|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
22.11.2011 8:41:39   
lenika83
IZVIRNO SPOROČILO: lenčy

res mi je hecno zdj neke žabice kupovat, ko pa ima polno hlačuser posted image



Evo, ravno to se tudi meni zdi bedasto. Zaradi vrtca imamo doma vsaj trikrat več oblačil kot prijateljica, ki punčke nima v vrtcu. Ko je bolj toplo ima oblečene tanke trenirke, ko postane malo bolj hladno, so na vrsti debele trenirke ali kakšne cargo hlače, potem pridejo počasi pod te trenirke tanke žabice, zdaj ima pa običajno oblečene pajkice in čez bolj debele hlače. Je pa punčka, ne vem če fantki ravno nosijo pajkice user posted image  V vrtcu imajo resno vroče in ne more biti v žabicah plus hlačah, samo žabice mi gredo na živce... Zato ji pa dam pajkice in hlače, ampak večinoma ne trenirk, pač pa kakšne kavbojke, cargo hlače, žametne hlače... Trenirke pa so trenutno za doma v hiši, čez kakšen mesec pa bodo ravno za pospravit, ker bodo premajhne. Tale ideja s krilcem pa je res super. Sploh se še nisem spomnila tega. Saj ne vem če to jaz preveč kompliciram, samo jaz imam celo leto težave z oblačenjem za vrtec (razen v res najhujši vročini), ker potem pa ne vem kaj bi ji obula, da je zjutraj ne zebe, popoldne pa ji ne bi bilo vroče,... V glavnem v vsakem letnem času najdem nekaj za komplicirati pri oblačenju ali pa obuvanju user posted image

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
22.11.2011 10:07:42   
morje2011
Mene pa zanima kako oblačite svoje otroke predvsem zgornji del za v vrtec-oddelek?

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
22.11.2011 10:10:13   
Anonimen
bodi brez rokavov in majčka z dolgimi rokavi ... čez pa jopico in bundo, ki ju damo v garderobi dol.

(odgovor članu morje2011)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
22.11.2011 12:34:25   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: morje2011

Mene pa zanima kako oblačite svoje otroke predvsem zgornji del za v vrtec-oddelek?



Spodnja majčka in majica z dolgimi rokavi.

(odgovor članu morje2011)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
22.11.2011 15:36:27   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Naša ima tanke hulahopke oz. žabice in povrhu alla trenirkico oz. tanjše hlače. Ne dajem ji debelih hlač oz. kakih podloženih ali žametnih.
In ji je čisto ok. Cel dan je tako oblečena in je fajn.

Zgoraj pa ji dam spodnjo majčko in pulover oz. če imam tanjši puloverček ali majčko pa dam spodaj tanjše kratke rokave.


Skoraj enako jo oblačim jaz.......je cel dan v žabicah in hlačah, pa če je v vrtcu ali doma......user posted image

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
22.11.2011 16:32:28   
Paštetka
Kaj pa če jim gamaše daste čez hlače?

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
22.11.2011 17:17:43   
Bojana 29
Moja deklica ima zgoraj spodnjo majčko in tanko majico z dolgimi rokavi, spodaj pa tanke pajkice in hlače (trenerka ali kavbojke). Fant je oblečen v bodi s kratkimi rokavi (imamo še pleničko) in majico z dolgimi, spodaj pa ima dolge spodnjice (izledajo podobno kot pajkice za dekleta le da niso tako oprijete) in trenerko. V igralnici sta samo v teh tankih pajkicah, ko pa gredo ven še si oblečejo hlače, bundo, kapo, šal, rokavice. Ko bo še bolj mrzlo (pod -5 čez dan) bom jima dala pod bundico še jopico. Ko pa zapade sneg imata smučarsko opremo (deklica bundo in smučarske hlače, fant pa pajaca).

