|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 8:45:19   
anju
M&A kakor sem prebrala kri vzamejo, ko popkovnica neha utripat. tako da novorojenček dobi tisto "zadnjo transfuzijo".
js mojmu noseča nisem seksiuser posted image  gre raj po gobeuser posted image

pa glasbenega vrtiljaka nismo uporabljali za spanje ampak za igro, mali je tako gledal in brcal, jaz sem pa tistih 15 min kej postorila. sej ni več kot za kake 4 mesece uporabe.

tisto lučko za "naglas in potiho" moram nabavit, da bojo nočni opravki manj osvetljeni. v ikei? pixieM tudi mene zanima kaj si kupila včeraj?

tinaaleks še danes + 3 dni, sj bo!

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 8:49:50   
anju
BLOOM ne, do MS pa ne pridem, ne s tem trebuhom.

a bo organizacija srečanja potem počakala na sasodejan? sej konec meseca bomo bolj vedele kdaj v sept nam bolj ustreza. ker zaenkrat se ni še nobena vpisala pod določen datum...

priden tvoj fantuser posted image

< Sporočilo je popravil anju -- 17.8.2010 8:52:04 >

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 9:23:17   
jana84
ajoj, kolk sem "zaspala" na RR...pa smo že kar na drugem delu...user posted image  pridne...Bom zdej mogoče kej več poklepetala, ker je šel mali v vrtec po enem mescu in in imam končno malo miru, ne samo tist idve sekundi, preden pride do gumba za izklopit računalnik...

Ser moram pohvalt da sem ponovno postala teta, oziroma "striC" - je sestra rodila fantka Žiga...Vse lepo z njima, ravno zdej ga šibam pogledat...Tako da spet ne mroem kaj več klepetat user posted image  Non stop v pogonu...

Se slišmo ko pridem kaj nazaj...

Aja: midva z našim user posted image  sva superca, brez kakšnih problemov!

čauči

_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 9:40:03   
anju
hej jana! lepo da se javiš. to je eden redkih fantov v vaši družini, od najmlajših, ne?

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 9:43:01   
janaja
IZVIRNO SPOROČILO: zinchy


IZVIRNO SPOROČILO: janaja

Morm vam povedat da sem danes rezervirala v Baby centru voziček od cama cortina evolution. Se mi zdi kar vredu cena v akciji.
Morm še res dobr premislit do četrka ali je to to.
Se še katera odloča za ta voziček, ali ga mogoče že katera uporablja.



midva sva ga naročila že kakšen mesec nazaj,imava ga oranžene barve..zgelda super,ima veliko košaro in velik športni del edino kar me moti je lupinca ker nima nobene opore za glavo,tako da jo bo meni posodila kolegica ker se mi zdei pametno,da je dojenčkova glava fiksirana. Je pa lupinca zelo velika in jo lahko potem uporabljaš dalj časa ko je otrok že večji,da ne kupuješ takoj avtosedeža..V najino lupinico smo v soboto dali puncko,ki je stara 8 mescev in ji je bila se dovolj velika..samo toliko za priimerjavouser posted image


Najlepša hvala za tele informacije.
Ga greva jutri z mojim pogledat in če  bo še  dragemu všeč ga vzameva, prav tako oranžnega. Lupinico imamo pa mi še od Romerja od prejšnjih dveh kot novo, pa jo bomo še malo uporabljali. user posted image user posted image

Lp janaja

_____________________________

janaja

moja sreča

Val Leon Rebeka in možek Jernej

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 9:45:48   
janaja
IZVIRNO SPOROČILO: Najki

IZVIRNO SPOROČILO: janaja
Kar se tiče matičnih celic sem jaz lani
dala shranit brezplačno nekam v Lj ( pomoje).

So mi pa razložili,da če pride v poštev kakemu ki potrebuje ga dobi on, če ne pa čakajo na osebo, ki mu odgovarja.

Smo rekli, zakaj pa ne bolje kot da gre v nič.


