|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski škratki 2014
13.8.2014 9:18:54   
bauko
Vidim, da je povsod podobno user posted image Večinoma še nima nobena neke rutine, vsak dan se spreminja. Pri nas je stalnica samo to, da prespi noč, za kar sem neizmerno hvaležna. user posted image Večinoma je ful pridna, na igralni podlogi se tudi sama zamoti za kar dolgo časa. Čez dan pa včasih spi, včasih pa ne. Kadar je polna luna npr. tudi slučajno ne spi user posted image Na koncu dneva sem bila že pravi zombi, tamala pa oči kot sova in polna energije! Ampak dobro, smo preživeli. Je pa potem naslednji dan spala malo več čez dan. Včeraj je spet bolj malo spala čez dan in mi je zvečer v banji začela zehat in oči zapirat user posted image Očitno je bila ravno pravšnja temperatura vode...hehehe, sem se prav nasmejala.
Se pa počasi obrestuje trud oz vztrajnost pri polaganju v posteljico - zdaj se bistveno bistveno manj upira. V bistvu se sploh ne, če je zaspana. Pa če je ne muči kak slabo podrt kupček.

Jaz jo še vedno hranim tako, da jo najprej podojim, potem pa ji dam še načrpano mleko. Vedno bolj pa se mi zdi, da začenja izsiljevat za flašo, ker tam lažje teče. Včasih joka in jamra z joško v ustih. Ker imava nastavek lahko enostavno preverim, če teče....in se velikokrat zgodi, da sploh ne potegne toliko, da bi priteklo mleko in tako jamra tudi po 5-10 min. Pa vem, da je polna joška, ker potem načrpam skor 1dl, dojenček pa potegne ven še več (če vredu sesa)! Vsi mi pravijo, da se bo zdaj zdaj uredilo to sesanje, da bo močnejša ipd...meni pa se zdi, da gre na slabše user posted image

To s sesalcem je dobra fora, ja. Na youtubu je možno najt ure in ure posnetkov sesalca, fena.... user posted image

Simpatični so pa res za znoret! user posted image Pa to gruljenje in delanje balončkov...pa te špehki, k bi jo kr celo premečkala user posted image

Aja, ena je spraševala glede poz pri spanju - moja spi večinoma na hrbtu, že odkar smo prišli iz P. Ne mara bit na boku. Sem jo zalagala, pa se je vsakič sama premaknila na hrbet. Parkrat pa je spala tudi na trebuščku - velikokrat zato, ker noče in noče podret kupčka, na trebuščku ga pa skoraj takoj. Velikokrat se potem zgodi, da ji odleže, ker se je sprostil pritisk in se v trenutku umiri.
Meni se zdi ta fama okrog spalnih poz čisto pretirana. Bolj pomembno se mi zdi to, da spi na trdi podlagi in da ne more zakopat glavice v karkoli pač že bi jo lahko. Pa da niso preveč pokriti, da jim ni prevroče.

Glede pospravljanja je pri nas kakor kdaj. Kuha in v trgovino gre moj, pospravljava pa oba. Jaz pač takrat kadar lahko. Kakšne dneve imam čas zribat kopalnico, kakšne pa komaj kavo spijem. user posted image Sem jo pa začela navajat na ležalnik, da jo lahko nesem sabo npr obešat perilo. Potem tam malo gleda igračke, malo se pogovarjava, včasih tudi malo pojoka, kar tudi ni konec sveta, jaz pa vmes hitro obesim in je.

Joj, te kile...jaz jih imam tudi še vedno preveč. To s temi sladkarijami je cel obup. Sicer sem se že precej disciplinirala in mi grejo kile počasi dol, ampak res počaaaaasi. Včasih si probam pripravit vnaprej kakšen kompot ali kaj podobnega, da nekaj pojem pa da niso glih napolitanke. Šit je, ker je te sladkarije najenostavnejše pograbit in šibat naprej. Sva pa z mojim zdaj tako zmenjena, da grem minimalno 1x/teden za eno uro sama ven športat. Ponavadi grem hodit v hrib. Zdaj mi gre že občutno boljše, tečt pa še en čas ne bom mogla, ker me lahko te ogromne joške ubijejo user posted image Doma pa delam vaje, predvsem strečing in trebušne in hrbtne mišice. Ampak ne vsak dan.

