|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca

Nosečniške zgodbe, 30.4.2022
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem načrtovala, na nekem križišču je žal nepreviden voznik motorju odvzel prednost.

image
Že noseči mi je na nekem križišču nepreviden voznik odvzel prednost.
/11


Partner je hitro po moji zanositvi izgubil službo. Kmalu je našel novo in vse je izgledalo, da bo točno tako, kot mora biti. Pa ni bilo. Lahko bi vedela, zakompliciran začetek bo šel v zakompliciran konec. Dobesedno vse do konca.

 

Nesreča z motorjem

Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Zakaj pa ne, nosečnost ni bolezen, trebuščka še nisem imela, vožnja pa bo trajala samo par minutk. Ja, vožnja je res trajala le malo časa, končala se je bistveno prej, kot je bilo načrtovano, saj je na nekem križišču žal nepreviden voznik motorju odvzel prednost.

 

Operacija in okrevanje

In začel se je naš začetek kompliciranega konca. Mene je čakala operacija in po njej okrevanje. Odločena, da malo štručko dočakam s celimi kostmi. Kmalu po prometni nesreči, so po opravljenem UZ povedali, da kljub vsemu pričakujemo zdravega fantka. Priznam, da se nikakor nisem mogla poistovetiti z idejo, da bomo imeli fantka, ker sem bila res prepričana, da bo punčka...

Takoj, ko je kirurg dal zeleno luč za pričetek hoje in uporabe roke, se je začel trening. Tako da se potem niti nisem več ukvarjala s spolom naše štručke, samo da bo zdrava po vsem, kar smo dali skozi. Kmalu je voziček postal preteklost in hitro za njim še bergle. Sem pa ob uporabi vozička spoznala, da če kaj, pa voziček za našo štručko potrebuje res dobre vzmeti.

 

PREBERITE TUDI: Nosečniške zgodbe: Črtica

 

Je res fantek?

Prišel je čas morfologije in ginekolog je vprašal, če že veva spol. Ja, seveda. Fantek. Imamo sliko lulčka, so jo dali v porodnišnici po prometni. Ginekolog gleda in gleda, midva vsa zaskrbljena, če je kaj narobe. In pravi, ja vesta tole meni ne zgleda fantek, dolžina sečnice je bolj za deklice. Bomo videli na naslednjem UZ. Na naslednjem UZ ginekolog potrdi, da bo tole skoraj sigurno deklica. Ja, mama včasih vseeno ve.

 

Izguba zavesti

In mi smo veselo korakali proti našemu srečanju. A nisva vedela, da še nismo končali s komplikacijami. Tako sem v 8. mesecu nosečnosti izgubila zavest in končala na urgenci. Moja noga še ni bila dovolj stabilna, dodatna teža je naredila svoje in končala sem ponovno v gipsu, tokrat koleno. Pa tako blizu je bilo. A mamina materinska trma je močnejša in na dan D sem v porodnišnico prišla peš. Odločena, da je dovolj komplikacij in da je čas, da spoznamo našo deklico.

 

Nesrečen zasuk

Ne, ni bilo tako preprosto. Tudi naše srečanje se je zakompliciralo do konca. Tako se je najina pikica med porodom nesrečno zasukala in na naše prvo srečanje me danes spominja ena nežna črtica na mojem trebuščku, med tem ko se na moji maternici svetita kar dve brazgotini. Ja, saj sem rekla, zakomplicirano do konca.

V našem srečno kompliciranem letu sem si na telo dala narisati kar nekaj brazgotin, a tista najlepša in najpomembnejša se sveti z mojega trebuščka in k nama se danes stiska najina zlata deklica. Zdrava in hja, zakomplicirana.

 

 

Zmagovalka nagradne igre Nifty

Predstavljena resnična zgodba je zmagovalka nagradne igre Nifty, med katero smo zbirali najboljše zgodbe o nosečnosti ali zanositvi. Več si lahko preberete >>TUKAJ<<.

 

PREBERITE TUDI: Nisem še ... pa sploh kdaj bom?


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
42
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
18
Nosečnost v postelji
Nekatere nosečnice morajo nosečnost preležati v postelji. Zakaj nastopijo težave? Kako si krajšati čas ter ohranjati kon...
10
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
6



Koriščenje letnega dopusta po starševskem ...
Ko se bliža konec starševskega dopusta, večino mamic zanima, kdaj in kako lahko porabijo še svoj letni dopust, da ta ne ...
Stres v nosečnosti lahko škoduje otroku
Rezultati najnovejših raziskav so pokazali, da lahko čustvena in psihična napetost v času nosečnosti slabo vpliva na ner...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?