To si jih darovala, samo je pac mala verjetnost, da bojo kompatibilne s kom in zato lahko da ostanejo na zalogi, ce jih boste rabili. Samo tam shranijo samo kri iz popkovice, ne pa tudi tkiva, kjer je mende vec celic al bolj kvalitetne al nekaj takega. Dobro, da ste me spomnile, mislim da je ravno po 30. tednu cas za to urihtat. Prej ne, ker hocejo, da so mamice zihr. Jaz sem sicer ful za darovanje, ker se ful raziskujejo moznosti na tem podrocju in z darovanjem lahko tudi pomagamo pri raziskavah in iskanju zdravila za vec bolezni. Nic me ne stane, stvar bi samo pristala v smeteh, tako pa lahko pomaga pri zdravljenju nekoga, mogoce celo mojega otroka v prihodnosti.

sasadejan, jaz imam odprt Toli na NLBju. Je v bistvu edina varisnta, na katero lahko kdorkoli nakazuje, na varcevalne racune se lahko le s tvojega tekocega nakazejo... Meni je pa bolj vsec, da mu lahko sorodniki direktno nakazejo, ce zelijo. Toli ima na bankah tolimat, ki je v bistvu otroski bankomat in je namenjen samo polaganju kesa. Jaz grem mimo enega, ko grem na malico in pogosto izpraznim ves drobiz not. Za vsak polog dobis se nalepkico, zberes 4 in potem vsake 3 mesece dobis prakticno darilo za nalepke. Kaksne knjigice, barvice, vedro z lopatko ipd. Aja pa dve loceni kartici sta, tista za tolimat deluje samo tam in samo za polozit, pin koda so pa zadnje 4 stevilke racuna. potem je pa se navadna debitna kartica s pravo pin kodo, s katero lahko tudi placujes na blagajnah, dvigas in polagas na bankomatu. Tisto das otroku, ko se ti zdi zadosti star in odgovoren. Aja pa se na klik sem lahko dodala Tolija. Za drugega bom tudi odprla ta racun. Moras pa imeti ze otrokovo osebno se mi zdi ali pa rojstni list in davcno.

Zinchy namesto opore za glavo lahko zrolas brisaco in jo zvijes v U. Mogoce lahko uporabis na enak nacin tudi tisto potovalno oporo za vrat.


Se podpišem še enkrat pod tale post za matične celice.
Morm samo pogledat kje mamo tisto cifro da pokličeš, da ti  pošljejo paketek in prej vprašalnik.

Tudi mi imamo za oba odprt TOLI račun, je brezplačen  pa še kovančke nosimo v TOLI avtomat user posted image user posted image  je ful doživetje za mala dva. user posted image

_____________________________

janaja

moja sreča

Val Leon Rebeka in možek Jernej

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 9:49:23   
3x mami
dan!

hvala za cestitke user posted image mala je bila vsa vesela vceraj. v vrtec sem nesla eno ogromno izdolbeno lubenico, v katero sem lubenico narezala na koscke. pa so kar tja gor dali svecke - nama je tako hitela razlagat o tem.

anju, eh, ima kar nekaj punckastih stvari, ja. sam ce bi pa pogledala njena kolena, bi prej pomislila na vse drugo.
sem vceraj se razmisljala o darilih. zelo rada tudi rise s kredami po dvoriscu oz bliznjem asfaltu. rada pa tudi 'bere' knjige. sam ne vem, koliko so tvoji prijatelji za take stvari. dve, ki sta pri nas zelo priljubljeni (sam sva vecinoma se midva zraven, ko razlagava):

enciklopedija podob - za male vsevede (je mali dobil pri 2letih in je ze cisto zguljena. ker ima noter ogromno razlicnih stvari, od cloveka, zivali, planeta do mesta, poklicev... in zelo pogosto hodimo tja gledat stvari, ko se kaj ucimo al spoznavamo; priporocam vsem!)
enciklpedija podob - živali

je pa prijateljica za svojo 3-letnico rekla, da nabavimo knjizico iz serije Drobižki - pri njih je trenutno zelo aktualna.

jana84, cestitke sestri!

dianatal gel. se mi zdi brezveze in zelo drago. niti ne razmisljam o njem.

