|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za brezposelne mamice
17.12.2006 15:02:29   
Anonimen
Izvedela sem, da bom po preteku porodniške ostala brez službe...Ne bom na dolgo in široko razlagala kako in zakaj...
Po eni strani sem obupana v smislu; "mamica sem, brez službe sem (bom), kako bom plačevala račune, hrano, plenice...v glavnem trpi moja samozavest. Po drugi strani pa sem prav vesela, ker tako stresne službe ne bi mogla več dolgo prenašati in je bil tudi moj namen, da si v roku 1 leta ali 2-eh poiščem ustreznejšo službo...Tudi moj odziv, ko mi je nadrejena s solzami v očeh obzirno in počasi hotela povedati, da me najbrž ne bodo zaposlili je bil "čuden" - prav vesela sem bila..Toliko, da je nisem objela in vriskala od veselja..Ko sem odhajala sem si rekla: "To ni konec. To je  začetek!" Ampak kljub vsemu optimizmu trpi samozavest....

Je še katera med vami brezposelna? Kakšne so bile vaše izkušnje? Kako ste si krepile samozavest? Kako premagale krizo? V koliko časa ste iskale novo službo?.....

Malo za tolažbo in malo za motivacijo, prosim pišite!


  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Za brezposelne mamice
17.12.2006 15:08:57   
Blejka26
tud  jaz sem sedaj brezposelna,saj sem šefu kar sama dala odpoved.to pa zato ker me vrtec pride drago-spadam v 5plačilni razred,ker moj fant kar dobro zasluži.
tko da sem raje kar jaz doma še nekaj časa in uživam trenutke z svojo pikico.
nisi napisala ali si samohranilka ali sta z fantom skupaj.ce sta skupaj ti itak on verjetno kaj pomaga-finančno.tolaži se s tem da si več časa z svojim otrokom,vmes pa iščeš primerno služo.


_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Za brezposelne mamice
17.12.2006 15:26:14   
Anonimen
V bistvu finance same niso tako zelo hud problem, malo bomo stisnili in bomo  že nekako  pregurali. V bistvu najbolj trpi moja samozavest, ker sem že od svojega huh...recimo 18.-ega leta (ali pa še kako leto prej) samostojna in neodvisna. Ne želim in nočem biti od nekoga odvisna.  Nekako mi ta "brezposelnost" zbija ego, samozavest. Počutim se družbeno nekoristna in nesposobna....če me katera sploh razume...

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Za brezposelne mamice
17.12.2006 18:07:05   
soncek&luna
jaz sem med porodnisko ostala brez sluzbe. plus tega sem se samohranilka. sluzbo sem iskala dobrih sest mesecev. zacela iskati ze med porodnisko. en mesec sem bila na zavodu. bila na res veliko razgovorih, vendar jih je odvrnil mali skratek. pa sem kljub temu dobila sluzbo. sicer sem trenutno samo za dolocen cas dveh mesecev, potem pa podaljsanje, ce bo obojestransko zadovoljstvo.

volja? so bli tudi izredno tezki trenutki. pa je nekak slo. na splosno sem bolj optimisticno naravnana. vedno si recem , da gre nekaterim se slabse kot meni, da sem lahko kljub temu srecna.

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Za brezposelne mamice
17.12.2006 19:02:56   
Samoyedka
Caffee, kot bi brala svoje misli :) Tudi jaz sem bila včeraj na raportu pri šefu- mi konec leta poteče in mi ne bodo podaljašali. Isto- stresna služba, gnil kolektiv, itaq bi šla slej kot prej drugam- denar ni vreden slabe volje, ki bi jo nosila domov svojima dvema dragima. Je sicer nekaj govoril, da po porodniški naj pridem nazaj, da bodo stvari oh in sploh porihtane, ampak tale mi je že marsikaj obljubil, pa me je vedno vrgel na šajbo... Tak da...bomo veselo iskali tudi mi novo službo v novem letu user posted image Punce, saj bo. Opa, alarm, morm it user posted image

