|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
8.11.2010 20:51:42   
Anonymia
Tudi jaz želim deliti moje izkušnje z vami. Konec marca sem rodila v Kranju fantka. Preden sem šla rodit, sem precej časa razmišljala o tem ali naj grem v Porodnišnico Kranj ali ne. Prebrala sem tudi vse kar je bilo napisanega na tem forumu. Leta 2008 sem že rodila v Postojni hčerko z epiduralno. Po treh dneh skoraj neprekinjenih popadkov sem na kocu rodila z epiduralno Ne znam si predstavljati 7-urnega poroda po treh neprespanih nočeh brez epiduralne. S Postojno sem bila zadovoljna. Ker sem se preselila, mi je bila sedaj Postojna predaleč in sem se odločila za Kranj, ker prav tako ponujajo epiduralno.
Da povem na kratko. Epiduralna sploh ni prejela. Anestezistka je najprej jamrala, kako je to pri meni težko in je potrebovala kar nekaj časa, da je vstavila cevko. Potem pa mi skoraj ni verjela, da epiduralna sploh nima učinka in ne prime. Dodala je še, da je bila začeta prepozno (v porodnišnico sem prišla 3 cm odprta in s popadki na 6-7 minut). Po porodu pa mi je pokazala, kako globoko je dala injekcijo noter, kot da bi bila jaz kriva, da zadeva ni delovala. Njeno ime sem žal že pozabila. Dodati moram, da ji sploh ni bilo žal, da epiduralna ni prijela in se je obnašala tako, kot da bi bila jaz za to kriva.
Zelo dobra izkušnja pa je bila babica Marjeta. Ne vem, kako bi brez nje potekal porod. Jo zelo zelo toplo priporočam vsem! Tudi na oddelku je bilo v redu in vsi so bili zelo prijazni. Glede nege otroka pa moram dodati, da ti odpeljejo otroka in tako sploh ne veš, kaj in kako delajo. Jaz in moja cimra v sobi že imava otroka (hčerki) in nisva dobili nobenih nasvetov v zvezi z nego otroka. Kljub temu, da bi mogoče potrebovali malo nasvetov glede nege fantka.
Naj pa povem, da na moj protest epiduralne potem niso obračunali. Če želite epiduralno, je moje mnenje, da je boljše greste nekam drugam. Drugače pa je PK v redu.

(odgovor članu ilena)
Neposredna povezava do sporočila: 451
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
23.11.2010 20:24:02   
barby25
no .. še jaz.
Rodila 9.8. v Kranju. Voda mi je odtekla 2 dni prej, zato sem ležala v porodnišnici in čakala popadke.
Naj takoj povem, da sem bila super zadovoljna, sestre/babce so zelo prijazne, tople in vedno na voljo. Niti enkrat nisem zasledila slabe volje, vedno so sedele zraven mene, dokler nismo rešili vseh vprašanj (prvorodka). Zdravniki so vsi neverjetno prijazni (razn enga starega - sej je edini tok star... joj ne vem več kako se piše.. k je tečen, ampak kaj češ),sploh dr. Handžar in dr. Virant!
Rodila sem z epiduralno (ZAKON!), prav tako z anestezistko, ki je sicer rekla, da se težko zatipa, ampak je šlo potem brez težav.
V porodno sem šla ob 1h zjutraj, epiduralna je bila ob 2:30 v polnem teku, rodila sem pa 14:02. Brez, si ne predstavljam popadkov 11 ur. Ne hvala.
Pohvale vsem - od čistilk naprej so VSI neverjetno prijazni. Počutila sem se kot v hotelu s 5*.
Posebna pohvala tudi Marjeti Žlebnik, super babca.. če bi mogla še enkrat it, nikamor drugam kot v Kranj in po možnosti k ge. Žlebnik.

Če kdo bere tole.. hvala za vse ;)

(odgovor članu Anonymia)
Neposredna povezava do sporočila: 452
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
23.11.2010 21:01:29   
Babica Marjeta
Pozdravljena barby25!

Se bom tukaj vmešala, nisem pristojna ampak moram povedati, da se vam zahvaljujem za vaše pohvalenaši porodnišnici!
Kot verjetno že veste, se verjetno naša porodnišnica zapira, po vsem tem, ko smo veliko truda, volje vložili v  naše delo.
Upam in želim, da se bo našel kdo ki bi to lahko preprečil!!!!!user posted image

Hvala babica marjeta

(odgovor članu barby25)
Neposredna povezava do sporočila: 453
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
23.11.2010 21:06:12   
barby25
Draga babica.. mislim, da bi s skupnimi močmi mamic, babic in vseh ostalih to lahko preprečili.
Ko boste ugotovili kako - javite. Mislim da bi vse mamice z pozitivnimi izkušnjami podprle vašo ustanovo. Ker jaz vem da drugam ne bi šla rodit. Pa zelo dobro poznam ljubljansko "mučilnico".
Morda peticija?

