|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Napadalnost
3.11.2008 7:55:06   
Edinka
Pozdravljeni!

Doma imamo skoraj leto dni starega mešanca med huskyjem in nemškim ovčarjem. Po huskyju je pobral trmo, svojo voljo in moč, po ovčarju pa ... ne vem, kaj točno. Pes je še skoraj malo preveč pameten za svoje dobro. Vse mu je jasno, ampak zaradi huskyja v njem se včasih pač odloči, da ne bo poslušal. Redno hodiva na sprehode, tudi v šolo. Uglavnem, nič mu ne manjka. Problem pa se pojavi nekje drugje.
Do ljudi je prijazen. Večino pozdravi z mahanjem repa in brez čohanja skoraj ne gre. Se je pa že parkrat zgodilo, da brez vsakega razloga (nihče mu ni še nič žalega storil) zagnal v nekoga, začel lajati. Vedno je bil na povodcu, zato do česa hujšega razen lajanja ni prišlo. To se mi zdi skrajno nedopustno in grozljivo. Strah me je, kaj bo, ko bodo nekoč otroci pri hiši. Včasih ni lajal na nikogar, sedaj laja tudi na moje starše (jasno, da tudi na poštarje) in na znance, ki jih dobro pozna. Pri vsakem lajanju posredujem z odločim ne, ampak včasih tudi to ne zaleže. Pa dobro, pač laja. Najbolj me skrbi to, da se zažene v neznanca brez vsakega razloga.
Imate kakšen predlog, zakaj se to dogaja in kako to preprečiti?
Vsak komentar je dobrodošel. Hvala in lep dan!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Napadalnost
3.11.2008 8:02:59   
Lunca1
Lahko da se ga ti ljudje bojijo in jih zavoha. jaz sem se ko sem bila majhna grozno bala psov. Že samo da sem ga videla na daleč, je bilo dovolj, da sem mami zlezla skor na vrh glave. In v koga so se vtikali psi - vame, ker so zavohali, da se jih bojim. no rešitev je bila edino nabava psa in zdaj se jih ne bojim več. Kar se nemških ovčarjev tiče, pa sem imela ravno z njimi največ slabih izkušenj. sosedov je bil napadalen do ljudi, do psov, celo mladičev. tako da ta pasma tudi ni čisto nedolžna. No saj drugače jih ne bi imeli za policajske pse, a ne.

(odgovor članu Edinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Napadalnost
3.11.2008 8:36:54   
Arwenko
Iz opisa je težko ocenit kaj je narobe, predvidevam da je neko slabo izkušnjo vsekakor imel, lahko v vaši odsotnosti ali da ste kdaj nehote naredili kakšno napako, ki je njegovo obnašanje vzpodbudila. Mislim da se da stvar odpravit izključno s pomočjo pasjega psihologa. Priporočam bodisi Sabino Stariha Pipan ali Metodo Mikuž Bratkovič. Pa veliko uspeha.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Napadalnost
6.11.2008 22:08:58   
ursa_p
To je karakter nemskega ovcarja.

Jaz bi psu odlocno dopovedovala, da se tega ne sme ... obvezno mora biti na povodcu in ko se v koga zazene, ga cuknes nazaj (pa ne pretiravat) ... v glavnem moras biti ti hitrejsa od psa. In to naredis vsakic, ko se v koga zapodi. Nikoli mu tega ne smes pustiti, ce zelis zadevo odpraviti.

Zanima me kaj se zgodi, ko pride do nekoga, ki ga pred tem oblaja? Mogoce pa sploh ni napadalno lajanje. So pa nemski ovcarji na zalost tudi pri meni slabo zapisani in se jim s svojimi psi in otrokom izogibam na dolgo in siroko - moram poznati lastnika ali pa se dodobra prepricati, da je v redu, sele potem dovolim druzenje z mojimi psi in bozanje s strani sinka.

Kam pa hodita v solo? Tam bi ti morali pomagati.

Tudi pasji psihologi so super, ceprav se je ga. Stariha Pipan malo prevec "nagnila" na stran klikerjev, kar pa meni osebno ne odgovarja. Lahko pa ji ze v zacetku poves, da na take metode ne pristajas (ce ti to ni vsec) ... najdes jo pa na Prvi kliniki v Lj - Zaninovic. Nam je pomagala, ko smo imeli z enim psom probleme (hiperenergetik), ampak takrat se ni bila tako za kliker, kot je danes. Si pa lahko veliko njenih clankov preberes na strani www.mojpes.com (malo pobrskaj med clanki).

Lp, Ursa

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Napadalnost
7.11.2008 9:30:12   
Edinka
Hvala vsem za odgovore.
Ursa_p, mi lahko prosim poveš, kaj so ti svetovali za hiperenergetskega psa. Naš je tudi po dolgem sprehodu še čisto divji. Sicer sem pa to situacijo opisala še trenerki v šoli in je rekla, da samo hitra reakcija in temu primerna kazen takoj po tem, kar smo takrat tudi naredili. Je pa rekla, da je to mogoče posledica slabe izkušnje (enkrat mu je nekdo skoraj stopil na glavo in se je čisto prestrašil). Pes je drugače pravi cuker in neznancev ne napada. Zgodilo se je to le enkrat, je pa jasno, da nočem, da to še kdaj naredi. Je vedno na povodcu, razen včasih, če je v družbi drugih psov, da se zdivjajo po travniku, kjer pa ni ne hiš, ne drugih ljudi, le pasji sprehajalci.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?