|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neslana dieta - še katera?
25.2.2008 8:39:37   
Tejcha
Živjo.


Zaradi zatekanja mi je G svetovala neslano dieto (33 t). Zanima me, če je priporočena še kateri in kakšne imate jedilnike.

Čez vikend sem se "pregrešila" pri mamci na kosilu in... se danes res pozna in sem štartala zares (samo sadje)... Še kakšna ideja?

Za moja dva bom naprej  kuhala normalno, sol že tako uporabljam v zelo majhnih količinah, a je zame in za malo bibo zgleda še to preveč.

Lp

T


_____________________________

...In res... Ni lepšega občutka, kot je nežen dotik otroške ročice ...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Neslana dieta - še katera?
25.2.2008 9:05:41   
mircek
in kako zgleda ta dieta?

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Neslana dieta - še katera?
25.2.2008 9:32:30   
tintin
jaz sem jo imela na lastno iniciativo od cca 26 t naprej, ker se mi je zdelo, da se mi zadržuje voda. Nič salamc, sirov, zelo malo kruha...pa veliko sadja, zelenjave, tekočih zadev (zel. juhic in raznih zel. prikuh....), bolj malo mesa, pa res veliko tekočine. Nisem imela posebnega jedilnika. Rezultat: do 26 t. sem se zredila za 8kg, na pregledu pri 30 t. sem imela 1 kg manj, nato sem se do konca zredila samo še 2 kg in NIČ otekala. Naš fant se je rodil 4,2 kg. Počutila sem se pa tudi super, ker nisem bila nič otekla in sem bila fit do konca, edino pritisk sem imela malo bolj nizek (105/60).

(odgovor članu mircek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Neslana dieta - še katera?
25.2.2008 9:39:32   
Tejcha
Sej ravno v tem je finta, da nič ne zgleda...  vse brez soli.

In zdej iščem kombinacije za jedilnik, ki bi bile vsaj približno "užitne". Verjetno se bom tudi okusov hitro navadila, me je pa zanimalo, če je katera na istem.
Vsaka ideja prav pride - sploh zaradi tega, ker si že tako razbijam glavo s tem, da čimbolj raznoliko kuham zaradi "tavečjega" škratka (16m).

Za dobro tamale bibe bom zdržala teh par tednov tudi samo na sadju, ker zaenkrat mi misel o neslani zelenjave in zrezkih ravno ne povzroča nekih lušt...


_____________________________

...In res... Ni lepšega občutka, kot je nežen dotik otroške ročice ...

(odgovor članu mircek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Neslana dieta - še katera?
25.2.2008 9:58:39   
arsha
Tudi jaz razmišljam v tej smeri, ker se mi ful zadržuje voda in sem napihnjena. Ampak nisem si mislila, da je efekt soli tako močan...
Moj dedek je imel hudo sladkorno in je cela familija v bistvu dosoljevala svojo hrano, tako da sem se takrat navadila na zelo neslane variante. Je pa babica pomanjkanje soli spretno kompenzirala z naravnimi (neojštrimi) začimbami - dišavnicami:
šetraj, timijan, origano, muškatni orešček, majaron, bazilika, limonina trava, kumina, lovor, rožmarin, ipd. Če imaš rada začinjeno hrano, ni tak problem.

Enega pa ne razumem: kako dobiš dovolj proteinov, ki so fuuuuuuul pomembni za rast otroka (živčni sistem pa to...), če ne ješ mesa in sirov??? Lih to namreč nosečkam ful priporočajo. A piješ sojine proteinčke?

LPA

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Neslana dieta - še katera?
25.2.2008 10:15:10   
Tejcha
Tintin in Arsha, hvala, :)


Enega pa ne razumem: kako dobiš dovolj proteinov, ki so fuuuuuuul pomembni za rast otroka (živčni sistem pa to...), če ne ješ mesa in sirov??? Lih to namreč nosečkam ful priporočajo. A piješ sojine proteinčke?