Lep pozdrav!

(odgovor članu Babica Marjeta)
Neposredna povezava do sporočila: 454
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
23.11.2010 23:19:27   
cowgirl
Mislim, da to ne bo šlo tako lahko... sem ravno zdajle gledala na 24 ur.
Bomo pa podpisovali peticije... v tujini pospešeno gradijo male lokalne klinike, pri nas jih pa zapirajo... ni logike.

_____________________________

Carpe diem

(odgovor članu barby25)
Neposredna povezava do sporočila: 455
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
24.11.2010 15:19:35   
*tajda*
IZVIRNO SPOROČILO: barby25

Draga babica.. mislim, da bi s skupnimi močmi mamic, babic in vseh ostalih to lahko preprečili.
Ko boste ugotovili kako - javite. Mislim da bi vse mamice z pozitivnimi izkušnjami podprle vašo ustanovo. Ker jaz vem da drugam ne bi šla rodit. Pa zelo dobro poznam ljubljansko "mučilnico".
Morda peticija?

Lep pozdrav!


Še ena izredno zadovoljna mamica,ki je rodila pred tremi leti v porodnišnici KR in me je tudi tale novica presenetila, no v začetku januarja se zopet vidimouser posted image  

Upam da ta predlog o zapiranju porodnišnic ne uspe!

(odgovor članu barby25)
Neposredna povezava do sporočila: 456
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
24.11.2010 18:21:26   
Anonimen
No, tole o zapiranju KR porodnišnice, mi je pa totalno mimo. Kot, da je Kranj le smet na zemljevidu, ne pa glavno mesto Gorenjske. user posted image  A zdaj bodo pa vso to maso porodnic preselili na Jesenice? user posted image  Da ne pišem o tem, da so mene poslali domov po dveh dneh, ker je bila gužva in je zmanjkovalo vložkov, rjuh...

(odgovor članu *tajda*)
  Neposredna povezava do sporočila: 457
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
25.11.2010 16:00:30   
Dadi
Tudi jaz sem dvakrat rodila v Kranju (2004, 2005), obakrat sem bila več kot zadovoljna, tako da se tudi v tretje (upam da čez kakih 14 dniuser posted image ) vračam v Kranj. Čeprav prihajam iz Gorenjskega konca kamor večinoma vse nosečnice hodijo rojevat na Jesenice.

Tudi sama sem že razmišljala o peticiji, ker v končni fazi gre za nas, mamice, ki si želimo rojevati v določenem kraju, z določenim osebjem in si želim, da se sliši tudi naš (moj) glas.

Če se bo zgodilo da ukinejo porodnišnico v Kranju, in če bom še kdaj noseča bom šla sigurno rojevat v Lj. in ne na Jesenice, pa čeprav je to veliko dlje od kraja kjer živimo.

< Sporočilo je popravil Dadi -- 25.11.2010 16:02:52 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 458
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
25.11.2010 16:21:40   
barby25

točno to!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Dajmo peticijo pa boste videli kako bo "padel" še en neumen predlog naše vlade.
Zakaj je treba uničevati še tisto dobro v našem zdravstvu!

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 459
   [Brisano sporočilo]
25.11.2010 16:56:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu barby25)
  Neposredna povezava do sporočila: 460
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
25.11.2010 22:19:39   
taipai
Tudi jaz sem rodila v PKranj, lanski december. Porod bp, babce (ga.Marjeta & ga.Kržišnik) ne morem prehvalt, osebje na oddelku, strežnice super, skratka, res sem zadovoljna, na nivoju. HVALA VAM!! Takrat tudi ni bilo gužve, zato sem bila do predzadnjega dne sama v sobi.
V drugo bom seveda tudi v Kranju, če se le ne bo zgodilo to, kar napovedujejo oz.če ne pride kaj nepričakovanega user posted image user posted image
Sem pa tudi jaz zato, da zacnemo s kako peticijo. Upam, da bomo uspele :) Pozitivno razmislanje pomaga.

lp



< Sporočilo je popravil taipai -- 25.11.2010 22:25:11 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 461
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
27.11.2010 10:07:18   
Anonimen
Ko sem na enem izmed portalov prebrala novico, da naj bi se P Kranj priklučila P Jesenice, nisem mogla verjeti! Kako lahko zaprejo porodnišnico z več kot 1500 porodi na leto, porodnišnico z 300 porodi pa obdržijo???!!! Poleg tega pa, kdo se bo vozil na jesenice na primer iz Cerkelj na gorenjskem, šenčurja in okoliških vasi, če je pa Ljubljana bližja? Jaz definitivno ne in v takem primeru grem v Ljubljansko P, pa verjetno ne bom edina, tako bo samo slabše, ker bo v LJ velika gneča-že zdaj je. Kranj je vendarle gorenjska prestolnica, porodnišnica pa vsako leto boljša. 15. marca letos sem v Kranju rodila prvega sinčka in ne morem prehvaliti vsega, še najbolj porodne, babice Anke, anesteziologa, zdravnikov, sester, skratka vseh ki so kakorkoli pomagali na svet najinemu sinčku. Takšne in podobne ideje so sramota za slovensko zdravstvo!

