|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novemberke 2014
18.3.2014 16:54:08   
mala_miš
tikky - poskušaj se čimmanj obremenjevat s tem, kaj lahko in kaj ne in čimbolj poslušaj svoje telo. Take so moje izkušnje. :) Sicer pa ti priporočam, da začneš čimprej jesti tabletke za folno kislino - s tem ziher ne boš nič zgrešilauser posted image in jej (tudi) zdrave in sveže stvari ... sicer pa je večina "prepovedanih" reči odvisna od tega, če si že prebolela toksoplazmo. Če ja, potem se pač izogibaš alkoholu, kavi v prekomernih količinah, cigaretom, surovim jajcem ... če je še nisi prebolela, pa temu seznamu dodaj še neprekuhano meso (čeprav tu nekateri pravijo, da dobro odimljeno in posušeno meso lahko jemo - mnenja so različna), neoprana zelenjava, sadje, ... in če delaš na vrtu si vedno nadeni rokavice. Potem so tu še siri s plemenitimi plesnimi, pa školjke, ... Je pa odvisno - nekatere se zelooo pazijo, druge malo manj, pa vse lepo donosijo in ni težav.
Pri gibanju pa jaz pravim tako - v začetku lahko počneš iste stvari kot pred nosečnostjo, če jih dobro obvladaš in se dobro počutiš. Izogibaš se situacijam, kjer bi lahko padla na trebuh ... Jaz sem pri prejšnji nosečnosti jahala do 5. meseca in ni bilo težav, potem me je začel ovirati trebuh (naj poudarim, da je konj izredno miren in neplašljiv, sama pa sem bila v odlični kondiciji). Počni pač stvari, ki jih obvladaš in pri tem ne pretiravaj. Odsvetujejo menda tudi potapljanje na dih zaradi oskrbe ploda s kisikom ...
Ja, precej se da zakomplicirati to nosečnostuser posted image .

(odgovor članu tikky)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: novemberke 2014
18.3.2014 16:58:38   
Yndyra
Lep pozdravuser posted image tudi jaz se vam pridružujem. Doma imamo že enega 16 mesečnika, sedaj pričakujemo drugega. PDP bo nekje 10.11.2014. Danez sem bila na prvem UZ in sicer zaradi rahle krvavitve danez ponoči. Na UZ ni bilo videti ničesar v povezavi z tem,je bil pa že lepo viden srček plodauser posted image .Upam da gremo naprej brez težav.

(odgovor članu tikky)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: novemberke 2014
18.3.2014 18:17:41   
elylog
ojla.

no tako moj prvi pregled je mimo in je za enkrat vse ok. Ginekologinja nama je povedla da srček bije, čeprav ga na žalost nisva videla na ekranu.

toliko časa sva se trudila, da sedaj kar ne morem verjeti, da se vse to res dogaja. trenutno se mi zdi da sem najsrečnejši človek na svetu user posted image .

sedaj pa novim ciljem nasproti, vsem novim novemberkam pa čestitke in le pogumno naprej user posted image

(odgovor članu Yndyra)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: novemberke 2014
18.3.2014 19:15:00   
tikky
Hvala mala_miš ..ma sej to..veliko člankov je povsod, eni napišejo da eno stvar lahko spet drugi da ne.. user posted image

trenutno me moti samo ta vgnezditvena krvavitev..trenutno jo imam že en teden..
sicer je vsak dan samo za en majhen kvadratek in je vsak dan malo svetlejše barve..nevem pa koliko časa naj bi to trajalo..user posted image



(odgovor članu elylog)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: novemberke 2014
18.3.2014 20:01:26   
čarobna
Lepo pozdravljene vse skupaj!
Tudi jaz se vam bi rada pridružila. Sem še čisto sveža nosečnica,a tokrat že drugič user posted image .Imamo že 6 let starega prvošolčka in sedaj nam je po dolgem času uspelo priti še do druge pikice user posted image .
Danes sem bila na pregledu,ker je moja nosečnost rizična zaradi tako dolgotrajne neplodnosti in posegov. Tako,da mislim, da sem nekje v četrtem tednu in po mojem izračunu bi naj bil rok tam okoli 14.11.....Ginekoliginja pravi,da zaenkrat izgleda vse vredu in je maternična nosečnost,kaj več bova pa videli naslednji torek.pa v bolniško me je dala user posted image ,je rekla da se moram pazit in veliko počivat.