A si boste ve dale kaj zamrznit kako sadje in zelenjavo? Ko bo na sporedu gosta hrana bo ravno zima in polne police nizozemske in španske "zelenjave"...

(odgovor članu mala dama)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Junijski škratki 2014
13.8.2014 9:20:25   
bauko
ojoj...sploh ne vem, kako mi je uspelo tolk napisat user posted image

upam, da boste vseeno imele voljo prebrat user posted image

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Junijski škratki 2014
13.8.2014 9:58:09   
bauko
No...tolk sem napisala, pa vseeno nekaj pozabila. Mogoče pride kateri prav user posted image

Par dni nazaj je imela tamala kri v blatu, pred tem pa je nekaj dni ful sluzasto kakala. Kri je bila večinoma v obliki takih drobnih nitk. Sluz je prisotna še zdaj, kri pa je bila samo v eni plenici. Vse skupaj naj bi bila posledica alergije na nekaj, kar sem pojedla in je ona to dobila preko mojega mleka. Največkrat gre za alergijo na kravje mleko. Pri meni to ni, ker ga ne uživam. Ker sem sama alergična na kup reči, je veliko možnosti, da bo tudi tamala. Vglavnem - če naletite na to težavo, brez panike. Sicer je treba imeti vse skupaj pod nadzorom in povedat pediatru in se it pokazat, ni pa treba letet na urgenco.

Mi gremo danes k zdravnici in bom napisala, če bo kaj posebnega.

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Junijski škratki 2014
13.8.2014 10:14:47   
helimaša
pa da se še jaz malo javim....
pri nas pa je kar zanimivo.....dete je pridno....tko da lahko vse upedenam.....dopoldan gremo vsi štirje vn....tko da se še punci znorita.....gremo na kšno kavico...pa v trgovino....potem grem hitr kuhat....pa pojest.....sicer imam vse natempirano....ampak vse spedenam....moj itak dela skor cele dneve....tko da od njega nimam nč....pa še ko je doma skoz kej dela....pri hiši je vedno delo.....tko da popoldan smo pa več al manj doma....da lahko še okol hiše kej nardim....
ponoč mi pridno spi....tko da mam srečo.....čez dan pa bolj malo....ampak se sam zamoti tko da je res to super....v vozičku je priden.....tko da lahko okol hodim....
na morju še nismo bli.....gremo konc avgusta....tko da upam da bo tudi na morju vse ok....
glede rutine je pa pr nas kr tko....k hoče joško mu jo dam....na dve tri ure.....zvečer pa ponavad gre kr okol pol desetih spat....tko da to je kr ena stalnica....
glede kilogramov je pa tko....po porodu sm vse zgubla in sem bla takoj na svoji teži.....sicer buši je še ostal ampak ne veliko....zdej sem pa kšno kilco dobila nazaj.....ne vem kok točn ker je na srečo baterija crknla v tehtnici.....tko da se zdej nč ne mudi nove kupituser posted image user posted image user posted image


(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Junijski škratki 2014
13.8.2014 12:43:46   
pejka
Kilogrami- sem vse izgubila. Sem se pa zredila 18 kg med nosečnostjo. Se sedaj pozna da se pazim kaj jem, ker je malega tolk zvijalo. Pa počasi jem vedno več stvari, ker so se krčki umirili kar precej user posted image . Pa pozna se, da ne jem sladkarij. Pojem pa precej kruha.

Telovadba - zaenkrat nimam časa zanjo. Moj je full veliko odsoten in tisti čas ko mali spi rajši kaj pospravim. Septembra bo moj več doma in bo imel malega, jaz pa telovadit: Že kar malo pogrešam miganje.

Avtosedež - dobro si poglej teste na internetu, ker ni nujno najdražje tudi najboljše. A pa ni lupinica do 9 kg? Mi imamo še zelo veliko placa, ker smo bolj majhni.

