|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Pečenka Wellington
Mehko žrebičkovo meso nadevano z brusnično marmelado, obdano s praženimi šampinjoni in spečeno v listnatem testu. Za razvajanje!
Šef: DeVilla
Vrsta jedi: Mesne jedi, Božične jedi, Martinove jedi, Velikonočne jedi, Za praznovanja
Posebnosti: Primerno za nosečnice, Prehrana za zanositev
Čas priprave: 2 uri
Zahtevnost priprave: 4/5
Število oseb: 4
(št. glasov 26)
Navodila za pripravo jedi
PRIPRAVA MESNEGA ZAVITKA
Originalno za ta recept potrebujemo goveje meso, jaz pa sem naredila iz žrebičkovega mesa. KOLIČINE NISO TOČNE, DODAJALA SEM GLEDE NA VELIKOST MESA. V žrebičkov kos mesa zarežemo žepek in ga napolnimo z brusnično marmelado. Žepek zapremo in pritrdimo z zobotrebci (lahko tudi prevežemo s sukancem ali vrvico). Zavitek prelijemo z oljem, solimo in popramo, po želji potresemo z timijanom. Pečemo 60-70 minut pri 180 st. C. Zvitek lahko pripravimo dan prej.

OBLOGA IZ ŠAMPINJONOV
Na olju popečemo na koščke narezano slanino, potresemo z rožmarinom. Odstranimo iz ponve in ohladimo. Na istem olju popražimo narezane šampinjone. Solimo, popramo in zalijemo z malo vode. Pustimo, da voda izpari in dodamo malce masla. Ohladimo in v multipraktiku zmiksamo v pašteto.

ZAVIJANJE V TESTO, PEKA
Dva paketka listnatega testa razvaljamo. Eno plast položimo na pladenj, na testo po sredini razmažemo plast gobje paštete, nanjo položimo žrebičkov zavitek (odstranimo zobotrebce!) in obložimo s preostankom paštete. Na vrh položimo popečeno slanino z rožmarinom. Robove testa premažemo s stepenim jajcem in pokrijemo z drugo plastjo testa. Testo tesno pritisnemo ob meso, da gre zrak ven. Odrežemo višek testa in rob zavihamo (z dvema prstoma testo potegnemo, zavijemo in stisnemo). S tem naredimo en tak lep okrasni rob, ki ga na koncu še premažemo s stepenim jajcem. Pečenko pečemo 50-60 minut pri 180 st.C. Pred serviranje jo pustimo 10 minut stati, da se malce ohladi in da se soki lepo porazdelijo po pečenki. DOBER TEK!

Družinski nasveti in namigi za izboljšavo
Meso vzamemo po želji - goveje, puranje ali žrebičkovo. Del šampinjonov lahko nadomestimo z jurčki - suhimi ali svežimi. Jaz sem delala brez popečene slanine pa je ravno tako dobro. Oblaganje zavitka s pašteto je kar mukotrpno delo, oblagajte počasi, pri tem pazite, da imate pašteto več na mesu kot po testu. Pod testo sem dala peki papir, je pekač bolj čist po pečenju. Pečenko za serviranje narežite na 1 cm debele rezine. Za prilogo uporabite krompirjev pire in po želji še malce brusnične marmelade. Pečenko lahko prelijete tudi z mesno omako.


Slonček Fala bonus pike tala!

Če vaš družinski recept kot sestavino vsebuje kvas, ali pa je označen s katero od spodaj navedenih oznak, vam slonček Fala podari bonus točke!

OPOMBE:
Bonus točke za posamezen recept se lahko seštevajo. Bonus točke so avtomatično vštete v vsoto vseh tock (glasovi + bonus točke = skupno število točk oz. rumenih zvezdic). Bonus točke ne vplivajo na povprečno oceno recepta. Organizator natečaja si pridržuje pravico, da odstrani neustrezne oznake.
Za vsak recept lahko glasujete le enkrat.
Za ta recept ste že glasovali. Hvala za razumevanje.
Izberi fotografijo na računalniku in jo prenesi s
klikom na gumb DODAJ!