|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Srbeči izpuščaji
20.3.2008 10:30:08   
ilatic
Mene zanima vaše mnenje. Sem v 24 tednu in včeraj me je začelo pošteno srbeti po celem telesu. pojavili so se izpuščaji in po knjigi sodeč naj bi to bila koprivnica - se pravi alergija. Najhuje je v predelu dojk, mogoče zaradi kreme ki mi jo je prepisala zdravnica 2 dni nazaj zaradi rdečega fleka. Danes moja zdravnica ne dela, sedaj pa ne vem kaj naj. Prosim za vaše mnenje.

Hvala in LP

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 20.3.2008 12:52:41 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
20.3.2008 10:40:30   
tanchi27
živijo! imava isti problem...jaz sem obiskala zdravnika ravno včeraj ker imam cel rdeč-flekast trebuh in dojke in to srbi grozno-tko kot da te sonce opeče...in mi je dala tablete CLARITINE ampak jih lahko vzamem samo dve-danes zadnjo,ker sem v 28 tednu nosečnosti in v lekarni na predlog zdravnice sem kupila še losion BEPANTHOL..lahko pa uporabljaš tudi hladilno mazilo,samo jaz ga ne,ker ne upija pol pa mam vse majičke mastne pa še vedno hodim v službo in ne morem taka bit cela mastna...pa strogo dieto ene par dni,ne smem jesti jajca,mesa,klobas,pomarančorehov,tko da sem dobesedno na prepečencu,juhi,črnem kruhu ali graham in čaju ian vodi..pa jabolka tud jem in tko bo še par dni,ker lahko da je to od hrane...mam pa res grozno vneto kožo in to grooooznooo srbi...svetujem ti da pojdi k zdravniku,kaj ti bodo rekli pa daj mi prosim javi kaj so ti rekli da vidim če bodo rekli isto ....zdrži in ne kraspaj se,ker še poslabšaš vse..pa srečno!

_____________________________

junija bomo trije!

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
20.3.2008 10:48:28   
ilatic
Hvala. Sem že klicala zdravnico in sem naročena ob 13h. Res grozno srbi in ti poročam, kaj bo. LP

(odgovor članu tanchi27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
20.3.2008 10:50:21   
tanchi27
super! fajn zrihtaj,pa zvečer pokukam spet gor!

_____________________________

junija bomo trije!

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
20.3.2008 11:03:40   
CIPRESA
italic jaz nisem noseča, se mi je pa pojavila pred letom dni in do danes še ni nič bolje. Imam koprivnico oz. iz majhne pikice se ko jo popraskam razvije flek ki je podoben tistemu ko te vžge kopriva. Glede na to da načrtujeva otroka z možem mi je moja osebna zdravnica, pulmologinja in tudi ginekologinja svetovala da Claritin tablet ne jemljem ker so na B listi oz. na listi tablet ki jih nosečnice ne smejo jemati. Zato mi je  osebna zdravnica predlagala tisto mazilo Fenistil gel in moram rečt da res pomaga in me ne srbi. Zraven uporabljam pa še šentjanževo olje ki prav tako blaži to alergijo.

No sedaj nevem ker se koprivnica zelo razlikuje, lahko je samo posledica kakega alergena ki si ga ali pojedla, ali bila z njim v stku ali mogoče tudi zaradi nosečnosti - to praviloma hitro mine in je prehodna, če je pa več kot 6 tednov prisotna, potem  lahko traja kar več let. Zoprna stvar ampak tudi s tem se navadiš živet.

Čim manj pik in srbenjauser posted image


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu tanchi27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
22.3.2008 18:59:21   
tanchi27
hey!!! ful zanimivo res kak ta ivsak zdravnik drugače pove...ravno danes sem morala k dežurnemu zdravniku in sem dobila injekcijo in še claritine tablete lahko jemljem 2x dnevno pa še klicala je dežurnega porodničarja in ginekologa v bolnico v celju in ji je še ta zdravnik rekel da lahko in da naj jemljem claritine 2x dnevno ker je res hudo in so najblažji antihistamini in da ne škodi otroku so me pa prej vprašali koliko tednov sem že noseča,lahko da ti samo na začetku nosečnosti ne smejo dat claritine,jaz sem pa v 29t....je pa res zelo grozno in moteče ta srbečica jst mam res hudo take rdeče fleke po trebuhu in dojkah tak da je že vse rdeče,so mi pa rekli tudi da če ne bo bolje čez najkasneje en teden bodo me morali hospitalizirati....upam da bo bolje....tak da jst bom jemala te tablete....zanimivo res da vsak zdravnik drugač pravi...user posted image