Polna luna - je pa tudi pri nas naredila svoje. Sem ga morala ponoči vsakič ko se je zbudil nositi okrog da je zaspal nazaj. Ko ga že ene štirinajst dni ni blo treba nosit.

Laski - bomo jih tudi mi spravili en pramen za v album. Bom ga pa čez ene štirinajst dni kar pobrila, potem ratajo full bolj gosti in močni laski.

Spanje - dam ga spat na bok, potem se pa on obrne na hrbet. Včasih ostane tudi celo noč na boku.

Se je pa mali včeraj pol ure v postelji pogovarjal in na polno smejal. Se je v neko točko zagledal in je imel cel žur. Se z mojim hecava da je imel pogovor z enim duhcem.


(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Junijski škratki 2014
13.8.2014 14:03:43   
condfa8h
Pridne ste! Vse nekaj delate, hujšate in imate pridne otročke. Moj je čisto razvajen, jaz pa ful lena :) zgleda, da je to posledica počitnic pri babici, ki jih v kratkem zaključujeva in pol bova tudi midva malo bolj pridna :)
Prejšnji dan sem nardila ene 70 trebušnjakov, pa me že drugi dan trebuh boli (prej sem jih cca 300 trikrat na teden...), z vadbo začnem drugi teden, in sicer s kolesarjenjem, vsaj urca vsaki drugi dan. Po morju pa na pilates/jogo/fitnes/plavanje, januarja pa na prejšnjo obliko mučenja, funkcionalno vadbo. Glede hrane pa se izogibam OH.
Danes sem si nardila "baby monitor"...sem se iz tabličnega po skypu poklicala na drug račun na mobitelu, in tablico tak namontirala, da sem malega vidla, tak, da lahko bolj mirno grem vsaj na WC. Je za probat če katera rabi.
Drugi teden imava fizioterapijo in mislim, da bova šla kar z avtom. Ve katera če je treba izklopit tudi stranske air bage ali samo sprednje (mislim, da se to izkolpi samo s ključem, ni treba k mehaniku). Ve vozite svoje otročke na sprednjem sedežu? Če smo vsi trije pol jaz itak zadaj sedim.
Jutri se greva slikat za osebno. V torek pa pride patronažna, komaj čakam, da ga stehta, mislim, da je že blizu pravljične sedmice... Pol pa naslednji ponedeljek prvo cepljenje user posted image , sem mojemu naročila naj si kar dopust vzame, da ga bova skupaj opazovala. Ste že kaj razmišljale o dodatnih cepljenjih? Jaz mislim, da se bom odločla za rotavirus in pnevmokoke, za kar še je čas. Rotavirus pa mora bit pred šestim mesecem.
Meni bo mama malo zelenjave zmrznila, da bomo za začetek meli domače zamrznjeno, pol pa bo treba kupovat.

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Junijski škratki 2014
13.8.2014 16:42:52   
helimaša
jst si bom tud zelenjavo zmrznila.....sm rekla da bom dons šla mal korenčka pobrat....pa cvetačo mam....tko da si bom mal zaloge nardila....
dons se greva tehtat pa merit....da vidmo kolk je kej dubu v enmu mescu.....
a nbena ne zna narest seznamauser posted image

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Junijski škratki 2014
13.8.2014 20:41:05   
pejka
Condfa8h full si pridna da ti uspe naredit 70 trebušnjakov! Meni jih zdele pomojem še sedem ne uspe naredit. user posted image

Mi se gremo pa začetek septembra cepit. Ga bova pa tudi za pnevmokoke cepila, za rotavirus pa še ne veva al ja al ne. Ga je pa prijateljica cepila in je v redu prenesel.

Jaz ga vozim v lupinica na zadnjem sdežu. Imam pa lupinico ležečo ( košaro ) od Jane. Je ne moreš oeljati na prvem sedežu. Mali notri prav uživa - spi ko polhek.

Seznam - so mi povedale že nekaj časa nazaj kako se ga naredi januarčice, pa mi še ni zneslo ga naredit. Bom, upam da kmalu. Če me bo pa katera prehitela se pa ne bom nič pritoževala.