Želim vam obilo lepih trenutkov v nosečnosti!
Se tipkamo

(odgovor članu tikky)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: novemberke 2014
19.3.2014 10:13:59   
Anonimen
Tikki, ko boš ti drugič ali tretjič tu, boš videla, da boš komplicirala 3x manj, kot zdaj :D
Jaz se nameravam pazit le pri prehrani - da ne jem surovih stvari (čeprav sem se v prejšnji nosečnosti pregrešila z biftkom, ker sem umirala od želje po njem), plesnivih sirov, pa alkohola (razen kakega kozarčka rdečega vina ob kakem praznovanju, s čimer ni nič narobe). Bom pa pazila in jedla po Montignacovi metodi (2. stopnja) še naprej, ker sem ravno pred zanositvijo bila na tej dieti in prišla na svojo idealno težo. Ta dieta itak ni shujševalna, temveč so to načela zdravega prehranjevanja. Pri 2. otroku sem se zredila za 20 kg, malce preveč, česar ne bi rada ponovila, saj je šlo težko dol (imam pač tako konstitucijo).
Drugače pa veliko hodit, teku se bom začasno odpovedala, pa bomo videli sproti, kako bo. Na forumu sem se omejila samo na to čvekalno temo, ker sem bila prejšnje dvakrat čisto preveč panična, ko sem vedela za vse simptome in možne izide, tako da bom zdaj reeeeees na izi.

(odgovor članu čarobna)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: novemberke 2014
19.3.2014 16:18:44   
tikky
Ma ja saj vem..preveč kompliciram..sam pomoje ma vsaka milijon vprašanj, ko je prvič noseča user posted image
kar se pa tiče hoje in tako naprej..delam v gostilni tako da to ne bo problem da bi se kej ulenila user posted image
do zdaj nisem jedla mesa ( jedla sem goveje juhe, krompir pečen zraven mesa,ribe..če je kej na masti narejeno, samo kosov mesa ne)
in sem si zarekla, da ko bom noseča bom pa začela..no pa se kar ne morem pripravit da bi začela..user posted image

sem malo pogledala to prehrano po Montignacovi metodi in je kar zanimiva user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: novemberke 2014
20.3.2014 13:18:50   
metuljcica_98
no pa sem še jaz včeraj začela krvaveti user posted image sva takoj letela na urgenco, nosečnost je še, vendar za utrip ni bila 100% prepričana. Dobila dvoje tablete proti krčem in nosečniške hormone, da ne bi prišlo do ss s strani mojega telesa. Če bo, bo zaradi genetske okvare-upam da ne! Zdaj moram strogo ležati in počivati,če bo vse ok bo ta nosečnost spet hudo rizična (že pri hčerki sem mogla preležati vseh 9mesecev). Sem pa živčna ker imam naslednji pregled čez teden dni da vidimo ali še bije ali ne...držite pesti da bom z vami do konca! user posted image

(odgovor članu tikky)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: novemberke 2014
21.3.2014 7:47:14   
tikky
metuljcica_98 upam da bo vse ok

a je imela katera vgnezditveno krvavitev in koliko časa je trajala? pri meni je že 10 dni ampak jo je malp več zadnja dva dneva..

(odgovor članu metuljcica_98)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: novemberke 2014
21.3.2014 12:50:35   
čarobna
Pozdravljene!

Metuljčica srčno upam, da se bo vse dobro izteklo, kar pozitivna bodi.
Vgnezditvene krvavitve jaz nisem imela ne prvič ne zdaj, tako da tukaj težko kaj pomagam. Meni je pa slabo za umret!!!...KOt, da bom vsak čas bruhala in to cel dan in utrujena na smrt!!!...A mogoče ve katera,če obstaja kak čaj da bi to slabost ublažil?

