|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jasli-spanje
1.2.2005 21:03:02   
mehurčica
Vzgojiteljice, pomoč!

Kako naučite/navadite otročke, da spijo na ležalnikih??? V teh jaslih, kamor bo David sedaj hodil, nimajo prostora za prenosno posteljico, pa tudi nobene ograjene posteljice nimajo.

David se tako premetava po posteljici, preden zaspi, da če si predstavljam, da bo tole delal na ležalniku, bo padel 50x dol, preden bo zaspal-če sploh bo. Ampak verjetno nebo.:( Pa tudi v spanju se včasih usede in se potem kar vrže naprej dol(z zaprtimi očmi seveda)-doma na posteljico, na ležalniku bi pa v tem primeru padel na tla!:zmeden:

Fuuul me je strah, kako bo!:( Dajte me malo pomirit no.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Jasli-spanje
1.2.2005 21:04:43   
Anonimen
Pri nas so sicer otroci stari okrog treh let, ampak imajo ležalke tako skupaj, čisto eno poleg druge, da nimajo kam pasti, kvečjemu k sosedu lahko zlezejo.

(odgovor članu mehurčica )
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Jasli-spanje
1.2.2005 21:05:25   
Jančika_
Eh, saj bo vse vredu! Boš vidla!

(A sem te kaj pomirila:)- )

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Jasli-spanje
1.2.2005 21:36:30   
sašaš
Samo ne komplicirat pa vzgojiteljicam v vrtcu jamrat in težit kako se bojiš, da bo dol padel... Le omeni, da bolj nemirno spi... V vrtcu že vemo, kaj delamo ;) Sploh pa so v vrtcu nekateri otroci čisto drugačni kot doma... Se prej privajajo in prilagajajo na spremembe in na red - jih je pač več in se morajo navadit, da niso samo oni za "porihtat" (kot je ponavadi doma).

Vse bo OK! ;)

Lp :muca:

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Jasli-spanje
1.2.2005 22:21:25   
Gina
Zihr bo vse ok. Vzgojiteljice to znajo. :)

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Jasli-spanje
2.2.2005 10:59:44   
Anonimen
Saša, sori, ampak tale je pa huda: Samo ne komplicirat pa vzgojiteljicam v vrtcu jamrat in težit kako se bojiš, da bo dol padel...
A tako to vzamete nekatere zgojiteljice, če zaskrbjena mamica kaj vpraša? Groza!

(odgovor članu mehurčica )
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Jasli-spanje
2.2.2005 12:12:37   
BokiMB
Srčno upam, sašaš, da bo vse do pikice tako, kot praviš!

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Jasli-spanje
2.2.2005 17:12:05   
Monika Š.
Pozdravljena!

Ležalke naj ne bi bile čisto skupaj ne v jasliških in ne vrtčevskih oddelkih.
Ponavadi damo vmes blazine, tudi na tla. Kakor je bilo že omenjeno, se oroci tudi drugače obnašajo v vrtcih, kot doma. Za marskikatero "težavo"-skrb, ki jo mamice povedo, nikoli ne izvemo tudi praktično.

Splišni. Lahko jaz poskušam odgovoriti na tvoje vprašanje. Jaz zelo rada vidim, da mi mamice povedo kaj jih skrbi. To vzamem na uk in jim verjamem.
Do težave pride le v primeru, da potem, ko enkrat vidim, da je v vrtcu vse v redu (to vidim po tednu, dveh), in to mamici povem, včasih pride do težav, ker mi le ta ne verjame. To je tisto "zoprno". Ko me ustavlja med vrati in; "npr. A se je premetaval!" "Ni bilo težav!" in nasmeh. Prvič ni težko, ampak verjemi... stotič, ko otroci za tabo zahtevajo vso tvojo pozornos, pa je! Brez zamere.

Vso srečo!

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Jasli-spanje
2.2.2005 20:41:55   
sašaš
Ne, Splišni, tista moja ni nč huda. Pač ne maram, da mi mama že vnaprej joka pa stoka - kot da je samo njen otrok tak in oh in sploh... Seveda pa lahko omeni, da jo skrbi...

Vsakega otroka damo v vrtcu enkrat PRVIČ spat - in verjetno ga kar ne butnemo na ležalnik pa tam pustimo in gremo na kavo... Tok smo pa že sposobne, da otroka sploh prvič res primerno zavarujemo in ponavadi tudi uspavamo. V veliiiiikiii večini primerov je vse OK. Se pa včasih zgodi, da tud kakšen dol pade včasih - pa naj bo v vrtcu tri dni ali pa tri leta pa star 1 leto ali pa pet let. Brez zamere.

Lp :muca:

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Jasli-spanje
2.2.2005 21:00:07   
Anonimen
Sašaš, a si ti mama?

(odgovor članu mehurčica )
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Jasli-spanje
2.2.2005 21:26:48   
sašaš
Ne nisem - še. Ja, mame ste zaskrbljene... in prav je tako! Ampak, če se odločiš za vtrec, moraš v svojo odločitev zaupati!!! Eni starši tko komplicirajo, da glava boli! Če zrihtamo vse otroke v skupini, bomo pa ja še njihovega.

