|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  547 548 [549] 550 551   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
3.10.2007 20:48:51   
Anonimen
PBJ: tile tvoji linki so me v ful dobro voljo spravili. Sem bila že čisto obupana. Sandra prosim daj nam še to na seznamček, ker bo verjetno naš seznamček šel skupaj z nami na drug forum.

Guppy: meni je res žal, da nisem mogla roditi vaginalno. Najbolj sem pogrešala naše skupne trenutnke po porodu. Tako se pa sploh ne spomnim, kaj se je dogajalo po CR, sem se zavedla šele na intenzivni. Je rekel ljubi, da so mi Luka pokazali, pa da sploh nisem odreagirala. Skratka, to sem resnično pogrešala.  

Tale forum je res zakon. Sem prav vesela, da sem med Septemberkami user posted image .


(odgovor članu helenav)
  Neposredna povezava do sporočila: 13701
   RE: Septembrke
3.10.2007 20:49:22   
Anonimen

helena preberi link, ki ga je pbj prilimala o kolikah....tam ti odgovorijo na 1000 vprašanj. Je pa veliko za brat.user posted image

No da povem kako je bilo: preden sem šla sem jo nadojila. Vrnila sem se čez 2 uri. Mož jo je med tem dal tistih 60ml, ko sem prišla je pa jokala, tako sestradana je bila.
Ampak potem je malo povlekla in me skozi gledala, kar ni se me mogla nagledat.
No ampak končno imam ene hlače, ki so mi prav.user posted image

Sem pa pogledala v HM na nosečniškem odd. Joj, kake lepe reči imajo, ko smo bile me noseče ni bilo tako lepih reči za dobit.user posted image

(odgovor članu helenav)
  Neposredna povezava do sporočila: 13702
   RE: Septembrke
3.10.2007 21:11:05   
Anonimen
Čau punce!
Najprej čestitke vsem novim mamicam.
Se vam le na hitro oglašam, dokler moj angelček spi. Kmalu vam napišem svojo porodno zgodbo. Sedaj sva doma, vendar morava še najti ta pravi ritem. Malo se še lovim, ampak upam, da se bom kmalu udelala.

Pozdravček!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13703
   RE: Septembrke
3.10.2007 21:21:01   
Anonimen
čestitke novim mamicam!

Sandra, jaz sem mere našega škrata že napisala, se spregledala?

Lumpa gips? je vse OK?