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
22.11.2011 17:44:07   
mateyka
jaz mam pa takole pošlihtano (ker mi ne zna lepo potegnit sama žabic gor ko gre lulat in ker ne mara kikel, plus še veselo jih bi verjetno polulala, ker kikle visijo zadaj) - tanke pajkice za v vrtcu, za zunaj (hodimo peš v  vrtec) pa ima zimske vrhnje hlače (ma pa dvoje in te rotiramo, drugih debelih hlač nima) in bundo (spodaj ima spodnjo majico in tanko majico z doglimi rokavi). in to se res simpl sleče in obleče.
nekaj takega:
http://www.lovecnacene.si/upload%2Fproducts%2F4636%2F8%2F2468158.jpg


< Sporočilo je popravil mateyka -- 22.11.2011 17:45:58 >

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
22.11.2011 18:18:23   
pelin
Pri dečvah sploh ni panike....nasploh se tako ali tako v veliki večini  rade oblačijo in slačijo...tudi sama sem pri naši stopnjevala oblačila glede na temperaturo...po kratkih nogavičkah pod hlačami so prišle na vrsto dokolenke, nato pegice (otroške "najlonke"), potem pa debele žabe. Pri zadnji postaji si je hlače v vrtcu slekla in po vrh žab potegnila krilce...simpl, pa še dobro se je počutila...Za ven je kar preko žab in krila potegnila hlače in to je bilo to...
Pri fantih, sploh malo večjih je večji proble, ker vmes manjkajo tiste tanke pegice, ki so deklicam všeč, fantje pa dobijo ob misli, da bi jih morali dati nase, kar spuščaje...Vsa moj je bil takšen...Pa smo ga pri kakšnih treh letih začeli za v vrtec oblačiti v dokolenke in debelejše hlače ali žametke....Takšen je bil tudi v igralnici...Notri mu ni bilo prevroče, ker dokolenke ne grejejo in  ne tesnijo tako kot žabe, zunaj ga pa tudi ni zeblo, ker se mu je tam, kjer so se končale dokolenke, zgoraj pač začela malo daljša bundica...Izjema so bili le dnevi z veliko snega in ob hudem minusu, ko smo v vrtec hodili v trenirkici in dokolenkah, čez pa smo oblekli smučarske hlače...
Tudi zgoraj je najbolj pametno, da ima otrok kratke rokave in čez eno ne predebelo majico....Treba se je namreč zavedati, da je v vrtcu pozimi nenormalno toplo in da otroci v debelih žabah in hlačah resnično trpijo...Kar vidiš jih kako so zakuhani in zaradi tega nemalokrat nerazpoloženi...Potlej se pa še nemalokrat zgodi, da v nahrbtniku nimajo nič za preobleči...žal...
Ni treba biti ne vem kako pameten, da si predstavljaš, da med tem časom, ko bi me vlekle  otrokom drug za drugim žabe gor ,tisti,ki so že oblečeni, trpijo peklenske muke od vročine in gredo potem ven na mraz fino razgreti in prepoteni...In konec koncev Lency ne, nismo zato tam, da vlečemo žabe gor in dol...Pri takem finem razmišljanju in odnosu, se ti zelo rado zgodi, da boš naletela na tako vzg., ki ji bo šlo to , da mora vsak dan vleči žabe tvojemu otroku gor in dol, v nos in se bo  kar na hitro lahko zgodilo, da se  bo kdaj tvoj fant fino potil v igralnici ali pa zmrzoval zunaj...Konec koncev, če želiš otroku najbolje, ga obleči tako, da mu bo udobno in da bo lahko čim bolj samostojen...Treba je pač razumeti, da sta v skupini ponavadi samo dva para odraslih rok, ki se morata zelo potruditi , da oblečeta in obujeta  24 parov nog...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
22.11.2011 19:24:41   
nusi
hm... a lahko še zame en nasvet?
Js pa ne dajem našmu žab, ima dokolenke, pa hlače - žametne, ali bolj debelo trenirko, zgoraj pa bodi z dolgimi. Za ven ima čez še jopo in bundo. zdej pa ne vem, a mislite, da rabi žabe? Star je 1,5 leta, ker v vrtcu je vroče, zato ma gor samo bodi, ampak za potleh se valjat so mi pa žabe premrzle in se mi zdijo boljše hlače. Jaz tudi ne nosim žab pod hlačami pa me ne zebe če hodim. A še katera otroku ne daje žab?