Lp :muca:

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Jasli-spanje
3.2.2005 8:59:22   
Ro-La
sašaš, bi te rada slišala čez nekaj let:)

Mehurčica, nič bat, bodo že tako porihtali, da bo David lepo spančal, papcal, se igral in domov prišel brez bušk.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Jasli-spanje
3.2.2005 11:13:53   
viv_
Mehurčica,

mene je skrblea 101 stvar, od tega če bo dovolj za jest (Mirna bi samo jedla), do tega kako bo spala (čez dan doma skoraj ni bilo variante, razen v vozičku), da ne govorim, da ko sem jo doma previjala zadnja dva dni predn je šla v vrtec sem zraven jokala, da zdej jo bo pa tam kar ena brez občutka previla in to je to...

No, vse se je izšlo super... naenkrat v vrtcu spi 2x na dan, takoj zjutraj zaleže še za kakšne pol urice in po kosilu. Za mulčke je lepo poskrbljeno, vzgojiteljice jih imajo rade, tako da jo lahko z mirnim srcem pustim tam.

Kakšne praske in buške pa sigurno bodo - saj bi bile doma tudi!

LP in fino se imejte!

P.S.: Otrok zelo dobro čuti kakšne volje si in če ga boš vsa preplašena in s tesnobo zjutraj oddajala bo le še slabše.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Jasli-spanje
3.2.2005 22:32:47   
Anonimen
Sašaš, meni je kar hudo,ko preberem tvoje sporočilo... Pa ne vzgojiteljicam težit... :zmeden: Komu pa naj - ravnateljici ali še bolje, otrokom? "Le glej, da boš mirno spal!!!" Mislim, da to pri njemu ne bo glih vžgalo.

Sama sem zaposlena v šolstvu in vem, kaj to pomeni imeti zaskrbljene starše. VEM, kaj pomeni, da te 100x vpraša - recimo vsak dan zjutraj in ko pridejo po otroka, če je z otrokom vse vredu, če je pojedel malico in če nismo pozabili, da je alergičen na kravje mleko in vem, kako to lahko gre na živce. Ampak jaz tega nisem nikoli nobenemu staršu pokazala. Še vedno sem vsako mamo potolažila in si vsakič vzela minutko časa, da sem se z njo pogovorila.

Zdaj pa sploh, ko sem sama mama, še toliko bolje razumem njihovo tesnobo.

Mehurčica, ti pa - ne se sekirat, tako kot so rekli že prej, otroci so v vrtcu in šoli popolnoma drugačni kot doma. David bo spal kot angelček, čisto mirno, boš videla. Sicer pa, tudi če pade iz ležalnika, saj ti niso tako zelo visoko, da bi prišlo do kakšnih večjih poškodb. David se bo pa tudi moral enkrat navadit spat na veliki postelji. In kje je bolje - doma in ponoči, ko tebe ne bo, da bi stala zraven postelje ali pa v vrtcu, kjer so ležalniki dosti nižji in so vzgojiteljice skozi prisotne?

(odgovor članu mehurčica )
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Jasli-spanje
4.2.2005 14:39:28   
bini
ja, draga sašaš - oglasi se zopet ko boš mama :).. saj v bistvu razumem tvoj vidik (tud jaz sem v šolstvu), ampak ko gre za tvojega otroka, se ta vidik ZELO spremeni!!
Tud mene že zdaj skrbi, pa jo bom dala v privat varstvo kjer bodo samo 4 otroci, ampak tud naša je zelo brez reda kar se tiče spanja...se pa tolažim, da nisem sama v teh skrbeh :ups:

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Jasli-spanje
4.2.2005 20:59:44   
mehurčica
Hvala vam za odgovore!

Drug teden verjetno še ne bo spal tam. Ko pa bo, pa vam sporočim, kako je bilo.

Lp:miska:

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Jasli-spanje
4.2.2005 21:32:44   
frutka_
Mehurčica te om jaz jutri potolažila...OK?!Bom ti razložila, da vse le ni takšen bav-bav...in da smo nekatere vzgojiteljice lahko celo fajn...in da nas imajo celo otroci radi...kdo bi si mislil...;)

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Jasli-spanje
4.2.2005 22:11:01   
Anonimen
Frutka... hm... a ne, da ti v vrtcu ne strašiš otroke... tako kot si mojega Davida enkrat prestrašila? :)-:)-:)-

(odgovor članu mehurčica )
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Jasli-spanje
4.2.2005 22:39:08   
frutka_
Joj, še zdaj mi je hudo kako se je prestrašil...:zmeden:

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Jasli-spanje
4.2.2005 22:55:30   
Anonimen
Ma daj no - naj ti ne bo hudo! Saj se ni ustrašil, samo mulo je kuhal, ker sem jaz imela Filipa v rokah. Točno vidim, kdaj je užaljen, ker takrat tako zaviha ustnico navzdol, kot jo je pri tebi. :)- Res!!!

(odgovor članu mehurčica )
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   Jasli-spanje
4.2.2005 22:59:02   
frutka_
Ja Filip ima tudi to pozo...ustnica dol in nato povesi pogled...tako da se še trepalnice dol obrnejo in potem krokodilje solze, da ima cele ličke mokre.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Jasli-spanje
4.2.2005 23:02:14   
Anonimen
Ja ja, točno tako! In potem pa tako kriči zraven, da ušesa bolijo! Kot da bi ga iz kože dajali!

A niso srčkani? Joj, kako lepo je biti mama!

(odgovor članu mehurčica )
  Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?