Sprehajalne poti - a mi lahko priporočite kakšno fino sprehajalno pot? Bi šla malo na izlet. Podobno kot Volčji potok. Mi ne pride na misel sedajle nič drugega. Hvala

(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Junijski škratki 2014
13.8.2014 22:32:05   
mala dama
Pridne ste s to telovadbo...Meni ne uspe nič potelovadit..čeprav nimam niti neke posebne volje če sem prav poštena user posted image . Sem pa v dveh mesecih shujšala 6 kg, pa tudi ne vem kako.. jem kot ponavadi, je pa res, da gibam več in utež (user posted image ) imam pogosto v rokah.
Jaz jo vozim spredaj v avtu.
Meni je mama nasadila en kup zelenjave in že veselo zamrzuje, da bomo punco hranili z domačimi izdelki, ko bo čas. Jaz nimam vrta. Si pa niti ne predstavljam ,da bi imela še za vrt skrbet, ker tudi mojega moža ni cele dneve in ta mala čez dan štrajka s spanjem, tako da sem cel dan sama z njo.... oz.še starejšega otroka imam, ki mi kar nekaj korakov prihrani.

A ve dajete vitamine otročkom ?

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Junijski škratki 2014
13.8.2014 22:41:35   
condfa8h
Jaz tudi dvigam to utez, ampak, angelska krilca ostajajo :)

Pejka od kod si...ti bomo lazje svetovale glede sprehodov ;)

(odgovor članu mala dama)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Junijski škratki 2014
14.8.2014 10:02:42   
Alyonka
Pozdravljene, se vam lahko pridružim? Vas pomalem spremljam in zdaj kaj napišem.
Moj fantek ima skoraj dva meseca, rodila sem v Lj.
Sedaj šepoliva na začetku je še ful bolj, zdaj je že bolje, tudi s krči je malo znosnejše. Ima pa že 6200g, smo imeli včeraj posvetovalnico. Imam še hčerko, ki je tudi tako napredovala in imela že 9kg pri 9. mesecih :).

Ene pišete, da imate premalo mleka: kako pa to veste? Po mojih izkušnjah je tako, da četudi so že manj trde dojke, je mleka za otročka dovolj. Samo več ga je treba pristavljati. NA forumu dojenje od La leche league pa tako rečejo, da dojka ni samo hranjenje in je tudi tolažba. Otročki vzamejo, ko rabijo.
Zaradi krčevse precej nosimo in upam na kakšno nosilko, ko bo bolj držal glavico. Že sedaj imam sling, a nisem in nisva preveč vešča v tem.

Pišete o kilahImam še 4 kg odveč, a mi kar paše, da je še malo kil odveč, ker sem suha drugače. In vse mi je šlo dol samo od dojenja. Za telovadboše nisem, se mi ne da, ker slabo spimo in dopoldneve izkoristim, da spim skupaj s tamalčkom ali vsaj počivam. Ko pride starejša iz vrtca, se je treba tudi njej posvetiti. Pospravlajnje - skušam to porodniško bolj uživati in se manj obremenjevati z gospodinjstvom (ko tale prvo tromesečje tako hitro mine, so pa ravno sedaj tako krhki in nežni). To mi srednje uspeva :), potem kar moj mož, ko pride domov, malo čukasto gleda user posted image , ko ni reda ... a do pred kratkim ni ta mali nič spal, če nisem bila ves čas ob njem ...

Toliko zaenkrat. Vse dobro vsem mamicam.

< Sporočilo je popravil Alyonka -- 14.8.2014 10:03:48 >

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Junijski škratki 2014
14.8.2014 10:57:25   
bauko
Dobrodošle vse nove na forumu! Prav fajn je, ker je živahnejša debata. user posted image

Sem obljubila, da napišem glede tiste krvi v blatu. Kot sem že napisala, ni nič pretirano zaskrbljujočega in je ponavadi posledica preobčutljivosti na neko hrano, največkrat je to kravje mleko. Pri polno dojenih otrocih največ lahko narediš z opazovanjem - da ugotoviš, kaj ga matra in se potem tem živilom izogibaš.

vitamini: Mi dajemo tamali oleovit. To je D3, samo avstrijska izvedba user posted image

pejka, kakšna pa je to ležeča lupinica? Mi imamo tudi jane...a ste dali košaro od vozička na zadnji sedež? Ker vem, da je to možnost...

