Lenck
|
IZVIRNO SPOROČILO: RI ribica Živjo Elyy, Jst sem v 28. tednu nosečnosti in sva se z možem ravnokar vrnila iz 5-dnevnega počitnikovanja v toplicah. Čez dan sva se potepala okrog, popoldne oz. zvečer pa sva šla na kopanje. Res je, da sem jst bolj mal plavala- samo približno 2-krat dnevno po max. 15 min. Sem si pa zato privoščila kakšno masažico - seveda brez aromatičnih olj. Nekateri imajo celo posebno masažno mizo za nosečnice. Meni je ginekologinja rekla, da se nosečnice lahko kopajo samo v hladnejših bazenih- do 30'C in nikakor NE v termalnih bazenih, jackuzijih itd. Pri kopanju uporabljaj posebne tampone za kopanje, ki jih dobiš v lekarnah in ščitijo pred morebitno okužbo. V bazenu bodi max. 10-15 min naenkrat (odvisno od tvojega počutja) in ko prideš ven iz bazena se malo opazuj... pravijo, da lahko imajo nekatere nosečnice probleme s pritiskom in da se jim lahko zvrti ko grejo ven. Tako da sem jaz za vsak primer malo posedela preden sem si šla preoblečt kopalke. Se pa vseeno še posvetuj s svojim ginekologom. Pozdravček! Glede tamponov lahko uporabiš tudi običajne, ki jih namočiš v, recimo, šentjanževo olje (staro domače zdravilo za nožnične bolezni), ali pa kupiš kaj v lekarni (recimo Multi-Gyn gel), ali pa, kar ti tam svetujejo. Glede temperature pa je tako, da meni, ki imam sicer precej težav in rizično, plavanja oziroma bolj namakanja niso prepovedali, pa so vse ostalo, prav tako mi zelo paše, ampak nikoli pa me ne bi spravili v vodo, ki bi imela pod 30 stopinj, ker sem pač bolj zmrznjena. In sem bila že parkrat vmes v toplejši vodi, do 34, 35 stopinj, vedno mi je super delo (občutek lahkosti, nežno valovanje vode lepo masira...). Prav tako je šlo za termalno vodo - v slovenskih zdraviliščih imamo pač povečini le tako, in v vodi sem bila po več kot 10 minut Pa je bilo takrat vedno vse ok, razen, da sem zaspala kot ubita po dveh urah namakanja (seveda ne ves čas v vodi).
|