|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2010
17.6.2010 21:28:16   
somic
valen... pa se srečamo tudi tukaj user posted image

ja, je kar precej razlik med donočenimi in nedonošenimi. vidim pri našem forumu, patrik še kar zaostaja za drugimi, čeprav me to ne moti več. na začetku sem se obremenjevala, zdaj pa ne več.

vidi se mu nič da bi bil nedonošen, so druge stvari ki kažejo na to- razvojno predvsem.

kar se oblačil tiče... patrik je zelo dolgo nosil 50 in 56, potem pa je bil hitri preskok na 62, oz v enem mesecu mi je zrastel 5 cm! zdaj se je malo ustavilo, dela bolj na kilaži user posted image . merila sem ga sama doma, pa je samo 1 cm več, kot pred enim mesecem na pregledu. namerila sem 63, nosimo pa oblačila 62, 68 in 74. odvisno kaj in od katere znamke.

slinjenje pri nas traja že kar doooolgo. 5 mesecev ima zdaj (kako gre hitro čas user posted image ), pred kakšnimi tremi meseci se je začelo, je pa čedalje bolj intenzivno. ga moram kar preoblačit čez dan, drugače je čisto moker po rokavčkih, na ramenih in pod brado. danes je imel pajacek za ožet. ni kaj. zobki.

bolj kot to me pa skoraj da nervira to, da so njegove rokice non stop v ustih. groza. zdaj sva na gh že nekaj časa in mu moram rokice kar z tetra plenico ovit, da jih drži dol, drugače ne poje nič. se sliški kot mučenje, ne? ni tako grozno... ne gre drugače

kiya ti pa imaš res drobcanega dojenčka doma... pa sem jaz mislila da je moj majhen ko se je rodil z 2kg... kaj šele ti

patrik je zdaj kakšnih 14 dni, kar se oglaša ko nor! non stop nekaj čeblja in se ne ustavi tudi po kakšno uro. potem pa od onemoglosti zaspi revček. je pa tudi začel precej pozno. okoli tretjega meseca so prišli iz njegovih ustk prvi gu- gu- ji. imam občutek, da bi že toliko stvari mi povedal če bi jih lahko, da je groza, tako da se mi kar smili, ko ne more.

pričakujem da bo pestro z njim ko bo začel govorit zares user posted image

ja, sem pa opazila, da pozikuša oponašat našo mačko user posted image  vedno ko ona zamijavka, patrik nekaj probava za njo. še malo pa mu bo uspelo user posted image

brcanje z nogicam... moj brca na polno, opažam pa da bolje z levo. nasploh mu leva stran bolje dela kot desna. da bi pa nogice držal v zraku, pa ne, sploh ne. sva pred nekaj dnevi telovadila in sem mu pokazala da gre nogica tudi v usta, pa se je tako smejal da je bilo prav zabavno. ni pa še toliko da bi to probal sam. me zanima kdaj pride to na vrsto...

ufff... se vidi da me dolgo časa ni bilo doma, se je kar nabralo materijala user posted image

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Nedonošenčki 2010
17.6.2010 21:31:37   
somic
evo mojega nedonošenčka...


user posted image


user posted image user posted image user posted image

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Nedonošenčki 2010
17.6.2010 22:36:04   
Kiya
Mojca976 koliko časa si hranila z Aptamil Pre? Do 3300-3500g kot piše na škatli al si kaj prej/kasnej šla na 1 oz. drugo mleko? Jaz kombiniram Pre in moje mleko pa ne vem a bom mogla še kakšno škatlo kupit ali it na 1

Somic Julija ima trenutno 2200g tako, da se je že malo poredila od prihoda domov user posted image nosimo pa trenutno 46-50 s tem, da je kar nekaj stvari zavihanih.
Joj kok je Patrik lušten
Danes je ravno en mesec od kar je doma user posted image , v soboto pa bo stara že 3 mesece user posted image

Takole pa je v nedeljo navijala za naše nogometaše :D

http://www.shrani.si/?3l/TX/2MW72OP5/julija-1362010-001.jpg





(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Nedonošenčki 2010
17.6.2010 23:15:44   
Pikabu
Kiya, če rabiš, podarim aptamil pre, je še zaprt, neuporabljen.

