|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pri 10ih mesecih jok pred spanjem
24.7.2005 21:09:53   
MonikaPon.
Moja hčerka je stara 10 mesecev in sem jo do sedaj dajala spat ob 20ih in je spala do 6ih zjutraj. Dojili se nisva (Aptamil po flaški) in tudi noč je do sedaj prespala v enem kosu.

Moj postopek je bil vedno isti: kopanje, hranjenje, petje pesmice in potem sem jo položila v postelico, odšla ven iz sobe in ona je zaspala.

Zdaj pa že tri dni noče zaspati. Ko odidem ven iz sobe začne jokati na ves glas oz. kar vrešči. Ko se npr. čez 5 minut vrnem je vse takoj v redu a, ko odidem isti hip začne spet jokat na ves glas. In, ko se spet vrnem npr. čez pol ure, spet vse ok. In, ko odidem - jok. To se ponavlja do cca. 22ih, ko odideva tudi midva z njenim očkom spat (spi v isti sobi) zaspi tudi ona.

Zdaj, ko to pišem je zaspala po 45ih minutah hudega joka (jaz sem v drugi sobi in sem jo poslušala po sprejemniku - bilo mi je pa hudo za umret).

Ne vem ali naj hodim kar naprej notri in jo mirim dokler ne zaspi ali jo tako kot zdaj pustim, da se zjoka in zaspi sama?

Ne razumem tudi tega zakaj je do tega prišlo zdaj, ko ima že 10 mesecev?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Pri 10ih mesecih jok pred spanjem
24.7.2005 21:48:24   
Maš
Nikar je ne pusti same jokati! Saj sama praviš, da ti je ob tem hudo - pomisli, kako hudo je šele tvoji punčki... Joka zato, ker je nekaj narobe - morda jo je strah, morda potrebuje bližino, ali pa pač ne zna (več) sama zaspati. Tudi če ne moreš preprečiti joka, bodi ob njej, tolaži jo, daj ji vedeti, da boš ob njej tudi v težkih trenutkih. Samo ne pusti je zaspati v joku!
Lp in mirno spanje!

(odgovor članu MonikaPon.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Pri 10ih mesecih jok pred spanjem
24.7.2005 22:19:56   
snorlax
Dobra si, da jo lahko pustiš jokat 45 minut. Jaz tega ne morem. Tudi naš je že parkrat sam zaspal, prej smo ga pa veliko nosili, zibali, peli, zaspal je tudi pri dojki. Sedaj pri desetih pa tudi joka, če ga dam v posteljico. Če ga grem pogledat, steguje rokice k meni, da ga naj vzamem. To traja cca 14 dni.

Povsem druga pesem je, če ga da spat oči. Brez problema zaspi, tamali v otroški posteljici, ati pa na najini postelji zraven, ker tudi spimo v isti sobi. Tako, da ga daje oči zvečer spat, če je le mogoče. No, danes sem ga dala jaz, pa je kar šlo. Malo je godrnjal v posteljici in začel jokat, pa sem ga dvignila in malo pozibala, pa je v minutki zaspal.

Jaz nimam srca, da bi otroke pustila jokat in jih tudi nikoli nisem. Pa čeprav se bo mogoče oglasil kakšen starš, ki prisega na red in disciplino in da se otrok ne sme razvajati.

Smo pač različni.

L.p.

(odgovor članu MonikaPon.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Pri 10ih mesecih jok pred spanjem
24.7.2005 22:24:18   
Anonimen
Jaz bi jo pustila jokat. Tudi mojega sem. Pri tej starosti se pač začne "izsiljevanje" ali lepše povedano vrtenje staršev okoli prstov ali bolj učeno, otrok začne spoznavati tisto znano akcijo - reakcijo. Torej, če veš, da je ni strah, da ni bolana, potem bi jaz vztrajala, da je treba ob osmih spat. Saj kakšne dvakrat bo še hudo, potem pa boste imeli mir. Vsaj pri nas je bilo tako in je še danes, po treh letih tako. Doživljamo vse mogoče poskuse uveljavljanja volje, ampak pri spanju se ne damo. Hvala bogu za voljo, ki sem jo imela ob pravem času.

(odgovor članu MonikaPon.)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Pri 10ih mesecih jok pred spanjem
24.7.2005 22:24:48   
Tinna
Tudi Luka je do pred kakšnim mesecem zelo lepo zaspal. Enostavno sem ga dala v svojo posteljko in po nekaj minutnem mrmranju je kar zaspal. Zdej pa je pravi :hudicek: ga uspavati. Ali ga moramo uspavati v naši postelji, da prijemlje za lase in ga potem preneset v svojo sobo ali pa sedet zraven njegove posteljke in štirideset minut mu pet pesmice in ga božat ter cingat posteljo. Jaz sem se pač sprijaznila, da je to neko obdobje. Nikoli ga nisem pustila dolgo jokati in niti ne mislim tega počet. Upam, da se bo njegov vzorec spanja spet vrnil na stare tire. Od treh mesecev dalje je spal od osmih pa do osmih zjutaj. Zdej pa se zbudi ponoči okrog štirih ker je žejen in spije celo flašo čaja. Ma bom že potrpela enkat na noč vstat, če spi pol do devetih.

