|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mamice, ki ste dojile 1 letnike in starejše o...
13.11.2008 15:54:13   
ajša07
Pozdravljeni,

imam problem in sicer moj enoletnik noče in noče normalno sprejeti GH user posted image user posted image . Sedaj se uvajava v vrtec in tudi tam mu hrana ne gre (drugi otroci pa dobesedno "žrejo", kot da so to njihovi zadnji grižljaji - meni pa gre kar na jok, ko moj tišči usta skupaj, kot bi bila zalepljena). Naj povem, da se še zmeraj dojiva (ko si to pač zaželi oz. zdaj ko je že v vrtcu ga podojim okrog 7:00 in nato tam do 13:00 nič) in GH mu je zmeraj predstavljala problem. Stvar pa je v tem, da grem zdaj v službo in dojenje v prvih devetih urah dneva pač ne bo mogoče. Tudi pitje mu predstavlja tabu temo...in rekord je že če spije max. 2 deci vode na dan.
Meni že zelo zelo popušćajo živci (se sicer brzdam, a sem že prava živčna razvalina). Vsakič ko začne delat am am oz. ko začne cmokat z usti mu ponudim GH, vendar zelo zelo neuspešno (mogoče poje žličko ali dve, potem pa zapre usta in ga je samo dretje dokler ne dobi dojke).
Razmišljam, da bi enostavno na hitro ukinila dojenje čez dan in mu pač še naprej enostavno ponujala GH (Kako naj to naredim??). Glede na to da ima pri enem letu malo čez 10 kg in 79 cm, ni nek suhec, tako da me zaenkrat za težo ne skrbi toliko.

Kaj naj naredim??? Ali naj grem na ta drastičen način s hitrim ukinjanjem dojenja?? In kako naj to naredim?? - če naprimer zjutraj ob 8:00 poje dve žlici kaše, naj mu probam ponuditi kaj drugega ali pa naj pač počakam kakšne dve uri in nato spet v akcijo z GH?

Prosim ne me obsojat, vem da nisem edina, ki ima neješčega otroka. Rabim samo kakšen dober nasvet, kako naj zlezemo ven iz tega začaranega kroga, ki nas vse skupaj spravlja v slabo voljo??

Hvala vam v naprej!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mamice, ki ste dojile 1 letnike in starej...
13.11.2008 16:24:40   
kekec in mojca
Evo, to je pa moja tematika, ki sem jo hotela odpret že nekaj časa nazaj. Sama sem mama z zelo podobnimi izkušnjami, kot jih imaš ti. Moj otrok je zdaj star 4 leta.

Pri nas je bilo podobno, GH ni in ni maral in je še vedno ne. Pri 4 letih in pol je težek slabih 14 kg, če ti to kaj pove. Hodili smo od specialista do specialista, govorili so mi, kako bo začel jesti, ko ga bom nehala dojit, pa da ima zdaj že dovolj dojenja, da je suh zaradi dojenja in noče jest zaradi dojenja... JAPAJADE!

Meni je bilo preveč hudo gledat otroka, ki joče, ko želi imeti dojko in noče jesti GH, zato sem vztrajala z dojenjem, s tem, da sem zaradi postrani pogledov, ki sem jih dobivala, samo še imela dodatno slabo vest, češ, kaj pa, če imajo prav???

Pri dveh letih sem dojenje ukinila. Do takrat se je teža še nekak nabirala, potem se je pa ustavila. Sicer je res, da je na morju ob prenehanju dojenja naenkrat pojedel 4 kose kruha (z namazomuser posted image user posted image user posted image user posted image , kar prej ni hotel niti prijet v roko), ampak to je bilo samo enkrat in nikoli več po tistem. Danes poje naš tamali 7 mesečnik več kot pa ta večji otrok.

Tak da, zaradi moje izkušnje ti samo rečem, ne se sekirat.
Vem, kako ti je, vem da je težko gledat otroka, ko ne je to, kar mi mislimo, da bi moral, vem tudi, da je obupno ob misli na vrtec, ampak vedi, če bo lačen, bo jedel. Tudi pri nas je bil problem v vrtcu, ker ni nič jedel, ampak je vsak dan bil pokakan, tako da sem se tolažila s tem, da očitno nekaj že dobi vase.

Pa 2 dcl tekočine je veliko ob dojenju, tak da si ne mislit, da nič ne pije! Saj ima tvoje mleko.

In še nekaj, da se mogoče potolažiš, v vrtcu tudi marsikdaj zgledovanje po drugih otrocih naredi svoje! Otroci so drugačni v vrtcu, kot so doma.

Veliko sreče in če te bo ta neješnost še kdaj težila, mi lahko pišeš tudi privat.

(odgovor članu ajša07)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mamice, ki ste dojile 1 letnike in starej...
13.11.2008 16:50:33   
D.anna 76
Všeč mi je tale tema. Sicer se s tem še ne obremenjujem, ker imam 5 mesečnika, ki ga še vedno le dojim. Po nasvetu pediatrinje in patronažne namervam z dodajanjem GH začeti ko bo dopolnil 6 mesecev, razen morda riževo kašico zvečer, če se mi bo začel zbujat ponoči, saj sedaj pridno spi v kosu cca. 10 ur.