Vas malo berem, saj ne vem, a mi pašemo sem ali ne. Naša Katja se je rodila pri 36 2/7, težka 2380g in velika 49 cm. Nisva imeli kakšnih posebnih težav, takoj je imela zelo dober sesalni refleks, dojila bi se ful, pa ni pridobivala na teži, čeprav je ogromno kakala in lulala. Jim ni bilo jasno v porodnišnici, zakaj se ne redi. Očitno je toliko energije porabila za sesanje. Tako sem si že tam moral črpati mleko in je dobivala moje mleko po flaški. Bila je tudi rumena in dvakrat pod lučko, ampak to sta bila tudi starejšedva, pa sta bila ob roku rojena, predvsem zaradi nepridobiovanja na teži pa sva bili v porodnišnici 6 dni. S črpanjem in hranjenjem po flaški smo vztrajali do enega meseca, jaz sem si črpala, podojila se koliko je vlekla, potem pa flaška naprej. Pri enem mesecu je sama začela zavračat flaško, ker se je pri meni dovolj najedla. Aja, pa v svoje mleko sem dodaja fms dodatek. Ko sem prišla iz poronišnice nisem vedela, ali bom imela dovolj svojega mleka ali ne, zato smo kupili tudi aptamil pre, ki ga pa potem sploh nismo rabili. Pri enem mesecu pa, kot sem že napisala, sva prešli smo na dojenje in to je zdaj zakon. Ko sem bila zdaj en večer odostna, jo je ati komaj prepričal in jo je moral prav na finto vržt, da je pojedla po flaški moje mleko. Drugače pa ne opažam, da bi bilo karkoli narobe, redi se lepo, smejat se je zdaj začela, sicer ne pogosto, predvsem zjutraj, malo poskuša čebljat, se "pogovarjat", to sva jo danes opazovala, kako se je trudila, da bi kaj "povedala", dviguje glavico, če pase kravice. Zdaj čakam posvetovalnico pri treh mesecih, da vidim, kaj bo pediatrinja rekla. Kolikor se spomnim starejših dveh je Katja ista, edino mogoče bo malo kasneje obvladala določene stvari, v bistvu jih v času, kot bi jih, če bi bila ob roku rojena.

Vsem vam pa tudi želim, da bi vaši otroški lepo napredovali in hitro nadoknadili in ujeli svoje sovrstnike


_____________________________

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Nedonošenčki 2010
18.6.2010 3:32:01   
Kiya
Hvala Pikabu, ampak zaenkrat imam še 800g pakungo mleka v rezervi user posted image
sem ugotovila, da ni za kupovati mleka v BC ampak Mullerju, ker za skoraj isti denar dobiš dvojno pakiranje pa še to iz Nemčije/Avstrije ne pa iz Nizozemske user posted image



(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Nedonošenčki 2010
18.6.2010 19:40:35   
somic
bc je itak najdražji, oz med najdražjimi. pa lekarna je sploh draga za ta mleka. jaz sem tudi kupovala aptamil pre v mullerju, tudi enko sem občasno kupila v mullerju, sem opazila, da se nekako bolje naje po tem mleku. je očitno res nekaj na tem, da je izdelano drugje oz namenjeno za drug trg. sicer ne razumem te politike, ampak ok. drugače pa sem kupovala altamil tudi v sparu. je tudi ceneje. je pa za pogledat na lekarnar.com, tam imajo občasno akcije varijanta kupiš 1 dobiš dva in podobno, so pa cene tam spet drugače.

