|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pikci in pikice
19.6.2007 9:19:20   
piščanc
madela, super, da ste dali čez testiranje. ampak alergenov imate pa tako veliko, da je joj. najpomembneje pa je, da bodo rezultati pozitivni tudi, če se alergenov ne izogibate. tudi naš je bil alergičen na klor, pa na bombaž. in tega ne moreš odstraniti iz okolja. pa se je vseeno pozdravil.

in vse težave izvirajo ravno od teh preklemanih glivic. uradni pediatri se morajo še veliko naučiti.

naš korenjak ima še vedno lepo kožo. še vedno pa pazim na prehrano, da je več sadja, manj sladkorja itd.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Pikci in pikice
19.6.2007 9:48:33   
Anonimen
Pozdravljene,

tudi nas čaka testiranje na alergike. user posted image  je stara dobrih 7 mesecev.
Vas moram najprej temeljito prebrat, potem pa napišem kaj več. user posted image

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Pikci in pikice
19.6.2007 12:44:06   
Kaštrun
IZVIRNO SPOROČILO: madela

Urška živijo!

Sem vesela za vas,da vam Ig,tako lepo pada. Držim pesti,da boste kmalu brez diete in jedli vse kar si boste zaželeli. Nam pa za razliko od vas Ig vztrajno narašča in tudi alergij mu zmeraj več odkrivajo,nazadnje smo imeli celokupni Ige 737.

No pa,da malo opišem svojo prvo izkušnjo iz Rogaške. Torej imeli smo testiranje,da odkrijemo še vse neodkrite alergene in smo tudi jih. Odkrili so mu alergijo na popolnoma vse žitarice,vključno z glutenom,pa rižom-vglavnem vsa žita so mu prepovedana. Pri celiakiji,imaš vsaj glutensko dieto-naš pa je še na to alergičen.
Nadalje mi pove,da je alergičen na vso mleko živalskega in tudi rastlinskega izvora-torej tudi riževo mleko ne smemo piti. Mu je naredila test za allernovo,ki jo pijemo,pa jo za silo še hvala bogu prenaša.
Potem imamo pozitivno plesni-glivice.
Sladkor je tudi pozitiven,torej nič sladkega.
Pozitivna je vsa zelenjava in vso sadje,ter tudi svinjsko meso(no tega tako ne sme jesti,zaradi srca,tako da ga sploh nismo dajali) Alergija tudi na vse ribe.
Potem od začimb pa bazilika in piment(kaj sploh je to piment user posted image )

Alergija ima na pivo,vino in konjak user posted image user posted image

Potem je pozitiven tudi klor user posted image ,pozitivni so paraziti in pa nazadnje in skoraj težko izvedljivo je alergičen na vsa akrilna vlakna,laske lutk,na plišaste igračke in na vsa polnila v vzglavnikih user posted image -jaz pa sem par dni nazaj,zaradi alergije na latex kupila nov vzglavnik,pa še tako drag je bil,no vsaj meni 42€

Po testiranju sem malo povprašala,ker ni pokazalo nič na živalsko dlako,pa vem da ima težave kadarkoli jih samo vidi,pa je testirala ponovno in je alergija,ampak ne na dlako,ampak slino,ki pa seveda ostaja na dlaki,ko se žival čisti.

Zdaj se moramo držati stroge diete,potem pa začnemo s terapijami,ki bodo samo pol-urne,da mu ne bi preveč obremenili srca.
Prvo terapijo pa imamo 12.7.,joj kako se bomo načakali. Ampak najbolj pomembnomi je,da so mi dali veliko upanje,da bo ozdravel user posted image

Punce lepo se imejte in se še kaj beremo.


