Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Otrok ki je prebolel norice v maternici 19.5.2005 14:56:50
iguana
Živjo
Zanima me če je tukaj katera mamica ki je imela norice ko je bila noseča..Jaz sem namreč ena od teh nesrečnic:zaspan: in me zanima kako in kaj z vašimi dojenčki.Moja punčica namreč ne kaže kakšnih posebnih odstopanj od normalnega razvoja.Vendar bi rada vedela kaj več o temu..
Otrok ki je prebolel norice v maternici 19.5.2005 16:08:08
Stefka
Moja mama je v nosecnosti prebolela rdecke. Pa je vse ok z mano. Ce je vse v redu, se jaz ne bi prevec sekirala. Raje uzivaj:)-. Pa mimogrede, odlicno govoris/ pises/ slovensko. Bravo!
Otrok ki je prebolel norice v maternici 19.5.2005 16:46:11
mehurčica
Moja mami je bila noseča z otročkom, ki se je v trebuščku nalezel rdečk-na mojo mamo ni šlo NIČ. Pregledali so otroka in je bilo rečeno, da bi imel 0,5% možnosti, da bi bilo z otrokom ok. Zato je naredila takrat splav.
Otrok ki je prebolel norice v maternici 20.5.2005 0:14:38
piščanc
podrobno je pisalo v mojem malčku:
če se bodoča mati okuži v prvi polovici nosečnosti, v 2% primerov virus lahko preide preko posteljice v plod in povzroči nastanek kožnih brazgotin, nepravilno oblikovanje udov, okvare možganov, vida in sluha. V praksi so okvare ploda zaradi noric zelo redke, ker virus slabo prehaja preko posteljice na plod. če bodoča mati zboli za noricami v obdobju 5 dni pred porodom do 2 dni po njem, bo novorojenček dobil norice med 5. do 10. dnem po rojstvu. Če pa bodoča mati zboli od 16 do 5 dni pred porodom, njena zaščitna protitelesa že preidejo preko posteljice in začitijo plod, novorojenček pa zboli pred 4. dnem po rojstvu z blago obliko noric.