glasbeni vrtiljak. komot se da preziveti brez njega. postelja v spalnici je samo za spanje. tam te ovira vsaka stvar, ki je napeta cez al pa postavljena gor. sploh ko ponoci napol v spanju gres po otroka oz ga polezes noter. mene je motil ze baldahin pri zibelki, sem ga hitro dala stran. ponoci drugace tisina in cimbolj tema. da se tudi otrok navadi na to, kdaj je noc in da se ne prebidu prevec.
za cez dan pa ne rabi, da otroku dajat vse te mozne zvoke in migajoce stvari. se mi zdi, da se ga po nepotrebnem obremenjuje. dovolj je ze, da cez posteljico napnes eno vrvico in potem obesis gor kako igracko, da jo lahko z roko premika. pri nasem je bila zanimiva tudi ena dekica, ko ima gor posite figure. sem mu dala cez, da je bil napol v sotoru in to je gledal in premleval...

pixieM, no, kaj si potem nabavljala?

malinov caj. se nobenkrat nisem pila.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 9:55:25   
janaja
IZVIRNO SPOROČILO: sasadejan

IZVIRNO SPOROČILO: katis


Dianatal gel - jaz ga bom imela s sabo user posted image . Ziher je ziher. Glede poroda pa: Epiduralne nočem (sem zajec glede šarjenja okol hrbtenice). Če bo treba CR, pa hočem splošno anestezijo. Vseakor pa upam, da bo šlo hitreje kot prvič. ZAto sem razmišljala tudi celo o malinovem čaju. Prvič ga nisem pila, škodit pa itak ne more.




Sam tale gel je pa kar drag, a ne? Kdaj pa se začne piti malinov čaj in k čemu pripomore? Jaz ga imam namreč doma.

Kok stvari jaz ne vem user posted image .

No saj sem bila danes v knjižnici in sem si vzela par knjig, tako, da jih bom na morju vse prebrala in bom več vedela in ne bom postavljala neumnih vprašanj.

Drugače pa ne vem kaj je danes, ampak danes naš fant ni 5 min na miru. Zgleda da mu fullllll dogaja.


Ja meni se tud tale gel zdi drag, čeprav pa če pomaga user posted image  bi ga bilo fajn imet ane ?

Mogoče bom raje teh 100 eur porabila za privat sobo ( sem jo mela zaradi infekcije in  vročine lanskoleto ( me niso upali dati zraven kakšne druge, če bi bilo slučajno nalezljivo) in je bilo super, sem se res lahko v miru odpočila ( mi ni pasalo glede na to da sem bila bolna nobenih tujih ljudi gledat) , imela svojo previjalno, svojo kopalnico, tv ( za tisti depresivni dan po porodu user posted image ) da sem gledala razočarane gospodinje in je bilo takoj bolje user posted image .


Malinov čaj ne zamešat, mora biti čaj iz malinovih listov in ne iz sadežev. Pije se pa baje po 37 tednu, ko je že vseeno če se porod začne.
Jaz ga to nosečnost sigurno začnem piti prvi dan 37 tedna user posted image , sam dobit ga moram še.

lp


_____________________________

janaja

moja sreča

Val Leon Rebeka in možek Jernej

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 10:04:18   
orhideja80
M&A - tudi  user posted image  je trebušček všeč user posted image , pravi, da ga bo pogrešal. No ja, jaz pa ne user posted image .

Dianatal gel - zame bo to 1. porod, tako da resno razmišljam o nakupu, vendar se pa malo bojim, da bo v Lj. porodnišnici ful gužva in da ga ne bodo hoteli uporabiti. Razmišljam tudi o EA, čeprav do sedaj nisem. Vem, da je v Ljubljani veliko ?, če jo sploh dobiš, vendar verjetno probat ni greh. Če bo na razpolago anast. super, če ne, pač ne. Katera ve, če je potrebno v Lj plačat? 

