|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 1:01:29   
mamči
Čist takole : priznamo ali ne je človek po anatomskih značilnostih vsejed. To lahko priznamo vsi.
S pretiranim uživanjem mesa, smo si pa naredili veliko škode na zdravju (od srčno žilnih bolezni, diabetesa, do debelosti ...itd). In v želji, da bi vse na hitro popravili škodo, so / smo začeli pretiravati v večinoma enostranskem načinu prehranjevanja.
In tule pač nastopijo nove težave, ker nekateri ne znajo in ne zmorejo vseh računic. Čisto enostavni primer je pokrivanje potrebe beljakovin. V pestri mešani hrani je to sila preprosto. Pri veganski hrani se pa mora človek kar poglobit. Pri veganih je potrebno zagotovit nekoliko več beljakovinske hrane, ( 15-20%) s tem da pokrivanje beljakovin zelo variira, izkoristek iz rastlinskih beljakovin je slabši, obroki beljakovin morajo biti pravilno porazdeljeni po obrokih skozi ves dan....


Smo vsi sposobni pri današnjem tempu vseh teh računic? In teh je nekaj sto.
In če se kja za kalkuliramo,na dolgi rok? Zakaj ima toliko veganov /vegeterijancev toliko tipičnih zdravstvenih težav?
In zakaj nove študije dokazujejo, da je najboljša in najbolj zdrava mešana, uravnotežena prehrana?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 1:03:28   
Springy
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Joj, Springy, zdaj si pa vse pomesala user posted image .

Kmecka pamet ima toliko veze z ravnostjo ali okroglostjo zemlje kot s spregatvami francoskih glagolov. Fajn je, da to ves, ker je to danes ze splosno poznano dejstvo, ampak to bistveno ne spremeni tvojega zivljenja in skoraj si upam trditi user posted image , da nima vpliva na zdravje.

Poznavanje telesa, kaj telesu dolgorocno pase, po cem je zdravo in v po cem se dobro pocutim, pa ima veze.


Izraz "zdrava kmečka pamet" je običajen izgovor, ko želis nekaj dokazat, kar je znanstveno narobe.
Zdrava kmečka pamet ti pove: če zlezem na hrib in gledam okrog vidim, da se zemlja nekje konča. Tudi če pogledam morje vidim, da se nekje konča. Torej je tam konec zemlje. In tako so (po zdravi kmečki logiki) VČASIH mislili in sklepali: zemlja je ploščata. Zdrava kmečka logika namreč ne premore kompleksnih abstraktnih pojmov, da bi lahko dojela okroglino zemlje samo z opazovanjem. Znantvene metode pa to omogočajo. In tako kot je to pri okroglosti zemlje je tudi pri ostalih stvareh, vključno s prehrano. Pri tako raziskanih stvareh kot je prehrana bo znanstveni dokaz posekal kmečko logiko. Mogoče ne v vsakem primeru saj vedno obstajajo izjeme (tako, kot gospa ki jo poznam in kadi že 80 let ), vendar je znanost statistično potrdila nedovoumno dejstvo, da mesa ni treba jesti ne odraslim ne otrokom. In da je slabokrvnost enako pogosta tako med vsejedimi kot med vegetarijanci.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 1:11:00   
mamči
Springy, ti malo mešaš jabolke in hruške.
Pomanjkanje železa je tako pri mesojedcih, vegetarijancih. Pri vseh, ki pač ne znajo kombinirat mikrohranil, zraven so pa seveda še drugi vzroki, ki nimajo toliko veze s prehrano - pri nosečnicah pride do pomanjkanja npr. zaradi povečanga volumna krvi, potreb ploda, ne glede na prehrano se lahko pojavi ob močnih menstruacijah, krvavitvah, nepopolna absorcija ( operacija prebavil) ...

Ključno vprašanje je, kako rešit problem  z vegetarijansko hrano. Kaj pojest, koliko pojest, kdaj pojest in kaj zraven kombinirat, da se to ne bi ponavljalo.

