|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odvajanje od pasirane hrane
2.1.2009 10:35:49   
mala pikica
Naš Gašper je bil pred dnevi star eno leto in mu še vedno pasiramo hrano user posted image Vsak košček, ki ga najde v hrani pljune ven ali pa ga vzame z rokico iz ust. Še riž mu moramo miksat. Večkrat se nam tudi zgodi, da kar zbruha vse, če slučajno naleti na kakšen ne čisto zmlet košček. Ne vem, kako ga naj navadimo na koščke hrane? Mu večkrat dam narezano sadje, pa tisto nekaj časa premetava po ustih, potem pa izpljune. Edino kar sam poje je kakšen masleni rogljiček, ki se mu čez čas v ustih stopi.

Kaj ima katero kakšno dobro idejo, kako ga odvadit pasirane hrane?


_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
2.1.2009 10:49:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mala pikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Odvajanje od pasirane hrane
2.1.2009 10:52:57   
Hope2
A pa jim že od začetka pasirate hrano? Ali ste poskusili v začetku s pretlačeno hrano s majhnimi koščki in že takrat niso hoteli koščkovuser posted image .

Mi še nismo niti približno tak daleč, samo me firbec ali so res kakšni otroci taki, ali jih mi naredimo take

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
2.1.2009 11:22:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Odvajanje od pasirane hrane
2.1.2009 12:41:46   
Tisana
Pri nas bi jedla že od vsega začetka samo koščke, pa je bilo vseeno, če se je z njimi skoraj zadavila, zato ti na podlagi lastne izkušnje ne morem pomagati. Pišem pa kljub temu, ker (če slučajno tega še ne upoštevate) se mi zdi pomembno, da mu najprej ponudite takšno hrano v koščkih, ki je mehka in ki lažje spolzi po grlu: banana, kakšni makaroni (npr. fusili), kakšno mehko hruško... Poskusi tudi tako, da mu košček banane, hruške... vseeno prej malo zmečkaš med prsti, preden mu ga neseš v usta. Prav tako je otrok pri tej starosti tudi že sposoben sam nositi koščke hrane v usta. Mogoče ga pa to zainteresira. Pri nas hrane v koščkih niti slučajno noče jesti po žlici, tako da si jo nosi sama z roko v usta, ali pa to počnem jaz.

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Odvajanje od pasirane hrane
2.1.2009 14:15:29   
botrca
Pri nas je pa tak: je in pasirano in v koščkih. Sem bila zelo vztrajna in sem še zdaj. Tudi če se mu je kak košček zataknil nisem mu nikoli nehala naprej davat. Se je zgodilo parkrat, da je malo bruhnil ampak je jedel naprej. Edino kar ti lahko svetujem je da mu daj čim večkrat kaj za "zanimacijo" tak med obroki keks,kruh ali žemljo, salamico, sirček, jajčko pečeno ali mehko kuhano, banano...to delam jaz že od 6 meseca in se mi je trud splačal.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Odvajanje od pasirane hrane
2.1.2009 15:27:00   
Petr_a
temu se reče disfagia.
Sčasoma bo boljše.Če otork bruha potem mu ne dajaj koščke .Daj mu takšno hrano,ki jo lahko je,Čez kakšen teden,speti pinudiš koščke,če ne gre,spet nazaj na isto hrano itd

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Odvajanje od pasirane hrane
2.1.2009 21:03:10   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2
A pa jim že od začetka pasirate hrano? Ali ste poskusili v začetku s pretlačeno hrano s majhnimi koščki in že takrat niso hoteli koščkovuser posted image .

Mi še nismo niti približno tak daleč, samo me firbec ali so res kakšni otroci taki, ali jih mi naredimo take


Mi smo naši že od vsega začetka hrano samo pretlačili in nikoli pasirali, pa pri kakih 8 mesecih, če ne še prej (se ne spomnim čisto točno) smo ji že dali kar skorjico kruha ali žemlje v roko, da jo je glodala - in še zdaj (stara bo 1 leto) to naravnost obožuje. Edino krhlji jabolka se pa niso obnesli, ker si je odgriznila prevelik kos in se je začela daviti na njem, tako da jabolko ji raje naribam, nekaj časa ga je pa jedla samo, če sem ji ga jaz malo prežvečila in dala iz ust - sicer ni najbolj higensko, ampak tako je vsaj nekaj pojedla, ker drugače se pa sadja bolj kot ne brani. Tudi v juhice ji dam ribančke, z vilico zmečkan korenček, na drobne koščke narezano meso, včasih tudi natrgam not na drobno malo kruha, in to z užitkom poje. Včasih si odgrizne tako velik kos kruha, da jo vsi debelo gledajo, kako bo zdaj to pojedla, pa ga brez problema prežveči in poje - če je pa slučajno res prevelik in ne gre, ga pač pljune ven. Skratka nimamo nobenih težav s koščki.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Nedonošenčki so se zopet zbrali v Mostecu
photo
V soboto je bilo zopet veselo v Mostecu, kjer so se zbrali najmanjši borci za življenje.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?