_____________________________

junija bomo trije!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
22.3.2008 19:01:04   
ilatic
Evo mene. Bom kratka. Zdravnica me je poslala na drematolško kliniko. Večraj sem šla, ker je bil vikend s prazniki me ni obdržal. Poslal me je domov z cleratinom in mazilom. Če ne bo bolje morm nazaj na sprejem. vendar je danes mogoče za silo bolje. vsaj ponoči me ni srbelo. Ne vem kako bo danes ponoči, čez dan me je srbelo. skratka sem čisto nezadovljna s potekom. pregled na klinik imam čez en teden in nič mi ni rekel da preneham s cleratinom. Sktratka ne vem čisto nič in sem žalostna. LP

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
22.3.2008 19:11:06   
Anonimen
Jaz imam kar nekaj izkušenj z alergijami in moram rečt, da pomaga veliko vode, da se organizem prečisti. Zdravnik mi je rekel, da pomaga in moram rečt, da je imel prav. Ob zadnji alergiji sem spila skoraj na eks 2 litra vode in do večera še ene 2 litra. Sicer sem bila bolj zaspana, ampak mi je resnično pomagalo. Tko da, upam, da bo pomagalo tudi vam.

(odgovor članu ilatic)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
22.3.2008 19:15:31   
tanchi27
joj grozauser posted image  me sma pa res ene nesrečnice...ja jemlji tablete in mazilo jst resnično upam da boma kmalu to prestale,vem kake muke so to...upam da ne boma v bolnici pristale,pa meni tud nihče ni točno rekel da naj bi bila to koprivnica,vsi omenjajo-alergija...to že ampak na kajuser posted image poskusila bom še pralni prašek zamenjati in bomo še to vidli zdaj,ker sem bila skoz na dieti in je bilo isto ali še slabše,tak da po mojem hrana ni...kaj pa vem...tudi jaz sem žalostna,ker se ti vse spremeni...razpoloženje,živčen si...javi se še kaj da vidim kako si...LP in lepe praznike(kolikor se pač da )user posted image

_____________________________

junija bomo trije!

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
23.3.2008 12:13:58   
ilatic
Tanchi ampak sem malo bolj pomirjena, ko vidim da nisem sama. Imaš čisto iste simpome kot jaz!!1 Dojke in trebuh je ves v izpuščaju, samo zdaj jih imam tudi po rokah in po zadnjici. Noro. Spet sem slabo spala od srbenja in tudi od skrbi. Upam, da bo čimprej bolje. Držim pesti za naju. Jaz jemljem cleratin samo 1xdnevno 10 ne vem kaj ter pripravljeno mazilo 1x na dan. Diete nimam nobene, lahko pa je od česarkoli. Jaz praška in mehčalca nisem menjala, tako da je možmo od hrane, cetnega praha ali bog si ga vedi kaj. po moje če ne izgine, potem začnejo raziskovati od česa je. Full sem pomirjena ko praviš da cleratin ne škoduje plodu. To me je najbpolj skrbelo!!

Še eno vprašanje. Meni je DR. v petek rekel, če ne bo bolje naj pridem nazaj. Samo zdaj ne vem, kako je to mislil, ker izpuščaji še niso izginili in tudi srbi me. Kdaj potem se morem vrniti?? Kaj bi ve storile na mojem mestu?? Počakam do petka na kontrolo. Meni se zdi da ni nič bolje in ne vem kaj storiti. imam še dve punčki ki jih ne bi rada pustila na praznik same z očjem.

