|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dabroston in težave z menstruacijo
29.9.2007 15:28:43   
taši84
Pozdravljeni! Danes sem se pridužila temu portalu.user posted image Že več kot 14 mes.se trudiva da bi zanosila. Pri G je vedno vse ok. Zdaj pa je ugotovila da gre za septum (7mm) in pravi da ga zaenkrat ni treba odstranit. Dobila sem dabroston (spodbudil naj bi da pride user posted image ) ki ga trenutno jemljem že 12 dni vendar user posted image še kar ni. Zbujajo me čudne bolečine v jajčnikih, ki minejo po 15 minutah in zravn mi je slabo. Test sm nrdila pred jemanjem tablet in je bil negativen.
Zanima me če ima še katera podobne težave? Ali loh zanosim med jemanjem teh tablet?Koliko časa bom še živčna glede vsega tega...Rada bi user posted image ...Hvala za odgovore!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dabroston in težave z menstruacijo
29.9.2007 20:14:44   
titi3
Dobroston deluje kot progesteron in zavira user posted image . Kaj ti je to dal???? Uporabljajo ga recimo tiste, ki imajo krvavitve pred menstruacijo ali pa so že imele splav. Pomaga, da se otrok obdrži.

Jaz jemjem tudi progesteron, ampak moram prekinit malo pred predvideno menstruacijo, če nisem noseča, ker drugače je ne dobim oziroma jo dobim pozneje. Odvisno kako odreagiraš.

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dabroston in težave z menstruacijo
29.9.2007 20:15:51   
Anonimen
Koliko dni po prejemanju teh zdravil moraš začeti krvaveti?

(odgovor članu titi3)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dabroston in težave z menstruacijo
29.9.2007 20:16:34   
Anonimen
Pardon, po prenehanju jemanja zdravil.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dabroston in težave z menstruacijo
29.9.2007 20:42:35   
titi3
Jaz ga vzamem še na 26. dan ciklusa (naredim nosečniški test), naslednji dan dobim par kapelj in nato naslednji dan user posted image . Tako naredim, če je na 26. dan test negativen. Če bi bil pozitiven bi morala nadaljevat z Dabrostonom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dabroston in težave z menstruacijo
29.9.2007 21:06:39   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: titi3

Dobroston deluje kot progesteron in zavira user posted image . Kaj ti je to dal????


Titi3, dabroston se daje pri motnajh menstrualnega ciklusa - hormonsko neravnotežje, boleče M, izostanek M, premočne M, ... in tudi pri grozečem splavu.


_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dabroston in težave z menstruacijo
30.9.2007 10:35:06   
taši84
Hej! Ko sem ga jemala dve leti nazaj sem dobila user posted image po šestih dneh, tko da se je še G kr mal začudila. Naj povem da je še vedo ni, js pa se ne počutm dobr. Boli me za znort in slabo mi je. Jutr grem po test. Čudn mi je da zanč k sm bla pr G mi sploh ni nrdila UZ ampak sm dala napotnco za HSG in list da morm kri dat! Ne vem več kaj se dogaja z mano. Napihnjena sm kot sod odkar imam te motnje MC. Hvala pa za vse odgovore v upanju da še kj razrešimo.



(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dabroston in težave z menstruacijo
30.9.2007 17:34:22   
titi3
Ko sem ga jaz jemala preveč časa mi je zaostalo tudi 10 dni. Če test ni pozitiven verjetno ni nič, z odvzemom krvi pa boš lahko 100%. Ko mi je tako zaostalo me je bolelo kot, da bi imela menstruacijo.

Maša82, ja se strinjam si dodala še nekaj primerov uporabe. Nisem imela časa iskat vseh primerov uporabe. Lahko pa si jih prebereš tu: http://www.neplodnost.info/ziva/portal/article.php?story=20050610134235374

Ta božji progesteron pa jemljem že toliko let, da točno vem kaj se zgodi, če ga jemlješ preveč časa. Dobiš rjave izcedke, pravo user posted image , pa čez čas. Bolečine pa katastrofalne.

Malce razmisli, kako se dvigne in pade raven progesterona pred user posted image   pri normalnem ciklusu in kakšna je krivulja, če zanosiš. Raven ostane visoka. Če se filaš, ko ga telo ne potrebuje več??????? Kaj se po tvoje zgodi z menstruacijo.

