|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj spregovorijo
6.2.2008 16:05:33   
*erika*
mene pa zanima kdaj so vasi malcki zaceli lepo govorit,moj bo star dve leti in se zmeraj govori samo tko da ga domaci razumemo drugi pa ne.js sm slovenka in z njim govorim slovensko,od mojga moza druzina so pa hrvati in tasca zelo slabo govori slovensko skoraj bi lahko rekli da ne zna...in problem je v tem da se otrok uci dva jezika jaz slovensko uni pa hrvasko in je otrok zmeden.pediatrinja mi je rekla da tako govori ker ne ve kateri jezik bi se naucu. ceprov js stalno govorim naj ga ucijo slovensko.mislim ga dati v vrtec samo nevem kako se bo tam obneslo.drugace me razume ko mu kaj recem samo kar pa on pove je pa bolj mix dveh jezikov.a je imela katera podoben primer

_____________________________

stefanio pejić 5.3.2006 nadja pejić 3.11.2007

http://stefanio-nadja.moj-album.com/
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj spregovorijo
6.2.2008 16:07:23   
Lunc_a
Mislim da ni v tem težava.Mi doma govorimo pravilno slovensko in hrvaško.Pa nimamo nobenih težav,ravno nasprotno

(odgovor članu *erika*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj spregovorijo
6.2.2008 16:23:10   
Naja30
Otrok bo govoril tako, kot bosta govorila z njim starša. Vse druge jezike, ki jih bo slišal od drugih, se bo pa mimogrede naučil. Nič ni slabega v tem, da ima več jezikov okoli sebe, sploh če so v družini. Mislim, da ne more biti zmeden zaradi različnih jezikov, otroci se najlažje naučijo tujega jezika.
Če ga misliš dat v vrtec, se bo slovensko naučil zelo hitro, brez skrbi.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj spregovorijo
6.2.2008 16:23:18   
FORZA
Po mojem tudi ni tle problem eni pač prej začnejo, eni kasneje.
Moj še tudi nevem kaj ne govori, pa je dva dni kasneje rojen, kot tvojuser posted image  Razume čisto vse, samo pove pa še ne kaj dosti.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj spregovorijo
6.2.2008 16:40:02   
Lenny
V tolažbo moja izkušnja. Oba govoriva slovensko, tako da v tem ni štos. Prvi sine je pri dveh letih povedal ene šest besed. Ta mali gre čisto po njegovih stopinjah. Pri 21. mesecih šteje njegov besednjak ene pet besed, ki jih razume tudi ostali svet. Ampak pri treh je maxi govoril kot dež, zdaj pa se ga skoraj ne da ustaviti. Tako da - nič bat. Bo, brez skrbi. In to v obeh jezikih. Naš se na morju pridno uči dalmatinščine user posted image

(odgovor članu FORZA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj spregovorijo
6.2.2008 16:40:15   
lelčy
tudi pri nam je tako, da v družini nekateri govorijo hrvaški jezik in da je ta mala en čas govorila mix. sedaj pa je stara 2,5 leti in govori že čisto lepo slovensko.mislim da se zaradi tega ni potrebno sekirat, ko bo začel čisto prav govorit, pa še posebej če bo v vrcu se bo hitro naučil čisto slovensko.

(odgovor članu *erika*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj spregovorijo
6.2.2008 18:23:55   
*erika*
hvala vam punce za odgovore,ste me kar zelo pomirile,sm mislila sa je ve meni problem ne vem no,mi ga lepo ucimo in upam da bo cim prej lepo govoril,res hvala.

_____________________________

stefanio pejić 5.3.2006 nadja pejić 3.11.2007

http://stefanio-nadja.moj-album.com/

(odgovor članu lelčy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj spregovorijo
6.2.2008 21:14:53   
sneška_
Ne se sekiraj preveč.Mi govorimo v naši družini dva jezika. In tavelika je progovorila z dve leti.Zdaj govori tekoče slovensko pa tekoče na mojemu jeziku in tu res se nimaš kaj sekirat.jaz sem mislila da ji bo teško ampak je lepo šla naprej. Sem je vpisla v vrtec in gre pa včasih se zgodi da mene na mojemu jeziku popravi kiko nekaj rečem po mojemu narečju. Otročki so kot gobice vse vpijejo.

_____________________________

Najdojenček

(odgovor članu *erika*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj spregovorijo
6.2.2008 22:58:53   
Princess Mononoke
Mi imamo doma 22 mesečnico in je že od rojstva izpostavljena slovenščini in angleščini. Govori pa že kar nekaj, sedaj je začela delati tri besedne stavke. Najprej je govorila besede v jeziku ki so ji bile lažje pa čeprav je razumela oba. Potem je začela govoriti angleške besede z angleško govorečimi ljudmi in slovensko s slovensko govorečimi... Stavke pa še sedaj meša in je to čisto normalno. Ko so stari 4 leta govorijo potem oba jezika 100%. Nikar se ne sekiraj s slovenščino, ker je jezik okolice, če želiš da govori dobro hrvaško boš mogla več v to vlagati. Jaz imam obraten problem, se moram zelo truditi s slovenščino, ker angleščina ji zaradi okolice bolj šiba. Jaz pa sem z njo doma da zagotovim da bo slovenščina uspela, poleg drugih vzrokov seveda. 

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?