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
22.11.2011 19:26:30   
emaa
Nimam teh težav, vsi imamo samo nogavice in hlače 2 letnica, 5 letnika in midva starša. Žabice samo če ima krilo. 

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
22.11.2011 19:35:41   
botrca
Najin sin (4 leta) ima pozimi vedno žabice...ko je prehodni čas malo tanjše, zdaj pa že debelejše. Na vrh podloženo trenerko in to je to. Zgoraj pa bodi z dolgimi rokavi in kaka mikica. 

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
22.11.2011 19:55:17   
PC Baby
Pri nas so tudi vsi v žabicah, ko grejo ven pa čez hlače/trenirko čez oblečejo. Je malo premrzlo, da bi imeli samo dokolenke pod trenirko za ven. Ne vem no...

Glede dela vzgojiteljic je pa tako, da se pri nas 2,5 letniki sami oblačijo, slačijo in preoblačijo, tako da bi samo našemu tamaučku delo naložila, če bi moral dat žabe dol pa hlače gor itd... sej one pomagajo, oblačijo jih pa ne več, ker drugače bi se kar vsi na tla usedli in čakali, da jih preobleče.

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
22.11.2011 19:59:25   
Anonimen
Jaz sem danes pri nas v vrtcu vprašala če imajo kakšne preference glede oblačenja ... no pa je rekla, da so več ali manj vsi v žabah pa trenirke imajo čez (tudi notri), da se njej to sicer zdi preveč, samo starši tako hočejo ... majo pa 21-23°C notri user posted image Tudi meni se to zdi preveč, tako da ji bomo zrihtali še kakšne pajkice pa kako kiklico in potem doma dali čez še trenirko, v vrtcu pa trenirko dol.

(odgovor članu PC Baby)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
22.11.2011 21:36:15   
nusi
a potem očitno vsi nosite žabe? user posted image No razen ena je napisala da ne. Pa a niso tla premrzla za samo v žabicah bit?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
22.11.2011 21:37:01   
pelin
Najin sin (4 leta) ima pozimi vedno žabice...ko je prehodni čas malo tanjše, zdaj pa že debelejše. Na vrh podloženo trenerko in to je to. Zgoraj pa bodi z dolgimi rokavi in kaka mikica.
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Tole je za v vrtec daleč preveč oblačil...žabe in podložena trenirka, dolg bodi ( pri štirih ima še vedno bodi?) in dolga mikica....v prostoru pa  naj bi bilo v prvostarostni skupini (1-3) najmanj 21 stopinj, v drugostarostni pa kakšna stopinja manj...Te temperature določa inšpekcija in lahko iz izkušenj povem, da gredo v vrtcih še raje kakšno stopinjo čez kot pa pod...Sama sem večinoma v kavbojkah in niti pod razno nimam niti sred najhujše zime  pegic gor ( pa sem bolj zmrznjene sorte), zgoraj pa kratke ali tričetrt rokave...V večini novejših vrtcev imajo talno gretje, ki ga sploh ne moreš regulirati, v starih , kjer so pa radiatorji, so pa ti ponavadi krepko vroči...
Skratka...čisto tako...najbolj bolni otroci so vedno tisti, ki so tako zadekani....v taki  opravi so namreč večino časa prepoteni in jih že prva sapica zunaj fino prehladi...

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
23.11.2011 7:40:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pelin
IZVIRNO SPOROČILO: botrca
Najin sin (4 leta) ima pozimi vedno žabice...ko je prehodni čas malo tanjše, zdaj pa že debelejše. Na vrh podloženo trenerko in to je to. Zgoraj pa bodi z dolgimi rokavi in kaka mikica.