jaz imam pa zvito nogo, sem s tamalim v avtosedežu v eni roki zgrmela po štengah... klecnila mi je noga v gležnju, pa mam user posted image ... škratu hvalabogu ni nič, jaz imam pa temnovijoličen gleženj in težko hodim... ker je mož na službenem, sama vozim in vse.. Pa malo se smilim sama sebi...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13704
   RE: Septembrke
3.10.2007 21:28:04   
LINA31
nana 27 ...full hvala za link o dojenju. Sem si že malo prebralo te članke, mal pa še v nasldenjih dneh. Mislim, da bom morala malo še potrenerati tehniko dojenja, saj mu občasno kar malo mimo ust teče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13705
   RE: Septembrke
3.10.2007 21:40:54   
nana 27
PBJ, hvala za linke user posted image  Tianna, dobrodošla nazaj in ČESTITKE user posted image  Nefretiti, dober občutek, ko te gledajo mali učki user posted image  Si me spomnila na to, kako sem pri Mihu ves čas nosila modre puloverje in pižame in ko sem enkrat oblekla roza pulover, se me kar ni uspel navaditi user posted image  Toliko o vidu pri dojenčkih user posted image  Helenav, vem, kako izgleda to cviljenje. Pri nas je bilo in je cviljenje/protestiranje na sporedu zaradi naslednjih zadev:1. nepodrt kupček (ko ga podereš, lepo pije) ali,2. preveč stimulansov (preglasno dogajanje, preutrujenost, prevelika lakota) ali,3. bolečine v trebuščku ali,4. trenutki tik pred kakanjem, ali5. refluks, če po dojenju še kaj poliva ali6. ... Tole pa so rešitve, ki se jih poslužujemo pri nas doma (glej po navedenih točkah): 1. podri kupčka, 2. otroku daj v usta dudo (prej kani gor kakšno kapljico zeliščnih kapljic proti krčkom, če dude noče sprejeti. Otroka nasloni s trebuščkom na svoj trebuh in s svojim telesom nežno drži dudo v otrokovih ustih, da ne pade ven. Z eno roko ga tapkaj po ritki in hodi v krogih po stanovanjih. Važno, da čuti gibanje oz. tresljaje (tvoje hoje), ki se jih spominja še iz trebuščka. Lahko se usedeš na žogo za aerobiko in se odganjaš od nje v nekem ritmu).  Varianta je (to naredi mož, če noče piti po flaški in na njej protestira) - vzemi tetra plenico in otroka zavij, da ne more mahati z rokami - Guppy je dala super navodila glede povijanja in tudi slikice user posted image user posted image user posted image  , 3. in 4. skuhaj čajčka (50ml vode, do eno minuto (ne več) imej noter filter vrečko kamilic ali cvetke, ki jih nato precediš, tri janeže, tri kumine, pol žličke sladkorja). Otroka bo pomirilo, ali pa se bo pokakal. Popije naj 10 do 30 ml čajčka). Če po tej seansi oz. po kakanju noče jesti, nadaljuj za drugo točko. V tem primeru bo sigurno zaspal in nato normalno jedel.  Za refluks ti bom pa kaj napisala in sme že enkrat Myski le v primeru, da user posted image  veliko poliva. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13706
   RE: Septembrke
3.10.2007 21:44:41   
nana 27
Ja, Lumpa, zakaj ima gips? Bogi user posted image  Misska, pa so te kaj pregledali in nogo povili? user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 13707
   RE: Septembrke
3.10.2007 21:58:24   
PBJ
user posted image Danes pa RR fejst nagaja. Cele litanije napišem, pa ne objaviuser posted image
Da vidim, kako bo s tem sporočilom...

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 13708
   RE: Septembrke
3.10.2007 22:08:10   
PBJ
Helena, Jure je to zelo pogosto počel, Ana pa tu in tam v mili obliki.
Nana je že napisala vzroke in rešitve.

Pri nas je pa tako:

Ano samo dvignem, si jo naslonim nase in podreva kupček; ali pa jo trepljam po ritki..
Jureta pa sem morala med dojenjem večkrat odstaviti, umiriti, pa zopet pristaviti. Se spomnim, da je cvilil in se jezil, kakor kuža, ki bi rad dosegel kost, ki mu je padla v luknjo.user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image Sem vesela, če vam bodo linki kaj pomagali. Jaz sem se prvič tudi precej lovila. Takrat med nosečnostjo sploh nisem mislila na to, da dojenje tudi ni tako enostavno. In tisti forum o dojenju mi je prišel zelo prav.

LUmpa, kaj se je zgodilo?Ubogi pikecuser posted image
Misska, še sreča, da je z malim vse ok. Ti pa tudi sedaj pazi med vožnjo.

Helena sem zdaj videla tvoj avatar. Ful sladka slikicauser posted image

< Sporočilo je popravil PBJ -- 3.10.2007 22:11:35 >


_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13709
   RE: Septembrke
3.10.2007 22:14:06   
nana 27
PBJ, vidim, da samo še midve tule vetriva user posted image  Kako je kaj Jure sprejel Ano? Opažaš kaj ljubosumja? Miha je prej prespal vso noč v kosu, zdaj pa se proti jutru zbudi in joka in naju kliče. Če sem se bala, da bo dojenček prebujal Miha, imamo zdaj kontra težavo.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13710
   RE: Septembrke
3.10.2007 22:24:08   
PBJ
Kar dobro jo je sprejel. Ko se mala prebudi, me kar hitro opozori, da jo naj dvignem iz postelje. Pa ful jo stiska, pa lupčka, ampak še nima pravega občutka in jo zna kar močno stisniti.

Po drugi strani pa  postal malce bolj uporniški - sploh prvih 14 dni in smo imeli veliko joka zaradi malenkosti in brezveznih stvari. Sedaj se je že precej umiril.
Jure se ponoči tudi zbudi in pride v spalnico med naju spat. Ampak to je počel že prej. Zvečer pa lepo zaspi v svoji sobi.