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 10:26:28   
Pokora
Mi glasbenega vrtiljaka nismo imeli in ga tudi ne bomo. Imamo pa nad previjalno mizo na isti način kot vrtiljak, take lesene medvedke (ki se nič ne vrtijo in pojejo). To nam je pa med previjanjem dostiktrat prav prišlo - sem jih malo zaguncala in jih je mali ful gledal.

M&A, mojem u sem od spredaj seksi, za rito (ki mi raste premosorazmerno s trebuhomuser posted image ) pa je ravno včeraj rekel da bom mogla po porodu malo pomigati, da jo zopet učvrstim. Že vidim da bo zopet moral kakšen maraton pasti...

Tinaaleks, zdrži še teh par dni! Veš kako bo pol luštno!

V Ikeji prodajajo take luškane duhce, ki dajo ponoči dovolj svetlobe (tako medlo), niso pa moteči:
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/70150982
No zdaj vidim da po novem niso več duhci, ampak kukr neke živalce.

Jaz sem v prvo pila malinov čaj. Sem ga kupila v eni zeliščni prodajalni v City parku. Sem pozabila kako se ji reče - je pa tam, če prideš na un vhod ko je takoj levo H&M, na desni strani.
user posted image  Ravno razmišljam, saj malinove liste si menda lahko sama naberem. Mamo par malin doma in po mojem kaj dosti ni za zgrešit. Mislite da mora biti kakšna posebna sorta, da listi delujejo?

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 10:29:31   
janaja
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

Mi glasbenega vrtiljaka nismo imeli in ga tudi ne bomo. Imamo pa nad previjalno mizo na isti način kot vrtiljak, take lesene medvedke (ki se nič ne vrtijo in pojejo). To nam je pa med previjanjem dostiktrat prav prišlo - sem jih malo zaguncala in jih je mali ful gledal.

M&A, mojem u sem od spredaj seksi, za rito (ki mi raste premosorazmerno s trebuhomuser posted image ) pa je ravno včeraj rekel da bom mogla po porodu malo pomigati, da jo zopet učvrstim. Že vidim da bo zopet moral kakšen maraton pasti...

Tinaaleks, zdrži še teh par dni! Veš kako bo pol luštno!

V Ikeji prodajajo take luškane duhce, ki dajo ponoči dovolj svetlobe (tako medlo), niso pa moteči:
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/70150982
No zdaj vidim da po novem niso več duhci, ampak kukr neke živalce.

Jaz sem v prvo pila malinov čaj. Sem ga kupila v eni zeliščni prodajalni v City parku. Sem pozabila kako se ji reče - je pa tam, če prideš na un vhod ko je takoj levo H&M, na desni strani.
user posted image  Ravno razmišljam, saj malinove liste si menda lahko sama naberem. Mamo par malin doma in po mojem kaj dosti ni za zgrešit. Mislite da mora biti kakšna posebna sorta, da listi delujejo?


Maš prov, tud mene zanima če lahko kar navadne liste malin uporabim. Jih imamo tudi mi user posted image .



_____________________________

janaja

moja sreča

Val Leon Rebeka in možek Jernej

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 10:44:42   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

user posted image  Ravno razmišljam, saj malinove liste si menda lahko sama naberem. Mamo par malin doma in po mojem kaj dosti ni za zgrešit. Mislite da mora biti kakšna posebna sorta, da listi delujejo?

to sem se tudi jaz spraševala. pa sem "dognala" po "zdravi kmečki pameti" da more že bit divje, da delujeuser posted image
no, sporočte ko ugotoviteuser posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 10:45:18   
pixieM
Dobro jutro punce!

Se opravičujem, ker včeraj nisem odpisala, ker sem bila tako utrujena, da sem kar padla v posteljo. Pa še hrbet me je zopet hecal, tako da sem šla kar spat.