Sedaj pa moje vprašanje in sicer ali je možno, da otrok zavrača GH, ker se prepozno začne navajat nanjo?


(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mamice, ki ste dojile 1 letnike in starej...
13.11.2008 17:11:56   
Anonimen
pri nas v vrtcu je bil en tak fantek...kot da se je sam proti sebi zarotil, ni hotel ne jesti ne piti, ma vsi so bili že čisto obupani. mama je tudi še dojila, pa ni vedela kaj naj. pa se je uredilo, malo je verjetno tudi šok ob spremembi, uvajanje v vrtec ni kar tako. drugače pa otrok od lakote ne bo umrluser posted image nič bat. pa otrok tudi hitro naštudira, kak sistem velja, ko je v vrtcu in kako je doma. jaz na silo nebi prekinjala dojenja in s tem povzročala otroku še večjih travm. pač rabi svoj čas, pa otrok pri enem leti ima do 80% potreb pokritih z mlekom, boste pač počasi napredovali, ampak sigurno pa boste. kar pogumnouser posted image

danna po moje to ni možno....otrok ko je pripravljen na gh, ne bo zavračal, so pa seveda lahko občasna nihanja...enkrat jejo, drugič ne....enkrat je ena hrana zakon, naslednji da ni šans da mu jo stlačiš v ustauser posted image čisto odvisno.

(odgovor članu D.anna 76)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mamice, ki ste dojile 1 letnike in starej...
13.11.2008 18:09:39   
sanosan
Moja hčerka je stara 12,5 meseca, je še vedno dojena, od 1.10 je v vrtcu. Tudi ona na začetku ni marala goste hrane in je le s težavo pojedla kakšno žličko. Se je kasneje to uredilo, ampak piti pa še vedno noče. Če popije 2 dcl vode na dan, je sigurno ne bo naslednja dva dni pila user posted image . V vrtcu na srečo je, mi pa vzgojiteljica pravi, da ne pije oz. zelo malo. Ampak se ne sekiram, ponoči spi zraven mene in se 1 do 2x na noč dojima, zjutraj preden gremo v vrtec se podojima in tudi popoldan se pogosto dojima. Bodo že, ko bo za njih čas. Ne se sekirat, ker to otrok čuti in je lahko še slabše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mamice, ki ste dojile 1 letnike in starej...
13.11.2008 18:37:38   
bskrle

Naše so začele redno jesti GH po enem letu- dojila sem 13-16 mesecev.
Teža otrok in ješčnost ni odvisna od tega, prej od slabokrvnosti ipd.
So pa nekateri otroci preprosto suhci.

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mamice, ki ste dojile 1 letnike in starej...
13.11.2008 21:35:58   
ana b
Naš 15 mesečnik tudi ni hotel nič jesti, dokler sem ga dojila preko dneva. Ko sem ukinila dnevno dojenje pa je začel bolje jesti, ampak še danes so obroki majhni. Je pa vse po vrsti in tudi v vrtcu ni problema. Je pa bolj drobne sorte in pri 12 mesecih je imel 8400 in 76 cm. Če pa ravno uvajaš v vrtec, pa ni najboljše sedaj ukinjati dojenja, ker je to stres za otročka.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
13.11.2008 21:38:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mamice, ki ste dojile 1 letnike in starej...
14.11.2008 14:36:05   
ronja
No, saj 2 deci ni tako malo! Če se še doji, je to čisto dovolj, po moje.
Ronja je sicer vedno zelo rada jedla - vse, gh in mleko oz. se je zelo rada dojila.  Torej nimam takih izkušenj kot ti, amapk jaz ga ne bi na silo odstavljala, če ti sicer ni problem dojit. Očitno še rabi to, eni pač malo kasneje dozorijo (prebavni sistem ali pa čisto psihološko, da rabi občutek varnosti...). Ronja je ogromno pojedla, pa se je še vedno hotela precejkrat dojit pri 1 letu... Otroci so pač različni... Ni to po moje nič narobe - saj če je sicer zdrav fant, kaj bi se sekirala, počasi bo že sprejel tudi drugo hrano, se mi zdi, da prej sprejmejo, če jih ne silimo.

Delaj po srcu in se ne oziraj na druge, če te postrani gledajo, ker še dojiš. kje pa piše, da je treba pri 1 letu odstavit? Ja, če je otrok za, seveda - če pa ni, pa ne vem, jaz ga ne bi trgala dol...

Meni so rekli, da naj neham dojit, ko sem ponovno zanosila, pa nisem hotela in sem samo zmanjšala - in takrat tamali teža prvič ni nič narastla! No, potem ko je teža stagnirala, so bili seveda zadovoljni, da še dojim, pa da naj le še naprej dojim, nič hudega, če sem noseča...user posted image Pa je bila takrat tudi 1 leto stara... Tako da nekateri pač še rabijo to - tudi čisto fizično.

(odgovor članu ajša07)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?