|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Devetmesečnica samo sedi
16.9.2004 10:50:34   
brina-1
Ojla!

Naša pikica je zelo radoživ in gibčen otrok. Ampak vse kar doseže pri igranju je iz sedečega položaja. Ni šans, da bi se kam dlje premaknila. Če slučajno pade nazaj na hrbet takoj začne "cviliti". Na trebuščku ji pa sploh ni všeč. Tako, da mami vedno popusti in gre po želeno igračko.

V posvetovalnici mi je pediatrinja rekla, da naj poiskusimo z leseno stajico (do sedaj je nismo imeli, igra se na mehki podlagi v dnevni sobi). Da bi ugotovila, da se lahko prime in morda celo vstane...

Ste kdaj uporabljale leseno stajico in kako se obnese?

Lp vsem sončkom!:love:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Devetmesečnica samo sedi
16.9.2004 11:20:25   
Tina15
Mi lesene stajice nismo imeli,smo pa imeli prenosno posteljico,ki se tudi lahko uporablja kot stajica.Pa naši ni blo všeč.Midve sva hodile na fizioterapijo,ker se kao ni dovolj gibala in je tud samo sedela.Pa kej dosti nisva odnesle,ker se je naša Zala tam samo drla in ni prov nič sodelovala.Od 6-10m je samo sedela,potem pa kot bi mignil,začela plazit,se obračat na vse strani,hodit ob opori in zdej pri 13m je shodila.Pusti ji čas!:)

(odgovor članu brina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Devetmesečnica samo sedi
16.9.2004 12:53:45   
Anonimen
Saj si si kar sama odgovorila: "Tako da mami vedno popusti in gre po želeno igračko." Verjetno je zato tako. Se ji sploh ni treba premikati. Ampak nič hudega. Če pediatrinja ni odkrila nobenih posebnosti, potem ji kar pusti čas. Moj se je začel plaziti pri desetih mesecih, eni se preje, eni pa pozneje.

(odgovor članu brina-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Devetmesečnica samo sedi
16.9.2004 13:15:30   
Nati-1

Ojla!

Kako podbna je tvoja pikica moji. Tudi moja je zelo radoživa in gibčna deklica, a je tam nekje od 5 pa do 10 meseca samo sedela..če smo jo dali v položaj plazenja na kolena je negodovala, na trebuščku ji pa ni bilo več tako zoprno potem ko se je znala sama dvigniti v sedeč položaj.

Pediatrinja nam je v posvetovalnici pri 8 in 9 mesecih kazala vaje prestrezanja naj jih izvajamo, da se bo začela plaziti, a naši pikici ni bilo nič do tega.

Potem pa se je zgodilo v bistvu čez noč pri približno 10 mesecih - začela se je plaziti po kolenih in zdaj se plazi tako hitro, da jo komaj ujamem v stanovanju. Tudi vsak stol, kavč izkoristi, da se dvigne ob opori in premika ob opori; zdaj pri 11m tudi že samostojno stoji.

Smo pa imeli stajico..a je od začetka le stala v njej, če smo jo mi postavili na nogice, potem pa se je začela premikati in samostojno dvigovati a šele pri cca 10,5 mesecih.

Tako da nič ne skrbi. Gotovo je vse v redu z razvojem tvoje pikice. Eni se začnejo plaziti že pri 6m, drugi pri 10m, nekateri otroci pa fazo plazenja preprosto preskočijo.

Uživaj s svojo sončico in lp vsem sončkom!:rozica:

(odgovor članu brina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Devetmesečnica samo sedi
16.9.2004 13:36:10   
Miškolin
Naša hčerka je pri 7,5 mesecih sama sedela, in se tudi sama posedala iz ležečega položaja. V razvojni ambulanti so me kregali da to ni dobro, ampak jaz je nisem mogla kar naprej poležati.
Imamo pa še sedaj leseno stajco (ne vem če misliva na enoako, naša je stara več kot 30 let, imel pa jo je že moj mož....) je pa samo kot neko ogrodje da je otrok omejen na določen prostor, in veš da je na varnem... (saj pred 30 leti niso imeli boljšega....).
Pri nama se je dobro obneslo, tamala je rada sedela v njej, na tla smo položili blazino, ker ta stajca nima dna, tako da ni bila direktno na tleh. V stajci se je začela tudi dvigovati saj se je za ograjo lažje prijela kot v navadni stajci, ki ima okoli mrežo. V njen je še sedaj rada pa je stara 1 leto. Samo da ima okoli sebe veliko igrač.

