|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pivo in nosečnost
6.7.2010 21:04:42   
SaMaa
Včeraj sem naredila test nosečnosti in pokazal se je + :) Ker sem že ogromno prebrala o uživanju alkohola med nosečnostjo sem še vedno v dilemi kako in kaj tudi glede enega samega kozarčka piva ali vina.
Problem je namreč v tem, da preden sem izvedela, da sem noseča, sem bila na dopustu (to je prejšnji teden), kjer sem popila cca 3 male pive na dan skupaj s oranžado. Naj omenim, da smo tudi ogromno jedli, tako da opita nisem bila. Ali sem s tem kaj škodovala zarodku? Ai lahko sedaj spijem kakšen radler? Ne da bi bila odvisna od alkohola, ampak v takšni vročini se mi pa res kakšen prileže. Poleg vsega tega pa se mi v začetku avgusta obeta še poroka, kjer bo alkohol za nekatere tekel v potokih, zame ne. Ali kozarec šampanjca lahko kaj škoduje?Ginekologinja me je namreč naročila šele 9.8., zato težko čakam do takrat in sem v strahu kaj in kako.

Prosim za pojasnila, nasvete, mnenja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pivo in nosečnost
6.7.2010 21:16:34   
BabyKitty
SaMaa na začetku se gre na vse ali nič... torej ali zarodek preživi ali vodi v SS... Popiješ lahko kakšen kozarec vina kdaj pa kdaj ob hrani... več pa raje ne... Če ti že tako paše pivo popij brezalkoholnega...

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pivo in nosečnost
6.7.2010 22:03:31   
birdy
Seveda lahko tud kdaj spiješ kako pivo. Tud jst enkrat tedensko spijem radler-grejfrut (a ni dober no?) pa ni nič narobe. Pri prvih dveh hčerah sem pa pila bandidos. Seveda kadar mi je pač zapasalo.
Tud jst sem dala dve poroki v nosečnosti čez... Ena moja kjer sem seveda da nazdravila kadar je blo tako, pa od moževe sestre.
Men se zdi da se mal preveč pretirava glede alkohola. Seveda ne da ga žingaš kot prej ampak če pa ke pa sem kako pivo spiješ pa ne bo nič narobe.

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pivo in nosečnost
6.7.2010 22:12:07   
ribica.
Ne skrbi, vse bo ok. Pivo pa res nima veze, sploh če je zadeva taka kot si napisala. Veš kolk žensk zanosi nepričakovano in prej spijejo tudi vse kaj več kot pa eno pivo. Tudi meni zadnjih par tednov ful paše radler in si tudi odprem, pa imam čez 2 tedna rok. Tu in tam neredim požirek radlerja, včasih čez dan spijem celega, včasih samo pol kozarca. V kolikor se ne nacejaš, po moje ni strahu. Sem pa zase pogruntala da mi ne paše tako radler, kot pa dejstvo, da je tako fajn mrzel iz hladilnika. Ker voda s pipe me ne odžeja, ker nam ne teče tako mrzla. Tako da zdaj prakticiram pol soka iz hladilnika in pol vode pa je isti učinek. Pa še ves čas si lahko nalivam, brez omejitev.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pivo in nosečnost
7.7.2010 8:25:44   
kristinaj
jaz v prvo nisem vedela skoraj 2m da sem noseča in je bilo vroče poletje, pa ena ohcet vmes in ni da ni..... in potem od 5m nosečnosti mi je dišalo črno vino tako, da so ga morali doma skrivat :))), v drugo mi je pa pivo vleklo in sem ga lahko spila hekte.... in mi je bilo malce nerodno hodit v kafiče z majnim otrokom in velikim trebuhom tako, da sem pila radler :))) in sta oba zdrava, nobenemu nič ne manjka


in tudi tebi in tvojemu user posted image  ne bo škodilo če popiješ kozarček, dva, tri.... ti kar korajžno deci črnega na dan za dobro kri, seveda če ti vleče, meni do 5m ni.


verjetno bi škodilo, če bi se vsak dan opijala ampak še matere pijanke rodijo zdrave otroke, pa narkomanke, problemi nastanejo kasneje zaradi odvisnosti in trpijo otroci..

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pivo in nosečnost
7.7.2010 8:45:38   
ajsek
V nobeni smer ni fajn pretiravat. In redno vsakodnevno uživanje alkohola se meni ne zdi najbolj pametno. En radler na teden je pa druga pesem.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pivo in nosečnost
7.7.2010 9:15:05   
ribica.
En radler na dan je res ne bo v ničemer prizadel, pa otroka tud ne. Sicer je res to vsakodnevno uživanje alkohola, če smo tako dlakocepski, ampak zame je vsakodnevno uživanje alkohola bolj primeren izraz za tiste ki se ga vsak dan mal nacukajo. Ena piksna raderja pa niti slučajno ni v tej kategoriji.

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pivo in nosečnost
7.7.2010 17:40:45   
SaMaa
Ja no saj ne da bi bila alkoholik, ampak res mi paše kakšen kozarec mrzlega radlerja. Tako da punce hvala za nasvete in mnenja oziroma vaše izkušnje. Če bom enga na teden "ruknla" bo to brez občutka slabe vesti user posted image

Drugače pa (po mojih izračunih in če bo vse OK) naj bi zibali 12.3.2011. user posted image

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pivo in nosečnost
2.10.2010 19:40:56   
fluf
No ok recimo da je ok... ampak vas je kdo postrani gledal... radler pa trebuh?? dobro za 4imi stenami... se pa strinjam, da radler na teden na bo škodoval.

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?