Ravno zaradi tega me zanima, na kakšen način dopolniš sadje, :) Mogoče sem temo res zgrešeno zastavila, sam se mi je zdelo, da bom najlaže prišla do informacij od bodočih al pa že mamic, ki so imele enak problem.

Hvala!





_____________________________

...In res... Ni lepšega občutka, kot je nežen dotik otroške ročice ...

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Neslana dieta - še katera?
25.2.2008 13:33:35   
Naja30
Pa saj se ni treba odpovedat mesu in siru. Ok, sir je kakšen res slan. Ostalo hrano pa pač brez soli delaš oz. z začimbami.
Jaz sem pa na dieti zaradi sladkorne in tudi ne smem veliko soliti. Sploh pa ne dosoljevati, to je zelo nezdravo.

Najpomembneje je,da izključiš iz jedilnika salame, razne namaze, konzervirano hrano, vnaprej pripravljeno hrano, fast food, vegeto, jušne kocke... Ko začneš sam doma vse kuhat in predvsem ko se navadiš vidiš, da je npr. zelenjava kuhana na pari dosti boljša kot pečena. In navadiš se tudi na neslano hrano. Jaz sem se.

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Neslana dieta - še katera?
26.2.2008 11:31:16   
MARTINŠČICA
Hojla!
Jaz sem se dokaj zdravo prehranjevala že pred user posted image , sedaj pa sploh. Je pa res, da mi je v času nosečnosti zelooo pasala slana in pikantna hrana pa maslo.
Tudi jaz (22 teden, user posted image user posted image , zaradi pritiska malčkov mi popuščata obe arteriji) moram sedaj preventivno (da se mi ne bo povečal pritisk) skenslati sol, prazne sladkorje in živalske maščobe. Poleg tega moram še paziti, da ne staknem tokse in listerioze (nič salam, pršutov, tatarcev, plesnivih sirov, mozzarelle, maskarponeja, surovih jajc ...)
Vsi me spršujejo, kaj potem sploh lahko jem. V bistvu vse,  a ne. Samo na malo drugačen način. Vse skupaj izvajam sledeče:
Od sladkih stvari jem vse sadje, med, temno rjavi sladkor, suho sadje in sem ter tja (res malokrat) čokolado z vsaj 75% kakava.
Od mesa jem konja, jagnje, piščanca, purana. Pa ribe seveda. Svinjine, ocvirkov, zaseke, paštet, hrenovk ...  ne jem. Juhe kuham sama in jih res zelo malo solim, dodam pa veliko zelenjave in začimb za okus.
Masla in smetane, sladoleda ne jem. Sir pa jem, pa skuto in pijem mleko.
Največ zelenjave pojem surove (korenje, solata, zelje, ohrovt, motovilec, pesa, podzemna in nadzemna koleraba, čebula, česen, paprika, paradižnik ...) nekaj pa je skuham (brokoli, cvetača, brstični ohrovt, korenje, koleraba, gomoljna zelena, por) na kratko (dam v vrelo vodo za 5 min) in ji dodam začimbe (kumino, muškatni orešček, origano, baziliko ..., odvisno, kaj kuham). Komaj čakam, da bom lahko nabrala regrat.
Kruh pečem sama iz polnozrnate moke z dodatkom raznih semen in oreščkov.
Pojem tudi veliko stročnic (rjav, rdeč in bel fižol, grah, lečo in čičeriko).
Pijem pa vodo.
Ko sem zanosila, sem imela 53 kg, do 20. tedna sem jih pridelala 6, sedaj se je vse ustavilo.
UZ kontrole bom imela na min 3 tedne.
Moram reči, da sploh ni težko. Edino kar malo pogrešam je sol, za katero je pa itak znano, da sodi med ojačevalce okusa. Tako da, vse se da, če je treba. Raje sedaj pazim nase, kot da bi morala čez en teden v bolnico ležat.