LP

(odgovor članu tanchi27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
23.3.2008 15:47:22   
tanchi27
ojla...tud men se pojavljajo izpuščaji že po rokah...groza...samo ti povem da je malenkost bolje,manj imam rdeče vsezdaj ko imam povečano dozo cleratina,tko da jst bi na tvojem mestu povečala odmerek 2x na dan-eno tableto zjutraj in eno zvečer,vmes se pa maži še s hladilnim mazilom in probaj bepanthol ko fino hladi,ker ti po mojem če ti ne pomaga mazilo do zdaj,ti tud zdej neki ful ne bo,probaj mazilo zamenjat,mi je pa rekla dežurna včeraj da traja ene par dni da claritin prime,tko da ti lepo povečaj dozo vsaj za par dni potem pa greš spet eno na dan,sej ti pravim da je zdravnica ful preklicarila in se posvetovala z zdravniki vpričo mene in še meni je pokazala to knjigo ko piše notet da ni škodljivo za otročka,tko da jst vrjamem..Jst se tud morem javit nazaj če nebi bilo bolje nič,pa tud nevem kdaj,mislim da bom še par dni počakala,potem pa nazaj. Aja,mi je pa rekla zdravnica tudi,da ko bo to zginilo-KAR BO- da je možnost da se spet ponovi,zdaj pa nevem al hormoni v nosečnosti tolk zmešajo al kaj...vglavnem rekla mi je tudi da to srbenje in na natečenost trebuha in vse to,da ni šanc da bi kaj blo narobe z otročkom,da to nič ne vpliva nanj!!!to me je res pomirilo,tko da jst mislim da če lahko tolk zdržiš,še počakaj malo preden se vrneš nazaj pokazat,pa probaj še ta losion bepanthol,mislim da sem dala 8e zanj pa se lahko neomejeno mažeš,jst se skoz mažem p ko popusti se ponovno in kombiniram s hladilnim mazilom ki ga imam skoz v hladilniku je pol tko fino hladen...pa majičke ohlapne gor..se že sprašujem kaj vse me še bo doletelo do poroda junija,se mi zdi da se vse lima name....če se ti pa zdi da ti je že nevzdržno vse skupaj potem pa le nazaj se pokazat...upam da bo kmalu boljeuser posted image

_____________________________

junija bomo trije!

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
23.3.2008 15:57:28   
tanchi27
veš študiram da mene so vprašali koliko tednov sem noseča predno so mi rekli da naj dozo povečam,tko da daj pokliči dežurnega in vprašaj če jo ti sploh lahko povečaš,ker si le malo manj noseča kot jaz,jaz sem v petek napolnila 28tednov,jst mislim da to tudi vpliva na to če lahko povečaš dozo ali ne...raje vprašaj!

_____________________________

junija bomo trije!

(odgovor članu tanchi27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
23.3.2008 19:09:23   
tanchi27
in se pogledam v ogledalo in kaj vidim-fleki se širijo po obrazu in vratu....totalna beda

_____________________________

junija bomo trije!

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
25.3.2008 9:42:29   
ilatic
Tanchi 27 kako si?? Res hudo da jih imaš po obrazu. Jaz jih imam povsod samo po vratu in obrazu ne. Bolje je za 10%, tako da danes grem do G in do zdravnice po nasvet preden grem nazaj na kliniko, ker se mi res ne gre v bolnico. Upam da si OK, javi se mi! Držim pesti.
LP

(odgovor članu tanchi27)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
27.3.2008 13:50:15   
tanchi27
ojla...Ilatic ti moram povedat da sem se šla pokazat v ponedeljek k dežurnem ker sem bila že vsa otekla in so me zadržali v bolnici do danes. Še ni čisto vredu ampak gre na bolje.Takoj sem dobila inekcijo,v torek pa so me začeli pitati s tabletami,sem mela kr močno dozo zj-flonidan,zvečer pa 2 tableti dramamil,potem so mi že naslednji dan zmanjšali dozo,zdaj bom pa jemala samo še flonidan,pa ful se morem mazat s hladilnim mazilom in še svoj bepanthol losion sem imela zraven,tko da sem še čisto malo rdeča po trebuhu,po obrazu pa skoraj nič več-upam da bo tko tudi ostalo!! Pa tuš gel sem si mogla kupit od Eucerin pH5-čez 10e stane. Jst upam da nisem šla prehitro domov in da se nebo ponovilo..men so rekli da možno da je kaka reakcija bla od vitaminov neovin in pa lekadolov oz.lekadolov plus C ker sem mela virozo dobre 14 dni nazaj pa preveč vseh vitaminov.Tko da zdaj sploh nevem nič več. Pa ti si kaj bolje? Je zginilo? Jst upam da si bolje. Javi se kajuser posted image

_____________________________

junija bomo trije!

