|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nočem!
12.1.2011 8:58:23   
Aja1
Prosim, za nasvet, kako ukrepati v takem primeru. Jih je čedalje več. user posted image user posted image
Tavelika hčerka Neja (4 leta) ima čedalje več takih trmastih izpadov. user posted image user posted image  Pa res ne vem, kaj delam narobe pri tem otroku. So dnevi, ko je res pridna, se da vse zmeit z njo, pride pa kakšen tak dan, kot npr. danes zjutraj. Vstane, hoče eno spodnjo majčko in ji lepo povem, da tiste ne more, ker ima eno drugo še od včeraj (pač spodnje majčke ne menjamo čisto vsak dan). In je začela. NOČEM tiste, HOČEM to. Trajalo nekaj časa, se je že drla, nočem (btw- tisto majčko ima sicer zelo rada). Ampak ji je kapnilo, da bi danes eno drugo in je vzrtajala pri tem. Seveda nisem dovolila (ker sem že prej rekla ne). Pol pa jok, pa vpije da se ne zna obečt, ne zna hodit,.... Mi je živc vem potegnila in sem jo na silo oblekla, umila obraz, zobe in postavila na hodnik, da sem zrihtala še sebe in tamalo, da smo šle v vrtec. V tem času je seveda na silo jokala (oz. se je drla na vse grlo). Sem ji rekla, da s takim jokom, ne bo nič dosegla in da bo samo kakšna kazen. Je ne briga, se še kar dere. Potem se je počasi že mudilo v vrtec in sem rekla, da če ne neha jokat in se opraviči, da potem ne gre po kosilu domov (meni bolj paše, da gre po koslu, sicer bi ta kazen že takoj padla). Še bolj vpije, da hoče po kosilu in da se ne bo opravičila. Noro. Na koncu je tik pred vrtcem nehala jokat in rekla oprosti. Sva se še na hitro malo pogovorili, da mi tako obnašanje ni všeč,... NORO. Vsi pravijo, pusti. Naša se je sposobna dreti tudi cel dopoldan. Kaj naj pol v takm primeru, recimo se ti kam mudi (tako bo zdaj, ko bom šla v službo (konec porodniške)).
Jaz tako trmastega otroka še nisem videla. Pa to je res noro. Da se ji da. user posted image

_____________________________



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nočem!
12.1.2011 10:42:01   
koala
Sicer je to moje mišljenje, ampak jaz se nebi spuščala v tak boj zaradi majčke, če želi obleči drugo pač naj obleče. Meni to ni neka blazno pomembna stvar v kateri bi morala obveljati moja.
Če bi šlo za kaj pomembnega, ala varnost potem pa se lahko moj dere dokler ga je volja, ne popuščam in ko neko sankcijo izrečem se je tudi držim.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
12.1.2011 10:42:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nočem!
12.1.2011 10:46:49   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1
Jaz tako trmastega otroka še nisem videla. Pa to je res noro. Da se ji da.
Ja, to vsaka mami reče. Saj se opraviči, to je veliko.

Sem bila ene dva meseca nazaj na predavanju Jasper Juula v Lj, nisem njegovih knjig prej prebrala ampak sva bila oba čisto navdušena. In je rekel za te izpade (najprej nekej pri 2 letih, potem pa pred puberteto), da je to del odraščanja in ravijanja otrokove osebnosti. Kar itak že veš, ampak ko ti nekdo zunanji lepo pove da je to del odraščanja in vzgoje, potem je lažje..

Je pa pozna tale vaša, naša tamala se je že pri enem letu po tleh metala, do 3. nekje je trajalo, zdaj le občasno in je že veliko bolje.

Pa kar si opisla gor je čisto običajen izpad trme.. Mogoče si imela ti slab dan, pa si bolj nervozno reagirala.. Jaz se takrat ugriznem v jezik, pa jo v drugo sobo odpeljem, da se malo pohladim.. Tulit pa neha ko greva čez vrata

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nočem!
12.1.2011 11:03:48   
Anonimen
Dobrodošla v prvi puberteti user posted image .

Razumem, da ti živc potegne cvilenje in dretje. Meni ga tudi. Tako da jaz sem naši po en par takih izpadih rekla, da se z njo enostavno ne bom več pogovarjalo, ko se bo drla. Lahko je jezna name, lahko se z mano ne strinja, ampak naj mi to pove na kulturen način. In pali. Potem velikokrat ugotovim, da ena drugo ne slišiva, ker pač v dretju se ne sliši in da se pričkava okoli povsem nepomembnih stvari.

