Stefka
|
Meni tudi ni jasno odkod poznate toliko ljudi na dsp? Jaz recimo ne poznam niti enega, vsaj ne da bi vedela, ker ne verjamem, da bi se kdorkoli lahko s tem hvalil . Kar se tiče napadanja na RR, mislim da je počasi vedno bolj jasno, da vsaka tema postane prepir in stresanje lastne nestrpnosti in obsojanja drugih. Res ne vem kaj počnete nekateri, da se imate čas ukvarjat s tujimi življenji, pa tujimi prihodki in odhodki? Ne rečem, da ne obstajajo ljudje, ki izkoriščajo državo, ampak me zanima koliko od vas je bilo kdaj brez službe? Jaz na srečo še ne, jo pa četrtič menjam in poznam strah, da bom ostala brez... se vam ne zdi, da takale začasnost marsikomu ni všeč? Da s knedlom v grlu odide na csd po pomoč? Pa še enkrat, ne rečem, da nimajo nekateri to za hobi... Ampak glede na višino prispevkov, ki jo plačujemo, jaz upam, da bi, če bi se jaz znašla v podobni situaciji, s to pomočjo lahko preživela? Upam, da mi ne bo treba. Se mi pa res zdi katastrofa tole obsojanje na RR! Največ imajo vedno povedat tisti, ki še niso iskali službe ali pa ki imajo srečo, da je kadra njihove izobrazbe izredno malo. Niste videli prispevka pred meseci na Kanalu A, ko so akademsko slikarko poslali za snažilko in ker je zavrnila, so jo skinli s pomoči al neki tazga? Ja halo, zakaj pa potem šole delamo? Se bomo pa vsi pametnjakoviči kvalificirali na delovnih mestih, pa vsi začeli kot čistilke s 350 EUR plače. Me zanima kdo od vas zna preživet s tem denarjem. Jaz ne, ker imam 800 EUR samo položnic vsak mesec za plačat. Ali bomo šli pa vsi, ki smo faks delali pa vse naredili v roku z dobrimi ocenami, ker pa je interesentov za ta delovna mesta preveč, službe ni tako enostavno najti, delat recimo v Hofer na blagajno? Seveda, zakaj pa ne? Me zanima koliko od vas bi šlo... in to ne samo teoretično. Zanimivo, da porodniških nadomestil pa nimate za zajedalce države, čeprav se ravno tako krijejo iz davkoplačevalskega denarja. Mogoče bi pa predlagali kaj takega kot ima Amerika, 4 mesece neplačanega porodniškega dopusta? Pa neplačano bolniško prvih nekaj dni, da ne bi folk slučajno izkoriščal delodajalcev. Samo da ne bo šlo kaj iz našega, ki imamo kaj denarja. Mislim res žalostno tole... ampak vsaka palica ima dva konca. In nikjer ne piše, da se vam ne more zgodit, da čez noč ostanete brez vsega, če imate še toliko back up planov. Meni se še ni, ampak nikoli ne reci nikoli. Zato nikomur ne privoščim tega. Tako in tako je pa v vsaki stvari možnost zlorab. Tako pač je, in tako vedno bo. Če država še tako restriktivno nastopi. Restrikcija še nikoli ni bila najbolj učinkovita. Treba je ljudi naučit, da je delo vrednota in jo temu primerno plačat. Ne pa da ljudje garajo na mrazu in snegu cele dneve za manj kot 400 EUR plače. Potem pa pametuj.
|