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
28.3.2008 18:28:37   
ilatic
Tanchi27 nisem ti fovš. Upam, da si sedaj ok. Jaz sem malo bolje, vendar imam še vedno izšuščaje, nekje izginjajo in nekje se pojavljajo novi. Še vedno me srbi, najhuje mi je ponoči. Danes sem bila zopet ne dremat. kliniki in pravi dr. da ne vejo kaj bi bil vzrok, da verjetno ni od hrane, ker nisem po obrazu flekasta. Dal mi je 3 škatlice cleratina in rekel je da je možno da mi ne  bo izginilo do poroda. Če bo stanje zelo nevzdržno me bodo sprejeli in potem naredili terapijo do takrat pa naj upam, da bo bolje. Groza!! čeprav vidim, da si imela ti slabšo izkušnjo. Držim pesti in upam, da bova obe čimprej OK!!!!

Lep pozdrav in drži se!!!!

(odgovor članu tanchi27)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
28.3.2008 19:23:18   
tanchi27
ojla...sem vesela da ti gre na boljeuser posted image ..men je skoraj zginilo po trebuhu,v obraz sem pa še malo rdeča,sploh tkole zvečer se pojavi ta rdečina po licih,pa kr mal peče...a ti si pa cleratine dobila..pa kaj veš kako dolgo jih sploh lahko jemlješ? Do poroda misliš da jih boš lahko jemala če ti slučajno nebi čisto zginilo???? Pa eno na dan jemlješ ali dve? Joj groza,jst sem pa že mislila da mi gre na bolje pa spet rdeča po obrazuuser posted image ..Veš ful me skrbi ker sem že tolk enih zdravil pojedla,da bi škodilo otročku,pa čeprav so mi rekli zdravniki da ne,potem pa berem navodila zraven tablet pa povsod piše da v nosečnosti niso priporočjiva....zdravniki govorijo eno,v tabletah piše drugo...čist sem že zmedena..no vsaj praznike si bila lepo doma s hčerkicima,pa na bolje ti gre,pa vse bo vredu boš vidla!!   Pridkana bodi,in javi se še kaj če boš kaj lahko.user posted image

_____________________________

junija bomo trije!

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
28.3.2008 21:44:48   
tanchi27
da ti še to povem..sem pisala mail dr.stanetu pušenjaku in mi je odpisal da sem že tolk visoko noseča da ne more bit nič narobe z otročkom in me je hkrati mal pograjal češ da ima lahko koprivka ki lahko traja tudi več tednovuser posted image  posledice sploh če je dolgotrajna tko da me je pomiril kar se otročka tiče in spravil v skrbi kakšne posledice koprivka lahko pusti..poglej na Med.Over.Net...ga lahko kaj vprašaš in  mu pišeš pa ti odgovori...

_____________________________

junija bomo trije!

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
31.3.2008 9:34:46   
ilatic
Čao. Jaz sem malo bolje. ponoči me še malo srbi. Cleratin jemljem 1x na dan, samo milslim in upam, da bom kmalu prenehala z njim. Več se ti javim jutri ali v sredo ker mi računalnik šteka. LP

(odgovor članu tanchi27)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
1.4.2008 10:08:47   
tanchi27
hey!!! ja ful sem vesela da ti gre na bolje in da boš kmalu nehala z zdravili!!user posted image  ! Meni je tudi malček bolje,trebuh ni več tko grozno rdeč,imam pa zdravnika v sredo pa bomo vidli kaj bo rekla,ker dozo zdravil še vedno nosem zmanjšala,še vedno jemljem 2x dnevno tablete,ker  sem mi zvečer vedno še vsa rdeča v obraz-iz obraza pa ne zgine in ne zgine,sicer je vidno rdeč samo zvečer ampak vseeno!! Pridno se še mažem s hladilnim in bepantholom. Sem pa vesela da je tebi boljeuser posted image  ! A si še po prsih kaj rdeča? Jaz sem še zdaj pa nevem ali od alergije ali zato ker naj kmalu pričakujem kolustrum ali pa srbi tolko ker raaaasteejoouser posted image  pa čeprav so že zdaj tolk veeelikee,hehe! Lepo se imej,se tipkama in drži pesti da bodo jutri dobre nivičke pri zdravniku. papauser posted image

_____________________________

junija bomo trije!