_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Za brezposelne mamice
17.12.2006 19:04:52   
Seven*
Javlja se se ena brezposelna. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Za brezposelne mamice
17.12.2006 19:13:08   
Anonimen
Je glup filing, ja, čeprav nisem bila nikoli čisto brez denarja, pač pa deset let zgolj honorarka, ko se moraš borit za vsak tolar, bolnišk, dopusta ni, regresa, božičnice ni...skratka shit. In ko mi je vse skupaj ravno najbolj začelo presedati, ko sem se tudi jaz že počutila nekoristno, ker sem na koncu opravljala delo, ki me ni veselilo in do katerega sem čutila kar malo odpora, sem dobilo sanjsko službo. Zame. Hočem reči, da če si želiš službo, da če delaš na tem, da jo dobiš, se slej ko prej tako tudi izteče. Medtem pa je nekako trreba zaponiti čas, da ti ni preveč dolgač in da nisi preveč nekoristen.


(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Za brezposelne mamice
17.12.2006 21:19:59   
eya
Caffee-sigurno boš tako prej našla novo, boljšo službo, kot če bi še naprej delala v stari. Tako da ti je v bistvu šef naredil samo uslugo.

Sicer pa sem jaz tudi brez službe...sem zanosila takoj po diplomi in grem takoj po novem letu v boj za službo...prvo...brez delovnih izkušenj (ker vsa leta študentskega dela, ki ga je bilo mnogo, ne pomenijo ničuser posted image )...z otročkom...pa z izobrazbo, ki je vse prej kot iskana user posted image

Ampak zaenkrat se ne počutim prav nič manjvredno...dokler sem še na porodniški, je moja služba biti mama in nič drugega. Kaj bo pa aprila, ko se izteče porodniška, pa bomo še videliuser posted image

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Za brezposelne mamice
17.12.2006 22:12:53   
ElaM
Je sicer nekaj govoril, da po porodniški naj pridem nazaj, da bodo stvari oh in sploh porihtane, ampak tale mi je že marsikaj obljubil, pa me je vedno vrgel na šajbo... Tak da...bomo veselo iskali tudi mi novo službo v novem letu


Se kar podpišem pod tole.




_____________________________

:)

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Za brezposelne mamice
17.12.2006 22:36:07   
tasika12
Pozdravljena,
bila sem na podobnem kot ti. Pred točno enim letom, ko sem šla vprašat če mi bodo podaljšali pogodbo, mi nobeden ni nič rekel in potem kar naenkrat da ne. Moram priznat da me je full šokiralo in sem bila na psihično in samozavestno na dnu. To pa tudi zato ker mi je direktor rekel preden sem šla v porodniško da še pri njih nobena ni ostala brez službe in tudi jaz ne bom. Ta stavek mi je res ostal v spominu. Tako sem pa še sedaj na lovu za službo, čeprav je potem ko sem prišla k sebi tudi pasalo da sem bila z ta malo doma. Boš videla da bo bolje, samo nekaj časa mora preteči. Saj jaz se tolažim.
Lep pozdrav
Nataša

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Za brezposelne mamice
17.12.2006 22:37:19   
pinkiponki
Tut jst sm še brezposelna, samo imam dva sončka, ki mi pomenita več, kot služba. Bom pa tudi jst drugo leto iskala....pa tudi bom štaratala iz nič.....namreč zanosila sem kot študentka, rodila Tajo, spet zanosila, diplomirala, rodila Jaša, tko da nimam še čisto nič delovne dobe...upam, da vseeno enkrat dobim službo....manjvredno pa se zaradi tega ne počutim več, ker mi mojedva otročka dajeta samozavest!!!

