|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Glasba v nosečnosti
6.1.2008 17:20:23   
Sandrin
kakšno mnenje imate glede poslušanja klasične glasbe v nosečnosti? Po nekih raziskavah naj bi, vsakodnevno poslušanje Mozarta vplivalo na intelektualni razvoj user posted image .


P.s. poskusit ni greh. Jaz sem si nabavla CD Lovely Baby Prenatal user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Glasba v nosečnosti
6.1.2008 17:24:49   
CUKRČEK
jaz sem bila visoko noseča na rock koncertu in ni nič videt, da bi ji kaj škodilo. user posted image

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Glasba v nosečnosti
6.1.2008 17:40:04   
Anonimen
Eh... Jaz sem slišala, da ko med nosečnostjo otroka naprimer poslušaš večkrat eno pesem, ta ga le ta po rojstvu umirja, ker mu je znano..

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Glasba v nosečnosti
6.1.2008 19:15:17   
Anonimen
Če ti paše taka glasba potem jo le poslušaj, če pa ti gredo kocine pokonci ko slišiš Mozarta potem pa narediš verjetno večjo škodo user posted image user posted image user posted image

Meni paše poslušat CD music for the mind, kadar počivam čez dan....pa mal razmišljam in se umirjam od prehitrega ritma. Verjetno si bom kupila še kakšno iz te zbirke (for soul, for spirit, for body..). Name ima vpliv in s tem povezano bo verjetno imelo tudi na otročka.
lp user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Glasba v nosečnosti
6.1.2008 19:34:58   
urssyy
Če ti paše taka glasba potem jo le poslušaj, če pa ti gredo kocine pokonci ko slišiš Mozarta potem pa narediš verjetno večjo škodo
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Se strinjam tudi jaz !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Glasba v nosečnosti
7.1.2008 8:33:50   
Katja 271
Jst pa našemu škratku kar sama prepevam (Kekčevo pesem in ostale otroške pesmice). Čeprav nimam posluha, sem pa njegova mama in me bo moral še dolgo časa poslušat :)

Mozart in ostali klasiki pa... hm... meni ne pašejo, tako da bi verjetno res naredila več škode kot koristi.

(odgovor članu urssyy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Glasba v nosečnosti
7.1.2008 9:21:25   
slovenka
jaz imam pa kar rada klasiko, imam sedaj en fajn CD od Pavarottija, samo tega ne poslušam načrtno za malega. Kdo bi vedel, kakšen okus za glasbo ima. user posted image Verjetno je res boljše kakšna mirnejša, sicer pa tako same vidite, ali kaj bolj skače ob določeni - čeprav... morda to pomeni, da pleše notri ali pa da se buni. Sem pa na navodilih od angel sound prebrala, da si lahko posnamem kar bitje svojega srca in to tudi malega po rojstvu pomirja, ker je na to navajen. 

(odgovor članu Katja 271)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Glasba v nosečnosti
7.1.2008 9:29:01   
špelin@
Pojma nimam.
 
Je pa res, da znana glasba otroka pomirja user posted image  Naša mala pika je zadnje mesece v trebuhu praktično vsak dan poslušala glasbo iz Hrestača (Čajkovski), ker sem veliko piko vodila na vaje za nastop - nazadnje celo večer pred porodom. In še zdaj - pri dveh letih in pol - je najsrečnejša, če ji dam za gledat DVD z baletom Hrestač ali pred spanjem recimo to glasbo na CD-ju.

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Glasba v nosečnosti
7.1.2008 12:27:22   
tweetek
Jaz tud mislim da je bolj štos v tem, da se otrok na eno glasbo navadi že v maternici in ga potem pomirja, zato je važno da mu daš poslušat nekaj kar imaš tud ti rada, če ne je boš hitro sita. Meni klasika zelo paše, mam pa najrajši Bacha in Mozarta, pa jih tud ne poslušam načtrno. Baje da se otročku zdi najlepša muzika mamičin glas, tko da kar prepevajte! In če trditve glede Mozarta niso dokjazane (baje naj bi dale tud krave več mleka če jim daš Mozarta za poslušatuser posted image ) , je pa zagotovo res, da če otroku veliko prepevaš mu s tem privzgojiš ljubezen do petja in glasbe in tako pomagaš da tudi on/ona poje in trenira svoj posluh. Sem živ dokaz - ati in mami plus babice so mi stalno prepevale in zdaj sem pevkauser posted image ... Aja, pa sploh ni važno kako poješ - otročki na začetku tud slučajno niso kritični.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Glasba v nosečnosti
7.1.2008 12:35:43   
sinskaT
Tudi jaz sem mnenja, da je važno, da tudi tebi odgovarja določena glasba in ne da poslušaš Mozarta, zato ker naj bi blabla...Ne obremenjuj se in poslišaj, poj... kar in kolikor ti srce poželi user posted image .

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Glasba v nosečnosti
7.1.2008 12:35:55   
slovenka
ja, pa gledala sem v dokumentarcu, da se otroci na splošno hitreje razvijajo v bolj muzikaličnih družinah, kjer se veliko poje, pleše..., kjer je na splošno prisotna glasba.

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Glasba v nosečnosti
7.1.2008 16:44:46   
mojani
poskusite si z emula posnet albumčke Raimond Lap  z naslovom lovely baby.
ne bo vam žal. same boste ob njegovi glasbi uživale, zato bodo posledično uživali tudi vaši otroci. gospod je bil večkrat nagrajen za svoje delo.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Glasba v nosečnosti
7.1.2008 22:27:24   
Nyah*
Ja, za Lappa pa same pohvale resuser posted image user posted image , meni je ful vsec, mislim, da ima tri CD-je ali se vec, nasa pikica pa je tudi ze kmalu po rojstvu zacela kazat zanimanje, kasneje se je smehljala, ploskala, ..., res super glasba!

(odgovor članu mojani)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Glasba v nosečnosti
8.1.2008 10:57:26   
Naina
Jaz sem poskusila, samo je mene zacela glava boleti, mali pa se je tudi cisto potuhnil (navadno skace). Ko sem zadevo izkljucila, zacela poslusati moj najljubsi CD in zraven zacela peti, je mali spet ozivel. Po mojem res ni tolk pomembno, da je to Mozart, Bach, ... ampak je pomembno, da uzivas ob glasbi, saj otrok cuti tvoje razpolozenje.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?