OK madela, TUKAJ SE PA VDAM!!!! user posted image  KAJ ZA HUDIČA PA POTEM DAJETE OTROKU ZA JEST???!!! user posted image  To pa je sranje! Lahko samo držim pesti, da bi se vam tole izboljšalo.user posted image

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Pikci in pikice
19.6.2007 13:38:24   
madela
IZVIRNO SPOROČILO: NinaF
OK madela, TUKAJ SE PA VDAM!!!! user posted image  KAJ ZA HUDIČA PA POTEM DAJETE OTROKU ZA JEST???!!! user posted image  To pa je sranje! Lahko samo držim pesti, da bi se vam tole izboljšalo.user posted image


Ja,kar težek boj bo. Nekako smo se dogovorili,da sedaj ukinemo ali sadje ali pa zelenjavo. In ker je s sadjem imel že veliko težav smo izločili sadje in lahko jemo zelenjavo,vendar v čim bolj omejenih količinah. Potem pa bomo zamenjali in bomo ukinili vso zelenjavo,pa bomo jedli sadje. Nisem pa še čisto prepričana,da vem delat sadna kosila user posted image ,ja nič bo pač vsak dan za kosilo ena velika sadna kupauser posted image
Glede žitaric pa smo se dogovorili,da mu kljub temu lahko dajem riž,pa koruzo pa tiste izdelke za celiakijo,samo moram pogledat,če ne vsebuje jajc,ker so tudi pozitivna.
Z mislijo,da bo čez par mesecev zdrav bomo  vse prebrodili. Če pa mu terapije ne bodo pomagale,takrat bom pa res ekstra razočarana.
Pa,pa!

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Pikci in pikice
20.6.2007 16:20:06   
piščanc
madela no meso mu še ostane. kar ni tako slabo

ne saj situacija ni tako grozna, ker ponavadi je povzročitelj alergije en (ali dva) glavna alergena, ostali pa samo sledijo. telo je pač razdraženo in zaradi tega na vse reagira alergično. in ko izločiš npr. mleko in jajca, tudi na druge 'kao' alergene telo ne reagira tako močno

tudi naš je imel alergijo na ogromno stvari, ampak vse skupaj pa je povzročala alergija na mleko. takoj, ko smo začeli z dieto na mleko (zraven pa sladkor in bela moka), so alergeni odpadali vsak teden en sklop.

poizkusi najti alergen, ki ti misliš, da je najhujši in tega se res drži z dieto. ostalo pa lahko 'goljufaš'

pa veliko sreče

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Pikci in pikice
20.6.2007 18:37:57   
madela
Piščanc,res nam ostane meso in to je super,saj lahko kuham te posebne testenine,pa meso v naravni omaki ali pa riž,pa kar nekaj se bo najdlo. Glede glavnega alergena,pa res da nimam pojma kateri bi lahko bil-mogoče mleko,na to je alergičen skoraj od rojstva,ostale so se pa kasneje vrstile in nabirale,seveda kljub popolni dieti brez mleka. Pa iz tega sem sklepala,da mora biti nek neodkrit alergen,ki ga neprestano draži in je vse skupaj pripeljalo do toliko alergij. Zdaj smo zvedeli,da je alergičen na vso zelenjavo,kar pa jaz do sedaj nisem imela občutka,da bi ga kaj mučilo po tem,razen paradižnika in paprike user posted image  Bojim pa se,da bi švinglala,ker ne vem kako bo to vplivalo na rezultate bioresonance.
Še eno vprašanje,glede testiranja-našemu najprej sploh ni mogla izmerit na kaj je alergičen,ker ima kao neko blokado in je šel na tisti bicom aparat za pol ure,da se je odstranila blokada-kasneje mi je povedala,da moj otrok verjetno zaradi te blokade zelo slabo spi,kar je seveda res,saj še ni niti 1x prespal celo noč. A je imela katera od vas podobno izkušnjo in kaj tono bi naj to pomenilo?
Lepo se imete in uživajte v lepem vremenu!

< Sporočilo je popravil madela -- 20.6.2007 18:39:55 >

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Pikci in pikice
26.6.2007 9:10:19   
c7
No, mi smo dali skozi vse terapije, sedaj pa nas čaka še končni pregled. Alergija je bila predvsem na cvetni prah in trave, nič na hrano. Tako, da smo v primerjavi z enimi, ko res ne veste več, kaj dajati otroku za jesti, še dobri.

ali končni pregled tudi kaj stane?

