|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spermiogram
27.3.2008 17:51:38   
boob
Dan punce,
jaz sem bol med novimi tu na forumu, bi vas pa prosila za eno pomoč. Danes sem bila na pregledu pri dr. Požlepovi, pa mi je odkrila pregrado.Tako da zdaj se moram naročiti za RTG slikanje jajčnikov.Mi je pa rekla da dokler ne dobi izvedov od moža mi nebodo odstranili pregrade. A mi zna katera povedta zakaj? No pa še to me zanima kako poteka ta 'spermiogram'.
Hvala za odgovor
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spermiogram
27.3.2008 18:16:44   
andrej77
to je zato, ker je spermiogram cenejši od operacije (odstranitev pregrade)... in če tvoj na spermiogramu pade...

ni pravično, sam naš zdravstveni sistem je pač tak

midva z ženo sva hodila od vrat do vrat v leonišču, mogla sva se skregat, ker so se nama v obraz lagali (na sprejemni za odstranitev pregrade), zaradi laži sva izgubila eno leto živcev... ti povem, katastrofa... ne se jim pustit

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spermiogram
27.3.2008 18:20:26   
Anonimen
Zmeraj pri neplodnih parih najprej pregledajo moškega, ker ženske zahtevajo več preiskav.Preiskave pri ženskah pa niso lahke, zato se najprej prepričajo, da je z moškim vse v redu.
Tako naj bi bilo, vendar so tudi izjeme.

(odgovor članu boob)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spermiogram
27.3.2008 18:21:33   
boob
ful hvala za odgovr. . . sej to mi ni jasno, in kaj če moj 'pade' a pol meni pregrade ne odstranijo. . .tega sploh ne razumem.. .

in kako sta pol rešila. . ?

(odgovor članu andrej77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spermiogram
27.3.2008 18:42:53   
malagala
Ni vedno tako...Moja ginekologinja mi je istočasno dala obe napotnici - zame za pregrado, zanj za spermiogram, z obrazložitvijo, da je pač vedno potrebno pregledati obe strani. Kar se mi zdi smiselno. Tako sva oba dala te stvari že skozi...S tem pridobiš na času...

lp



(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spermiogram
27.3.2008 18:43:13   
rokapi
Pregled za spermiogram je o.k., bosta vsaj vedela, pri čem sta, tudi glede partnerja. On samo odda svoje seme in to je vse. Pri ženskah so vse preiskavr dosti bolj komplicirane, vključno operacija pregrade.


(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spermiogram
27.3.2008 18:53:52   
boob
hmmm. . .in kako to poteka  user posted image  . . a  mu dajo lonček ga napouni in to je to  . . .

(odgovor članu rokapi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spermiogram
27.3.2008 19:08:58   
malagala
Najprej se je potrebno naročiti...Mislim, da sva čakala kar mesec ali dva. Nato pa je tako kot si napisala...Vsaj tako mi je moj razlagal...Dobiš nekaj kot lonček in to opraviš na WCju, vsaj v naši bolnici je tako...Za moje pojme kar neprijazna zadeva.

Upam, da so v drugih bolnicah kakšni prijazni kabineti...Aja, pa partnerka gre lahko zraven...

Na izvide čakaš kak teden, pošljejo jih k tistemu zdravniku, ki je napisal napotnico.

Srečno,
lp


(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spermiogram
27.3.2008 19:15:47   
boob
no zdej vsaj približno vem zakaj se gre pr tej stvari. . . user posted image

hvala za odgovore. .  lep večer

(odgovor članu malagala)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spermiogram
27.3.2008 19:36:20   
Anonimen
Ker nas je veliko imamo tudi veliko različnih odgovorov.Jaz poznam 2 primera: pri prvem sem udeležena sama, in sicer sem jaz zdrava ima pa moj dragi slabo spermo, sicer ne vem kaj je za koga slabo , mi je g. rekla da je samo 4%, sva bla na ivf , so naredili najbolšo selekcijo in zdaj sva user posted image . user posted image  user posted image
Drugi pa je kolegičin, ki ima pregrado jajčnika, ji niso odstranjevali pregrade, je šla normalno na ivf, transfer poteka tako in tako v maternico, sedaj user posted image , z user posted image ,user posted image  .user posted image user posted image