_____________________________

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/




(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Za brezposelne mamice
17.12.2006 23:30:06   
Pupica
Evo še ena.user posted image
KAj nej rečem. Jaz se tut tako kot ti tolažim, da je to šele nov začetek.
Glede samozavesti pa takole, ne sekiraj se, če ti fant nič ne teži. Jaz vem, da mi ne bo težil, in mi je kul. In se trudim po svojih močeh.
Če pa veš, da ti ti trpi samozavest, pa je to še ena dodatna motivacija, da si službo še prej najdeš.
Velik sreče!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Za brezposelne mamice
17.12.2006 23:38:25   
Anonimen
Tudi jaz sem bila med brezposelnimi mamicami, ko sem imela samo Jana. Pa se nisem nič kaj pretirano obremenjevala. Imela sem zagotovljeno streho nad glavo za minimalno ceno, za hrano in stroške je bila dovolj socialna pomoč, vrtec sem imela brezplačen. Cel ljubi dan časa torej zase, za otroka, za karkoli - tudi za iskanje službe, med drugim. In jasno, da sem jo našla. Od svojega 15. leta sem sicer že zamenjala malo morje služb (preko študentskega servisa in dela na črno do zaposlitev za določen in nedoločen čas). Najraje sem delala tam, kjer je bilo na črno (pa ne zaradi neobdavčenega denarja, ampak zato, ker je bilo, kot zakleto, ravno tam najboljše vzdušje in najbolj zanimivo delo), v firmi, kjer sem bila zaposlena za nedoločen čas, pa sem sama dala odpoved, pa čeprav sem imela 200.000 SIT netto plače (ta denar ni vreden tega, da mi histeričen direktor jebe mater ob petih zjutraj).
Danes (ne dobesedno danes, ampak pač v tem času) se poslavljam od službe, kjer sem presedela dve leti. Luštno delo, simpatičen kolektiv, s klasičnimi problemi (ljubosumje med sodelavkami, podtikanje tujih napak, živčni sodelavci in 500 eurov netto plače). Ampak s Kamikazo greva na svoje (samo s.p., nič drugega) in bom v bistvu samozaposlena, ampak bom lepo sedela doma. Ukvarjala se bom z domačo administracijo in, če se mi bo dalo in če bo čas, še s kakšnim delom preko Interneta ali delom na domu. Pa čisto nič drugega. Dovolj je bilo 13 let čistega garanja, brez bolniških, brez dopustov, brez regresov, brez porodniških (pa imam dva otroka in še tretjega v planu)... Zdaj je čas, da se sestavim skupaj in za 30. rojstni dan začnem dobesedno ŽIVETI. Občutka družbene koristnosti pa ne potrebujem - ker tudi nimam občutka, da bi bila družba (s tem ne mislim na posameznike, ampak predvsem na RS) kaj pretirano koristna zame.

(odgovor članu pinkiponki)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Za brezposelne mamice
19.12.2006 21:56:04   
Meggi
No, vsaka čast Kerensi ! Če se vama bo izšlo,....

No, jaz sem že en mesec brez. Po rojstvu druge bejbike. Seveda me tud samozavest daje. V tem času pa res svojo energijo vlagam v obnovo bajtice. Ala kramp in lopata. Pri tem celo uživam.

Težko mi pa je, ker ne vem kje si naj iščem službo, da bom vsaj jaz bolj normalno prihajala domov kot moj mož. Bomo več dajal za dvoje varuške, kot pa domov nosil.

    Otroke imam zase, za vsa skupna doživetja, ne pa da bom klicala in kombinirala varstvo, medtem, ko me bo zažirala služba.

Mi je pa res hudo, ker se pa tudi nekaterim brez službe bolje godi, kot pa tistim ki so po cele dneve v službi nič z otroki, pa še vrtec drago plačujejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Za brezposelne mamice
19.12.2006 22:12:23   
*zvezdica*
No, se vam še jaz pridružim! Na dan, ko sem rodila mi je potekla pogodba, podaljšali mi jo niso. Trenutno se ne počutim nič manjvredno...raje uživam v porodniški. Januarja grem v lov za novo službo...pa močno močno upam, da se bo kaj našlo! Za enkrat sem potimist!

_____________________________

Marcel in Zarja

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Za brezposelne mamice
20.12.2006 10:38:57   
KBM
Evo,še ena brezposelna!
Jaz sem bila pa noseča 5 mesecev,ko mi je potekla pogodba!!
Po eni strani sem bila kar vesela,da ni bilo meni treba vzeti knjižce,po drugi strani mi je pa bilo hudo,ker sem bila zadovoljna s tem delom ,ki sem ga opravljala!!ker sem se tudi v tem času preselila!!Tako,da si bom sedaj iskala službo v drugem kraju,bomo videli ,kako bo z iskanjem - v petek imam svetovalko na zavodu!!
Potem pa veselo na lov za službo!!

