Gina
|
Jaz ti to lahko samo zelo na približno povem, ker moj leti z motornim padalom, pa ga itak doma ni ta hip, da bi mi povedal natančno...če hočeš točno, moraš pa klicat upravo za zračno plovbo. Mala letala imajo svoja letališča raje na lescah ali v postojni, kot na brniku, bi rekla - tam je prevelika gužva s ta velikimi letali. Kolikor jaz vem, ni zakonsko določena najnižja višina leta, je pa vsekakor določena najvišja. Razdeljene imajo cone po sloveniji, kjer je določeno, kako velika letala, zračna plovila, lahko koliko visoko, najvišje letijo. Se mi zdi, da ima ljubljana cono a in b, pa če se ne motim, je meja približno reka sava. Iz postonjnske smeri lahko malo višje letijo, naprej pa nižje, zaradi gostega zračnega prometa in zaradi brnika v bližini. Lahko letijo tudi višje, vendar morajo prej najavit in ne vem kakšne vse procedure so, da to lahko storijo. Je pa seveda v pravilih varne vožnje, da tudi taka mala športna letala ne letijo prav nizko. Če kdo leti nižje kot na varnostni višini (ne vem, koliko znaša, zihr kakih 150m ali več), se spravlja sam v nevarnost, kljub temu, da se lahko dela mačota, pa v praksi leti ful nizko. ma saj ne vem, če sem ti kaj pomagal, raje kliči tja, kjer bodo to vedeli točno.
|