danes sva imela s patrikom celo packarijo doma. dopoldan sva imela en obrok gh, pa sem mu dala sadno kašico banana breskev, pa je tako polizal cel lonček da je bilo kaj. popoldan pa sem mu dala zelenjavo- oboje od hippa, pa je revček skoraj bruhal. ni pa ni mu bilo všeč. tako da ostajava za enkrat kar lepo na sadju, občasno mu bom probala dat kaj zelenjave. si pa nikakor ne predstavljam, da bi mu dala že čez slabih 14 dni meso... počasi gre tole ni kaj.

kiya, srčkana vaša navijačicauser posted image


vprašanje...

mi je rekal pedijatrinja, da je nekako normalno da imajo nedonošenčki lahko težave z učki. patrik ima težave non stop. in to samo z levim. kot da bi mu tekle solzice, zjutraj pa zgleda tako, kot da bi bilo malo gnojno. ima katera podobne težave?

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Nedonošenčki 2010
19.6.2010 10:07:06   
mojca976
IZVIRNO SPOROČILO: Kiya

Mojca976 koliko časa si hranila z Aptamil Pre? Do 3300-3500g kot piše na škatli al si kaj prej/kasnej šla na 1 oz. drugo mleko? Jaz kombiniram Pre in moje mleko pa ne vem a bom mogla še kakšno škatlo kupit ali it na 1


http://www.shrani.si/?3l/TX/2MW72OP5/julija-1362010-001.jpg







Mi smo bli na AM Pre do 2500 g, ker so se začeli krčki za znoret, tak da smo prešaltal na Novalac AC, ki ga še vedno uporabljamo.

Somic- kak je luškan tvoj sonček
Kiya- tudi tvoja Julija je prava lepotička

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   [Brisano sporočilo]
21.6.2010 16:01:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mojca976)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Nedonošenčki 2010
21.6.2010 16:38:59   
Anonimen
Da se vam še jaz pridružim. Rodila sem v 33t. Tai je bil težek 1910g in velik 44cm. V bolnici sva potem ostala še 17 dni oz jaz malo manj, ker so me vmes poslali domov. Zdej je mali star že skoraj 3m. Do ene 2 tednov nazaj sem ga dojila, potem pa mi je zmanjkalo mleka in je na Aptamilu. Tako, da mi zdaj tud celo noč prespiuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Nedonošenčki 2010
21.6.2010 22:15:26   
somic
ja, valen, res se morava srečati še v živo...

za patrika pa ne govori! samo da vidi da imam v roki fotoaparat, mi že pozira- v tistih trenutkih ni važno nič drugega, samo fotoaparat. prav smešen je, tako da bo res lahko bil fotomodel user posted image

drugače pa ostajava doma tam nekje do 8.7. imava obvezno cepljenje pri 6 mesecih (user posted image user posted image user posted image user posted image ... kako gre hitro čas), potem pa nazaj na morje, tako da bi se res lahko kje srečali user posted image


nax05, dobrodošla user posted image user posted image user posted image  in super za tvojega malčka, da ti prespi že celo noč!.

patrik prespi celo noč in to tam pribljižno 10 ali 11 ur v kosu samo na morju. doma imava 1x vmes hranjenje. očitno mu zrak na morju zelo ustreza user posted image