(odgovor članu taipai)
  Neposredna povezava do sporočila: 462
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
27.11.2010 10:12:19   
betricija
v včerajšnih večernih poročilih na poptv je bilo slišati, da porodnišnico kranj kot tudi ostale porodnišnice, ne bodo zaprli oz. ne bo prišlo do reorganizacij vsaj še 1leto. samo je res čudno,zakaj kranj in zakaj ne jesenice..je to spet kak politični lobij???
no upam samo, da jim v kranjski porodnišnici ni vse dol padlo in da se bodo do konca trudili za porodnice in dojenčke. jaz imam prijetno srečanje s kranjsko porodnišnico v naslednjih 14dneh do 1meseca. ko se bo tamala odločila priti na svet.
podpišem pa peticijo takoj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 463
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
29.11.2010 14:49:46   
nina42
Če vse user posted image napadajo Marušiča nima druge, kot da se vda user posted image Mislim, da iz te pokvarjene moke ne bo kruha...

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 464
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
19.12.2010 11:00:51   
Izabelina
js sm tut rodila v Kranju, razn gneče je blo vsee super!

Tko, da me zanima kaj se zdej kej dogaja s P? A ostaja odprta?


_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 465
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
22.12.2010 10:30:26   
katjaS
Mene pa v kratkem čaka tretji porod. Dvakrat sem že rodila v KR in razen nekaterih izjem sem bila zadovoljna.

Me pa zanima od tistih, ki ste rodile v Kr v zadnjem času, kako je s prerezom presredka, predrtjem plodovih ovojev, umetnimi popadki in podonimi posegi in sicer, če ste jih imele, ali so vas predhodno vprašali oz. seznanili o teh posegih?

Zanima me še, za koliko časa so vam odvzeli otroka za jutranjo nego?

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 466
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
22.12.2010 12:42:26   
nina42
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

js sm tut rodila v Kranju, razn gneče je blo vsee super!

Tko, da me zanima kaj se zdej kej dogaja s P? A ostaja odprta?



Nazadnje Kranja več ni bilo na seznamu... itak ima Kranj vsako leto več porodov... najbrž še sami ne vejo user posted image

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 467
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
23.12.2010 17:33:35   
domišljava
jaz sem rodila v kranju februarja in sem imela babico Marjeto,ki bi jo pohvalila. za vse kar je naredila mi je prej povedla.npr.predrtje mehurja, dodatek umetnih popadkov.
za koliko časa so vzeli otroka pa res ne vem.jaz sem se takrat umila in se mi je včasih zdelo da kar dolgo ne pripeljejo nazaj.so pa vedno povedali, da so prišli po otročičke za jutranjo nego,ali za ultrazvok kolkov.

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 468
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
24.12.2010 13:20:28   
Izabelina
js sm rodila septembra... babica mi je povedala, da je predrla ovoje potem, ko je to že nardila... presredka mi niso uspel prerezat, ker so moral lovit dojenčka, tko, da sm se kr konkretno raztrgala... ostalega pa nisem rabila ne protibolečinskih sredstev ne umetnih popadkov sm kr sama naravno zrihtala!!

prvo noč nisva ble skupi so jo odpeljal, da sm se naspala... zjutri so jih pa za ene pou ure odpeljal... sm se šla takrat umit pa sobo smo prezračl in je kr hitro minil...

me veseli, da P ni več na seznamu user posted image , ker si želim v bodoče še rojevat v Kranju user posted image

< Sporočilo je popravil Izabelina -- 24.12.2010 13:22:38 >


_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu domišljava)
Neposredna povezava do sporočila: 469
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
28.12.2010 19:14:26   
betricija
evo jaz rodila 17.12 hčerkico in bilo super. pohvala babici Marjeti in porodničarju Reljiču. super ekipa smo bili. rodila sicer z EA, porod potekal hitro. ob 23.40 bila v P zaradi odteka vode, ob 4.15 rodila. ko sem prišla v sprejem so mi pogledali ctg, ni bilo popadkov, po pregledu koliko sem odprta so se popadki začeli. Babica Marjeta mi je zmeraj govorila koliko sem odprta, kaj bo naredila, anesteziolog je bil skoz ob meni, na koncu sem dobila še malo umetnih popadkov, tik pred tem sem prosila, naj me ne režejo, če ni potrebno, je bila pa babica slučajno že prej seznanjena z mojimi željami, ker sem ji pisala tukaj gor in sem čisto po sreči naletela na njo in me je res lepo vodila...je pa tamala kar iztrelila iz mene ven, tako da so vsi poskočili..imela je tudi ovito popkovino okoli vratu, samo je vse ok. Reljič je celo revijo listal in me bodril, da bo vse ok...pa tudi v tistem transu sva z možem čisto pozabila, da bi on prerezal popkovino, to sva prej izrazila in je Reljič lepo vzel fotoaparat in rekel mojemu, naj prereže popkovino on bo pa slikal...