Kaj sem nakupila? Ph...kje naj začnem?!user posted image  Rjuhe, posteljnino, barvaste tetra plenice, krpice za umivanje, nepremočljive podloge za jogi, kovterček, igračko zajčka, lučko, obrobe za posteljico,...
Vsega preveč sem nakupila user posted image . Ampak vseeno, če gledam prihranek, potem se pa res ne sekiram!

sasadejan - uživajte na dopustu!!! 

user posted image  Punce, nekaj mi povejte. Jaz ne vem, a so te naše ''babe'' na CSDju malo čudne ali pa posplošujejo stvari, ker se jim ne da delat. Z mojim sva šla zjutraj tja in vprašala za vse papirje, ki jih rabima za prihajajočega user posted image . Pa sva dobila vsak 2 papirja (uveljavljanje pravic-tisto za paketek in en papir za delodajalca). Pa sem vprašala, če rabim še kaj in je rekla da ne, da je to, to! Pa sem vprašala za papir za očetovstvo, je rekla, da to dobima pri eni drugi ženski in da to ni tako nujno, lahko pa gre moj to vzdignit že prej, če želi. Itak, da bo šel, samo danes sma bila prepozna.
Tako, da prosim, povejte mi, če mi manjkajo kakšni papirji, da me ne bo potem kap! Prosim?!


(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 10:51:08   
missD
pa ko smo ravno SPET pri CSD.
V ljubljani moraš it na tisti CSD, ki je v tvojem območju? Ali je vse to v šiški in moram tja?

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 10:56:09   
lija30
Dobrodošle vse!
Vidim,da se imate super, da vam trebuščki pridno rastejo, in da že veselo nakupujete za prihajajočega člana/članico!:))))))))

no pa sem tud jaz iz dopusta, sam spet kmalu grem.Še do petka delam, potem, pa spet koristim 13 dni dopusta,
da ga porabim, potem imam pa že porodniški dopustu!:)))))Komej čakam.

Sem imela pa danes pregled, in je na splošno vse Ok, sam ta zanič sirup sem dobila-železo, ker imam HMG 110!
Tiste, ki vam primanjuje železa, kaj ste kaj takega jedle,da se vam je popravil?

Drugače sem pa tud jaz že kupila voziček:))), jane slalom pro:), v zeleno/črni barvi,
pa v Ikei sem tud mal zapravljala, tko da sedaj me čaka samo še pranje cunjc:), pa
manjši nakupi -vatke, kremce,škarice, ..................., pa take stvari:)

Rabim pa eno pomoč od tistih, ki imate že otročičke,
katero številko pleničk naj kupim za začetek*A bodo Pampers od 2-5 kg ok, a bi mogla katere druge?

pa pa

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 11:00:37   
caroline1
PixieM- to je to, kar rabiš...za očetovstvo se pa res ureja pri drugi ženski, so tudi meni tako rekli. Da se to zdaj že da prej uredit. Nekaj let nazaj, ko je sestra urejala te stvari, je želela tudi prej uredit. In ji je rekla, da tega ne delajo, pa da tudi ne vidi razloga zakaj bi...In ji reče sestra, da v Lj je pa to čist normalno in da želi, če se njej kaj zgodi, da otrok gre k očetu in ne k nekomu x...pa ji je rekla, da naj ne bo črnogleda! user posted image  eh te babnce!

Gel- ga ne bomo uporabljali...za 30% skrajša čas iztisa, ki traja v povprečju nekaj čez 20 min...to pomeni 100evrov/6 min....torej ko bom imela plačo 1000evrov/uro pa že user posted image

Matične celice- v začetku nekje sem pisala o tem. Po infotih, ki jih imam, naj bi jih bilo dovolj za največ do otrokovih 4 let...torej kaj pomaga hramba 20 ali več let??? Tkiv pa ne znajo še vzgojit...najbrž jih bodo v prihodnosti...Se pravi, da bi hramba do 10 let bila več kot dovolj in cena pol manjša! Baje so to zelo za lase privlečene stvari. Moja prijateljica, ki je zdravnica, je prvič slišala za to. In pravi, da če imaš denarja, da ne veš kam bi znjim, potem ja, v nasprotnem primeru raje kaj drugega! Se pa strinjam z javno banko. sprva sem bila odločena, da bom to naredila. ampak sem zdaj v dvomih zaradi svojega stanja...že itak sem skoz pri zdravnikih 1-2 na teden imam neke kontrole in mi je prav težko se voziti v lj...da pa bom še zato hodila dajat kri, pa na seminar, pa blablabla...ne vem, če se mi da!

