|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Problemi pri uvajanju goste hrane in še m
15.3.2005 11:36:24   
Annny
Pozdravljene,

imela bi nekaj vprašanj in bi bila vesela odgovorov tistih, ki imate s tem morda izkušnje..

Mojo 5- mesečnico dojim, 1x dnevno (že 1 mesec) pa ji ponudim še doma pripravljeno kašico (kuhano jabolko, korenček, pire s cvetačo/brokolijem ipd.., rižek..).

Pri 4ih mesecih je bila nad gosto hrano zelo navdušena in je veliko pojedla, zdaj pa samo še par žličk, potem pa jo neha zanimati:zmeden2: Najbrž je sita? No, doji se po tem gostem obroku še vedno.

Počasi bi rada nekako uvedla samo še jutranje in večerno dojenje (Naja me namreč med dojenjem večkat zelo ugrizne, česar imam počasi dovolj..),
zato bi rada, da bi pojedla več goste hrane. Kako naj to dosežem?

Ponoči se zelo pogosto zbuja za dojenje.
Ali naj ji zvečer pripravim kašico z adaptiranim mlekom, da bo spala dlje?
Katero adaptirano mleko priporočate (do zdaj tega še nisva poskusili)?

Joj, upam, da nisem preveč zmedeno napisala..

Hvala vam za odgovore!
LP:metulj::rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Problemi pri uvajanju goste hrane in še m
15.3.2005 12:11:44   
Mojca P.
Mi imamo podobne tezave:(. Mislim, da je problem to, da se ponoci prevec naje, tako da smo se pri nas odlocili ukinit nocno hranjenje. Trenutno ima vrocino, ko pa bo zdrav, pa bomo poskusli s trdo roko. Hranjenja ponoci ni!!! Me je ze zdaj groza, ker vem, da bo jok, jok,jok.:((:((.Je grozno trmast in vztrajen:ups:. Ampak...


Adaptirano mleko je baje bolj kaloricno in se pocasneje prebavlja in naj bi mali bili dalj casa siti. Lahko poskusis. Aptamil zelo pohvalijo. SIcer se mi dojimo samo se zjutraj in zvecer, ponoci in za kase pa smo zaceli uporabljati Mueller mleko. Je zelo ugodno in smo zelo zadovoljni:)-.
Ker imamo podobne tezave, ti tezko pomagam, bom pa z veseljem prebrla kaj ti bodo ostale priporocile.:pujs:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Problemi pri uvajanju goste hrane in še m
15.3.2005 20:18:01   
taca
Joj sem pa že mislila, da smo edini s težavami. Jaz mu vsak dan delam razne kašice, pa sploh noče jest. Že en mesec se matrava.
Vsak večer mu pripravim mlečno kašico, pa sploh noče ust odpret, tako, da sem že dve škatle uničla, ker sem jih odprla in je že en mesec okrog.
Ne vem več, kako naj ga shecam. Jedel bi samo kupljene frutke in skutice. Jaz bi pa rada, da bi jedel še kaj doma pripravljenega.
Bom tudi jaz zelooooooooo vesela kakšnega nasveta.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Problemi pri uvajanju goste hrane in še m
15.3.2005 21:46:23   
piščanc
Milupa ima tudi kašice, kjer dodaš samo vodo in je notri že prilagojeno mleko, mislim da sta za začetek okusa jabolko in banana. Pa ji mogoče lahko to daš za zvečer pred dojenjem in zjutraj po dojenju.

glde dojnja ponoči pa, mogoče hoče samo pozornost. Sicer je bilo o tem že veliko napisanega, ampak najprej jo samo potolaži, vzemi v naročje, duda itd. pa naj zaspi nazaj, ko se ti pa že parkrat zbudi pa naj je, tako bo videla, da vsakič pa ni hrane, samo ti boš pa neprespana par dni, potem bo pa bolje.

upam, da bodo druge lahko kaj več pomagale

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Problemi pri uvajanju goste hrane in še m
15.3.2005 22:34:29   
polona2
Kar se adaptiranega mleka tiče, iz svojih izkušenj priporočam Aptamil, zaradi Hippa je imela težave s prebavo in je težko odvajala, tudi Hippove kašice so jo vedno zaprle :zmeden:, lahko ji narediš Milupine kašice npr. s svojim mlekom, gre pa to hranjenje po fazah, se mi zdi, bila je faza, ko je Hana komaj kaj pojedla in po tej fazi je bilo obdobje, ko je z užitkom pomazala čisto vse :zmeden:,repo, solato npr., sicer pa se mi zdi, da imaš tako veliko izbiro teh kašic, ki jim dodaš vodo ali mleko (adaptirano, svoje, kasneje kravje...), da ni težko izbrati tiste, ki otroku odgovarjajo, po osmem mesecu je pa itak čokolino na "sceni", mnjammi...

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Problemi pri uvajanju goste hrane in še m
15.3.2005 23:10:24   
Pikabu
Naša se sicer nikoli ponoči ni pogosto dojila, je pa prišlo obdobje, ko je hotela spet dvakrat, trikrat jesti. Že prej sva jabolko malo poskušali, takrat sem pa potem kar hitro uvedla cel gosti obrok, pa še zvečer za predzadnji obrok dobi aptamil z riževo kašico, zadji obrok pred spanjem se pa dojiva in je spet v redu. Včasih se še zbudi z jokom pomoči, samo mislim, da ni lačna, jo verjetno zobki dajejo, ker samo dvakrat potegne, pa spi naprej.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Problemi pri uvajanju goste hrane in še m
16.3.2005 11:33:49   
ania
Lep pozdrav!

Moj sine je star 11 mesecev, pa še vedno noče jesti. Jaz se pri 5 mesecih nisem obremenjevala, ker pravijo, da ga na gosto hrano začneš uvajati pri 6 mesecih. Problem sem omenila zdravnici, ki pa pravi, da naj čez dan ukinem dojenje, navadil se bo....Jaz mojega Jakoba prav silim k hranjenju, poje 10 žlic, potem pa konec.... Kmalu gre v vrtec in jaz sem tudi čisto obupana. Tudi ponoči se velikokrat zbudi za dojenje, vendar pravijo, da je to normalno za dojene otroke, še posebno, če nimajo dude, ker se tako crkljajo...

Mislim, da smo mame premalo vztrajne, ker ko ga vidiš kako joka, pa se stiska k tebi, ga seveda pristaviš k sebi...

:sloncek:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Problemi pri uvajanju goste hrane in še m
16.3.2005 15:42:14   
polona2
Pozdravljena Anja,
če se ne motim oz. po podatkih sodeč, si ti Barbarina sestra :bravo:,lep pozdrav v Ljubljano,
no, kar se tiče tvojega "problema", si pogledala na med.over.net, forum Dojenje, tam je veliko mamic z raznimi težavami v zvezi z dojenjem, uporabi iskalnik, upam, da boš našla kaj koristnega,
nasvidenje :rozica: :rozica: :rozica:!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?