_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Nedonošenčki 2010
2.7.2010 11:27:12   
scarlett_
pozdravljene!
tudi jaz bi se vam rada pridružila! :) moja punčka je rojena v 35. tednu, vendar prava mala velikanka 3220/50/35 .. šli sva direktno na oddelek .. :) seveda pa ni gledala, poznalo se ji je na kožici, na teži je zelo padla, ni imela sesalnega refleksa in eno rokico malo "vleče za sabo" .. v P sva bili malo dlje in res sem občudovala mamice z nedonošenčki, koliko prestanejo in kako pogumne so .. ob njih sem se lahko samo zahvaljevala, da je z nama vse tako ok, ker jaz po moje ne bi toliko zmogla, ampak sem se vseeno odločila, da malo poklepetam z vami, saj bom tako verjetno lažje spremljala "napake", ki bi jih lahko imela zaradi nedonošenosti .. na koncu pri nekaj letih bojo tako vsi naši otročki enaki in seveda ZDRAVI! :) :)
imam pa že prvo vprašanje, če bi mi katera lahko pomagala .. kot sem rekla, ni imela sesalnega refleksa, pila je po flaški (moje mleko) in še to smo ji bolj vlivali, kot pa kaj drugega .. zdaj je dobila refleks in veselo vleče cucelj, ampak jaz bi jo zelo rada dojila, pa nikakor noče .. prebrala sem ogromno knjig in brošur o dojenju, pa nama ne uspe .. je res, da sem že zamudila, ker se menda otrok razvadi na flaško in se potem noče dojit?
veliko veselja in crkljanja! :)

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Nedonošenčki 2010
2.7.2010 12:22:51   
3Sonček3
scarlett_ dobrodošla med nami user posted image  user posted image user posted image . Na tvoje vprašanje bi js odgovorila z JA zamudili sta dojenje. Saj tako js sklepam po naju. Js sm na začetku mal dojila drugo pa po flaški ker se je z dojenjem preveč namučla in je več porabla kukr dobila zato sva se dojili po 5 minut na vsaki dojki in potem flaša. Kasneje ko sm mislna da bom samo dojila mi je začelo primankovati mleka user posted image  user posted image  user posted image tko da ni blo nč od tega. Zdej jo včasih prstavm zravn (čeprou nimam mleka) da bi vidla odziv in to sm nrdila samo 1x ker preveč boli ko otrok zavrača tvojo dojko. Poskusla pa sm da bi vidla če bi mela voljo dojit se pa je žal nima flaša je zanjo zakon, sm se pač sprjaznla s tem, čeprou sm si na vsak način želela dojit. če bi bla močnejša bi sigurno uspelo tko pa ... žal.

Kaj pa če bi vseeno poskusla poklicat tiste punce k pomagajo pri dojenju??? Mogoče pa rata.


_____________________________

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Nedonošenčki 2010
2.7.2010 13:10:58   
scarlett_
uf toliko sem prebrala, pa vidim, da še vedno nič ne vem .. user posted image a obstaja pomoč pri dojenju na domu ali kako? kam se pa to pokliče? in je kakšna prou huda cena? joj hvala že vnaprej! :)

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Nedonošenčki 2010
2.7.2010 13:14:13   
bambixxx
Pozdravljene,

tudi jaz sem mamica nedonošenčka, ki se je rodil 22.4.2010 3 mesece prezgodaj v 27 1/7 s 1060g, 34 cm. Še vedno je na eint v MB bolnici, vendar počasi odhajamo domov - upam, da že naslednji teden. Danes moj sinko tehta 2010g in meri 42 cm in je že v navadni neogrevani posteljici. Zelo lepo napredujeva.

Glede dojenja imam jaz tako izkušnjo, da je moral otrok najprej osvojiti flaško preden sem lahko jaz prišla v bolnico in ga sama začela negovati. Dva dni se tudi že po malem dojima, vendar ne več kot 10 min, ker se preveč utrudi. Ostalo poje po flaški. Jaz nisem imela težav, mali je bradavico takoj zagrabil in veselo vlekel. Težava je edino, ker mleka nimam dovolj in sem ga do sedaj ohranjala s črpanjem, tako da ga dobi vsaj nekaj. Sem opazila, da ga tudi raje poje kot Aptamil.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Nedonošenčki 2010
2.7.2010 16:15:04   
3Sonček3
scarlett_tukej je nekej številk, ker ne vem iz katerga konca si sm jih kr napisala pa te bodo že one usmerle bližje če bo potrebno, upam da ti uspe user posted image user posted image user posted image . Aja še to, kukr js vem je pomoč BREZPLAČNA!!!