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Pikci in pikice
26.6.2007 11:09:11   
aisha
hojla!

da se vam se jaz pridruzim. pri nas je situacija takale:
odkar je sin začel hoditi v vrtec, pri malo manj kot dveh letih, je bil nonstop bolan, skoz jokav, siten, ponoči se je zbujal, imel kar naprej vročine, bruhal,... o tem sem ze enkrat pisala na drugi temi. po dolgem casu se nas je pediatrinja koncno usmilila inm ga dala na vse sorte preiskave. no in ugotovili so mu alergijo na KML. in res ko smo se začeli držati stroge diete, se je stanje po kakšnem msecu izboljšalo. ampak še vedno  so kdaj nastopile iste težave in ves čas sem premišljevala kakšna hrana mu škodi, si delala dnevnik hrane, ampak ni kamor nisem prišla. nato sem začela brati o bioresonanci in se odločila, da ga peljem na testiranje. tam pa me je skoraj kap. pokazala se mu je občutljivost na vse mleko, tudi sojino, riževo, vse meso, ves sladkor, umeten (natren) in naraven, na glivice, na vso sadje in še na nekaj od zelenjave. po kakšnem mesecu sva se z možem odločila, da bomo dali čez tudi terapije, ker nimam več živcev s pripravo hrane, s sitnobo, z neješčnostjo. tako začnemo 16.7. s prvo terapijo. zdaj pa vas prosim za kakšen predlog kaj naj sploh kuham, kako ste ve držale dieto pri tako majhnih otrocih. še posebej ker noče kaj dosti stvari jesti, sploh ko ima "tiste dni", bi jedel samo kruh in marmelado ali pa slaamo, pa še kakšno sadje, tega pa ne smemo.
res sem že čisto obupana in samo upam da bomo vse tole prebrodili.

lp

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Pikci in pikice
26.6.2007 13:11:18   
piščanc
Madela, za tole blokado pa še nisem slišala. Ampak če so jo odstranili, potem bo mogoče zdaj bolje. Alergija se poslabša z nizko odpornostjo, tudi cepljenji user posted image  itd. Mi imamo res dobro izkušnjo z bioresonanco, pa se sploh nisem nadejala, da je to mogoče. Enostavno ima sedaj lepo kožo, sicer je še občutljiv, ampak sedaj imam znanja o glivicah in prebavljanju veliko več. Vi kar vztrajajte in rezultati bodo kmalu tu. Naš je sicer takoj po začetku terapij (že po testiranju) kakal tudi po 10-krat na dan.

Aisha vztrajaj pri hrani. naš je tudi zavračal kakšno hrano pa nisem vedela zakaj. npr pire krompir ni maral jesti. ko sem ga začela delati z sojino smetano ga je pa jedel. včasih otroci vedo, da jim nekaj ne paše, oz. so neješči, ker jim hrana povzroča težave. poskrbi samo, da bo dobil veliko tekočine in vsak teden bo bolje. vse težave pa povzročajo glivice. tako, da če izločiš ves sladkor, belo moko itd. bo že veliko bolje. poizkusi mu narediti kakšne 'marmelade' iz zelenjave (npr. korenje), zelenjavne juhe. itd. pa veliko domišljije in vztrajnosti.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu aisha)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Pikci in pikice
27.6.2007 13:43:42   
madela
Piščanc,tale blokada bi naj bila posledica sinove operacije na srcu. No vsaj tako mi je rekla. Nisem pa prepričana,če je ta blokada odstranjena za vekomaj,ker je res,da malo boljše spal samo dve ali tri noči,zdaj je pa enako. Moram prihodnjič vprašat kako je s tem,ker bi potem naredila eno ornk terapijo,da bi končno lahko spali.
Mi se sedaj pridno držimo diete,kolikor se pač da. Zaenkrat je zelo hudo za tamalega,ko ne sme piti nobenih sadnih sokov in mu kupujem instant zelišne čaje,ki jih ima sicer zelo rad-pa vseeno. Zdaj ko je bilo tako lepo vreme,smo šli na par izletov,vse v tujino,pa je bilo kar težko,ko je na koncu pil samo navadno vodo(nam je zmanjkalo čaja).
Tolažim se samo s tem,da bo kmalu le bolje!