A se ve že vse upate same z avtom in user posted image naokrog? Mi smo šli že trikrat na morje in počnemo vse živo, tega si pa še ne upam, sploh ne vem zakaj. user posted image

cepljenje: mi ga imamo septembra po dopustu in se bomo cepili samo za oslovski kašelj, tetanus, ...to kar je pač predpisano, nič dodatnega.

Včeraj sem spet šla popoldne hodit v klanec in me je potem zvečer kar malo zaskrbelo - tamala je jamrala in jamrala na joški, se zvijala in oh in sploh ustvarjala vse živo. Potem pa končava in dam kot ponavadi gor črpalko in je komaj kaj priteklo...tako da sem imela občutno manj mleka. Ne vem, a je bil zgolj slučaj, ali sem se preveč matrala?

seznam: jaz ga še nikoli nisem poizkusila naredit...zdajle pa tudi nič ne bo, ker se je tamala glih zbudila user posted image

LP vsem

(odgovor članu Alyonka)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Junijski škratki 2014
14.8.2014 11:08:50   
condfa8h
Govorila sem s svetovalko za dojenje, povedala mi je, da se v casu menstruacije zaradi hormonov spremeni okus mleka in otrocek mora dalj casa vlect, da dobi mleko. Zato imava midva probleme....

Toliko, da veste, za takrat ko boste dobile M, jaz sem s prvo ze zakljucila.

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Junijski škratki 2014
14.8.2014 11:27:13   
Alyonka
Hvala za dobrodošlico :).
Jaz pri prvem otroku menstre nisem dobila 9 mesecev, sem pa slišala, da se spremeni okus, ja.
condfa8h, vama želim veliko pristavljanja in da dojenje spet steče.

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Junijski škratki 2014
14.8.2014 13:33:04   
pejka
Ja, to je košara in lupinica vse v enem. Je super zdaj ko je še tako majhen. Ko bo večjibo šel pa v Maxi cosi lupinico.

Drugače pa midva sama precej hodiva okrog z avtom. Prvič me je bilo groza, pol sem se pa navadila. Mi pa celo pot spi. Pa še ogledalo za nadzor otroka sem si kupila in itak vidim kaj dela. Moram bit sama mobilna, ker mojega ni nič doma in bi midva znorela če nebi nikamor mogla.

Doma sem v okolici ljubljane. Me pa zanimajo tudi izleti po celi sloveniji. Da se greva lahko mal potepat user posted image .

Bauko lahko da si se preveč naprezala. Jaz sem na začetku tudi imela manj če sem pretiravala s sprehodi. Sem se tudi počutila slabotno potem. Imava pa midva kar velik klanec na sprehodu in sva se ga že navadila.




(odgovor članu Alyonka)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Junijski škratki 2014
14.8.2014 13:52:30   
neznanka89
Pri meni ni problem premalo mleka, ampak sem ko je bil mali star 1 mesec zbolela in sem pristala na antibiotikih, zaradi katerih 14 dni nisem smela dojiti. Posledica je bila, da se je meni kolicina mleka kljub rednemu crpaju zmanjsala, mali pa se je navadil na flaso. In sedaj od zacetka vlece lepo, ko pa mu ne tece vec dovolj hitro pa se zacne najprej jeziti in pa odrivati od dojke, potem pa jok in rokice v usta, dokler ni flase. In dokler je ne dobi, nebo zadovoljen. Mi nic ne pomaga, ce pocakam pol ure in ga spet pristavima. Ker bo parkrat potegnil pa spet jok.

Glede voznje z avtom pa je tako, da jaz tudi se ne upam nikamor sama. Bo pa treba pocasi ja.