Lp

(odgovor članu tikky)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: novemberke 2014
22.3.2014 12:10:10   
tikky
prepečenci pa ingverjev čaj user posted image

(odgovor članu čarobna)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: novemberke 2014
22.3.2014 12:20:17   
nezzek

IZVIRNO SPOROČILO: tikky

Ma ja saj vem..preveč kompliciram..sam pomoje ma vsaka milijon vprašanj, ko je prvič noseča user posted image
kar se pa tiče hoje in tako naprej..delam v gostilni tako da to ne bo problem da bi se kej ulenila user posted image
do zdaj nisem jedla mesa ( jedla sem goveje juhe, krompir pečen zraven mesa,ribe..če je kej na masti narejeno, samo kosov mesa ne)
in sem si zarekla, da ko bom noseča bom pa začela..no pa se kar ne morem pripravit da bi začela..user posted image


Zakaj bi morala jesti meso v nosečnosti? Jaz ga ne jem, pa imam super kri, nič slabokrvna, počutje krasno.. vse od začetka pa do 8 meseca. Sestra in vse kolegice, ki so mesojede, so morale dodatno uživati železo.

(odgovor članu tikky)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: novemberke 2014
22.3.2014 12:38:05   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: čarobna


Meni je pa slabo za umret!!!...KOt, da bom vsak čas bruhala in to cel dan in utrujena na smrt!!!...A mogoče ve katera,če obstaja kak čaj da bi to slabost ublažil?

Lp


Sicer sem med oktobrkami, pa bom vseeno odgovorila. Meni ne pomaga NIČ.
Pa sem preizkusila VSE nasvete, ki sem jih našla ali slišala.

-prepečenc
-tonik
- čokolada še preden sem vstala (en košček) - to še najbolj zaleže, a če je kriza, bruham tudi, če pojem čokolado.
-ingverjev čaj
-metin čaj
-enkrat sem celo spila 2 požirka coca cole
- bobi palčke
- arašidi
- izogibala sem se mleku in mlečnim izdelkom
...

Sem v 10 tednu in še vedno sem kot cunja, še vedno mi je cel dan slabo in še vedno občasno bruham.
Je pa zdej toliko boljše, da je vsaj kak dan znosen in ima vsaj kak dan tek.





(odgovor članu čarobna)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: novemberke 2014
22.3.2014 15:52:27   
tikky
nezzek ma nevem zakaj..ker nočem da bi kej škodilo zaradi mojega prepričanja..user posted image

mam pa 10.4 pregled tako da bom G vprašala kaj misli..

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: novemberke 2014
22.3.2014 16:13:05   
nezzek
Jaz sem brezmesno prehrano omenila sestri in G (Tatalović). Sestri se je videlo, da ji ni bilo všeč, me je že vnaprej obsodila na slabokrvnost, G me je pa samo vprašal, če jem jajca in mlečne izdelke zaradi beljakovin. Se pozna, da imam vsakič malenkost nižji hemoglobin, kar se mi zdi logično, ker mali pač raste. Je pa še vedno visok in sestra je vsakič presenečena.

Veš kaj, zaradi dveh, treh zrezkov na teden ne bosta z otrokom čisto nič bolj zdrava. Če imaš dobro krvno sliko in se dobro počutiš, ti brezmesna dieta tudi odgovarja, tako kot meni. Sploh pa se začenja pomlad, solate in sadja bo na pretek in se boš malo bolj potrudila za zdravo prehrano. Pa ne kot nadomestek mesu ampak zavoljo otroka! Jaz bistveno nisem spreminjala jedilnika, sem pa nanj dodala več zelene solate in rdečega radiča, pa za božička sva od njegovih staršev dobila blender, zato si v sveže stisnjen pomarančni sok zmiksam laneno seme, avokado, rdečo peso.. pa še to ne vsak dan. Aja, že prej sem pa vsak dan pojedla 4 tabletke Algee (dnevno priporočljivo je od 9-15 tablet - če bi bila slabokrvna, bi pač to svojo dozo povečala).

To je to. Prve tri mesece nosečnosti sem bila skoz lačna in zato nisem imela kaj dosti motivacije za dodatno sadje in zelenjavo. Potem me je pa ta volčja lakota minila in je samo od sebe prišlo to, da pač kdaj v dilemi izberem malo bolj hranljivo stvar, pojem kak jogurt več in se potrudim, da vsaj vsak drugi dan pojem skledo solato ali zmiksam sok.