(odgovor članu boob)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spermiogram
27.3.2008 22:25:30   
andrej77
IZVIRNO SPOROČILO: boob

ful hvala za odgovr. . . sej to mi ni jasno, in kaj če moj 'pade' a pol meni pregrade ne odstranijo. . .tega sploh ne razumem.. .

in kako sta pol rešila. . ?


najprej sem jaz šel na spermiogram, ker je bilo vse v redu je žena dobila napotnico za odstranitev pregrade, po skor enem letu zajebavanja z datumom operacije (južne sestre lažejo v obraz, da ni terminov toliko časa, dokler jim ne rečeš, da pač niso edini, ki operirajo pregrado, ter da greš pač drugam. po tej grožnji se je našel datum in sicer v 14 dneh je bila operacija končana in žena isti dan doma-mdva sva se pustila nategavat skor eno leto) in  sva po dobrih 9 mesecih od operacije pregrade sedaj starša 23 dni stari punčki.

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: spermiogram
27.3.2008 22:31:05   
andrej77
IZVIRNO SPOROČILO: boob

hmmm. . .in kako to poteka  user posted image  . . a  mu dajo lonček ga napouni in to je to  . . .


v leonišču je katastrofa... pokličejo te v eno leseno kabino, ki je mino grede mrzla, nad  umivalnikom je ena slika nage ženske...  halo? skozi lino dobiš lonček, epruveto in lij, napolniš lonček z vsebino, ter nato skozi lij zliješ vsebino v epruveto. epruveto oddaš skozi lino in greš... potem dobiš nov datum, ko moškega pregleda zdravnik (vizuelno in na otip), nakar prekomentirata rezultat

žena je bila lahko prisotna samo pri zadnjem delu, to je pri komentiranju rezultata

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: spermiogram
29.3.2008 20:01:03   
boob
še nekaj  me zanima, nekje sem zasledila da lahko seme-spermo, prineseš od doma. . a je to res, konkretno me zanima za Lj.?

(odgovor članu andrej77)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: spermiogram
30.3.2008 16:56:53   
taši84
hoj!js sm tut pr dr.požlep. imam tut pregrado in mam histeroskopsko op. 9.maja. predn smo vse raziskal je tut moj šel na spermiogram in je hvalabogu vse normalno.
sm pa slišala da se spermo loh prnese tut od doma ampak to samo v res kritičnih primerih (to pomeni da bi bil pod tako psiho da nebi mogu semena oddat). čeprov dr. želijo da kr pride tja, to opravi in je seme sveže da gre potem naprej na preiskave. sploh ni nobene panike.

pa srečno


_____________________________

**Septembra bomo trije....**

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: spermiogram
30.3.2008 19:43:53   
Anonimen
Pozdravljena,