Meni je v vseh teh leti še vedno zaostala, če nisem prekinila. Nikoli mi je ni spodbudil. Tudi ginekolog me je opozoril, da se mi ciklus lahko premakne, če ne prekinem. Ne vem torej zakaj ga predpisujejo. A ginekologi ne gledajo na izkušnje, le berejo navodila iz škatlic????user posted image

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dabroston in težave z menstruacijo
30.9.2007 19:19:32   
marjana.r
jst sem tudi dobila dabroston, za ureditev oz. da mi je sprožilo user posted image . no zdaj po novem mi ga je spet predpisal, ker sem v zgodnji nosečnosti imela ss in da bi to zdaj preprečili, mi je rekel, da moram pit dabroston od tistega dneva, ko bom na testu zagledala user posted image

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dabroston in težave z menstruacijo
30.9.2007 23:10:17   
titi3
Jaz sem doživela isto kot ti. Mi je pa bedno vsak mesec testirat že pred koncem ciklusa, da čim prej ugotovim ali sem noseča. Pogovorila sem se z gin in mu povedala, da ne morem vsak ciklus vlečt z Dabrostonom, ker se mi podirajo ciklusi in so daljši. Reku mi je, da je res, da se podaljšujejo ciklusi in krvavitev večinoma ne dobiš dokler ne prenehaš z Dabrostonom (v posameznem ciklusu), ampak takšni primeri kot sva medve morava to pot. Mi je pa povedal, da bi se moral zagledat user posted image že dan ali dva pred koncem ciklusa. Jaz upam, da bo tako. Vzamem pa Baby Check ali First sign, ker zaznajo nosečnost prej kot Clearblu. Potem bom pa vzela še CB, da bom sigurna.  Dan prej naredim test in, če je negativen zvečer ne vzamem tablete, če bi bil pozitiven pa bi jo. Tako dobim naslednji dan že user posted image . Včasih zaostane le 1 dan. Bedno user posted image , ampak nimamo kaj.

(odgovor članu marjana.r)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dabroston in težave z menstruacijo
1.10.2007 10:58:40   
marjana.r
no sej meni je blo glih tako, da sem v torek naredila test in je bil user posted image čez dva dni pa sem dobila user posted image in je bilo vsega konec user posted image . jst upam, da bo zdaj boljše user posted image

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dabroston in težave z menstruacijo
1.10.2007 17:24:45   
titi3
Marjana.r predlagam ti, da narediš še en test, ker si lahko noseča kljub menstruaciji. Lahko pa je prišlo do vgnezditve in potem je z user posted image vse sčitilo.

Sem pa tudi jaz videla user posted image in potem user posted image . Na žalost ni bilo nič. Lahko pa se zgodi, da imaš kljub nosečnosti menstruacijo. Prijateljica jo je imela sedem mesecev in kljub temu je donosila fantka. Neverjetno, ampak res.

Dejstvo je, da testi kot so Baby Check (10-25) in First sign (25) zaznajo že vrednost pod 40, kar ginekologi smatrajo za nosečnost. Clearblue zazna od 50 naprej. Poskušaj še tega.

(odgovor članu marjana.r)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dabroston in težave z menstruacijo
1.10.2007 17:27:28   
titi3
Oprosti, sem prebrala prehitro in sem sklepala, da si trenutno v tej situaciji. 

Mogoče pa nam uspe, kjub tem težavam.



(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dabroston in težave z menstruacijo
2.10.2007 18:53:22   
taši84
oj!naj vam povem da je prišla user posted image v nedeljo in to komaj uboge tri kaplce. učer je že skor ni blo dons je pa sploh ni več. kaj je zdej to??testa nism delala ker pomojm nisem user posted image user posted image user posted image user posted image .bolečine so minile in js še vedno ne štekam kaj je to blo. čez 14 dni me čaka UZ pri neki drugi G pa bomo vidli.

lp

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dabroston in težave z menstruacijo
2.10.2007 21:32:42   
titi3
Če si v Lj ali v bližini pojdi samoplačniško v Adriolab in naredi krvni test za bhcg. Sploh jih ne zanima zakaj ga narediš, samo plačaš in ti ga še isti dan sporočijo.