Lp Mojca

_____________________________

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Za brezposelne mamice
20.12.2006 11:20:26   
tažana
tut jest sem brez službe.user posted image
preden sem rodila sem bila celo leto zaposlena. šefica mi je toliko lahko ustregla, da mi je pogodbo podaljšala do prvega dneva porodniške da sem porodniško dobivalauser posted image .
po izteku porodniške sem dobila službo za nadomeščanje porodniškega dopusta, ki pa se je sedaj po slabih 4 mesecih iztekeluser posted image . sedaj sem doma in iščem službo.
mudi se mi sicer ne ampak samo iz razloga da dokončam diplomo. to imam v načrtu do konca januarja.
če pa potem ne bom dobila kaj pametnega za delat bom pa zopet objokavala svojo usodouser posted image .

veliko pozitivnih misli vam želim- in ne pustite si pokvariti božičnega in novoletnega vzdušja.

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Za brezposelne mamice
20.12.2006 14:44:35   
filipinka
ŠE JAz!user posted image  No,  saj sploh ni tako hudo! Sem v podobni situaciji kot težaka...končat diplomo šele nato v službo. Sicer pa, ker sem brezposelna nimam slabe vesti, ker v resnici itak delam! 

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Za brezposelne mamice
20.12.2006 15:44:37   
Anonimen
bi dodala, da nobena mamica ni v resnici "brezposelna"...z otročkom že ne.

(odgovor članu filipinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Za brezposelne mamice
20.12.2006 19:16:04   
Anonimen
user posted image evo še eno

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Za brezposelne mamice
21.12.2006 9:23:54   
Anonimen
Tudi jaz. Sedaj vlagam vso energijo, da diplomiram. Je pa ta razlika, da mam jaz že velike otroke in imam tako dopoldneve zase. Mi je pa bilo včeraj tako hudo, ko sem prišla že ob pol treh v vrtec in šolo, pa so vsi moji tulili, zakaj sem jih že prišla iskat. Pa tako lep dan je bil, jaz pa sem jim hotela pripravit presenečenje. Včeraj pa sem se res počutla nekoristno in si obljubila, da diplomiram v rekordnem času.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Za brezposelne mamice
22.12.2006 12:00:12   
Moyca_
pa še enauser posted image user posted image
do 1.2.2007

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Za brezposelne mamice
22.12.2006 12:40:34   
cuma
Še jaz se pridružujem!
Službo iščem že od pomladi, pošiljam prijave in ponudbe...hodim na razgovore...pa imajo vsi isti odgovor: z veseljem bi vas zaposlili a Ministrstvo nam je zamrznilo zaposlovanje....user posted image user posted image user posted image
Potem pa izvem, da so ga odmrznili za koga drugega...user posted image  
V glavnem pa se tudi jaz skušam zavedati, da mi ta moja brezposelnost trenutno omogoča preživeti cel dan z mojo punčko in da so ti dnevi z njo pomembni in lepi in da jih ni vredno kvariti s slabo voljo zaradi službe. Iskala bom še naprej in nekega dne jo bom našla, pa ni user posted image , da se ne bo odmrznilo še kaj zame user posted image !

Lepo se imejte doma!
Cuma user posted image

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Za brezposelne mamice
22.12.2006 16:24:53   
iva01
jaz sem tud trenutno brezpoelna, ampak samo do diplome. potem pa na delo, sicer že vem kje bom delala in kaj bom delala ker sem to delo že opravljala, ampak sem se enostavno odločla da bom mal bolj varčna z denarjem in do diplome doma, tako da lahk v miru delam izpite in skrbim za mojo družinico, do nekaj mesecev nazaj pa sem še delala, redno študirala, skratka bilo je ful naporno, domov sem hodila samo spat, zjutraj sem odšla preden sta se moja dva zbudila, najprej na šiht potem gas v avto in v Lj na faks, zvečer pa domov ko je bila navadno v stanovanju že tema in sta oba že spala, tako da zdaj prav uživam, user posted image user posted image user posted image user posted image .... obenem pa komej že čakam da začnem delatuser posted image

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Za brezposelne mamice
26.12.2006 13:18:27   
awksom
Še ena brezposlena user posted image

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




"Pazi"
LinLin

Ali ste zanosile kjub "pazenju"?

Da (28%)

Ne (72%)


Število vseh glasov: 266

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!