Mihca kar k sebi vzemita, če se hitro ne umiri. A dolgo rabi, da nazaj zaspi??Verjetno potrebuje sedaj veliko več pozornosti. Pa mislim, da je še v vrtec začel hoditi????? Potem pa še sploh.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 13711
   RE: Septembrke
3.10.2007 23:45:26   
PBJ
Aja, pa tajda (moja sodelavka), ki se nam je pridružila iz septembrk, je tudi rodila (sicer je najbrž ne bomo dali na seznam) in sicer 1.10., fantka Davida.

To sem  čisto slučajno našla med oktobrkami.

TAJDA ČESTITKEuser posted image Sem te pogrešala in se mi je kar zdelo, da si šla rodituser posted image user posted image   Očitno je bilo nedeljsko kosilo tisto, ki je sprožilo porod. Kot sem ti napovedalauser posted image .
Pa kar pri nas ostaniuser posted image
user posted image  
 
 
Zdaj je pa čas, da grem spat!


< Sporočilo je popravil PBJ -- 3.10.2007 23:49:56 >


_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13712
   RE: Septembrke
4.10.2007 0:22:47   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: guppy



Obvezno sporoči v naprej, da splanirava prihod v Ljubljano. Če ne, pa prideta k nama na Dolenjsko user posted image




kaj niste iz lj?


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 13713
   RE: Septembrke
4.10.2007 0:23:45   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja Lina

PBJ: tile tvoji linki so me v ful dobro voljo spravili. Sem bila že čisto obupana. Sandra prosim daj nam še to na seznamček, ker bo verjetno naš seznamček šel skupaj z nami na drug forum.




je že-med krčki dojenčka


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13714
   RE: Septembrke
4.10.2007 0:24:40   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: PBJ

Aja, pa tajda (moja sodelavka), ki se nam je pridružila iz septembrk, je tudi rodila (sicer je najbrž ne bomo dali na seznam) in sicer 1.10., fantka Davida.

To sem  čisto slučajno našla med oktobrkami.

TAJDA ČESTITKEuser posted image Sem te pogrešala in se mi je kar zdelo, da si šla rodituser posted image user posted image   Očitno je bilo nedeljsko kosilo tisto, ki je sprožilo porod. Kot sem ti napovedalauser posted image .
Pa kar pri nas ostaniuser posted image
user posted image  
 
 
Zdaj je pa čas, da grem spat!




ONA JE NA NAŠEM SEZNAMČKU OD PREJuser posted image

JO BOM DALA JUTRI MED MAMICE-HITIM SPAT


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13715
   RE: Septembrke
4.10.2007 5:49:40   
PBJ
Sandra, saj vem, da je tajda na našem seznamuuser posted image .

Tisti prvi stavek sem kopirala z oktobrk, ki ga je napisala ena tajdina sodelavka, ki je tudi rodila.

Nefretiti, dobro jutro. A Nežika je tudi imela pravkar zajtrk? Zdaj čakam, če bo Ana slučajno kaj nazaj polila v zibki, ker se je takooo napila in sem skočila na RR.user posted image

< Sporočilo je popravil PBJ -- 4.10.2007 5:50:59 >


_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 13716
   RE: Septembrke
4.10.2007 6:00:08   
Anonimen
Jutro!

Midve že jamravauser posted image . No počasi bo škržatika že menda nazaj zaspala. Jaz pa seveda spet ne....user posted image

Včeraj sem srečala mojega dijaka v trgovini. Me je kar težko prepoznal: nič našminkana, 7kg težja, lase spete v razsut čop, rdeča in zaripla v obraz, črna pod očmi......jep....moj novi izgled.user posted image user posted image

Nežika je pa po novem petelinček. Ti še peti niso začeli, ko ona že jamra, vsak dan ob 4,30 user posted image


(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 13717
   RE: Septembrke
4.10.2007 6:03:35   
Anonimen
A veste tiste, ki imate doma še enega majhnega otročka... PBJ, Nana......jaz vas občudujem.....res.
Sicer imam sama namen imeti čez 3 leta še enega user posted image , ampak.....kako to zvozite. Ko tamalega uspavaš se hoče pa tavelik narbol igrat verjetno.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13718
   RE: Septembrke
4.10.2007 6:07:08   
PBJ
Včeraj sem srečala mojega dijaka v trgovini. Me je kar težko prepoznal: nič našminkana, 7kg težja, lase spete v razsut čop, rdeča in zaripla v obraz, črna pod očmi......jep....moj novi izgled.