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Junijski škratki 2014
14.8.2014 14:00:06   
bauko
Jaz grem šele danes prvič sama z njo z avtom, nekam čisto blizu na obisk. Sem se kar zmenila da pridem, moram prebit led user posted image

pejka, glede izletov: Najlažje je itak lokalno okrog lazit, se pravi v bližnji okolici doma. Če pa ti razdalja ni toliko pomembna je pa drugo.
- Zelo popularna je recimo kolesarska steza, ki gre od Gozda Martuljka do Italije in še naprej...pa greš pač do koder želiš.
- Zadnjič mi je sestra predlagala tole: http://www.naprostem.com/ideje-za-izlete/item/537-izlet-na-prostem-gradisko-jezero Baje ful luštna zadeva - makadam okrog jezera, cca 4km.
- V Ljubljani imaš pot spominov in tovarištva - tudi tak fin makadam in ful dreves
- Bled&Bohinj tudi nikoli ne razočarata (mogoče je edino za počakat, da mine glavna turistična sezona, da bo manj gužve)
- V Trenti imaš ful enih dolin, po katerih lahko greš z vozičkom - asfalt in skoraj nič prometa. Npr Lepena ipd
- mogoče najdeš še kaj zanimivega tule http://www.slotrips.si/

Težko je dajat predloge, ker te ne poznam user posted image

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Junijski škratki 2014
15.8.2014 11:03:58   
condfa8h
Bauko, kako je bila prva voznja??
Pejka tole Gradisko jezero je lusno, preverjeno, sicer ze kar nekaj casa nazaj.
Bled je itak klasika, mas se Tivoli,koseski bajer, mostec, roznik, sveta ana, barje, iski vintgar, rakitna, rasica, pst, blejski vintgar, ...v arbortumu je vstopnina in mislim, da celo cez 5 eur. Ljubljanski botanicni vrt je meni vsec, je pa majhen.

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Junijski škratki 2014
15.8.2014 21:15:04   
mala dama
Jaz sem že večkrat šla sama z avtom in ta malo...malo po trgovinah. Se mi zdi, da če bom vedno doma bom postala neandertalec user posted image . Tako po malo se odpravim za kakšno urco, več ne, ker moja punca že zahteva joško, jaz pa nisem ravno tip, da bi kar po klopeh dojila. Me pa nič ne moti, če katera to počne. Sem pa opazila, da se punca precej umiri po trgovinah...barve, glasba ...verjetno jo to umirja. Moti me edino to, da imajo ponekod tako močne klime, da postaneš prav leden. Zadnjič sem bila v Baby centru in sem jim rekla, da če nimajo prenizke temperature (glede na to, da je to otroška trgovina in so z mamicami ponavadi tudi otroci), pa mi je trgovka odgovorila,da one delajo in jim je vroče user posted image . Ok sem si mislila...da vem za drugič, da pridem sama...
Meni se je danes tudi pokazala neka krvavitev...verjetno bo prišla menstruacija..bomo videli jutri. Se pa čudim, ker pravijo, da dokler dojiš, naj je kar nekaj časa nebi bilo. Jaz dojim 100% al pa še več user posted image . Smo še vedno skoraj vsako uro na joški...sej ona ni lačna ampak se samo crta pri mami..in ko začne jokati jo pristavim in je tako srečna user posted image in v momentu je mir. Se pa že sedaj sprašujem kako jo bom nekega dne odstavila, ker tako rada cuca... Mož mi je rekel, da jo bom imela do šole na prsih user posted image

Danes sem videla en dober video za telovadbo ..če mi uspe bom prilepila link...

lepo se crtajte..mi gremo na dopust in ko pridemo nazaj bom poročala kako se je obneslo ;)

https://www.youtube.com/watch?v=FeLuAWBmgWo


(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Junijski škratki 2014
16.8.2014 10:53:34   
allyssia
ciao vsem,
ta teden sem šla tudi js prvič s tamalim sama z avtom h kolegici in zdravniku user posted image me je blo strah, ampak ni tako strašno, se je treba samo opogumit!
to soboto pa gremo v izolo za 11 dni, gremo pogledat nono in brata ter kolegice...upam, da bo vreme zdržalo, ker bi bla rada cele dneve na plaži user posted image ...prav pogrešam morje user posted image ...en dan sem glih razmišljala, da sin ne bo mel naš primorski naglas ampak dolenjski user posted image

Kako pa vam kaj partnerji pomagajo oz. jim dovolite, da vam pomagajo? Vem, da je ena napisala, da dela cele dneve pol pa doma zmeraj kaj okrog hiše....