No pa da se še pohvalim,sem tako zelo vesela user posted image . V zdravstvu so nam dokazali alergijo na živalsko dlako,na bioresonanci pa ovrgli. Bila sem precej začudena,ker sem vedela,da je imel zmeraj hude probleme,ko je bil z živalmi in smo mu na koncu te stike preprečili,kljub temu da je velik ljubitelj živali user posted image
No,na bioresonanci sem pač to povedala,da pač nekaj ne štima in nam povedala,da je alergičen samo na slino.
Sicer z velikim strahom kaj bo,sem ga peljala k babici,da se je konno lahko spet igral z kužekom,kasneje še z muco in ni bilo nobene reakcije user posted image user posted image . Res sem tako hepy,da vam ne morem povedat. Tamali pa itak. Ker je navajen,da babica odpelje kuža,ko pride on na obisk,sedaj ga pa ni, je kar on sam rekel "Alfi ven"(psu je ime Alfi) Jaz sem mu potem lepo povedala,da pa danes ne bo šel ven in se lahko igra z njim in ga boža. Da vam povem,cel popoldan je hodil samo za psom user posted image

Toliko za enkrat.Lepo se imejte!

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Pikci in pikice
27.6.2007 22:24:06   
piščanc
joj, kako lepo madela. tile otročki so tako pametni user posted image .

no pri žigu je tud 'uradna' medicina skoz zatrjevala, da je alergičen samo na jajca. kljub brezjajčni dieti, pa se je stanje samo slabšalo - do bioresonance, kjer je postalo glavni krivec mleko

mene pa malo skrbi, ker je žiga precej majhen in suh. pa poje res veliko. ampak za svojo starost je manjši od vrstnikov. in to je značilnost alergikov - slabše napredovanje v rasti. zato spet gruntam, če bi terapije mogoče ponovili. ampak se kar ne morem odločiti. sicer raste in tudi zdravnica nima pripomb. pa tudi sestrica je bila bolj pri ta suhih in majhnih, pa je sedaj pri 6 letih prava punca. tako, da še čakam.

drugače je pa zelo navihan in razumen, pa samostojen. me kar preseneča.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Pikci in pikice
28.6.2007 22:18:46   
madela
Ojla!

Piščanc,sem pokukala in videla,da je vaš Žiga od našega mlajši samo 4 mesece,pa me zanima koliko pa ima kg? To sprašujem,da narediva malo primerjave. Naš ima 11 kg,velik pa je nekje 85-90 cm,samo za razliko od vašega je naš zelo slab jedec. Včasih je tako rad jedel,zadnjo leto pa noče in noče,ga moramo včasih kar malo posilit,se pa zgodi da kar spustimo kak obrok in ga kasneje po koščkih nadoknadimo,da ni preveč trme user posted image
Jaz sem našo pediatrinjo tudi že spraševala,če ni presuh pa ni imela nekih pripomb,tako da....kaj hočem bo že še nadoknadil.
A vi ste končali že vse terapije,pa razmišljate o ponovitvi? Ne razumem točno zakaj,bolj zaradi teže,ali pa so se pojavile še kake reakcije? Zdaj že tako verjetno vse jeste user posted image