(odgovor članu MonikaPon.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Pri 10ih mesecih jok pred spanjem
24.7.2005 23:04:47   
beba76

Se strinjam s Splišni. Samo ne je pustit pol ure skupaj jokat - vsakih 5 minut idi k njej, da bo videla, da nisi pozabila nanjo in si nekje tam. Par dni bo hudo, pol pa bo skapirala, da njena trma ne vžge in bo nehala.

Splišni, kdaj (pri kateri starosti) si začela tvojega "učit" samega spat? 8)Moj je zdaj pri 4 začel nekaj štrajkat, pa se bojim, da je še premajhen. Parkrat sem že probala, pa je tulil po celo uro...:zmeden:


(odgovor članu MonikaPon.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Pri 10ih mesecih jok pred spanjem
24.7.2005 23:23:25   
frutka_
To je tudi moj delal. Naenkrat se je večerno spanje spremenilo v prave muke! To je nekako sovpadalo s trmo pri previjanju. Ko mala ipika je bilo vse skupaj.

Jaz sem ga pustila v posteljici in hodila k njemu, ga malo pocartala, pobožala, če je grozno jokal sem ga dvignila, preverila plenico in vročino. Običajno se je kmalu sam umiril.


Morda ji izraščajo zobki. Poskusi z Lekadolom pred spanjem, prečekiraj ji dlesni, daj ji čajek za pit.


Kaj pa če jo daš na vajino posteljo da zaspi tam?! Pri mojem to včasih pali.


LP

(odgovor članu MonikaPon.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Pri 10ih mesecih jok pred spanjem
25.7.2005 8:14:32   
Anonimen
Beba, po moje je bil star okrog enega leta ali malo manj. Pri kakšnih sedmih mesecih sva se z možem izdelila iz sobe, ker se je non stop zbujal in potem je bil nekaj časa mir. Nato pa je dete uvidelo, da lahko zvečer tudi protstira za spa. In takrat smo ene parkrat uporabili "ta hudo" metodo, pa je bila stvar rešena.

(odgovor članu MonikaPon.)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Pri 10ih mesecih jok pred spanjem
25.7.2005 9:36:54   
Pi-kica 1
Tudi pri nas je trenutno tako, da strašno jokamo pred spanjem in to zna trajati tudi uro in pol. Vendar ga ne pustim samega jokati. Vedno, ko zajoka, grem k njemu, ga bođam, mu prigovarjam, tudi dvignem in pocartam. Ponavadi mi potem na rokah zaspi. Meni se preveč smili, da bi ga pustila jokati. Se je pa, zanimivo, tudi pri nas pojavil problem pri previjanju. Nikakor noče biti pri miru in kar naprej se nekaj zvija, da sem se včeraj naredila "huda" in je celo malo pomagalo.

LP

PI-kica

(odgovor članu MonikaPon.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Pri 10ih mesecih jok pred spanjem
25.7.2005 20:07:51   
Klemenček
Pri nas jokamo:(( zvečer, odkar pomnim (9 mesecev). Na prste lahko preštejem večere, ko zaspi brez pripomb. Spat se spravimo okoli pol osme (s kaseto uspavank za dojenčke), zaspi pol ure kasneje, s protestiranjem. A sva z atijem vztrajna:bravo:. Ko ga dava v posteljico, ga ven ne vzameva več. Vsakih 5 min grem v sobo, ga položim (že stotič vstane in pljune dudo na tla) in mu prigovarjam z mirnim glasom aja, aja. No, to ponavljam, in tamali je vedno bolj utrujen, dokler ne zaspi nekje med igračami pri nogah. Pol ga še samo poravnam in spimo zjutraj do pol sedmih.
Na začetku mi je bilo hudo, ampak sedaj ločim jok in vem kdaj sitnari in kdaj res takoj skočim v sobo, ko me potrebuje. Otroku je treba pokazat, kdo je šef (pol bi si upala še enga na svet spravit;)).

Želim ti mirne večere in še bolj mirne noči!

(odgovor članu MonikaPon.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
Spiš med dojenjem? Na to moraš paziti!
Na internetu lahko najdeš veliko napačnih informacij o spanju in dojenju ter o tem, da je to vedno nevarno.




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?