno žličko hipp-a?? kaj pa ko ji bom dodala meso??? ...jaz ne dam celo žličko...na celo količino, ki mu pripravim....recimo tam 120ml...dam toliko, da je v aptamilovi žlički podenj pokrit...ne več.... ....tud, ko sem mu dala meso sem dala čisto malo zraven...jutri ne bom več al pa tudi
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:35:19
|
|
|
|
lana17
|
Kolk tekočine pa bi moral popit, ko jejo GH npr. 3x/dan?
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:36:10
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you naša princess pa zelo rada je sadje, zelenjavo pa ne glih. poje kakšne 3-5 žlic, pa noče več. ali naj sedaj malo počakam, ali kar nadaljujem z zelenjavo?? pa jo je že ful jedla, sedaj pa spet štrajk. jaz ji dajem-krompir+korenje+bučka+brokoli+cvetača. pa še kolerabo bomo zdej probale. pač menjam kar imamo. krompir in korenje sta pa skoraj ziher vsak dan. probaj ji tak dat, ko jaz mojemu...takrat ko malo štrajka mu dam med jabolko.....pa je dober okus
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:37:05
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you joj, pa še to............sedaj ko leži na boku, fula dviguje glavo........... ..............pa ko se iz hrbta prevali na trebušček že obvlada obe rokici in jih da naprej.......ne leži na njih ampak jih ima pred sabo................. ...... zdaj ji pa kake 20cm pred njo dajaj neko njej zanimivo igračo....in tako trenira za plazenje
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:40:23
|
|
|
|
Jazzy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: lana17 Kolk tekočine pa bi moral popit, ko jejo GH npr. 3x/dan? To pa tud mene zanima. Jaz jo včasih še gor dam, včasih ji pa ponudim mal vode...te nardi kake 2 požirka, pa mogoče čez pol ure spet dva. Ni pa tko, da bi še nekaj nacejala še po hrani. Danes po večerji mi je samo kakih 5 požirkov na joški nardila, pa je mela dovolj. Mislim, da že sami nakažejo al so žejni al ne
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:42:46
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you IZVIRNO SPOROČILO: gold fish IZVIRNO SPOROČILO: lana17 Vem, da ste že velik napisale, pa sem pozabla...s katero zelenjavo ste začele...ste jo tud zjutraj uvajale? A ste potem sadje dajale popoldan? jaz sem mu dala krompir, bučko, brokoli, korenček, cvetačo, .... če mu ni šlo...recimo brokoli...sem mu ga dala med jabolčnim frutkom...ker jabolko ima rad.....je pol jedel brez problema..... nisem pa vsake zelenjave uvaja samo par žličk ampak kolikor je pač pojedel....včasih več, včasih manj.... niso pa to bile neke velike količine... ..zdaj mu pa kar več vrst zelenjave dam, ne samo eno, pa recimo malo mesa v juhici... vsako posebej?? prvič mislim, da je dobi krompir..ker je pri nas videl, da jemo pire..... pol mu ni bilo nič, pa sem dodala bučko, pa nič pa krompir-brokoli, pa brokoli-cvetača..... ..tu nekje je bil tud korenček vmes s krompirjem..., pol sem mu pa že kar več stvari zmešala..... malo eksperimentiram med tistim, kar sva že jedla...... pa enkrat je dobil malo krompirja in špinače.... ...zdaj,ko mu pa juhico dajem, pa meso not, pa mu ne dam prazne juhe ampak sem 1x dala not korenček, pa gris..za zgostit, drugače pa več vrst zelenjave, da je vsaj malo bolj gosto..... Jutri mu bom dala malo riža zraven mesa...ampak kar v juhico
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 1.3.2009 20:43:32
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you IZVIRNO SPOROČILO: pf Zdravo babike. Mi trije pa smo bili danes na izletu na Ptuju, Laninem rojstnem mestu. Smo se potepali in je bilo prav luštno. Jutri pa greva kri dat, če ne bo spet taka gužva v laboratoriju. Sva že zadnjič šle, pa je bilo eno dvajset om in dedijev pred nama in sva šli. Ko sem omenila, da bi babiki kri vzeli, ni noben pokazal interesa, da bi naju spustili naprej. Ko sem se obrnila na laborantko, mi je tudi ona rekla, da naj pridem drugič. Gold fish aptamil si mu dala v juhico? hja, kultura slovencev.............če jaz čakam, naj še drugi............ mi pa mamo na srečo to kar pri pediatru...v posebni sobi...damo tam kri in urin in so izvidi takoj
|
|
|
Plenice na domnada56Ce bi imeli možnost dostave plenic na dom, kaj bi pri tem najbolj cenili?Odlično, ni mi treba v trgovino po velike pakete (
47%)

Dostava še isti dan ali po nekaj urah od naročila (
15%)

Dostava zgodaj zjutraj (
0%)

Dostava zvečer (
4%)

Dostava sobota in nedelja (
0%)

Dostava predvsem, ko so trgovine zaprte (
34%)
Število vseh glasov: 47Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!