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Pikci in pikice
5.7.2007 9:41:20   
madela
Pa se spet malo oglašam,seveda z meni veselimi novičkami. Odkar smo začeli z dieto in umaknili vse latexove stvari,pa tud vzglavnik smo umaknili se je stanje izboljšalo. Ne oteka več ponoči in se ne duši. Res sem zelo vesela. Pa sedaj,ko vemo da ni alergije na dlako smo si kupili malega hrčka,ker smo vsi ljubitelji živali in tamali je presrečen,ko ga vzamem ven s kletke,da mu pleza po roki user posted image . Pa zaenkrat res ni bilo nobene reakcije. Drugi teden gremo spet v rogaško,pa bomo začeli s terapijami,juhu komaj čakam.
Pa,da še sporočim drugo veselo novico-tokrat nam niso zavrnili prošnje za dodatek za nego user posted image ,so kar odobrili,brez pritožbe. Pa še težko pričakovani vrtec sva dobila in to na kraju,kjer je zelo malo možnosti za vstop,zaradi napolnjenosti. Lani so ga vpisali v par km oddaljen vrtec,pa se ni izšlo,ker je preveč jokal,tako da upam da bo letos bolje in ga ne bom rabla izpisovat.

Kje ste punce,a ste že vse na morju???
Mi še čakamo in čakamo,pa se mi zelo vleče čas do odhoda,ki bo konec meseca user posted image

Lepo se imejte!


P.S.: A se mi lahko javi katera,ki prejema dodatek za nego,bi imela nekaj vprašanj? Na ZS!

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Pikci in pikice
5.7.2007 14:53:39   
Natali07
Madela - lepo da se je stanje izboljšalo. Upam, da boste sedaj kmalu lahko vse jedli in mu nobena stvar ne bo povzročala težav.

Kolikokrat si pa že dala prošnjo za dodatek za nego? Jaz sem jo konec prejšnjega meseca oddala, ker mi je na socialni dala papirje. Prej sploh nisem vedla da lahko. imamo pa zaenkrat dokazano alergijo na mleko in jajce. po mojih ugotovitvah, ne testirano pa še na: krompir, sojo, paradižnik, papriko, jagode, breskve. Ostalo predvidevam, ker ga še dojim in opazujem reakcije. No hodimo pa tudi na fizoterapijo, pa me res zanima če imamo kaj možnosti.

Kako hitro si pa dobila odgovor? Za koliko časa so ti dali dodatek? Mi je rekla na socialni, da je od primera do primera različno user posted image

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Pikci in pikice
5.7.2007 18:27:20   
madela
Hay Natali!
Ja mi smo zdaj tretjič dali vlogo noter. Prvič smo imeli dokazano alergijo na mleko,jajca arašide,živalsko dlako-dobili zavrnjeno.Naslednjič je bilo to in dodatno še alergija no sojo-spet zavrnjeno
Zdaj tretjič je pa bil spisek kar dolg,pa so nam odobrili in sicer za dve leti.
Zakonsko bi naj dobil ta dodatek,ko je otrok alergičen na vsaj tri osnovna živila. Pri nas že ni bilo tako. Ker pa imate vi še fizioterapije je pa to še dodaten vzrok,da vam odobrijo. Če pa vam slučajno zavrnejo,pa prihodnjič,ko boste imeli kontrolo na alergološkem zaprosi naj testirajo tudi te stvari,ki jih sumiš. Če bodo pozitivne imaš ve možnosti,da ti odobrijo. Jaz sem tudi sama težila,da nisem prepričana in hočem vedet,če mu lahko dajem določene stvari-pa so testirali in je bilo pozitivno.
Jaz bi seveda raje,da alergij sploh ne bi bilo,ampak ker imamo tako smolo,da je pač alergija prisotna želim dobiti tisto kar nam pripada.
Upam,da si vlogi dodala čimveč izvidov od tamalega.Sicer pa sem jaz čakala nekje dva meseca. Želim,da vam prošnjo odobrijo!

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Pikci in pikice
5.7.2007 21:37:49   
Natali07
A dva meseca si čakal na odgovor? Si pa vzamejo čas. No če nam bodo zavrnili se bom pa pritožila in dala že nove izvide, ker čez 1 mesec imamo kontrolo in ponovno testiranje za alergijo in v roku enega meseca imamo tudi kontrolo pri  razvojni zdravnici.

A si potem delala riževo mleko? Saj res na bioresonanci so vam rekli, da tudi tega ne smete. Ta bo kar huda user posted image .