Moj mož je isti, sam sem js kar postavla meje....ko je on doma ga preoblači, nosi okrog in tolaži, js ga samo dojim in če sem full utrujena grem spat al pa grem ven sama na kavo in v trgovino... omejil je "pomoč" kolegom, ker itak non stop nekdo nekaj rabi (je električar namreč) in tudi okrog hiše je trava vidla že lepše cajte user posted image ...
ampak, če ga ne bi omejila, bi on bil non stop okrog hiše ali pa bi ga športal okrog...itak, da vseeno gre, ampak veliko manj kot prej...

(odgovor članu mala dama)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Junijski škratki 2014
16.8.2014 12:55:11   
bauko
Vožnja je bila super! user posted image Sva šli takoj po hranjenju, tako da je bila prilično v transu med vožnjo. user posted image Sva šli včeraj še enkrat, do Ljubljane na obisk k babici in je lepo zaspala, tja in nazaj, tako da je bilo res kul. Tako da sem prebila led in se opogumila za nadaljne podvige. user posted image
Izleti so pa res ali kratki ali pa tovorim sabo celo goro reči, črpalko in že načrpano mleko, za previt, preoblečt...user posted image
Jaz po trgovinah sicer ne maram glih neki hodit, ampak počasi bo treba tudi to...
Sicer pa čim večkrat od doma - kot je rekla mala dama, res postaneš omejen med 4 stenami...

pomoč partnerja: MEni pomaga tako, da je prevzel gospodinjstvo, jaz pa pomagam kolikor pač lahko. Kadar je doma tudi velikokrat previja in podira kupčke. Edino uspava je pa ne, vedno zgubi živce zvečer. user posted image Vsake toliko pa gre sam z njo z vozičkom in mene pošlje samo ven user posted image

neznanka89 a zdaj še črpaš? A se ti ne bi zdaj nazaj vzpostavilo mleko? Meni je vmes enkrat tudi začelo zmanjkovati, pa je prišlo nazaj, ker sem vztrajno pumpala... Kakšno črpalko pa imaš, če črpaš? Jaz sem najprej imela ročno in potem električno in je fuuuuul razlika. Z el. potegnem bistveno več ven, pa razlika je tudi kako črpam. Če črpam tako, da istočasno hranim tamalo po flaši ful več priteče. Kot da bi joško na finto user posted image







(odgovor članu allyssia)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Junijski škratki 2014
16.8.2014 21:23:25   
neznanka89
Bauko imam rocno crpalko. Poskusam crpati po tistem, ko se otrok naje ampak ne pritece ves ko par kapljic.ko si pa crpam, pa mu dam po flaski pa si ne nacrpam vec kot 70ml z obeh user posted image . Sem ze poskusala vse mozno. Od gledanja otroka ko crpam pa do predvajanja njegovega joka. Res nevem kaj se lahko naredim.
pomoc
Moj je zelo malo doma tak da neke pomoci ravno nimam. Ko pa je doma pa ma drugo delo. user posted image

Kako so pa vasi kaj na trebuscku? Nas user posted image je tako posrecen ko dviguje bucko. Jo ze kar lepo drzi pokonci.

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Junijski škratki 2014
16.8.2014 23:10:24   
condfa8h
Nas mali je danes v avtu spal uro in pol!! Ampak ko sem ugasnila avto je pogledal, ko smo pa prisli gor pa je ze bil zelooo lacen. V kaksnih pozah podirate kupcek?? Tiste, ki vam otrocek poliva kako dolgo po hranjenju ga drzite gor??
Jaz sem zdaj parkrat crpala, mam avent el crpalko in sem nacrpala 20 ml iz obeh....bom jutri probala zjutraj ce bo cas, pa bomo videli kaj bo. Mu pa dajem zjutra 120 am, popoldan pa 150, pa je kljub temu na 2 uri lacen. Plus dojenje seveda. Zgleda, da je to ta "hitra" rast. Me prav zanima za koliko je zrastel.