tudi na oddelku so bili super. zjutraj ob 5 ti jo pripeljejo če hočeš ponoči sam spat, potem ti jo ob 6.30 odpeljejo in ti jo nekako do 9 pripeljejo nazaj.odvisno koliko je gužva. je pa tako, da so zmeraj skoz okoli tebe, te sprašujejo če je vse ok, če rabiš kaj...no vsaj pri meni je bilo tako, je pa res da sem bila v nadstandardni sobi, samo prvi dan, ko ta soba ni bila prosta, je bilo popolnoma isto.prijaznost do konca. pa še direktorica Škafar je bila pediatrinja čez vikend in so tamalo zelo dobro pregledal.
podpisala sem peticijo in tudi direktorica je rekla, da pri 1600 porodih letno ni pogojev da jo zaprejo...držimo pesti...

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 470
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
14.1.2011 19:18:41   
*tajda*
Evo še ena z zelo lepo izkušnjo s porodnišnico Kranj,rodila sem pred enim tednom,vse pohvale celotnemu osebju od zdravnikov,babic,sester.....ma vsi so bili super.user posted image Babica Majda Jelovčan je vodila moj porod in mi upoštevala prav vse želje,tudi rezana nisem bilauser posted image Porod je potekal zelo hitro in čist naravnouser posted image
Podpisala sem peticijo proti zaprtju...no upam da bo kaj pomagalouser posted image

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 471
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
22.1.2011 22:04:27   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: katjaS

Mene pa v kratkem čaka tretji porod. Dvakrat sem že rodila v KR in razen nekaterih izjem sem bila zadovoljna.

Me pa zanima od tistih, ki ste rodile v Kr v zadnjem času, kako je s prerezom presredka, predrtjem plodovih ovojev, umetnimi popadki in podonimi posegi in sicer, če ste jih imele, ali so vas predhodno vprašali oz. seznanili o teh posegih?

Zanima me še, za koliko časa so vam odvzeli otroka za jutranjo nego?

Ne vem, če ti bo tole še kaj prišlo prav user posted image
Meni je ovoje predrla ginekologinja in sta mi obe z babico prej povedali; tudi o možnosti umetnih popadkov sta se pogovarjali z mano (pa potem niso bili potrebni); tako da po mojih izkušnjah zelo sodelujejo s porodnico. Imam dve krasni izkušnji iz Kranja, prav tako moji sestrični, sestra pa je ravno pred novim letom rodila v Kranju in je bila prav tako super zadovoljna.
Za jutranjo nego sicer ne vem, koliko časa ni bilo user posted image , sem se pa v tem času stuširala pa vizita za mamice je bila, potem so pa dojenčki že prišli nazaj. user posted image


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu katjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 472
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
22.1.2011 22:07:50   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: betricija
podpisala sem peticijo in tudi direktorica je rekla, da pri 1600 porodih letno ni pogojev da jo zaprejo...držimo pesti...

upam in močno držim pesti tudi jaz user posted image če slučajno grem še kdaj rodit, hočem v Kranj user posted image
pa res je totalna neumnost zapreti P v Kranju, ker bi ogromno tistih, ki smo sedaj hodile v Kranj, šlo v Ljubljano in ne na Jesenice ... jaz sigurno ne bi šla na Jesenice, mi je predaleč. Ene cigumigu se gre naša vlada in res močno upam, da jim tole ne uspe!


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 473
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
24.1.2011 13:02:51   
nina42
Mene pa zanima, če katera ve, kako je v Kranju s predčasnim odhodom domov na lastno odgovornost? Se pravi se lahko normalno dogovoriš, ali se je potrebno skregatuser posted image ?

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 474
   RE: PORODNIŠNICA KRANJ
24.1.2011 22:09:29   
benika
Če si večrodka, greš lahko komot domov po 48ih urah. Seveda tudi če si prvorodka, vendar moraš podpisati, da greš na lastno odgovornost. In tule jaz ne razumem mamic, ki tiščijo domov. A vam je res tak problem tiste 3 noči preležat tam, sploh ker imate možnost,  da vam otroka ponoči odpeljejo in se lahko naspite? 

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?