(odgovor članu tikky)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: novemberke 2014
22.3.2014 16:24:08   
tikky
jst jem veliko zelenjave in sadja, jem jajca, mlečne izdelke, tudi domačo govejo juho,..tako da nisem ravno taprava vegetarijanka, samo meso (kosi) mi pa res ne gredo..bom mogla res nehat poslušat druge, ko pravijo da to ni prav.. nezzek hvala za pojasnila user posted image

< Sporočilo je popravil tikky -- 22.3.2014 16:28:59 >

(odgovor članu nezzek)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: novemberke 2014
22.3.2014 17:14:31   
krfjolca
Mene slabost še nič ne muči. No, če bo tako kot pri prejšnjih dveh, mi ne bo hudega. Mislim, da mi je bilo samo v prvi nosečnosti ene 2 dni mal slabo. user posted image

No, midva nisva mogla zdržat, sva že izklepetala user posted image . Maladva sta navdušena user posted image in se že kregata za imena. Očitno bosta tokrat imela onadva glavno besedo. Upam, da ne bo po kakih junakih iz risank ... user posted image

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu tikky)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: novemberke 2014
22.3.2014 17:36:26   
krfjolca
Na, pa sem se izdala user posted image user posted image

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: novemberke 2014
24.3.2014 8:35:09   
nosečnostjezakon
Pozdravljene! Se pridružujem klubu nosečk. Plusek sem zagledala 20. 3., po mojem izračunu naj bi bil rok 23. 11. Pregled imam šele naslednji mesec 22. Sem pa mamica 12-mesečnemu sinčku. Raje klepetam po FB, sem že pisala za pridružitev skupini, čeprav verjamem, da na začetku še ne bo tako aktivna, dokler niso prvi pregledi za nami. Kar se pa moje nosečnosti tiče pa ... sploh ne čutim, da sem ... Nimam še nobenih znakov.

Lep pozdrav, srčke nosečke! :)

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: novemberke 2014
24.3.2014 8:39:12   
nosečnostjezakon
Glede mesa pa ... Ne jem ga. Sem lakto-ovo vegeterjanka ... V prejšnji N sem ga pojedla ogromno, a sem bila vseeno od enega 15. tedna dalje slabokrvna in na tabletah.

Bomo vidli, kako bo tokrat. Meso mi sploh ne paše. :) Že dlje časa.

(odgovor članu nosečnostjezakon)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: novemberke 2014
24.3.2014 8:42:40   
nosečnostjezakon
No, pa naj bo še en post. :) Sem šele zdej brala in ugotovila, da je pri punci, ki je imela FB skupino čez, šlo nekaj narobe ... :( Dajte mi prosim javit, če ima kera druga skupinico čez oz. kako se vanjo pride. :) Zdaj bo pa res dovolj. :)

(odgovor članu nosečnostjezakon)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: novemberke 2014
24.3.2014 10:19:51   
tikky
Če bi se katera vključila v skupino na FB naj mi na zs napiše ime in priimek user posted image

(odgovor članu nosečnostjezakon)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: novemberke 2014
24.3.2014 10:32:18   
nosečnostjezakon
Poslala. :)

(odgovor članu tikky)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: novemberke 2014
24.3.2014 14:41:46   
Lency85
Pozdravljene,

pridružuje se vam še ena novembrka po mojem izračunu imam pdp 20.11.2014, doma imam že enega fantka ki bo kmalu dopolnil 2 leti.
Prvi pregled imam čez 14 dni in že komaj čakam :D Imam pa tokrat srečo da sploh nebi vedela, da sem noseča če mi nebi postajale tesne hlače :D V prvi nosečnosti mi je bilo slabo pa mi je ginekologinja predlagala naj si kupim femibion (prehransko dopolnilo in folna kislina), da lajšajo tudi slabost. Pa je bilo res bolje. Sedaj sem jih pa začela jemati že takoj in mi res ni slabo. Mogoče me kdaj pa kdaj malo zaslabi, ampak samo za trenutek in to je to. Upam da sem pomaga še kateri. :)

(odgovor članu nosečnostjezakon)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: novemberke 2014
25.3.2014 10:39:11   
metuljcica_98
Jaz vas zapuščam user posted image danes sem izvedela da se mu je ustavil srček, v petek imam nadaljnji postopek. To je moj že 5.ss pa sem res še mlada user posted image no ja... Želim vam srečno in zdravo nosečnost do konca in ob svojem času lep in uspešen porod! Srečno!

(odgovor članu Lency85)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?