Jaz sem si danes pripravila proseno mlečno kašo z riževim mlekom in lahko rečem, da je skoraj 100% enakega okusa kot s kravjim mlekom.

Moj Urban pa za enkrat ne mara adaptiranega mleka. Ne vem kako naj ga navadim. Sem mu že par večerov zapored pripravila riževe kosmiče z allernovo, pa odpre usta za prvo žličko nato so pa zaprta in glava obrnjena proč. Ko mu pa dopoldne pripravim bučko ali kolerabico mi pa poje več kot 150ml. Nič mi ni jasno.user posted image user posted image user posted image  Pa tako vsi pravijo, da riž pa ja vsi otroci jejo.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Pikci in pikice
5.7.2007 22:04:59   
madela
Ja,res si vzamejo veliko časa. Seveda se pritoži,če ti zavrnejo,jaz nisem niti vedela,da se lahko,pa bi se.
Ja,glede riževega mleka sem tako sama opažala,da mu ne ustreza(pa mi je kar dobro to mleko),tako da smo vse jedli na allernovi.Naš je tudi od začetka ni maral,pa sem mu dala eno dozico manj,da ni bil tako močen okus-malenkost bolj vodeni(na 120ml vode sem dala 3 merice)pa je sedaj čist nor na to mleko. Čez dan mu ga moram velikokrat naredit kar tako v stekleničko,da pije. Saj se otroci navadijo na ta okus.Najbolje,da mu samo mleko(allernovo)dodajaš po par žličk,da sprejme ta okus. Res ni fajn,da bi poleg alergije zavračal še tisto kar lahko.
Se mi pa ti naši malčki smilijo.Naš je že tako velik,da kar prosi,da bi on tudi jedel sladoled,pa kake okoladice,ki jih vidi pri drugih otrocih. Mi doma se prilagajamo temu in ne vidi prepovedanih stvari,ki si jih utegne zaželeti,zunaj pa je to bolj težko. Sicer je pa res priden in ga lahko kar hitro preusmerim drugam in ne tuli,ko mu povem,da pa on tega ne sme,ker ga bo bolel trebušček.
Lepo se imejte,srečno pri uvajanju allernove in držim pesti,da dobite dodatek za nego!

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Pikci in pikice
7.7.2007 23:25:20   
binabona
Ojla

Evo nas z morja. Bilo je super, kljub slabemu začetku. Naša user posted image je drugi dan dobila vročino 38,7 in je trajala cel vikend. Zbijala sva jo z svečkami, nato sva šla v ponedljek k dr., zaradi blagega vnetja grla smo dobil antibiotikuser posted image , popoldne je vročina že padla, naslednji dan pa pikice oz. bolj fleki po celem telesu. Taka naša pupa še nikoli ni bila. Je pa vročina padla že v pon. popoldne. Seveda mi nazaj v ambulanto. Bila je druga dr., pogleda grlo, pravi, da to pa ja ni nič vneto in naj antibiktik vkinemo. naša user posted image je bila še cel torek čist flekasa-nič praskanja ali joka, bila je že prav dobre volje, in naslednji dan NIČ, ja pike so popolnoma izginile. Jaz sem zaključila, da je bila 6 bolezen, potek je popolnoma istiuser posted image , vsaj mislim, da je bilo to.

Uživala je v morju, vendar ni hotela biti v obroču, pač pa na rokah, da je lahko veselo mahala z rokami in nogami. Ji moram kupiti fredov obroč, letos smo šli pred sezono na morje, pa jih še niso prodajali, zdaj pa jih vidim v vseh prosektihuser posted image . Jemo že kar nekaj novih stvari, naša koža je vedno boljšauser posted image , celo sonce nam ni povzročalo težavuser posted image , al je klima na Lošinju res tak dobra al smo pa mi tok boljšiuser posted image .

Glavno:

DOBRODOŠLE VSE NOVE!!! Več nas je bolj je fletenuser posted image . Prav fajn je bilo videti in prebrati tolk napisanega.