Za take stvari, kot so majčke, se ne grem kregat. Mora si umit zobe, mora lepo sedeti pri mizi, katero majčko bo oblekla, pa si lahko sama izbere, le vremenu primerna mora biti. Lahko si sama zvečer izbere oblačila za vrtec, pod pogojem, da omaro pospravi.

Doslednost absolutno ja, vendar pri res pomembnih stvareh, pri ostalih pa se mi zdi, da večji kot so, bolj naj se sami odločajo, naj sami delajo in s tem tudi sprejemajo odgovornost zase in za sami čutijo posledice svojih dejanj.

Aja, to, da ne zna: naša je zadnjič prijavila, da ne gre več v vrtec. Jo vprašam, zakaj ne in reče, ker mora pospravljat. Da smo mamice in vzgojiteljice smotane, ker jih silimo pospravljat. Ne da ne zna, samo ljubi se ji ne. Pri 4.-letih so že zelo prefrigani in znajo tudi že manipulirat, če se jim pustimo. Glede tega, ne znam, sem ji postavila ultimat: stvari, ki jih sama že znaš in jih sama ZMOREŠ narediti, delaš sama in to od tebe tudi pričakujem. Lahko me vprašaš, če ti pomagam obuti čevlje, lahko da ti jih bom, če bom na volji. Ampak če rečem, da se sama obuj, to pomeni, da se boš sama obula. Si že velika punca, marsikaj znaš sama in moraš zaupat vase, da zmoreš.

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
12.1.2011 11:13:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
12.1.2011 11:34:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
12.1.2011 11:35:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nočem!
12.1.2011 14:06:42   
Najaa
Se strinjam z Ankico in tako je tudi pri nas.
Mislim, da je doslednost velikega pomena in če veš, da otrok nekaj zmore sam, tudi "zahtevaj", da to sam naredi. Pri nas je tako, da sem dosledna najbolj jaz. Moj ju obe ujčka in carta, babici pa sploh razvajat. Tak da mam kar težko nalogo. user posted image
Pri 4ih letih so taki izpadi čist običajni. Jaz imam tako navado, da če moramo kam it in se noče oblečt ipd. ji rečem ok pol pa bodi doma in začnem rihtat tamalo. In pol tud tavečja sodeluje. Kar se tiče oblačil, ne kompliciram,se lahko sama obleče. Ponavad si sama zbere majico, jaz pa pol zberem hlače ali obratno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nočem!
12.1.2011 14:19:14   
Katy78
Po moje se je zaradi spodnje majčke brezveze prepirat z otrokom. Jaz se za kaj takega ne mislil z njim prerekat. Pripenjanje v avtu, umivanje zob, dati roko, ko hodimo po pločniku in je zraven cesta ipd. so pri nas stvari, kjer obvelja moja, ni diskusije in parlamentiranja, o tem, katero spodnjo majčko bo oblekel in podobno pa naj sam odloča, saj otroka ne moreš v vsem zatreti in mu moraš dati možnost da tudi sam pri nečem odloča.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nočem!
12.1.2011 14:27:15   
Aja1
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

poglej tu, ce bos kaj pametnega nasla:
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=5495798
http://www.ringaraja.net/forum/kaj-narediti-ko-otrok-kontrira-/m_5534617/tm.htm


Hvala. Vidim, da je tvoj tavelik tudi tak. Sem čist našla našo v tvojih postih. Vse isto.

_____________________________




(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nočem!
12.1.2011 14:33:31   
Aja1
No, danes je bil res primer z majčko. Ampak če sem 1x rekla ne, pol moram vztrajati. Ne sem pa rekla predvsem zato, ker je takoj zatulila, da noče tiste in hoče drugo. Če bi lepo rekla, bi dovolila, da se bo pa drla in s tem kaj dosegla...ne.
Ponavadi so res povod za tako histerijo malenkosti. Ampak, če že pri malenkostih ne popusti. user posted image  Recimo hoče tako zjutraj (takoj, ko odpre oči) čokolado in ji rečem, da jo bo dobila popoldan (če gre v vrtec oz. po zajtrku, če je doma). Spet histerija. Kričanje do onemoglosti. Ker ona jo HOČE takoj. Ma ne more bit vse po njeno.