Urška 01/ 51 86 090 Alenka 04/ 57 41 415 Mateja 01/ 51 24 574 Andreja 01/36 11 320
Jana 01/51 05 100
Mojca 041/77 91 34
Irena 041/ 25 09 11

bambixxx držim pestke da boste čimprej skupej doma. Sm je biu pa res en drobižek ta tvoj fantek. Ko sm js rodila sm mislna kako bomo (2060g) zdej pa vidm da smo bli uredu. Js si pred mojim porodom nisem predstavljala novorojenčka izpod 3 kile user posted image user posted image user posted image .


_____________________________

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Nedonošenčki 2010
2.7.2010 17:28:18   
bambixxx
3Sonček3 hvala za lepe želje. Tudi mi že komaj čakamo, ker smo res že pošteno siti te bolnice user posted image .
Glede na to, da se je rodil pri 27t je bil kar velik oz. v mejah normale - je prehiteval za 1 teden. Tudi jaz sem mislila, da bo ob porodu imel okoli 4 kg user posted image . Dobro, da sem imela en teden pred porodom redni pregled pri G in mi je ugotovila, da sem 3 cm odprta ter me kar z rešilcem poslala v P. Tam so mi popadke ustavljali cel dan - jaz seveda nisem nič čutila in sem si mislila, da super, če so popadki takšni user posted image . Dobila sem tudi 2 injekciji za pljučka in to nas je rešilo. No potem so me zadržali noter in predpisali strogo mirovanje s privzdignjeno medenico in smo upali, da bo še vsaj 5 tednov zdržal noter. Čez 1 teden pa sem res dobila popadke - tokrat sem jih pošteno čutila! - so mi jih celo noč ustavljali pa ni šlo več in sem zjutraj naravno rodila. Razloga za prezgodnji porod ni bilo - G mi rekla, da je to tiho popuščanje materničnega vratu, nisem pa imela celo nosečnost nobenih težav razen začetne slabosti in hude zgage cel čas. Očitno se mu je mudilo na ta svet, saj naj bi mu pri meni primanjkovalo kisika in je bil pod stresom. Sedaj je vse hudo že mimo in še samo čakamo kdaj nas bodo odpustili iz bolnice.

Imam pa eno vprašanje: na RA se moramo sami prijaviti ali nam da pediater napotnico? Ker baje je ene 3 mesece čakalna doba v MB....

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Nedonošenčki 2010
2.7.2010 19:56:11   
somic
scarlet, dobrodošla!!! user posted image user posted image user posted image

glede dojenja... moj tudi ni imel nekega močnega sesalnega refleksa, sem pa tudi jaz sumila na to, da ne bom imela mleka, pa ne vem zakaj. samo v bolnici so silili in silili s tem dojenjem, da je bilo kaj, ampak jaz sem kmalu videla da nimam mleka- sem si na roke stiskala, pa je bilo toliko, da niti dno stekleničke ni bilo pokrite user posted image

mali je seveda zgubljal na teži, takrat sem pa zagnala katastrofo v bolnici in zahtevala da mu dajejo am. katastrofa.

skratka, dojila sva se še vedno in sem tako vstrajala 2 meseca, samo ni bilo nekaj uspeha. 20 ml sem si iztisnila v celem dnevu, tako da sem potem nehala. sva se matrala oba. brez vezeze. upam, da bo pri naslednjem otročku bolje user posted image

bambixxx, dobrodošla!!! user posted image user posted image user posted image  tvojemu drobižku želim veliko veliko sreče in vsega pozitivnega, pa bo vse ok, samo kakor govoriš, je videti da zelo lepo napreduje. za koliko se ti je potem podaljšala porodniška?

glede razvojne, sem jaz dobila vabilo, kako je pri vas pa ne vem. sva bila pa prvič ko je bil patrik star 2 meseca in nekaj