Pa dober tek!
Martinščica


_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Neslana dieta - še katera?
26.2.2008 13:41:37   
Naja30
Martinščica, zelo dobro si tole napisala.
Kot sem že rekla, navadiš se na tako hrano in potem vidiš, kako je zelenjava okusna brez soli in raznih dodatkov. Meni zelo paše, sem pa že od prej bolj zelenjavarski kot mesni tip user posted image

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Neslana dieta - še katera?
5.3.2008 14:42:34   
Anonimen
Meni se sliši neslana dieta kot neslana šala user posted image

Ampak tudi jaz bom morala nekaj ukreniti na tem področju. Drug mesec se namreč poročim (bom 30t) in nikakor ne želim izgledati kot vodni balon.

Zdaj niti ne zatekam tako hudo, sem pa opazila, da se je pričelo nabiranje vode v nogah in prstih na rokah zvečer.

Zdaj ko sem na bolniški, lahko sama uravnavam raven soli v hrani, prej sem pa pri kosilih v restavracijah bolj težko okušala kaj je preveč slano in kaj ne.
Kuhanje kosila je pa tudi cel projekt, saj moj ni na dieti in je prepričan, da najin fant od zelenjave ne bo stal pokonci user posted image  Torej jem tudi purana kdaj in ribe, svinjino pa da moža ne daje preganjavica user posted image

Dejstvo je, da spijem cca 5l vode na dan, s tem poskušam dobesedno izpirati telo. Ginekologinja pa vseeno pravi, da bo z uživanjem soli ta voda vseeno ostajala v telesu.

Tudi jaz bi bila vesela kakšnih fajn receptov ali knjige z recepti. Ne verjamem, da bom z nesoljeno hrano zadovoljna, saj sem po naravi velik gurman in mi že zdaj manjkajo siri, losos, bakalar, itd. ... Brez Nutelle bom pa umrla user posted image


(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Neslana dieta - še katera?
5.3.2008 18:39:02   
Naja30
Anja, saj noseča ne boš celo življenje, samo še nekaj tednov. Za ta čas se boš pa že potrudila za svoje in otrokovo boljše počutje. Tvoj dragi bo pa tudi razumel, da tako mora biti. No, lahko bi.
Je pač treba kuhat posebej. Se navadiš. Jaz imam nos. diabetes, pa kuham čim bolj preprosto, da vsi jemo, tudi tamala hčerka, ki je stara 15m. Kakšno stvar skuham posebej, kaj pa skupaj. Se je tudi mož že navadil npr. na olivno olje, da je manj slano vse skupaj, na to da ni belega kruha doma... Na srečo ne komplicira in se hitro prilagodi, no tako on kot jaz. Na srečo obožujem zelenjavo in sadje.

Saj bo, boš vidla. Ko boš rodila boš vidla, da je bilo vredno. Ni pa vredno oditi v bolnico zarad zatekanja. Aja, še to glede vode. Preveč tudi ni dobro. Lahko ti tud od tega zastaja v telesu. Ena srednja mera, 3 litre je super.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Neslana dieta - še katera?
5.3.2008 19:54:38   
psaša
Jaz sem tudi zatekala in sem zadnje tri mesece nosečnosti jedla neslano hrano. Najprej mi je bil čuden okus, potem pa se navadiš. Meni je zelo pomagalo. Sem se pa nazaj težje navadila jesti slano hrano, ker mi je bilo potem vse istega okusa.
Aja, pa sol nase veže vodo, zato pride do zastoja vode v telesu.

_____________________________

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Neslana dieta - še katera?
7.3.2008 16:23:02   
Anonimen
No, danes sem drugič skuhala neslano kosilo. Zelenjavno rižoto in neslano zeljnato solato s fižolom.
Moram povedati, da je bilo pošastno user posted image  Morda bo jutri neslan zrezek boljši..

Dejstvo pa je, da se počutim bolje in manj napihnjeno ter nekako lažjo no user posted image


(odgovor članu psaša)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Neslana dieta - še katera?
7.3.2008 21:24:41   
Naja30
Če boš dodajala začimbe, bo hrana bolj okusna. Resno, boš vidla. Začimbe dajo fajn okus.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Neslana dieta - še katera?
4.5.2011 1:00:57   
sstane
Kakšna je neslana hrana, ti pove že ime.
Neslana pač, neužitna in bolna!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?