Pa prosim ne mi zdaj odgovorit, da spijemo eno šumenko železove tabletke.

(odgovor članu Springy)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 7:16:21   
zaja23
mamči, tako se je ta tema začela - v eni želji po konstruktivnem pogovoru o živilih in njihovem kombiniranju, med ostalim, o izmenjavi kakih dobrih receptov mogoče. Seveda je nemogoče doseči, da se drugače misleči ne bi vmešavali. Tako da je ta tema postala še eno  nikamor vodeče za/proti pljuvanje, žaljenje ... Brezveze uglavnem. To definitivno ne bo pripomoglo k uravnoteženi prehrani moje hčerke!user posted image

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 7:29:36   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: zaja23

mamči, tako se je ta tema začela - v eni želji po konstruktivnem pogovoru o živilih in njihovem kombiniranju, med ostalim, o izmenjavi kakih dobrih receptov mogoče. Seveda je nemogoče doseči, da se drugače misleči ne bi vmešavali. Tako da je ta tema postala še eno  nikamor vodeče za/proti pljuvanje, žaljenje ... Brezveze uglavnem. To definitivno ne bo pripomoglo k uravnoteženi prehrani moje hčerke!user posted image


Pljuvanje, žaljenjeuser posted image . Hm, sem nepristranska v tej debati in lahk rečem da z obeh strani leti pluvanje in žaljenje. Ampak ne glede na to, vseeno mislim, da se ne gre za pljuvanje in žaljenje temveč za izmenjavo mnenja oz vsak odgovor bi lahko vzela kot nekaj dobro ali da potrdi tvoje prepričanje ali ga ovrže. Zdaj če se ti ne strinjaš z določenimi strokovnjaki ali z mesojedci, še ne pomeni, da njihov odgovor (ki tebi ni všeč), pomeni pljuvanje. Če je tako in če si ti tak zelo prepričana v svoje mnenje, da je za tvojega otroka tako zelo dobro to kar počneš, potem ne vem kaj sploh spraševatiuser posted image . Če si, kot trdiš vse preštudirala, potem si tudi to preštudirala, a ne?

Meni je vseeno s čim boš hranila svojega otroka, zato ne bom razglabljala o tem. Sem pa v nosečnosti kupila eno revijo (mama al dojenček al neki podobnega), kjer so bili izpovedi mame vegeterjanke, naslov je bil šokanten v smislu otroku sem pustila umirat na obroke. Men so solze pritekle, s tem da je mama tudi bila naštudirana s vsemi strokovnimi članki. Ok, lahko je to izjema, ampak nikoli ne veš, kako bo tvoj otrok na kaj reagiral. Vse kar lahko narediš je to, da se poskušaš in se prilagajaš otroku in ne toliko tvojemu prepričanju, kaj je zdravo nasplošno. Vsak človek in vsak otrok je poglavje zase, glej otroka, njegove potrebe, njegovo zdravje in ne neko splošno znanje, strokovna dognanja. Slednje ti je lahko le okvir. Predvsem pa spremljaj otrokovo zdravje, vsako spremembo, vsako utrujenost, napihnjenost trebuha...... je treba resno vzet. Če najdem revijo in če te zanima, ti lahko sporočim, da si prebereš.

(odgovor članu zaja23)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 8:25:09   
zaja23
Normalno, da spremljaš stanje otroka. Ne le zaradi vegetarijanstva, temveč tudi drugih dejavnikov. Na začetku sem že rekla, da bo prehrana pri nas vzela pač malo več časa in posvetila ji ga bom, kolikor bo treba.
Da bi bilo tole zdravo izmenjevanje mnenj, mi ne boš prodala, saj padajo z ene in druge strani opazke, ki ne bodo rešile "svetovne lakote".
Lahko mi javiš za tisti članek, še enkrat pa samo v vednost: poznam tudi jaz nekaj vegetarijancev, ki so to od rojstva IN JIM NIČ NE MANJKA. Treba je pač paziti, da dobi otrok vse snovi, ki jih za zdravje potrebuje. Pa pametno skombinirati kako stvar.
In oprosti, ker kljub trdnemu prepričanju ne vem pač vsega in neumno sprašujem za mnenje SOMIŠLJENIKOV na forumu ... (a ti si npr. verna, torej to pomeni, da znaš sveto pismo na pamet?)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 8:28:54   
mamči
Treba je lepo bredebatirat zadeve, da se najdejo rešitve.