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 11:09:13   
3x mami
pixieM, ja, oba rabita samo 2 papirja - obrazec s podatki in potem obrazec za place. imas pa se nekaj papirjev za po rojstvu - tele bi ti tudi lahko ze dala, da si jih pripravis vnaprej. tiste za otroski dodatek in za nagrado ob rojstvu (ce tvoja obcina da kaj).
za ocetovstvo pa ne vem, ampak je po moje boljse, da si postimata zda. morata bit oba prisotna in ne ves, kako bodo stvari po rojstvu.

v mislih imej tudi, da je po rojstvu treba v sluzbi (tvoji al partnerjevi) dostavit kopijo rojstnega lista, da potem uredijo otroku zdravstveno zavarovanje po tebi al partnerju.

lija30, za zacetek je pampers st. 1 cisto v redu (razen ce ne bos imela kakega ogromnega otrocka). nabavi si en paket, potem bos pa vidla, kako naprej. zaloge si ne delat, bo sel rajsi tvoj moz nabavit, ko bos vidla, kaj in koliko rabis.

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 11:11:29   
lija30
3x mami- a to prov gor na pamperskih piše št 1, a kje najdem to številko!
K jaz sem neki gledala, pa sem povsod sam zasledila kg?



(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 11:22:57   
smarnca
http://www.shrani.si/t/35/X0/fnLMApG/img4237.jpg

evo tako mi je ratalo slikco obesit gor.....moj buši v 34 tednu. velik!

danes sem mela pregled vse je ok z našim sončkom. sedaj je težak 2470 g, ledvička pa je ok. zadnjič sem pisala, da je v levi ledvički razširjeni votli sistem. zdej se je to zrihtalo. zato še enkrat vse tiste punce k vam na pregledih povejo, da je plod prevelik ali pa premajhen ne se sekirat počakajte na naslednji pregled. jst se nisem pa je zdej čist vse ok.

uživite vse tiste, ki se odpravljate na dopust. pa dobrodošle vse tiste k ste ravno z dopusta. verjamem, fa ste uživali.

tudi mi se ne bomo odločili za shranjevanje celic.

jst morm pa pogledat, kater račun imamo odprt za malčka...v glavem je pa taka fora, da avtomatsko nakazujeva denar vsak mesec na račun, ko bo pa naš malček že taprav mulc...oziroma, ko bo šel v srednjo šolo mu bova pa s tistega računa dajala denar vsak mesec...tako nekak zgleda..zdej par evrov na mesec ne pomen prav veliko, pol bo pa verjetno prov pršlo.

tudi dinatal gel na bom vzela, ker se mi zdi res predrag...bom pa čajčke pila....a je katera to v prvi nosečnosti preizkusila pa a res pomaga?

< Sporočilo je popravil smarnca -- 17.8.2010 11:38:46 >

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 11:24:09   
3x mami
lija30, na vsakem paketu je vec podatkov. vse plenice imajo stevilko, ki gre od 1 do mislim da 5 al 6. imas tudi vmesne, v stilu 4+. vsaka taka stevilka potem odgovarja dolocenemu rangu kil (otrokova teza). poglej na primer tole: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=184946 to je pampers st 1, ki odgovarja 2-5kg.

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 11:29:13   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: caroline1

Se pa strinjam z javno banko. sprva sem bila odločena, da bom to naredila. ampak sem zdaj v dvomih zaradi svojega stanja...že itak sem skoz pri zdravnikih 1-2 na teden imam neke kontrole in mi je prav težko se voziti v lj...da pa bom še zato hodila dajat kri, pa na seminar, pa blablabla...ne vem, če se mi da!

caroline nič od tega ne rabiš počet. jaz sem jim poslala mail, da sem zainteresirana, so mi poslali vprašalnik in info brošuro. izpolnjen vprašalnik jim bom poslala nazaj in če bojo odločili, da sem ustrezna darovalka, bom po pošti dobila set_ za odvzem. vse teste naredijo oni potem.

smarnca luškan buši!