(odgovor članu brina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Devetmesečnica samo sedi
16.9.2004 13:55:06   
Tiki
Ojla!
Tudi naša pika ni marala biti na trebuščku in se dolgo ni plazila, tja do desetega meseca in pol, potem pa je šla po vseh štirih, da je bilo veselje. Na noge se je začela postavljati pri 11ih mesecih in pol, shodila pa je pri 13ih in pol. Pediatrinja nikoli ni rekla, da je kaj narobe. Ravno danes ima 20 mesecev in jo veselo šiba naokoli, pravo živo srebro :)

Lep pozdravček :sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu brina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Devetmesečnica samo sedi
16.9.2004 14:00:51   
Sarina
Ej, Brina!!! Ne se sekirat.:) Moja mala je tudi do desetega meseca samo sedela (še to je začela čisto samostojno, da ni več padala komaj pri osmih mesecih)! Potem pa je po desetem mesecu naenkrat začela šibat po štirih, se stavit na noge (vstane ob opori) in hodit ob naši pomoči (mislim, da bo čez kak mesec šla že sama) in vse ostalo, tako da ni panike! :) Samo ne se sekirat in poslušat drugih! Meni so tudi ljudje govorili, ja, kaj še zdaj ne zna to pa to - bla,bla,bla,... Ko pride čas, znajo vse! Eni prej, drugi kasneje. Prav vse pa imamo neizmerno radi :love: in to je najbolj važno!!!:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu brina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Devetmesečnica samo sedi
16.9.2004 15:50:01   
Nea
Hojla!

Ravno danes sem mislila zastavit enako vprašanje kot brina.

Moja :miska: je stara 7,5m. Dvakrat do zdaj se je postavila na vse 4, ampak naprej pa ni šla. Plaziti naprej se tudi še ne zna, občasno pa se z rokicami odrine nazaj.
Dva dni nazaj sva bile v eni baby-skupini, kjer so se vsi :duda: (bilo nas je 8 mamic in 8 dojenčkov) na tak ali pa drugačen način plazili (eni na vse 4 drugi pa kot vojaki). Edino je moja pikica bila pri miru in je lepo sedela. Na kar me je ženska ki vodi skupino nadrla, da naj ji ne dovolim sedeti ker se tako nikoli ne bo naučila plaziti, ali pa se bo začela v sedečem položaju, z dvigovanjem ritke, premikati naprej. :(( Prekleta baba, skoraj sem se zjokala!!!

Zato punce, najlepša hvala za odgovore :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu brina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Devetmesečnica samo sedi
16.9.2004 21:03:24   
brina-1
:bravo::bravo::bravo:

To sem hotela slišat. Vse ste ene zlate mame. Hvala za tolažbo in lahko noč vsem pikicam in pikcem!9nebesa

(odgovor članu brina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Devetmesečnica samo sedi
16.9.2004 21:35:12   
Mandarin
Hojla!
Naša frajla se je sicer plazila, ampak na morju smo imeli s seboj prenosno posteljo z mrežo in se ni mogla dvignit. Včasih ja malo poskušala v postelji plezat po nama, ampak podlaga ni stabilna in se je hitro prevrgla in naveličala. Ko smo prišli domov, je bila spet v svoji leseni postelji z ograjo (:) :) moji postelji stari dobrih 30l ;)). Že naslednji dan je stala ob ograjici! Skoraj bi ma kap, ko sem se zbudila in sem jo zagledala, kako stoji in me gleda, zraven pa zadovoljno gode :bravo:
Če lahko dobiš kje staro leseno stajco ti jo priporočam in tudi nove se dobijo. Prej ali slej se bo tvoja pikica začela dvigovat in kobacat in prevračat. Takrat ti bo prišlo prav, če jo boš lahko za kratek čas malo omejila. JAz jo dam v stajco vsaj takrat ko kuham, saj se bojim, da bi mi lezla pod štedinikom in nesreča nikoli ne počiva ...
lp in brez panike :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu brina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?