Nima smisla kar v štartu neke zadeve zavračat, brez da bi sploh vedeli zakaj.

(odgovor članu zaja23)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 8:33:20   
Ploha
IZVIRNO SPOROČILO: *Angelina*

Zanimivo bi bilo videti statistiko mesojedih nosečnic in koliko receptov za železove pripravke jim napišejo njihovi ginekologi. Meni in še nekaj mamicam ki jih poznam, recimo med nosečnostjo ni ginekolog napisal niti enega recepta.
V porodnišnici je ena sestra na veliko napisala na karton da sem vegetarijanka in naslednji dan je to videla ginekologinja na viziti in zaključila, da sem slabokrvna in me vprašala koliko časa sem med nosečnostjo jedla železove tablete. Ko sem ji rekla da jih nisem, mi je dala pregledati kri in me prav presenečeno gledala, ko so prišli rezultati in je bila kri super. Vege sem pa že 18 let. Da o tem, da sem zdaj tudi tik pred porodom in me ljudje sprašujejo od kje mi vsa energija, zakaj sem tako aktivna, da bi morala počivat, zakaj dvigujem starejšega otroka in se podim cele dneve z njim zunaj, zakaj ne hodim okoli kot raca in stokam kako zelo sem utrujena. Da o tem, da mi ni bilo nikoli slabo niti ne razpravljam. Ampak to verjetno ne bo posledica zdrave prehrane, kajne!




Meni tudi ne, pa jem meso!Tud jst sem imela super nosečnost, nikoli slabo, delala na kmetiji visoko noseča itd? user posted image


< Sporočilo je popravil Ploha -- 1.9.2009 8:35:07 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 8:35:53   
zaja23
Če je to name letelo, mamči, jaz še precej dobro vem, zakaj zavračam določene reči. Se pa v tovrstne debate ne spuščam namenoma, saj to ni cilj te teme. In moja prepričanja lahko, če si pač želim in če mi ni do pregovarjanja, obdržim zase, tako kot jih ve lahko obelodanite, pa vam tudi nihče nič ne bo storil, ane?

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 8:53:08   
mamči
Ne mislim samo tebe, konkretno mislim tud sebe user posted image  in vse tiste, ki že tako v štartu zavračajo te zadeve. Brez, da bi vedeli, zakaj sploh.

(odgovor članu zaja23)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 8:58:22   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: zaja23

Normalno, da spremljaš stanje otroka. Ne le zaradi vegetarijanstva, temveč tudi drugih dejavnikov. Na začetku sem že rekla, da bo prehrana pri nas vzela pač malo več časa in posvetila ji ga bom, kolikor bo treba.
Da bi bilo tole zdravo izmenjevanje mnenj, mi ne boš prodala, saj padajo z ene in druge strani opazke, ki ne bodo rešile "svetovne lakote".
Lahko mi javiš za tisti članek, še enkrat pa samo v vednost: poznam tudi jaz nekaj vegetarijancev, ki so to od rojstva IN JIM NIČ NE MANJKA. Treba je pač paziti, da dobi otrok vse snovi, ki jih za zdravje potrebuje. Pa pametno skombinirati kako stvar.
In oprosti, ker kljub trdnemu prepričanju ne vem pač vsega in neumno sprašujem za mnenje SOMIŠLJENIKOV na forumu ... (a ti si npr. verna, torej to pomeni, da znaš sveto pismo na pamet?)