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
3.4.2008 11:19:04   
ilatic
Čao. Evo jaz sem ok, čeprav me je dala zdravnica na bolniško in pravi, da me ne bi dala več delat, ker se koprivnica lahko poslabša in pa zato ker imam kar precej vožnje. Vseeno hodim malo delat, ker še nimam zamenjave, samo tudi to bo do konca meseca rešeno.
Kako si ti? Kako je bilo pri zdravniku? Moja zdravnica pravi, da se je osebno pozanimala za cleratin in pravi, da so narejene študije, da tiste nosečnice ki so uporabljale cleratin ni bilo z plodom nič narobe. Je pa vseeno bolje da do 3 mesecev ne jemljejo nič. Saj veš takrat se vse razvija. Tko da sem tudi jaz pomirjena in tudi ti se nič ne sekiraj. Je rekla, da nekatere še veliko bolj težavne tablete jemljejo pa je vse v redu. Tko da ... drživa pesti da kmalu rodiva zdrave user posted image . In to čimprej, ker sem vsak dan težja in bolj zmatrana, pa sem šele v 26 tednu. Obup. Nič držim pestke in se tipkava.

LP
LP

(odgovor članu tanchi27)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: SRBEČI IZPUŠČAJI
5.4.2008 15:28:29   
tanchi27
hojla!! super,sam da ni claritin tko zelo kritičen..men je tud dost bolje,po obrazu se mi čez dan nič več ne pozna,razen če mi postane vroče pa opazila sem da če grem v kak špar al tuš,skratka v te centr nakupovalne,mi zrak noter ne ugaja in kaj kmalu sem rdeča kot rak..meni ni nič kaj tazga vzpodbudnega rekla zdravnica razen tega da bo po porodu vse zginilo,da zdaj so še hormoni tisti,ki vse še poslabšajo...samo jaz imam še cela dva meseca!!!delam pa še samo dva tedna potem pa koristim dopust pred porodniško,ki nastopi maja...pol se bom šele redila pa jedlauser posted image ...jaz sem pavčeraj dopolnila 30 tednov,tko da te čisto zastopim kako se počutiš..nisem imela nekih težav,samo zadnji teden se pa pozna da je tu že teža,me že kr malo križ boli..mi je pa super da še delam,itak lahko veliko sedim,mam malo prilagojeno,so kr razumljivi,pa tudi zamotim se,ker če sem doma,ti povem jaz sem skoz pri ogledalu in ljudi morim okoli sebe-a sem še kaj rdeča?,kaj pa zdaj? a imam trebuh flekast???-tista panika me malo daje...jemljem pa flonidan še vednop dvakrat dnevno,sem toliko pomirjena zdaj glede zdravil da vem da ne bo šlo nič narobe..zdaj morva pa še samo srečno donosit a ne! ah 26 tednov,to bo zelo kmalu,boš vidla-sebe tko tud tolažimuser posted image -samo pozdravit se še morva,potem pa itak sledi nakupovanje stvari in priprava,pa bo tu že porod,aja pa v materinsko še morem,še zdaj mi ni uspelo it!Vglavnem želim ti da okrevaš čisto,kar boš,pane preveč papcat ko boš doma,dokler pa še malo delaš pa se ne naprezaj preveč! pridkana bodi in se še kaj tipkama...kak fajn-sre spomniš pred kakim tednom ali dva kako sma ble obupane!!!.res super da nama gre na bolje!!user posted image         LP! pa se tipkama!

_____________________________

junija bomo trije!

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Srbeči izpuščaji
10.6.2008 23:33:15   
ELMA
user posted image ja punce upam da vam je kaj boljše , ker jaz imam iste problem kot vi  ,že 3 leta ampak v nosečnosti sem jemala cleratine in sem rodila zdravo punčko  ....težka 3600 dolga 55cm .Zdaj je stara 3 meseca in težka je 5810 in dolga 65cm user posted image , vsak dan spijem eno tabletko in se pridno dojimo .Nič nam ne škodujejo tabletke .user posted image

< Sporočilo je popravil ELMA -- 10.6.2008 23:34:38 >


_____________________________

Vse, kar je res-ne rabimo povedat, ampak vse, kar povemo mora- biti res.

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?