_____________________________




(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nočem!
13.1.2011 15:04:02   
Lantea
FamilyLab ima svojo spletno stran.user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
13.1.2011 16:44:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Nočem!
13.1.2011 19:46:06   
Aja1
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Aja1
Hvala. Vidim, da je tvoj tavelik tudi tak. Sem čist našla našo v tvojih postih. Vse isto.


no... ne morem glih rect, da me veseli user posted image


user posted image user posted image user posted image

_____________________________




(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Nočem!
25.1.2011 10:17:14   
kalbo
Moj vidik, po prebranem. Pomojem je velika napaka to, da je kazen ali nagrada v zvezi z odhodom iz vrtca po kosilu. S tem si nakoplješ težave v primeru, da ne moraš po otroka po kosilu. Otrok avtomatsko potem to tretira kot kazen in ne nekaj povsem običajnega.
Preveč pozornosti posvečaš dretju, oziroma ti dretje, ne da je nesprejemljivo, ampak ti hodi narobe, te moti, ker se ti nekam mudi. Mene ne zanima, a gremo na obisk trgovino, saj se on dere, ne jaz, zakaj bi blo mene sram. Je pa res, da so vsi trije zelo hitro pogruntali, da se jim dretje pri meni ne splača, ker me čustveno ne gane, hkrati me pa še bolj razjezi in so stvari še strožje kot brez dretja. Pokazat ji moraš, da tebe dretje niti malo ne gane, njej naredi pa veliko škodo.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 25.1.2011 10:19:27 >

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Nočem!
26.1.2011 22:34:37   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Potem se je počasi že mudilo v vrtec in sem rekla, da če ne neha jokat in se opraviči, da potem ne gre po kosilu domov (meni bolj paše, da gre po koslu, sicer bi ta kazen že takoj padla). Še bolj vpije, da hoče po kosilu in da se ne bo opravičila. Noro. Na koncu je tik pred vrtcem nehala jokat in rekla oprosti. Sva se še na hitro malo pogovorili, da mi tako obnašanje ni všeč,... NORO. Vsi pravijo, pusti. Naša se je sposobna dreti tudi cel dopoldan. Kaj naj pol v takm primeru, recimo se ti kam mudi (tako bo zdaj, ko bom šla v službo (konec porodniške)).
Jaz tako trmastega otroka še nisem videla. Pa to je res noro. Da se ji da. user posted image


Halo?
Ti, seveda čisto nevede, otroku vcepljaš v glavico, da je vrtec kazen! Seveda se je nehala dret pred vrtcem! Namesto, da bi se pogovarjala z njo, da je v vrtcu fino, da pač mora počakat tam, ker si ti v službi in ne more bit sama doma..... ............. v glavnem vrtec oh in sploh,....a si kdaj razmišljala, kakšno predstavo si otroci z njihovo bujno domišljijo ustvarijo v svojih malih glavicah? Pa da se počutijo malo odrinjene, ko jih še jokajoče potisnemo v vrtec? Tule si ful mimo brcnila, oprosti.

Spodnja majica- zakaj je moral sploh nastat problem iz tega? če ni bla oprana tista, ki je bila všeč, bi ji razložila, če je pa bila, bi ji pa dovolila, da enkrat obvelja njena in ji oblekla. Pa tamala bi šla z nasmehom v vrtec in ti bi že navsezgodaj dosegla, da sta obe srečni in zadovoljni.

Hočem in nočem- pri nas teh besed ni.  "Ampak če pa jaz hoooočem risanke, " se moj mali krega z mano. Jaz tud hočem par tisoč evrov, pa jih ni :)
RAD BI. Obnašaj se lepo in se bomo dogovorili.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Nočem!
27.1.2011 8:11:13   
barni
Na tvojem mestu bi najprej pri sebi premislila, katre bitke želiš bojevati in katere so res brez smisla in niso tako pomembne stvari, da bi morala pri njih vztrajati.