Zdaj pa vidim, da si že tolk trdno prepričana v svoj prav, da že boli glava. Vsak človek ima drugačno presnovo in se lahko strokovnjaki obrnejo na glavo in trdijo kako je zdravo to pa to, pa ni nujno, da bo za nekoga zdravo. Ja in tudi rekla, sem da je lahko tisti primer bil izjema in da jih lahko ti poznaš 100, ki so zdravi, ampak ali tvoj otrok spada med teh sto tudi????? Zakaj že v začetku biti tako 100% prepričan v svoj prav in ne sprejemat kontra argumente kot nekaj pozitivnega in ne kot pljuvanje. Sto ljudi sto čudi, ni kar tak pregovor.
Že ptički na veji čivkajo, da je sveže sadje najbolj zdravo in da dajat sveže sadje. Žal mojemu otroku tega nisem mogla privoščit, pa naj je še tako zdravo, pa naj še tako strokovnjaki pišejo o tem, moj otrok ga ni prebavljal in je imel blazne probleme. Koga naj zdaj poslušam, strokovnjake, ki so tako zelo pametni in napisali ne vem kolk študij, ki se ukvarjajo samo s tem in so oh in sploh najbolj pametni????? Moji prijatelji so že 20 let vegiji, otroka sta tudi od rojstva na vegi hrani, pa jim tudi nič ne manjka, živijo, zdravi so, polni energije..... je pa sin v času pubertete posegel po mesu in ga je še zdaj pri 23 letih. Vsi srečni in zadovoljni, sam se je odločil ker je tako začutil, da rabi meso. Ti pa svojemu otroku ne prepuščaš odločitve, ker si tako prepričana v svoj prav. In to je kamen spotike te debeta. Poslušaš sebe oz svoje pametne strokovnjake in ne svojega otroka, ne njegovih potreb. Tako je razbrat iz vseh tvojih postov. Če ni tako, smo te očitno vsi narobe zastopili. In vse kar ti povečini hočejo tu dopovedat je ravno to.

(odgovor članu zaja23)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 9:06:27   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: zaja23

... (a ti si npr. verna, torej to pomeni, da znaš sveto pismo na pamet?)



nO, ZDAJ SI GA PA MIMO BIKSNILA S TEM (pardon velike črke). Vera in biblija oz krščanstvo ni isto. Če pa ti odgovorim, kot ti razmišljaš, pa evo.  Lej jaz sem verna, ampak recimo več ali manj samo na pipirju. Zakaj???? Ker so me straši krstili, še preden sem lahko jaz rekla, ali hočem sprejeti vero in zdaj sem krščena, verna kokr tolk, mogoče ker so mi oprali možgane, mogoče ker nekaj tam v meni tli in verjamem, kaj pa vem, biblijo sem 6x prebrala, na pamet je ne vem, verjamem v nekaj, ampak v to kar verjamem ni nujno da jto kar govori bibilja. In ti zdaj še preden daš otroku šanso, da se sam odloči, ga usmeriš v vegeterjanstvo, tako kot so mene straši v krščanstvo, hm mal se zamisli, razščiščeno nimaš glihuser posted image

(odgovor članu zaja23)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 9:18:33   
Volga
Jaz bi pa samo nekaj vprašala: kaj pa, če vašiotroci ne bodo marali fižola, kalčkov, soje, peteršiljčka, timijana in ostalih "železnih", "beljakovinskih" reči? Kako boste potem ukrepale. Pa to je resno vprašanje, ni zafkrancija. 

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 9:39:11   
zaja23
Hope2, ojoj, to je bil primer, ne napad na osebni teizem ... Me prav malo briga verska usmerjenost kogarkoli, v to se pa res ne vtikujem, bil je pač primer v kontekstu teme. Ojoj ... Pa lahko bi se vzdržala komentarjev ala "nimaš razčiščeno glih" - kdo ti je pa podelil pravico do edine in zveličavne resnice?? S tabo nimam kaj več komentirat.

Volga, moja sončica ima rada pravzaprav vse, kar si naštela (razen kalčkov, jih še ni poskusila).