Madela-no kar velik zalogaj se vam je pokazal, vendar ko ima človek cilj, se najde pot. Saj bo vsakič bolje boš videla. Zdaj bo pa kar pestro z jedilnikom. Super, da ste dobili dodatek.

Vse naše nove čvekiceuser posted image user posted image  moram še bolj temeljito prebrat, pa bom še kaj načečkala, sem kar mal ven padla po 3 tednihuser posted image .

Se beremo in pišemo.

Nočko.


(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Pikci in pikice
9.7.2007 9:45:09   
madela
Pozdravek binabona,lepo da si nazaj!

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Pikci in pikice
10.7.2007 9:35:33   
Natali07
pozdravček bibabona, pa si le nazaj.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Pikci in pikice
11.7.2007 15:56:54   
Kaštrun
Se še jaz oglasim zdaj ko spi...

Midve sva končno dobili datum za testiranje in sicer v ponedeljek, 16.7. ob 14.00 uri greva na Jesenice. Bova videli na kaj smo oz. nismo alergični.

Drugače sem pa naredila dva dni nazaj napako in sem pojedla en kos kruha in malo suhe salame. Je takoj dobila pikčast trebuh in roke. user posted image  Sej vem, saj vem... Ne bi smela... Sem probala, pa vidim, da je res nekaj na tej alergiji...


_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Pikci in pikice
11.7.2007 21:27:07   
binabona
Ojla

Naša dama je po 40min. uspavnaja končno zaspala. Čist je spidi, sploh se ne more umirit, pleza, pa se smeji, pa vstaja, meče dudo na tla... To je delala včeraj oz. danes zjutraj ob 1h. Človek ne ve al bi se smejal skupaj z njo al bi jokal. No bo bolje-upam.

NinaF-ja kar kriza je s temi dietami, človek sploh ne ve kaj bi jedel. Boš videla kaj vam teseti pokažejo. držim pesti za čim boljše izvide.

Mi pa bomo imeli počasi kontrolo po 6 mes. diete, moram poklicati za datum. Dokler nismo začeli hoditi na bioresonanco sem komaj čakala te teste, zdaj pa mi je kar malo vseeno kaj bodo pokazali. 30.7 imamo kontrolo na bioresonanci, pa če ne bomo še smeli jesti mleka moram nujno na uradne teste, da dobim recept za Pregomin.

Jaz sem danes naši user posted image  skuhala marelične cmoke braz glutena. Bili so prav dobri-tudi jaz sem ga z veseljem zmazalauser posted image . Moj pa ni ljubitelj močnatih jedi zato smo ga pri tem gurmanskem užitku na njegovo srečo izpustiliuser posted image .

Madela-kako vam gre dieta. Verjetno si že pravi kuharski mojster. Čvekice na tem forumu bi že lahko s skupnimi močmi napisale kuharsko knjigo z naslovom recimo:kako z malo sestavin pripraviti slastne jediuser posted image , al nekaj takega.

piščanc-vidim da ste super, joj kok sem vesela za vas. Očitno tudi zdaj v vročih dneh ni sledu o alergijiuser posted image user posted image user posted image . Je fajn jesti sladoled brez skrbi kajne. Upam, da ga bomo tudi vsi, ki čvekamo na tem forumu lahko kmalu papcali.

Dame uživajte in se beremo.


(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Pikci in pikice
11.7.2007 21:35:28   
binabona
aja sem pozabla vprašat:
- ali jeste oz. dajete user posted image  stvari na katerih piše, da lahko vsebujejo sledi mleka, jajc...
-gea margarina baje obstaja tudi za peko-katero uporabljate ve, zasledila sem da tudi margo margarina ne vsebuje mlečnih beljakovin-ali pač user posted image
- ali jeste kakšne salame- npr. poli salama brez konzervansov al kaj takega
-kaj je z "evrokremom" od alnature oz. isola bio-al neka aka firma, baje nima mleka

No saj se mi vsak dan poraja kakšno tako vprašanje, pa bom kar sproti težilauser posted image .