Bit če boljeuser posted image user posted image user posted image , samo da so  user posted image  zdravi.

Ana je tudi pravkar nehala rezgetat (jaz pravi, da je konjičekuser posted image ) in že trdno spi. jaz pa ne vem, če bi šla nazaj v posteljo ali ne. Zaspala bi že takoj, ampak lahko bi pa šla kaj delat. Pa bo mož vprašal, če je z mano vse vredu.


Včeraj sem imel obisk iz službe, pa je bilo tako fajn klepetat. Danes pa zopet obisk in sem si že tudi včeraj nekaj naprej pripravila....

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13719
   RE: Septembrke
4.10.2007 6:19:37   
PBJ
kako to zvozite. Ko tamalega uspavaš se hoče pa tavelik narbol igrat verjetno.
 
Ni zmeraj easy, ampak vse se da. Ana je na srečo zelo pridna... Marsikdo reče, da so drugi otroci kot user posted image  čisto drugačni, nič jokavi, ker so tudi starši drugič bolj sproščeni, ne komplicirajo toliko in potem se ta umirjenost prenese na otroka. Juretu se pa da že kar veliko dopovedati, tako da ni hudega. Dosti jih vpraša, zakaj ga nisem dala v vrtec, ampak jim rečem, da ima vzgojiteljico za mamo in ni potrebeuser posted image user posted image user posted image user posted image ...
Se spomnim, da se bila pri Juretu prvi mesec kot cota, ker je ponoči bil veliko buden, pa CR sem imela (saj sama veš, kako je po op.)
Med Juretom in Ano je 2 leti in 2m razlike, najtežje bi mi bilo, če bi bilo 1 leto razlike, ko bi prvi začel komaj hoditi. Si najbolj ne predstavljam, kako bi zgledalo oz. kakšna bi jaz zgledala po končanem dnevu
user posted image
 
Zdaj se mi pa sploh ne splača it spat.user posted image


_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13720
   RE: Septembrke
4.10.2007 7:06:57   
Anonimen
Jaz tudi ne grem več spat. V bistvu komaj čakam, da se dan začne. Čeprav vem, da me danes čaka samo likanje, previjanje, uspavanje, dojenje,.....

AMPAK: danes dobimo miiiiiiškeeeee....jupiiii, črne. Komaj čakam. Ravno pripravljam škatlo.

PBJ: kaj ti si vzgojiteljica zares?

(odgovor članu PBJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 13721
   RE: Septembrke
4.10.2007 8:19:56   
guppy
Sandra, junija/julija sva se preselila ven iz Ljubljane. Je pa 15 minut stran, tako da bosta že našla, če bo nuja. Sploh, če bo slabo vreme pridite k nama na kosilo, bom spekla kakšno pizzo ali kaj podobnega! Če bo pa lepo vreme, pa ni kaj, da ne bomo šli na en sprehodek!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13722
   RE: Septembrke
4.10.2007 8:24:05   
ursy
živjo..
novim mamicam čestitam user posted image user posted image

super nasveti vse to o krčkih pa podiranju kupčkov...HVALA!
jst sm že vse pozabla kako je blo pr taprvemu.

pa tok ste pridne da sploh ne morem več sledit...mi vzame full časa d vse preberem..pol pa pozabm kaj sm hotla sploh pisat.

mal morm pa spet pojamrat...MI smo zmatrani..tavelk je mel cel teden do 40 vročine..pol pa sm zdej še jst na atibiotikih zarad vnetja ledvic...bomo že :(
sm pa žalostna ker nismo mogl nč te dni bit zunaj k je tok lep vreme..

dejte mi nekaj povedat kdaj približn se dojenčki začnejo smejat..tko d se zavedajo...ker naša tamala se skoz smeji sploh med spanjem :) jo je prav lušn opazvat.

sandra85 tuki so naše mere pri 1 mesecu.. 4660g...pa 54.5 cm

lepo se mejte pa uživajte s svojimi sončki

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13723
   RE: Septembrke
4.10.2007 8:56:48   
Rožica*
Jutro od naju!