_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Nedonošenčki 2010
2.7.2010 20:00:43   
somic
jaz imam pa težave z patrikom...

zadnje tri dni mi zavrača mleko in ne vem več kaj naredit. naslednji teden bo star 6 mesecev, tako da od ostale goste hrane ne sme še mlečnih stvari.

okoli 90-100ml mleka dobim v njega čez cel dan. je pa res, da mi poje dva obroka goste hrane in spije ogromno tekočine- vode, čaja, soka, kompota. kar pač je.

ne vem... sem rekla, da ne bom še delala panike, ker je v teži kar lepo pridobil, ga bom pa kontrolirala in če bo panika, bom šla do pediatra, da vidim.

ker drugače ni panike, je veder, vesel, vročine nima, tako da res mislim, da še ni razloga za paniko.

malo od teh težav pa pripisujem dejstvu, da mu izrašča prvi zobek user posted image user posted image user posted image , še kakšen dan ali dva pa bo zunaj. žagica se že pošteno čuti in ko si cuza prst ima kar precej obgriženega od tega user posted image

aaa... bo že

kako pa vaši cukerčki prenašajo vročino?

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Nedonošenčki 2010
3.7.2010 10:49:26   
bambixxx
somic hvala za dobrodošlico in pozitivne misli. nam zelo pomagajo user posted image .
porodniško so mi podaljšali za 70 dni, ker sem rodila natanko 90 dni prezgodaj, 20 dni pa se odšteje, ker se 3 tedne prej ne šteje kot prezgodnji porod. tako da sem doma do 30.6.2011 pa še cel letošnji dopust imam. planiram it nazaj v službo enkrat avgusta naslednje leto. to leto se bomo pa povsem posvetili našemu malčku Tiborju.

za RA pa moram najprej pediatra izbrat - je malo težko sedak ko so dopusti - pa bom tam vprašala kako je s tem. upam, da res ne bomo tako dolgo čakali, ker že opažam, da ful vleče glavico nazaj. upam ,da bomo to s pravilnim handlingom in fizioterapijo čim prej odpravili.

Za Patrika se jaz ne bi sekirala, če je živahen in ne joče, potem že ni lačen. Mislim, da bi ti pokazal, če bi mu kaj manjkalo. Če bo pa začel izgubljati na teži pa le vprašaj pediatra. Tudi naš ima dneve ko poje 80ml na obrok, včasih pa komaj 50ml v njega spravim, če mu ni. Je pa tu v bolnici bolj strogo, ker mora jesti na uro in ne takrat ko je lačen. tudi če spi, ga moram reveža zbudit, previt in nahranit.

Glede vročine pa jaz bolj umiram, kot on user posted image , ker v bolnici itak skoraj nikjer ni klime, pri ta malih pa sploh ne sme biti hladno, ker rabijo toploto. pa še vse ogrevane posteljice in nič zračenja in me kar zaliva, ko sem pri njem.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Nedonošenčki 2010
4.7.2010 12:02:30   
scarlett_
3Soncek3 najlepša hvala za telefonske številke!!! sem iz lj in bom jutri poklicala kar prvo številko, pa da me usmerijo naprej .. ne samo, da si želim dojit za stik z otrokom, tudi ne predstavljam si kako bomo res kadarkoli kam šli .. kaj potem si naredim AM že vnaprej v flaško in potem nekje pod vodo pogrejem ali se to pokvari in ne morem? ker kje bom pa prekuhavala vodo? ok, vem da vas veliko dela tako in je vse ok, ampak verjetno se je težje privadit, potem pa ni problema .. user posted image
sicer pa je moje detece pridno, tudi jeva in pridobivava na teži zdaj pridno .. me pa mene še vedno zelo boli, pa sem že 3 tedne po porodu .. sem malo žalostna zaradi tega, ker ne vem, če ni kaj narobe .. user posted image
zdaj poleti je pa res težko dobit zdravnike in vse .. midve imava prvič pediatra 10 dni kasneje kot pa po enem mesecu .. in so nam tudi rekli, da bo verjetno treba razvojna .. bomo videli .. user posted image
lepo nedeljo želim vam in vašim otročkom! user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Nedonošenčki 2010
4.7.2010 13:10:25   
bambixxx
scarlett_ za na pot si zraven vzameš prekuhano vročo vodo v termovki in skupaj zmešaš na licu mesta, ker je vodo lažje ohladit kot pogret. ali pa si kupi "potovalne" stekleničke (Tomme Tippe), kjer že ima flaška vgrajen dozirnik za Aptamil in samo streseš v vročo vodo in to je to. Simpl! user posted image