< Sporočilo je popravil zaja23 -- 1.9.2009 9:41:46 >

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 9:59:09   
water lily
Mene bo en dan pobralo od smehauser posted image .
Kako ljudje ki v mercatorju kupujejo meso, ki nima nikakršnih vitaminov ker so živali dobesedno s hormoni vzrejene, brez da bi kdaj čist zrak ali sonce videle....mislijo da zdravo hranijo otrokeuser posted image

(odgovor članu zaja23)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 10:11:51   
Hope2
Nisme vzela za noben napaduser posted image , podala sem ti le primer kako zgleda, ko te kot otroka v nekaj prepričajo in ti ne dajo nobene šanse, da se sam odločiš kaj ti paše.

Žal tiste revije nisem našla doma, našla sem le en kratek članek v mama & dojenček, kjer pa je govora o mamici, ki je otroku dajala le zelenjavo, sadje in polnozrnate izdelke v prepričanju, da je to zdravo za njih. Št 7/februar 2009

IZVIRNO SPOROČILO: water lily

Mene bo en dan pobralo od smeha .
Kako ljudje ki v mercatorju kupujejo meso, ki nima nikakršnih vitaminov ker so živali dobesedno s hormoni vzrejene, brez da bi kdaj čist zrak ali sonce videle....mislijo da zdravo hranijo otroke



Mene bo tudi pobralo od smehauser posted image user posted image user posted image a misliš da zelenjava in sadje iz merkatorja pa ima vitamineuser posted image user posted image . Men se zdi tale smeh čisto pretiravanje in odveč, zato raje kaj pametnega napiš

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 10:14:13   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: zaja23
S tabo nimam kaj več komentirat.




mi je ravno do.....user posted image

(odgovor članu zaja23)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 10:23:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: water lily

Mene bo en dan pobralo od smehauser posted image .
Kako ljudje ki v mercatorju kupujejo meso, ki nima nikakršnih vitaminov ker so živali dobesedno s hormoni vzrejene, brez da bi kdaj čist zrak ali sonce videle....mislijo da zdravo hranijo otrokeuser posted image



pa dejmo še obratno - ljudje kupujejo v interšparu sadje, zelenjavo, sojine zrezke in tofu in mislijo da se zdravo prehranjujejouser posted image user posted image user posted image pobralo me bo od smehauser posted image

(odgovor članu water lily)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 10:33:01   
water lily
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Nisme vzela za noben napaduser posted image , podala sem ti le primer kako zgleda, ko te kot otroka v nekaj prepričajo in ti ne dajo nobene šanse, da se sam odločiš kaj ti paše.

Žal tiste revije nisem našla doma, našla sem le en kratek članek v mama & dojenček, kjer pa je govora o mamici, ki je otroku dajala le zelenjavo, sadje in polnozrnate izdelke v prepričanju, da je to zdravo za njih. Št 7/februar 2009

IZVIRNO SPOROČILO: water lily

Mene bo en dan pobralo od smeha .
Kako ljudje ki v mercatorju kupujejo meso, ki nima nikakršnih vitaminov ker so živali dobesedno s hormoni vzrejene, brez da bi kdaj čist zrak ali sonce videle....mislijo da zdravo hranijo otroke



Mene bo tudi pobralo od smehauser posted image user posted image user posted image a misliš da zelenjava in sadje iz merkatorja pa ima vitamineuser posted image user posted image . Men se zdi tale smeh čisto pretiravanje in odveč, zato raje kaj pametnega napiš



Ne kupujemo vsi sadja tamuser posted image

Aja, pa meso tudi jem, tak da ne me bičat. Samo tega umetno "vzrejenega" ne.
Prvo zaradi zdravja, drugo zaradi:
http://video.google.com/videoplay?docid=-513747926833909134

Poznam pa kaj nekaj družin z otroci k ne jedo mesa in jim nič ne manjka. V bistvu se dosti bolj zdravo prehranjujejo kot večina slovenskih družin(pohan svinjski šnicl pa tenstan krompir za južno)....


