cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Mame z enakim načinom vzgoje so tudi prijateljice

clock-img

29.9.2023

Mamice prijateljujejo z drugimi mamicami zaradi skupnih interesov. Rade imajo film, poslušajo isto glasbo, so sodelavke … najraje pa so prijateljice s tistimi, ki vzgajajo na enak način.

Mame z enakim načinom vzgoje so tudi prijateljice

Mamice naj bi najraje prijateljevale z enakomislečimi, pravijo raziskave. Tiste, ki vzgajajo na podoben način svoje otroke, postanejo najboljše prijateljice.


O tem je spregovorila tudi ameriška pisateljica Eliana Osborn: »Kot ženska, sem z določeno osebo lahko dobra prijateljica, če pa gledam nanjo s stališča matere in če ima ona povsem drugačen način vzgoje – samo stran od mene, ne bova se ujeli!«

Pisateljica zase pravi, da je zelo skrbna mama, mogoče celo preveč in da so njene prijateljice prav takšne. Zato se tudi lepo ujemajo. Ne mara pa lenih in preveč flegmatičnih mater.


PREBERITE TUDI: Ko postaneš mama, se prijateljstva spremenijo 


Po raziskavah torej očitno ni več dovolj, da prijateljujejo matere, katerih otroci obiskujejo isto šolo, iste dejavnosti ali se igrajo na istem igrišču. Vzgoja in pogled na starševstvo mora biti podoben, pa se bodo razumele tudi mamice.


So tudi med vašimi prijateljicami le tiste, ki imajo podobno vzgojo? Poklepetajte o tem na forumu.


news-img

Začenja se 16. festival Bobri

16. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri bo otroke in mlade od 16. marca do 6. aprila razveseljeval s kulturnimi prireditvami, in sicer na 58 prizoriščih v Ljubljani, 5 v Domžalah ter 1 v Sežani.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem