|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ali vam prodajalci vozil lažejo?

24.1.2010
Tudi če bodo poskušali, to ni več mogoče. Sedaj na enem mestu lahko zanesljivo preverite avtomobil, preden ga kupite. Priporoča tudi slovenska Policija.
Ključne besede:

image
/21


Ko boste kupovali rabljen avto, ga pred nakupom sedaj brezplačno preverite na preveri.avtocenter.si. Tam namreč izveste o vozilu vse: kdaj je bilo prvič registrirano, kje je bilo kupljeno, ali je bilo celo ukradeno in ali je prosto vseh davčnih bremen.

S tem lahko preverite, ali prodajalec vozila govori resnico in ali smete avto sploh kupiti. Kajti, če kupite ukraden avto, se lahko že naslednji dan na vaših vratih prikaže policija. Če avto nima plačanih dajatev, pa bo v najboljšem primeru dodatno trpela vaša denarnica. Vse dajatve boste namreč morali poravnati sami.

Od 7343 preverjenih kar 56 ukradenih

Trenutne statistike orodja so lahko zaskrbljujoče. Od 28. avgusta je bilo tako preverjenih 7343 vozil, od tega je bilo kar 56 vozil ukradenih. Prav tako 18 vozil ni imelo plačanih dajatev, kar pomeni, da je lastnik avtomobil lahko kupil, a ga ni mogel registrirati. Med preverjenimi vozili je bilo eno vozilo tudi zarubljen.
 
Priporoča slovenska Policija
 
Aplikacija za preverjanje uporablja aktualne posodobljene baze podatkov. Bazo ukradenih vozil pa pregledujejo po celotni Evropski uniji. Nad novim orodjem je navdušena tudi slovenska Policija, saj ga priporoča vsem kupcem avtobilov na njihovi spletni strani.
 
Od prodajalca zahtevajte certifikat
 
Preveri.avtocenter.si omogoča tudi brezplačno tiskanje certifikata, ki potrjuje resničnost ali neresničnost podatkov, ki jih navaja prodajalec. Ob testni vožnji ali ogledu avta prodajalca povprašajte tudi po certifikatu, ki ga je možno dobiti na preveri.avtocenter.si. Če govori resnico, vam ga bo rade volje natisnil in pokazal.
 
Če boste avto, ki ga sami prodajate, objavili tudi na spletnih oglasnikih in forumih, zraven prilepite tudi povezavo na certifikat, ki bo vašemu vozilu dokazoval istovetnost in bo potrjeval podatke, ki jih navajate.
 
Oglasnik s preverjenimi avtomobili
 
Avtocenter.si ima na enem mestu tudi oglasnik s preverjenimi rabljenimi avti. To je gotovo dobrodošla novica za vse kupce, saj lahko na ta način kupijo avto, za katerega so lahko prepričani, da so podatki, ki jih navaja prodajalec, resnični.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

So tudi vašo telefonsko naročnino povišali?
VZMD je vložilo tožbo proti štirim velikim slovenskim operaterjem, ker so v zadnjih 5 letih enostransko višali pakete na...
4
Kako zmanjšati stroške za hrano?
Preverite deset trikov, kako privarčevati pri stroških za družinsko prehrano, da bo ta še vedno zdrava, toda cenejša.
3
Z evrom prihajajo ponaredki
Že v nekaj sekundah lahko vsakdo preveri pristnost tako, da bankovec nagne proti svetlobi. Pravi bankovci v primerjavi s...
2
Kaj moram vedeti o vzajemnih skladih?
Preden se odločite za varčevanje za otroka v obliki vlaganja v vzajemne sklade, se poučite o tej obliki investicije.
2



Starši, ta dva dokumenta je priporočljivo ...
S sestavo oporoke in dokumenta, ki izraža voljo staršev glede skrbništva za otroke v primeru njihove smrti, lahko skrajš...
Pravica do krajšega delovnega časa
Veliko staršev ne ve, da lahko izkoristijo pravico do krajšega delovnega časa, pri čemer je plača res manjša, toda polov...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?