Mogoče pa jo boš vseeno dobila. Jaz sem že imela te izcedke in potem par dni popolnoma nič, nato pa se je le pojavila ta user posted image .

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dabroston in težave z menstruacijo
3.10.2007 17:49:15   
taši84
titi3!naj povem da je pa dons tko močna user posted image da sam lije. vseeno hvala za nasvet. zdj bom 16.dan spet mogla jemat dabroston in pol HSG pa bomo vidl. nasl.teden še UZ. čist me mori to vse skup. vem da ne morm z glavo čez zid ampak loh bi blo že kej pozitivnga (user posted image ). ajde

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dabroston in težave z menstruacijo
3.10.2007 20:44:21   
titi3
taši84,  tolikokrat sem že bila v tvoji situaciji, da sem bila skoraj 100%, da bo prišla ta prava user posted image . Je pa sigurno stres tisti, ki veliko pripomore. Bolj kot čakaš in si nervozen bolj se podaljšuje.

Še eno vprašanje in predlog. Glede na to, da nisi imela user posted image kar nekaj dni sklepam, da nimaš enako dolgih ciklusov. Ali se motim?
Meni je namreč pred časom gin tudi predpisal progesteron na 16. dan potem pa sem ugotovila, da v primeru, da vzameš progesteron preden dobiš ovulacijo te lahko sploh nimaš oz. je slaba ali neki takega. Deluje kot KT. Na 16. dan jemljejo progesteron tiste, ki imajo 28 dni dolge cikluse. Če imaš recimo 30 dni dolg ciklus pa bi ga morala jemat od 18. dne naprej. Nekaj glede tega sem prebrala na internetu nekaj pa v knjigah in sem "zatežila" gin, kaj je zdaj to. Od takrat ga jemljem po njegovem nasvetu raje kasnej.

Našla pa sem drugo rešitev in sicer ugotavljanja ovulacije z ovul testi. Če mi pokaže, da bom imela ovulacijo na 16. dan pomeni, da bo ciklus dolg 30 dni in torej ga vzamem 18. dan. Na ta način tudi vem kdaj naj bi mi nosečniški test pokazal +. Težava je v tem, da moram vedet, če sem noseča, da nadaljujem s progesteronom. Totalna beda, ampak sem že imela splav, katerega možen vzrok je bila po besedah gin tudi prekinitev jemanja teh tablet. Včasih sem ga jemala kar preko roka in čakala na user posted image , ampak so se mi ciklusi samo podaljševali in je postala cela zmeda.

Upam, da nisem preveč zakomplicirala.

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: dabroston in težave z menstruacijo
3.10.2007 21:22:59   
enea
Živijo! sem nova uporabica, zato se oglašam šele sedaj. Tudi jaz sem imela težave z user posted image , in posledično tudi z zanositvijo. Tudi meni je g rekla da naj pijem Dabroston 3x1 na dan 4-6 dni zapred, čez 3-4 dni sem dobila user posted image . Ja zanosila pa nisem. Tako sva se z možem trudila skoraj 2 leti. Ko pa sem g rekla da tako ne gre več, me je poslala na kontrolo v bolnico ( ambulantno ). Ko sem bila prvič na pregledu sem  dobila user posted image  čez tri dni brez kakršnih koli tablet, naslednji mesec tudi ( čeprav je bil ciklus na 45 dni). G mi je rekel da ima en moj jajčnik malo pavze in zato nimamuser posted image . Po tem sem se malo umirila, ker sem bila 1,5 leto živčna ko hudič, z možem pa sva se udala usodi, če bo pa bo in če ne ostaneva samo pri eni punci. Ko pa bi moralauser posted image naslednji mesec priti je ni bilo,  sem se spet zgrozila da spet ne bo nič. Ko pa sem čez en mesec naredila test, je bilo v hiši...... saj veste kaj........ user posted image    Sedaj imamo že mesec dni staro hčerkico-user posted image
Punce, nauk te moje zgodbe je : NE SE SEKIRAT, BO RATALO!!!!!!!!!

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




ime za punčko
akvalina

katero ime se ti zdi najlepše?

Ela (45%)

Lea (27%)

Pia (28%)


Število vseh glasov: 305

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!