Tole je za v vrtec daleč preveč oblačil...žabe in podložena trenirka, dolg bodi ( pri štirih ima še vedno bodi?) in dolga mikica....v prostoru pa  naj bi bilo v prvostarostni skupini (1-3) najmanj 21 stopinj, v drugostarostni pa kakšna stopinja manj...Te temperature določa inšpekcija in lahko iz izkušenj povem, da gredo v vrtcih še raje kakšno stopinjo čez kot pa pod...Sama sem večinoma v kavbojkah in niti pod razno nimam niti sred najhujše zime  pegic gor ( pa sem bolj zmrznjene sorte), zgoraj pa kratke ali tričetrt rokave...V večini novejših vrtcev imajo talno gretje, ki ga sploh ne moreš regulirati, v starih , kjer so pa radiatorji, so pa ti ponavadi krepko vroči...
Skratka...čisto tako...najbolj bolni otroci so vedno tisti, ki so tako zadekani....v taki  opravi so namreč večino časa prepoteni in jih že prva sapica zunaj fino prehladi...

Bi se kar strinjala. Doma imamo celo zimo 21°C notri čez dan, ponoči pa par stopinj manj, pa mi na misel ne pride, da bi ji pod trenirko ali pajkice dala še žabe ... zakaj bi jih torej imela v vrtcu, ko je pa med sovrstniki sigurno bolj aktivna kot pa doma.

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
23.11.2011 8:45:20   
petea
pri nas otroke peljemo v vrtec z avtom in jih oblečemo takole

zgoraj: majica s kratkimi rokavi in preko (ali spodaj - odvisno od motiva na majicah in otrokove volje) majica z dolgimi rokavi - po potrebi lahko katerokoli slečejo
spodaj: bombažne športne hlače (trenirka)


do sedaj so za zunanje aktivnosti zadostovale bunde, kape in škornji, v garderobi imajo na rezervi žabe, od tega tedna dalje za sprehode še smučarske hlače oz. pajac ter vso pripadajočo opremo (šali, rokavice)

s strani vzgojiteljic in otrok ni nobenih pritožb

< Sporočilo je popravil petea -- 23.11.2011 8:46:04 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
23.11.2011 9:12:08   
lenčy
pelin sicer te ne poznam in tisto, kar sem rekla, ni bilo namenjeno direktno tebi. ve oz. vzgojiteljice ste tam, da se ukvarjate z otroci in še poštimate stvari, ki zraven pašejo. zato ste plačane in tako je moje mnenje. sem že delala v vrtcu tako da vem, kako potekajo stvari. enim vzgijiteljicam se pač nič ne da, otroci so oblečeni pomanjkljivo, ko so zunaj, še nosa jim ne znajo obrisat itd. to sm pač vidla, itak pa je to druga zgodba. mimogrede pri nas je 14 otrok v skupini, veliko manj kot si ti napisala.
to ti dam pa prav, ko pišeš, da se eni otroci pregrerejo, ko druge oblačiš. zato tudi jaz ne bom komplicirala in nardila tako kot je prav in vam in meni. danes sm ga oblekla v štumfke in dokolenke pa hlače, v vrtcu sm mu pa dokolenke slekla in je zaenkrat ok. v prihodnje ko bo fejst mrzlo, pa bo v žabicah, v katerih bo tudi ostal, hlače pa dol. in ravno zaradi tega, da ne bi šel slučajno brez njih vn na sprehod.

pa brez zamere pelin, nisem te hotla ne užalit ne razjezit.



_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: kako ga zjutraj obleči za v vrtec?
29.12.2011 14:31:03   
jakipaki83
Mi imamo pa take tanke bombažne dolge gatke in čez podloženo trenirko. Tamali sovraži žabe in so gatke super. Ko prideva v vrtec se vedno slečeva - spodaj je samo v dolgih gatkah, zgoraj v bojiju brez rokavov in kratki majici. Je pa skoraj edini, ki se slači. Nekatero otroci v njegovi skupini so oblečei kot medvedi in čisto rdeči in prepoteni, ker je v vrtcu res vroče.

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 45
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?