3x mami hvala za ideje! kaj pa tista knižica z ugankami, labirinti... kje jo dobiš?

kar se mi zdi vredno malo razmisleka o dianatal gelu je informacija o manj raztrganinah in manj rezanjih, skrajšanje časa iztisa je res tako, čeprav lahko otroček zastane v kanalu in takrat delajo vakuum. samo se mi zdi premalo preverjeno za tak denar oz. nimam kje drugje za prišparat, da bi si to privoščila.

< Sporočilo je popravil anju -- 17.8.2010 11:33:56 >

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 11:37:06   
lija30
3x mami, hvala za informacije in slikovno gradivo.:)Zdej mi je pa jasno,da je v bistu una 1 spredej velikost.K jaz sem pa mislila,da to pomeni kaj drugega pa sem gledala sam un kjer so bili kg vedno!:))))))))No sej počasi se bom pa naučila vse o plenicah:)))))))
A pol mi ti predlagaš da za začetek kupim samo en paketek 1?Koliko povprečno pa si ti navadno na mesec porabila paketkov (vem,da je to pogojeno tud s tem koliko dojenček lula in kako), sam tko eno povprečje pa ziher je?A ti si Mullerjeve plenice kdaj sprobala?

Kaj pa ostale stvari, glavničke, termomere, vatke, pa take stvari kje si ti to kupovala?

hvala za napotke:)

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 11:45:56   
smarnca
pleničke sem jst kupla paketek št. in pa1 paketek št.2, ker se spomnem, od prvega otročka, da smo 1ko zelo malo rabili. na začetku kar velik pleničk porabiš, ker non stop previjaš. jst sm mojga najprej previla preden se je najedel pol se je pa zmer še pokakal. pol sem se pa odločla, da ga bom previjala po obroku, ko se bo pokakal.

mi smo tut probal mullerjeve plenice pa so ble čist ok. sam zdej mamo za našega malčka kar hoferjeve za čez dan, ponoč pa pamperske, ker ne premočjo tok hitr kot druge.

kar se tiče pa glavničkov pa termometre sem pa vzela tiste bolj cenejše ker čene lah tut za te stvari kar fajn zapraviš.

< Sporočilo je popravil smarnca -- 17.8.2010 11:48:21 >

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 11:46:53   
Pokora
Ko je ravno debata o plenicah. Jaz sem za sina kupila prve Pamperske v Avstriji. Prijateljici je ostalo ene pol paketa enkice, kupljene pri nas, in mi jih je dala. Ko sem malemu dala gor te, ki mi jih je dala prijateljica, je bil mali pokakan do vratu. Pa se mi je zdelo ful čudno in sem šla primerjati obe plenici. Ta iz Avstrije je imela ful več polnila, pa tako mrežico gor, da gre drekec skozi (na začetku je čisto tekoč), ta plenicu, kupljena pri nas, je bila pa na pol prazna in brez tiste mrežice. Fora je v tem da plenice za naš trg delajo na Poljskem in so ful manj kvalitetne, kot te ki jih imajo v Avstriji - narejen v Nemčiji. Tako smo mi potem na začetku kupovali Pamperske v Mullerju, kasneje pa prešaltali na Hoferjeve, ki so se nam super obnesle. Mullerjeve plenice (njihova blagovna znamka) so se pa meni zdele pretrde in predebele. 

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Oktobrke 2010 II
17.8.2010 11:46:56   
Alica84
Oj!
Glede srečanja: se mi zdi pametno, da se vsaj zmenimo glede kraja srečanja. Jaz sem malo razmišljala in sem prišla do zelo "pametnih" zaključkovuser posted image :
  • da nas bi verjetno res največ prišlo, če bi se dobile v Ljubljani,
  • da bi blo sicer super, če bi se dobile v kakšnem parkcu s klopicami, samo moramo računat na primer dežja,
  • če bi bili pod streho, mora biti dovolj prostora in primerni pogoji za čvekanje in razkazovanje trebuščkov user posted image .

...kakšne ideje?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?