In tudi če rečeš najprej NE, si po mojem mnenju mirno lahko premisliš, če ti otrok pove, zakaj bi on rad drugače in vidiš, da ni njegova želja neuresničjiva (primer 1: rečeš NE to majčko boš oblekla. Ti hči reče, ne bom je, ker mi je všeč tista druga. In rečeš ti, potem pač obleči tisto, ki ti je všeč.
primer 2: rečeš NE tukaj je prometna cesta in mi boš dala roko. REče hčerka saj znam sama hodit, ne rabim dati roke. Rečeš NE, promet je gost, tukaj ni debate.)

Verjetno se marsikdo ne bo strinjal z mano, ker vsi pišejo, da je treba pri izrečenem vztrajat, samo jaz tega ne prakticiram striktno. So stvari, pri katerih je NE res NE in ni pogajanja. In so stvari, kjer se NE lahko premeni v JA, če se tako dogovorimo. Življenje je polno kompromisov in tudi mi se jih moramo naučiti sklepati s svojimi otroki. SAj vendar vidiš, da če je načeloma ok in samo včasih trmari, da ti gre dobro in da če si včasih premisliš pri svoji odločitvi, da nisi naredila kardinalne napake. Po mojem mnenju je čisto ok, da otrok vidi, da če zna dobro argumentirati svoje stališče, da te lahko prepriča v svoj prav. In zakaj te konec koncev ne bi? Saj se ti tudi zjutraj oblečeš kot ti paše. VErjetno ti ne bi bilo prav, ko bi ti mož rekel, da obleči tisto obleko, ki je njemu tako všeč, ti pa se počutiš v njej kot v elastičnem povoju.

Saj pravim, verjetno nimam prav, samo meni se zdi, da pri nas kar gre, tudi če si včasih premislim.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Nočem!
27.1.2011 8:37:08   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: barni

So stvari, pri katerih je NE res NE in ni pogajanja. In so stvari, kjer se NE lahko premeni v JA, če se tako dogovorimo. Življenje je polno kompromisov in tudi mi se jih moramo naučiti sklepati s svojimi otroki.  Po mojem mnenju je čisto ok, da otrok vidi, da če zna dobro argumentirati svoje stališče, da te lahko prepriča v svoj prav. In zakaj te konec koncev ne bi?


Podpis!!!!

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Nočem!
27.1.2011 11:23:09   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: barni

In tudi če rečeš najprej NE, si po mojem mnenju mirno lahko premisliš, če ti otrok pove, zakaj bi on rad drugače in vidiš, da ni njegova želja neuresničjiva (primer 1: rečeš NE to majčko boš oblekla. Ti hči reče, ne bom je, ker mi je všeč tista druga. In rečeš ti, potem pač obleči tisto, ki ti je všeč.
primer 2: rečeš NE tukaj je prometna cesta in mi boš dala roko. REče hčerka saj znam sama hodit, ne rabim dati roke. Rečeš NE, promet je gost, tukaj ni debate.)


S temle se zelo strinjam in tud pri nas je podobna praksa. NE pa zagotovo obvelja v primeru, da pride do joka na prvo žogo, tu pa niti slučajno ne popustim.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Nočem!
27.1.2011 12:54:04   
ronja
Tudi pri nas se pogajamouser posted image , meni ne bi bilo všeč, če bi morala vztrajat pri ne za vsako ceno, ker vsaka stvar tega ni vredna. Kadar rečem najprej ne, pa vidim, da ji to veilko pomeni ali da ima slab dan ali se mi enostavno ne da kregat, jo včasih vprašam: "a so to res tako zelo želiš?" In navadno je potem en tak simpatičen prijazen "jaaaaa!", da ni problem rečt:"no, ok, pa naj bo tokrat po tvoje, če si res tako zelo želiš". Ali pa če sama argumentira (to zna Ronja, pa z njo se itak da že vse zmenit, Lejla pa še ne zna toliko govorit, pa še ravno v obdobju trme je - ni sicer tako hudo, ima pa svoje izpade od časa do časa).