(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 10:35:30   
khurde
jaz pa sam tega ne razumem... avtorica teme je v prvem postu napisala, da išče pomoč mam vegetarijank, naslov teme je tudi "mamice vegetarijanke", zdej pa ne vem, kater del jaz nisem razumela, ker se mi zdi, da ni nikjer zapisala "sem vegetarijanka, tako bom vzgajala otroka, prosim, prepričajte me drugače" user posted image

in jaz ne vidim prvega posta kot poziv k pro et contra debati o vegetarijanstvu, ampak kot željo po deljenju izkušenj mam vegetarijank... ampak tu na rr to pač ni možno, anedeuser posted image vedno se najde en trop ljudi, ki (recimo da v dobri veri) skuša drugega prepričati v svoj prav, pozablja pa, da ta drugi nima ne želje in ne potrebe po tem

evo, zaja, ravno zarad tega jaz nisem odprla teme o mamah vegetarijankah, pa sem razmišljala o njej, samo nikamor ne pelje, očitno user posted image

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 10:39:39   
khurde

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

IZVIRNO SPOROČILO: water lily

Mene bo en dan pobralo od smehauser posted image .
Kako ljudje ki v mercatorju kupujejo meso, ki nima nikakršnih vitaminov ker so živali dobesedno s hormoni vzrejene, brez da bi kdaj čist zrak ali sonce videle....mislijo da zdravo hranijo otrokeuser posted image



pa dejmo še obratno - ljudje kupujejo v interšparu sadje, zelenjavo, sojine zrezke in tofu in mislijo da se zdravo prehranjujejouser posted image user posted image user posted image pobralo me bo od smehauser posted image



ulla, kva se vmešavaš, boš spet eno godlo nardila user posted image user posted image user posted image pazi, sam da te ne uhvati kdo z veganske teme user posted image

user posted image

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 10:39:59   
Anonimen
Ne kupujemo vsi sadja tamuser posted image

Aja, pa meso tudi jem, tak da ne me bičat. Samo tega umetno "vzrejenega" ne.


no vidišuser posted image tudi mesa ne kupujemo vsi v merkatorjuuser posted image osebno nikoli ne kupujem tko mesa, vedno od manjših zasebnikov, prvič ker ne podpiram farmske reje, drugič ker mi je v trgovini kupljeno meso ogabno, že med pripravo smrdi da dol padeš, kak češ pol to jestuser posted image

tko da na obeh straneh gre za eno posploševanje itd. kar je pa brezveze. to smo pa menda že ja ugotoviliuser posted image anede khurdeuser posted image

(odgovor članu water lily)
  Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 10:41:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: khurde


IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

IZVIRNO SPOROČILO: water lily

Mene bo en dan pobralo od smehauser posted image .
Kako ljudje ki v mercatorju kupujejo meso, ki nima nikakršnih vitaminov ker so živali dobesedno s hormoni vzrejene, brez da bi kdaj čist zrak ali sonce videle....mislijo da zdravo hranijo otrokeuser posted image



pa dejmo še obratno - ljudje kupujejo v interšparu sadje, zelenjavo, sojine zrezke in tofu in mislijo da se zdravo prehranjujejouser posted image user posted image user posted image pobralo me bo od smehauser posted image



ulla, kva se vmešavaš, boš spet eno godlo nardila user posted image user posted image user posted image pazi, sam da te ne uhvati kdo z veganske teme user posted image

user posted image


sej že bežim ven, k vem da nisem žaželjenauser posted image sam morš mi pa priznat, da sem se kr doooolgo vzdržala komentarjevuser posted image

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 10:42:00   
khurde
hehe, drž se januarčic, tam si še najmanj sporna user posted image user posted image user posted image

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: mamice vegetarijanke
1.9.2009 10:42:04   
Lenck

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: zaja23

res debata kakršne sem si želela ...


potem bi bilo bolje, da bi jo objavila na pozitivke.net ali kakšnem vege forumu. Sori.



zakaj, ker na rr sprejemate samo tiste, ki jedo meso? zakaj tega ni pisalo, ko sem odpirala svoj račun? user posted image

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega vidiš. In vidiš ga tako, kot ga želiš videti.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?