|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   morje, sonce in pikice
20.6.2006 14:07:56   
žiža
Danes je Sara 4 dan na morju in včeraj so se po hrbtu začele pojavljati drobne rdeče pikice. Danes je teh pikic precej več in so se preselile tudi na trebušček. Menda jo tudi srbijo. Sej v bistvu mi je precej jasno da gre za reakcijo sonce/morje. Imamo pa drugače Eucerinovo sončno kremo, po kateri do sedaj ni imela nobenih težav. Pa oblečeno ima majčko in je v senci. A ji lahko še kako pomagam?
Tudi sama imam drugače te težave vendar jaz vzamem zjutraj en claritin in po enih treh dneh  je vs OK. A otrokom tud lahko daš claritin ali kakšno drugo zdravilo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: morje, sonce in pikice
20.6.2006 14:21:24   
Marogica
Jaz mislim, da ima tvoja pupa te pikice enostavno od vročine. Probajte jo čim več tuširat ali jo imet v vodi. To se je lani zgodilo mojemu, potem pa smo prakticirali "ohlajevanje", pa teh pikic ni več bilo.
Počakaj še s Claritinom.

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: morje, sonce in pikice
20.6.2006 14:22:12   
Geja
Lahko da so se pikice pojavile tudi od vročine.
Drugače pa obstaja tudi Claritin sirup za otroke. Vendar je bolje, da se najprej posvetuješ s pediatrom...

čau,čau
Geja

Mi jemljemo Claritin sirup - star pa je 2 leti in se mi zdi da piše gor od dveh let naprej, ampak nisem pa sigurna!

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: morje, sonce in pikice
20.6.2006 15:46:42   
coco
Najprej se strinjam z Marogico, če pa se res izkaže kot alergija, pa je nam pediatrinja rekla da kljub temu, da piše za Clartine sirup od 2-h let naprej, lahko damo našemu enoletniku polovico žličke. Vseeno pa ti svetujem, da pred tem vprašaš še pediatra.

lp

(odgovor članu Geja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: morje, sonce in pikice
20.6.2006 16:36:37   
Marogica
Aja, pa za ta manjšega mi uporabljamo Fenistil kaplijice in Fenistil mazilo, Claritin pa samo za ta večjega.

(odgovor članu coco)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: morje, sonce in pikice
20.6.2006 17:40:53   
Katrin
Tudi jaz sem mnenja, da so pikice od vročine! Ko je otroku vroče in se poti, se pojavijo rdeče pikice, ki pa bodo izginile v parih dneh. Tudi naša 3mesečna user posted image  jih je dobila lani na morju, potem pa so izginile.

Lp user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: morje, sonce in pikice
20.6.2006 19:48:28   
LEJLA
Drugace pa tiste, ki boste sele sle na morje se lahko pripravite.
Za otroke sicer ne vem....pomagalo je pa moji mami, ki je imela kar par let tezave z "alergijo".
Sedaj pa en mesec predno gre na dopust je braunemon tabletke in ji pomaga.
lp

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: morje, sonce in pikice
20.6.2006 21:54:55   
beti 1
Braunemon je prehranski dodatek, ki ga lahko uporabljajo samo odrasli, PREPOVEDAN je za otroke, nosečnice in doječe matere, ki pa lahko jemljejo Claritine.

Žiža glede na opisano se tudi meni zdi, da ima tvoja deklica pikice zaradi vročine. Je pa res, da jih je po videzu nemogoče ločiti od alergijskih. Upoštevaj nasvete tistih, ki so ti že prej odgovorile, pa boš videla, kako bo.
Značilno za alergijo na sonce je, da se najprej pojavi na soncu najbolj izpostavljenih mestih, ki niso porjavela od prej. Pike od vročine pa so ponavadi po trupu in na pregibih. 
Uživajte še naprej

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: morje, sonce in pikice
21.6.2006 6:43:47   
skuštrana
Pikice so najverjetneje od vročine. Naša jih je imela lani po hrbtu. Letos se ji tudi pojavljajo. Jaz jo nič ne mažem, saj izginejo kar same od sebe. Je pa res, da je ne srbijooz. ne motijo. 

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: morje, sonce in pikice
22.6.2006 20:34:39   
Ropotuljica
Tudi naša pupa je zadnje dni dobila pikice. Ne vem točno, odčesa,lahko da je od sonca in potenja, lahko tudi,da je od mleka oz. jogurta, ki sem ji ga po nekaj mesecih spet dala za pokušino (je alergik). Najizrazitejše so pikice pod vratom,kjer je tudi rdečina in jo srbi. Drugod po telesu sem danes opazila, da koža tudi ni več takol epa, kot je bila (drobne pikice), vendar mislim, da je tam ne srbi. 

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: morje, sonce in pikice
27.6.2006 13:06:50   
TONČI.
Ekola, mi smo bili sedajle 14 dni na morju. Non stop je imel te pikice in ima jih še danes (3 dni smo že doma). Jutri imamo cepljenje pri zdravnici in upam da jih bo še imel, da mi bo končno dala napotnico za alergijo. Končno pa zato, ker ima že nekaj mesecev drugačne pike in ga nikoli ni hotela dati na teste, ker jih takrat pač ni imel tako izrazite. Dala nam je samo claritine, pa čeprav ni star niti eno leto. Na morju je bil pa non stop v vodi. Tako sladki kot morski. Na soncu pa tud ni bil več kot 1 uro dop. in pop. od 17 ure dalje.

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: morje, sonce in pikice
27.6.2006 13:27:05   
lana38
Moj sin ima vsako leto alergijo na morju, zato mu vsako leto že 4 dni preden gremo na morje dajem sirup Claretine. Tako mi je svetovala njegova pediatrinja. Delamo pa to že od njegovega  2. leta starosti. Pa moram priznati, da se zelo obnese. Tu in tam se mogoče še pojavi kakšna pikica, prej je pa imel po celem telesu kar "jagode" že. Pa tudi srbelo je kot sam user posted image . Včasih, ko je izpuščaj bolj močen, ga mažem tudi s Fenistil gelom.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: morje, sonce in pikice
9.7.2006 10:13:24   
pina colada
Mi smo tudi par dni nazaj z morja in je naš mali imel tudi prve dni ful drobnih pikic od vročine in slane vode, pa so mi v lekarni svetovali Bepanthol losijon, ki pomirja in hladi pordelo in vneto otroško kožo.  Zvečer, po tuširanju, sem ga mazala s tem losjonom in po 2 dneh so prav vse pikice izginile. Priporočam!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?