ostale so že povedale zakaj spermiogram. V bistvu je to od vseh pregledov, ki jih kot par s težavami pri zanostvi dasta skozi, še najlažji del. Vsekakor nima smisla, da gre ženska skozi kup preiskav, nazdnje pa se izkaže, da je težava pri moškem.
Kar se tiče državne blagajne, pa je seveda spermiogram tudi daleč nacenejši.
Ker imaš zdravnico na Leonišču, mora tvoj v vsakem primeru opraviti spermiogram v Leonišču. Od kje drugje, ga sploh ne upoštevajo!
Napotnico lahko napiše tvoja ginekologinja, ali pa njegov splošni zdravnik. Čakalna doba je dober mesec. Se pa lahko po telefonu naročiš takoj, ker napotnico rabiš šele, ko prideš tja.
Jaz sem šla z mojim dragim tja, ker je nervozen, če je treba kje stati v vrsti in ker se pač tam ne znajde. Povrh vsega pa so tam skoraj same ženske (99,9%).
Gresta v 1. nadstropje v sprejemno. Postavita se v vrsto pri oknu, kjer piše na steklu "moški". Dasta napotnico in kartico zavarovanja. Potem počakata nekaj vrat naprej. (Seveda vse to lahko napravi moški sam!).
Ko je na vrsti, gre moški v eno res bedno kabinico. Kao WC. Tam masturbira, odda seme, in to je to. Potem se mora on še v sobi za naročanje, naročiti za pregled. Rok dobi čez kakšnih 14 dni,  kjer mu pretipajo moda ipd.. Do dneva tega pregleda, so gotovi tudi njegovi izvidi in te ta zdravnik pregleda. Sperme nikar ne nositi od doma, ker lahko mnogo faktorjev vpliva, da se pokaže slab rezultat, čeprav v resnici ni. Mislim da so malce "d..." , kar vsi moški vajeni, zato nič panike. V Ljubljani partnerka ne sme zraven. (in tudi ne vem za kaj bi, če mene vprašate).
Ti bodo pa kljub slabem spermiogramu odstranili pregrado, ker potem pridejo v poštev drugačni postopki oploditve, ampak ti moraš biti "poštimana". 

Če te še kaj zanima, samo povej, sicer pa dobro opravita!
LP

(odgovor članu andrej77)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: spermiogram
1.4.2008 8:54:06   
ANIME
Midva sva bila pri dr. Rešu in postopek je čisto podoben, le da so rezultati takoj. Moški lahko napotnico dobi samo pri svojem zdravniku, saj ni pacient ginekologije (vsaj večina žensk je imela tako izkušnjo, z menoj vred). Res je najbolje takoj poklicat in se naročit, napotnico greš že lahko enkrat vmes iskat.

Drugače en predlog - upam, da niste vsi mislili, da je to isto kot v filmih (da moške v kamibi čaka veliko revij, filmov s "primerno" vsebino, pa še sexy sestra okoli skače user posted image ).
Moj ima malo problem opravit zadeve pod pritiskom (kot večina nas) in sem mu lepo na mobitel posnela pornič, katerega je vzel seboj v kabimo in ... problem rešen. Pač včasih se moraš malo znajti.

_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: spermiogram
7.4.2008 18:29:03   
boob
Oj,
najprej hvala za vse nasvete. . . 
Napotnico za spermiogram sem pa dobila kar pri svoji ginekologinji. . .  

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: spermiogram
11.4.2008 12:34:48   
baci
Pozdravljeni!
Dolgo sem se odločala,naj napišem ali naj samo berem forum!
pa sem se odločila da bom napisala!
Tudi midva delama kakšne 4leta pa nama ne rata!
Tako sma se decembra,naročila pri G in povedala da ne morama zanositi!
Takoj sma dobila napotnice in jih tudi opravila!
Pa vendar se je malo zalomilo in to pri mojem možu!
Saj spermograf ni bil vredu,pravzaprav jih je imel premalo,samo 8 milijonov od
20 miljonov.No in ti plavalci kaj so bili,so bili zelo aktivni!
potem sva ponovno šla na spermograf pred par dnevi,pa nama je rekel,da jih sedaj ima dovolj,vendar niso aktivni!
pregledal je še neki izvid od prvič,pa nama rekel,da ima samo 1%,od najmanj 13%!(sicer sama nevem več)
vem da mu ni bilo lahko,ker so ga malo dvomi obdali,da pač zaradi njega ne zanosima!vendar mu stojim 100%obstrani,ker vem da boma z potrplježivostjo,enkrat postala starša!
Prosla bi,če je kdo imel isti problem kot ga imava midva,napiše kako in kaj naprej!
Hvala

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: spermiogram
11.4.2008 13:08:49   
Anonimen
Mene pa zanima, kakšen je rezulta spermiograma 60 gibljivi in 40 % negibljivi, je to ok, ali ne??

(odgovor članu boob)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?