|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "Stara" nosečnica
30.5.2004 12:04:04   
šmarnica
Pridružujem se vsem bodočim mamicam. Priznam, da sem sama že kar pozabila, kakšno veselje je, ko pričakuješ prvega otroka. Na nek način ste me na te davne občutke spomnile. Sama pričakujem četrtega otroka (vsi po vrsti so načrtovani in težko pričakovani). Do sedaj imamo same fante. Glede na mojo starost (37 let) me tokrat čaka pregled v LJ. Držite pesti, da bo vse OK z novim detetom. V kolikor katera od vas ve, kako to izgleda, prosim, če mi lahko kaj več o tem pove (v katerem mesecu to delajo - drugem ali tretjem?).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   "Stara" nosečnica
30.5.2004 18:08:09   
polona
O, bravo, bravo!

O pregledih ne vem nič, ampak držim pesti zate!

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   "Stara" nosečnica
31.5.2004 10:46:13   
ana1
Verjetno misliš pregled nuhalne svetine in aminocentezo - to je pregled ali je z otrokom vse OK. tudi mene so napotili na ta pregled, vendar sem jo odkonila iz dveh razlogov, ker je verjetnost, da s tem sprožijo splav 2-3% in, ker verjetno kljub negativnem rezultatu ne bi šla delat splava. ta pregled ti delajo nekako v 16.-18. tednu nosečnosti, nuhalno svetino pa merijo v 12.tednu nosočnosti.

Mi pričakujemo poleti 3.otroka in sem glede let tudi nekako v območju tvojih let in z veseljem pozdravljam "stare nosečnice".

LP,




(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   "Stara" nosečnica
31.5.2004 21:46:44   
sonja-10
Sama sem v 16. tednu imela amniocintezo. Pri tej starosti je nuhalana brez veze, ker ti starost preveč poveča tveganje, čeprav je z otrokom vse OK. Postopek je pa sledeč:
Z iglo ti skozi trebuh vzame nekaj tekočine. Ves čas postopek zdravnik spremlja na ultra zvoku. Postopek ni boleč, je pa zelo neprijeten. Mamice imamo namreč refleks, da zaščitimo trebuh. Zato te sestra med postopkom drži za roki. Je zelo kratek postopek. Nato štiri ure ležiš v porodnišnici, nato pa še štiri dni doma. Po dva do treh tednih dobiš odgovor. Če pa kaj ni v redu, te pokličejo po telefonu. Se pravi, ko dobiš pismo z znakom KC, kar vriskaj, le spol še prebereš.
Se pa strinjam z Ano. Pri sebi moraš razčistiti, kaj če rezultat ni povsem OK in glede na odgovor, se potem odloči za postopek ali ne.
Pa še to. Lahko je na kromosomih tudi kaj nenavadnega ( kakšna družinska posebnost - 11. kromosom pri 17.), pa te pokličejo po telefonu in potem bo le vsa družina dala DNA in razen tega, da bodo ugotovili po kom je dete to podedovala, ne bo nič narobe. Le malo posebnega otročka dobiš.
Držim pesti in lepo nosečnost

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   "Stara" nosečnica
1.6.2004 16:50:06   
mariča
Zdravo, tudi sama sem opravila lansko leto amniocentezo. Ni se mi zdela nič groznega in nič boleča. Sigurno pa je boljše, da jo opraviš in si potem bolj pomirjena glede otročkovega razvoja.
Če te zanima še kaj vprašaj.

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   "Stara" nosečnica
22.6.2004 11:17:04   
joko
Pozdravljena!
Tudi jaz sem čisto nova "stara nosečnica"(4 tedne)
Rada bi vas vse skupaj pomirila,kajti mene čaka biopsija hormonskih resic ter verjetno tudi vse preiskave,kaj si lahko zamislim.Namreč zgubila sem prvega otroka z 23 meseci.(genska okvara)odločila sem se da zanosim še enkrat.Uspelo je!!Kljub vsem kar me čaka verjamem v srečni konec.
Vesela sem ,da sem vas odkrila. Skupaj bo lažje.LP Vsem nosečnicam!!

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   "Stara" nosečnica
16.7.2004 11:37:54   
Anonimen
:bravo::)Iskrene čestitke,naj gre vse v redu veliko veselja v tvoji družini ti želim pa moja velika familija zraven.:metulj:

(odgovor članu šmarnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?