Mi pa danes praznujemo 2 meseca!!! user posted image user posted image user posted image

Kot vsako jutro tudi danes "kafetkava" pred računlnikom.user posted image
user posted image  želi vsak dan spremljati, kaj se dogaja njegovim prijateljem po Sloveniji.
Ga, šmenta malega, ne zanima popolnoma nič. Ne želi biti v stolčku, ne na igralni blazini, ko ga animiram ( mu pojem ali se igrava na blazini) se mi joče ko jesihar. user posted image
Ko pa to počneta s fizioterapevtko pa je najbolj radoveden in nasmejan otrok.
Že zdaj me dobro jezi in mi nagaja.
Je bilo včearaj zanimivo, ko sem doma razlagala user posted image  kako priden je bi na terapiji, kot da ni isti otrok. Pred tem pa je doma cel dopoldan smo vreščal in se jokal. Cel dopoldan sem ga samo nosila in skušala uspavati, seveda brez uspeha. Pa se je šment mali tako hinavsko smajal, Kot bi vedel da govorim o njem.

Ta RR pa res nagaja sem včeraj kar nekajkrat napisla sporočilo pa ga ni objavlo. user posted image

Imam pa tudi jaz nov izgled user posted image .
Me mami vsak dan opomne, da se je treba uredit. Pa kaj, ko ne utegnem in je najbolj prektičen čop. user posted image
Sem si privoščila frizerja, mali je bil takrat prvič v varstvu, bil je zelo priden,....
In takrat naj bi vsaj melo odklopla in živela zase, pa ne moreš. Ves čas sem samo rezmišljala, kaj dela, je pride, ali spi,...., da je čas za obrok in kako jima gre jesti po flaški....
Nemoreš kaj materinski nagon.

Ursy meni je pediatrinja rekla, da lahko zavedanje in odzivanje na okolico pričakujem po 8 tednu. Prej pa to delajo le spontano.

lp.



(odgovor članu ursy)
Neposredna povezava do sporočila: 13724
   RE: Septembrke
4.10.2007 9:32:21   
Anonimen
Dobro jutro.

Zdaj sem imela obilen zajtrk in dobro user posted image . Moj user posted image  me je včeraj kregal, da premalo jem in da je mogoče tudi moje mleko bolj slabo, ker se Matija nii redil. In zdaj moram ubogat. user posted image
Matija je bil buden danes od 5-ih in zdaj sem adijo. Želim si it spat, ampak imam goro perila (spet) in stroj bo vsak čas ponovno opral.user posted image  Morala bi še obrisat prah in posesat,... ja pa še kosilo...

IZVIRNO SPOROČILO: PBJ

Se spomnim, da se bila pri Juretu prvi mesec kot cota, ker je ponoči bil veliko buden, pa CR sem imela (saj sama veš, kako je po op.)
Med Juretom in Ano je 2 leti in 2m razlike, najtežje bi mi bilo, če bi bilo 1 leto razlike, ko bi prvi začel komaj hoditi. Si najbolj ne predstavljam, kako bi zgledalo oz. kakšna bi jaz zgledala po končanem dnevu
user posted image
 



TOČNO TAKO!!!!!

Mi imamo med prvima dvema 19 mesecev razlike. Dvojne plenice, dirke za Žano, Jure se je non-stop dojil, ati - celodnevni delovnik, 5. nadstropje brez lifta.....
user posted image

Pa smo preživeli. Kasneje je bilo super, samo uskladit smo se morali. Zdaj sta nerazdružljiva in mi pri Matiji kar pomagata.

Mi imamo pa posrano rit. Odhajam za nekaj časa.

(odgovor članu PBJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 13725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  547 548 [549] 550 551   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  547 548 [549] 550 551   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?