Tiste, ki crpate in hranite na steklenicko, ali sterilizirate steklenicke po vsaki uporabi? Kaj pa prekuhavate vodo?

Do kdaj je treba kupcke podirat? Men se zdi, da zaradi teh kupckov nikamor ne morem.

Moj je prevzel vsa gospodinjska opravila, se najraje pa je, da jih opravim jaz, medtem, ko on malcka prevzame ;)


(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Junijski škratki 2014
17.8.2014 8:52:27   
Alyonka
Pri nas poliva in ga držim vsaj pol ure po podoju, pa še potem včasih polije. Čez ramo ga ne morem tolk časa držat pokonci, ker je pretežek, zato je najlepš - zame in zanj, mislim - da mi leži na prsih/trebuhu, jaz se pa dam sede. Tako tudi ponoči drugi del spim, si dam uno blazino za dojenje okrog in veliko blazino pod glavo, pa prav lepo spiva oba. In še ne zvija se, ker je veliko spil (pa podremo kupček, pa se še vedno zvija in mu hodi gor).

Mož mi veliko pomaga, a zdaj ko sta dva otroka, predvsem prevzame prvega. Drugače pa tudi uspava, a ne uspe vedno.

Midva nisva sama še nikamor šla, nas res tako fejst krči matrajo. Je bil včeraj en tak naporen dan: celo dopoldne mel grde vetrove, skoz ga je blo treba nosit, dokler se ne pokaka, veliko joče. Še popoldne. V vozičku tudi kaj dost noče bit, še posebej po hranjenju valda zarad refluksa. Če pa se pokaka, potem še kaj polije (tudi sirasto), odkolca user posted image - vse to!- potem pa spi kakih 40 min. Tako da nikamor na dolge sprehode še ne moremuser posted image , upam, da bo tut to kmalu. Prvi trije meseci so itak kritični, potem pa upam, da se malo uredi. Je pa danes lepo spal, od 20.oo do ENIH zjutraj, sploh nisem več navajena spati 3 ure v kosu, prej sem po 20 min. spanca ekstra bla spočita in kot rožica, zdaj pa spim po 3 ure v kosu in sem bolj zbita.user posted image
Lepo nedeljo vsem.

< Sporočilo je popravil Alyonka -- 17.8.2014 8:57:14 >

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Junijski škratki 2014
17.8.2014 11:02:50   
bauko
črpanje: Jaz ponavadi načrpam še kar veliko, sploh zjutraj. Včasih moram lonček zamenjat, ker je prepoln...včasih pa samo 80ml iz obeh. Odvisno je predvsem od tega, kdaj je bilo zadnje hranjenje in koliko dobro je vlekla.
neznanka89, a imaš možnost kje si sposodit el. črpalko? Res je čisto druga pesem kot ročna. Ali pa vsaj toliko, da poizkusiš za kak teden, če bo kaj boljše.

steriliziranje: Jaz vse operem pod vročo vodo in v blagi milnici, steriliziram pa vsake toliko. Ni glih by the book, ampak nimamo nobenih težav, tako da se mi ne da komplicirat.

kupčki: ravno včeraj sem se enako spraševala in nisem čisto ziher...ko bojo sedeli valda ne bo treba več, če pa že kaj prej pa ne vem... tudi pri nas včasih traja res dolgo, da podre kupčka. Včasih ga sploh ne, pa je nič ne moti. Včasih ga pa trikrat in potem čez kakšno uro spet začne jamrat in jo dvignem in ga spet podre. user posted image

condfa8h, pri nas je včasih tudi požrešna in mislim, da bo polivala še cel dan, ker se toliko naje, pa potem ni nič. Včasih po dojenju spije še 120 načrpanega user posted image

polaganje na trebušček: jaaa, ful so luštni, ko poizkušajo glavico gor držat. Pa potem tisto jamranje, ko se zmatra user posted image Vsak dan jo drži malo več. Pri nas edino ponavadi polije...pa ne vem, a je to zato, ker se matra al zakaj...

(odgovor članu Alyonka)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?