Glede bolečin pa je normalno, saj maternica potrebuje približno 10 dni, da se skrči nazaj na normalno velikost. pri tem pomaga dojenje, ker se sprošča hormon, ki pomaga pri krčenju maternice, pomaga tudi ležanje na trebuhu in redno praznjenje mehurja. Če te pa bolijo šivi, pa se predvsem dosti tuširaj, ker se hitreje celi in potem dobro posuši spolovilo, da se ne razmnožijo bakterije.

Upam, da ti bodo nasveti kaj pomagali. user posted image


(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Nedonošenčki 2010
4.7.2010 13:29:38   
scarlett_
uf hvala, vidim, da je res čist preprosto, samo na sistem, da vzamem prekuhano vodo nisem pomislila! hehe kok sm smotana .. user posted image user posted image
upam, da se lahko krči tud dlje, ker jst sm danes 22 dni po porodu .. pa zaenkrat črpam mleko (čeprav se mi zdi, da mi ga počasi zmanjkuje), tako da je praktično kot bi dojila .. tuširam se ogromno, ker sem staknila tud hemeroide .. ah kaj pa vem, bom odmislila in bo bolje! user posted image
kako so kaj vaši sončki?

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Nedonošenčki 2010
4.7.2010 20:04:01   
somic
jaz tudi nosim termosko z vročo vodo in eno steklenico prekuhane hladne vode s seboj in potem na licu mesta zmešam, da dobim pravo temperatudo.

moj somček, je danes full priden. je bil v igralnem centru kar lep čas, zdaj mu je veliko bolj zanimivo, ker se že sam lepo obrne na trebuh in nazaj in potem se kotali sem in tja tako da ga lovim vse povsod.

popoldan sva pa za posladek jedla lubenico user posted image  je bil full navdušen!

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Nedonošenčki 2010
4.7.2010 20:54:35   
3Sonček3
za RA je čakalna doba povsod okol 3mesece, pediater ti mora dat napotnco

scarlett_  nč bat če bosta na AM pristali. AM je dobro 1 uro po tem ko ga pripraviš tko da js ponavadi uzamm sabo termovko v flaško že prej nalijem vodo da se ohladi potem pa sm dolijem toplo zmešam mleko in je pripravljeno. Če boš rabla kak nasvet, rade volje pomagam če bom vedla.

bambixxx ležanje na trebuhu baje ni dobro ker se tako mleko ne proizvaja normalno ker zapiraš mlečne žleze...nevem tko je blo nam rečeno


_____________________________

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Nedonošenčki 2010
5.7.2010 10:48:50   
Anonimen
scarlett_ jaz sem svojega sončka prvo hranila po flaški, vmes pa probavala dojit. Porabila sem en cel mesec, da nama je dojenje steklo. Tako, da sem ga potem dojila, zdej pa nimam več mleka in je na AM. Ko kam gremo doma prekuham vodo, pustim, da je mlačna in jo zlijem v termovko. To je najbolj praktično. Vsaj men.  

bambixxx upam,da boste vsi čimprej skupaj doma.

(odgovor članu 3Sonček3)
  Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?