Če mi pa takoj začneta težit, pa tudi jaz ne popustim. Takoj povem, da če bo teženje, ne bo nič in sta navadno obe takoj pridni:).  Ali pa če prej dam to možnost, pa je ne izkoristita, potem si pa premislita, takrat tudi ne popuščam: recimo danes sem Lejli ene 10x rekla, da naj si sleče pižamo, da se preobleče za v vrtec. Se ji ni pa ni dalo, sem ji razložila, da zdaj se lahko sama preobleče, potem bomo morali pa it in ne bo časa za to in jo bom jaz. Ni hotela, potem ko pa smo morali že skoraj it, bi pa ona vse sama. Sem ji povedala, da zdaj pa ni časa zato, ker se nam že mudi, lahko pa jo obe skup oblačiva in je bil jok in stok. No, ko je bila pa oblečena, pa vsa srečna, ko da ni nikoli bilo nič narobe in si z veseljem oblači jopo, bundico,... (malo ji še pomagam, seveda). Pač preizkuša meje, nimaš kaj naredit, razen da poskrbiš, da si naspan, ker ima takrat človek boljše živceuser posted image . Sem vsakič paf, ker Ronja ni bila taka, da bi imela izpad, potem pa čez par sekund vsa vesela - ona se je rabila vedno pocartat, pa pobotat. Ta pa ko da nikad ništa nije bilo. Ja, ok, meni je prav, hehe.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Nočem!
27.1.2011 12:55:08   
koala
IZVIRNO SPOROČILO: barni

Na tvojem mestu bi najprej pri sebi premislila, katre bitke želiš bojevati in katere so res brez smisla in niso tako pomembne stvari, da bi morala pri njih vztrajati.

In tudi če rečeš najprej NE, si po mojem mnenju mirno lahko premisliš, če ti otrok pove, zakaj bi on rad drugače in vidiš, da ni njegova želja neuresničjiva (primer 1: rečeš NE to majčko boš oblekla. Ti hči reče, ne bom je, ker mi je všeč tista druga. In rečeš ti, potem pač obleči tisto, ki ti je všeč.
primer 2: rečeš NE tukaj je prometna cesta in mi boš dala roko. REče hčerka saj znam sama hodit, ne rabim dati roke. Rečeš NE, promet je gost, tukaj ni debate.)

Verjetno se marsikdo ne bo strinjal z mano, ker vsi pišejo, da je treba pri izrečenem vztrajat, samo jaz tega ne prakticiram striktno. So stvari, pri katerih je NE res NE in ni pogajanja. In so stvari, kjer se NE lahko premeni v JA, če se tako dogovorimo. Življenje je polno kompromisov in tudi mi se jih moramo naučiti sklepati s svojimi otroki. SAj vendar vidiš, da če je načeloma ok in samo včasih trmari, da ti gre dobro in da če si včasih premisliš pri svoji odločitvi, da nisi naredila kardinalne napake. Po mojem mnenju je čisto ok, da otrok vidi, da če zna dobro argumentirati svoje stališče, da te lahko prepriča v svoj prav. In zakaj te konec koncev ne bi? Saj se ti tudi zjutraj oblečeš kot ti paše. VErjetno ti ne bi bilo prav, ko bi ti mož rekel, da obleči tisto obleko, ki je njemu tako všeč, ti pa se počutiš v njej kot v elastičnem povoju.

Saj pravim, verjetno nimam prav, samo meni se zdi, da pri nas kar gre, tudi če si včasih premislim.


Podpis, po moje je itak finta v tem kdaj popustiš. ČE rečeš NE, otrok na tebi sprejemljiv način predstavi še svoj pogled na stvar oz. svojo željo in potem rečeš ok naj bo po tvoje, ga nisi naučila da si nedosledna.
Če pa popustiš po 20 minutah tuljenja, pa si pokazala da lahko nekaj doseže tudi z  neprimernim vedenjem, samo da dovolj dolgo tuli.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Nočem!
28.1.2011 12:58:54   
Aja1
No, to, da je hodila po kosilu domov, je bila pač "nagrada". Sem bila namreč na porodniški in sem ji lahko to privoščila. Zdaj, ko grem nazaj v službo, pa ni debate. Ne bom je mogla it iskat in to ona ve. No, kdo od otrok pa ne gre rad domov iz vrtca po kosilu?

Ja, glede dretja pa res... Me moti. Zelo me moti in mi gre na živce. Ne morem ga preslišati. user posted image  Sicer z jokom nikoli ne doseže nič, ampak vseeno poizkuša in vztraja. Še sreča, da se to ne dogaja vsak dan.

_____________________________




(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
29.1.2011 20:39:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
29.1.2011 20:44:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...
Top poletno varstvo za otroke 2024
Napočil je čas, ko je treba poiskati in rezervirati termine za poletne počitnice. Mi smo vam pripravili izbor TOP idej z...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?