Zdaj pa res LAHKO NOČ.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Pikci in pikice
11.7.2007 22:24:11   
Natali07
Binabona :
- jaz ne jem izdelkov na katerih piše plahko prisotno mleko in jajce. raje poiščem tiste na katerih to ne piše.

-Jaz poznam samo tisto Gea margarino z 40% maščobe, druge ne in tako samo to uporabljam. drugače sem pa v leclerku zasledila margarino Vitacel (več vrst - tudi za peko), kjer je navedeno da ne vsebuje mleka in jajc. Za ostale margarine pa ne vem, kar sem jih pregledala so vse vsebojale mleko ali jajca, če ni bilo napisano mleko v prahu, sirotka,,.. je bilo pa E322 (narejen iz jajc)

- jaz jem salamo brez konzervansov oz z čim manj E-ji. Jo eje pa težko dobiti. Nazadnje sem bila v leclerku so imeli akcijo nekih žar klobasic brez konzervansov in sem jih takoj probala. Drugih salam pa ne jem, ker je v večini mleko, sem že obupala z iskanjem.

-eurokrema ne jem in ga ne pogrešam. Drugače pa je meni datetik rekel naj uporabim dovoljeno margarino in grenek črni kakav, ter vanili sladkor in zmešam - da nekako je podobno evrokremu. Da bi obstajal kak evrokrem brez mleka pa močno dvomim. Ali pač, nikoli se ne ve.

Še to mleko je lahko pod imeni: albolin, globolin, lakto globonin, lakto albomin, sirotka, kazein, kazeinat

jajce: jajčni melanš, globomin, albomin, lecitin (jajčni, sojin, repični), mucin, mukoid.

Pa saj verjetno ti to veš, če ste že 7 mesecev na dieti. Bo pa kateri drugi prišlo prav.
Želim ti, da bi testi pokazali, da ni več alergije.

lahko noč

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Pikci in pikice
12.7.2007 10:12:03   
madela
Ojla!
Ja,nam zaenkrat dieta kar uspeva,sam naš malček se je 2x pregrešil,ker je na skrivaj bratcu iz rok potegnil piškot in ga pohrustal user posted image
Povejte,a bo to imelo škodljiv vpliv na bioresonanco oziroma uspeh le te?
Ravno danes gremo ponovno v rogaško,pa bom itak povedala,kaj se nam je pripetilo,.. No torej nas danes čaka,res tista taprava prva terapija.Ne vem kako se bodo odločali za naprej,ampak me zelo skrbi kaj bo mali jedel,ko bomo pristali na dieti brez zelenjave..Kako mu naj delam obroke iz sadja user posted image  No saj nam res ostane še meso ,pa te testenine brez glutena,ko ji sedaj kupujemo,pa vendar se bo jedilnik precej skrčil...ja pa še mi bomo morali potem jest res na skrivaj,drugač bo mali mene pojedel,če mu ne bom dala...
Bomo videli,kako in kaj bo šlo naprej,vsaj vem da gre naprej in da bo kaj kmalu,ali pa tudi ne,vse ok.

Binabona,ko že sprašuješ...mi smo se od začetka še trudili,da bi uvedli te jedi,ki jih opisuješ,evrokrem,pa klobasice,pa margarine,pa mu ni nič ustrezalo. Klobase imajo vse sojine beljakovine noter(smo alergični),evrokrem tam je problem kakavova masa,ki je tudi ni dober prenašal,margarine pa nekako ni hotel. Peciva pa ne pečem,ker mi ne uspeva. Sedaj mu pa kupim piškote za celiakijo,ki ne vsebujejo na jajc,ne mleka in še ta brezglutenska moka je-pravzaprav je samo koruzna moka,pa voda in so našemu zelo dobri,pa tud sama sem poskusila,pa sploh niso slabi.
Vglavnem,zaradi vsega skupaj,dam malemu za jest,samo res domačo hrano,nič predelano,da le ne bi še kake alergije ve pridobil.
Zdaj,sem se pa malo razpisala.Punce lepo se imejte,pa poročam,kako nam je šlo danes na bioresonanci.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?