|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pitje črne kave
10.8.2004 12:18:25   
Ksena
Oj, mamice!

Prvič sem noseča (20t) in v knjigah berem, da pitje kave ni priporočljivo, moj G pa je rekel, da lahko brez omejitev. No jaz dnevno spijem 1 ali 2, ker drugače v tej sparini ne morem funkcionirat v službi - takooooo se mi spi. Kakšne so vaše izkušnje in ali imate kakšen nasvet??

Pozdrav, Ksenija
Neposredna povezava do sporočila: 1
   pitje črne kave
10.8.2004 12:28:45   
malika
Dve skodelici kave na dan ne škodita, več pa je res raje ne pij, ker se ti bo tudi potem težje odvajat, ko boš dojila.Jaz že več let spijem zjutraj eno veliko skodelico kave z mlekom, tako sem delala med nosečnostjo in tudi zdaj ko dojim-le da je zdaj več mleka kot kave. Moram se nekak k sebi spravit!:)-

Lp

(odgovor članu Ksena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   pitje črne kave
10.8.2004 12:33:24   
dory
Pitje kave vec kot 2 skodelici na dan res ni priporocljivo..jaz sem pila kavo zjutraj z mlekom...proti koncu nosecnosti mi je padal pritisk, tako da sem si po nasvetu ginekologinje privoscila se eno popoldne...ni skodljivo ce ne pretiravas...tako kot z vsako stvarjo :)

papa, teja

(odgovor članu Ksena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   pitje črne kave
10.8.2004 12:42:58   
žorž
Jaz sem bila prej pravi "kavofil" - tudi po 5 na dan. Mi je bila takoooooooo dobra (saj mi je še vedno :zmeden: ). Pa še obupno nizek pritisk sem imela od vedno, tako da sem imela še dodaten izgovor. Potem sem pa v 4. mesecu slišala, da kava ful pospeši "dihanje" in srčni utrip pri otročku in da to ni ravno najbolje. Potem sem imela pa slabo vest :( pa kava naenkrat ni bila tako dobra. In še izvedela sem, da Rooibos čaj deluje poživljajoče+vsebuje ful železa in da ga priporočajo nosečkam namesto kave. In tako sem zamenjala kavo za čaj ... Zdaj si vsake toliko (1-2x na mesec) privoščim kakšen Nescafe. Meni se zdi tako bolje - bi se preveč sekirala, če bi vsak dan bila kavo :zmeden:

(odgovor članu Ksena)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   pitje črne kave
10.8.2004 14:07:54   
Ksena
Žorž!

Kje se pa kupi ta čaj Rooibos? A te spravi "k sebi" tako kot kava?:ups: Saj jaz ne pijem čist črno kavo - Neskafe pa mleko. Samo danes npr. sem morala spit 2, ker grem popoldan v Celje (sem pa iz Ptuja) in se bojim, da bom zadremala za volanom, če ne spijem kafetka. Saj mam ful slabo vest, ampak drage moje, ko bi ve vedele kako se meni spi v službi....

LP, Ksenija

(odgovor članu Ksena)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   pitje črne kave
10.8.2004 14:13:21   
malika
Ta roibos dobiš povsod- v vsaki trgovini.Ti ga pa lahko jaz pošljem, ker ga imam doma in mi ne odgovarja najbolj-v bistvu sploh ne maram čajev.Kot kava, pa te ta čaj ne "dvigne".
Pa ne imet slabe vesti!

Pusti mi naslov v privat.

(odgovor članu Ksena)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   pitje črne kave
10.8.2004 22:34:40   
žorž
Ja, kot je nappisala Malika, dobi se tako rekoč v vsaki trgovini. Res te ne dvigne kot kava, ampak bolje kot nič :zmeden: Baje ful pomagajo agrumi (limone, pomaranče, grenivke) proti utrujenosti ... Sej ne vem ... Kava je še vedno kava. pa kakorkoli že obrneš ...
Lep pozdrav!

(odgovor članu Ksena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   pitje črne kave
11.8.2004 1:53:09   
Mavrična zvezdica
OJla!

Kolikor je meni znano je razlika med kofeinom in teinom, torej poživiloma v kavi in čaju v tem, da te kofein 'zadane' hitreje kot tein, a učinki 'teina' so v telesu prisotni dalj časa - imajo daljši učinek. Je pa odziv telesa na npr. pravi čaj, odvisen od tega koliko teina/kofeina je telo navajeno.

Le za primer: sama takorekoč ne uživam skoraj ničesar kar bi vsebovalo kofein: kava mi je bljak, coca-cole, ki ima v sebi tudi veliko kofeina, pa zaradi zdravstvenih razlogov ne smem. V srednji šoli sem, kadar sem se morala zbrihtat, popila močno koncentriran pravi čaj (dve čajni vrečki/na skodelico) in je bilo. Sicer bljak, bljak grenko, ampak... Všeč mi je pa bilo, ker sem po njem tudi brez problema zaspala. Je bilo pa to zelo redko. Potem pa mi je enkrat zapasala coca-cola. Sem jo spila na eks 2-krat po 2,5 dl. Rezultat: tisto noč nisem spala niti minute, naslednji dan sem bila naspidirana, da so me vsi samo gledal, zvečer pa ob osmih zaspala kot top. zakaj: moje telo ni navajeno na tolikšno mero kofeina in zadeva me je zbrihtala za dva dni skupaj.

Sedaj sem odkrila Brain Power - kombinacija pravega in zeliščnega čaja, prvi te zbudi, drugi pa izboljša koncentracijo. pa še dokaj sprejemljivega okusa je. (Sem ga za hec podarila kolegici, ki tudi piše diplomsko nalogo, pa si ga je zdaj naredila celo zalogo; pa je drugače taprava kofetarca, a pravi, da ima tale čajček veliko boljši učinek).

Uf, sem dolga.

LP


(odgovor članu Ksena)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   pitje črne kave
11.8.2004 22:40:13   
Naja31
Glede kave se tudi sama sprasujem kaj naj naredim.
Vceraj sem prebrala na internetu, da jo nosecnice lahko pijemo, vednar ne vec kot 300 mg na dan (upam, da sem si prav zapomnila). Tako, da se jutranji kavi (nescafe + mleko) nisem odpovedala, se posebej zaradi ucinka na prebavo. Vseh popoldanskih kavic pa sem se odpovedala, ali pa spijem brezkofeinsko.

Po moje tudi tu velja, tako kot pri vsem: lahko, ampak ne pretiravaj.

Lp, Naja:sloncek:


(odgovor članu Ksena)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   pitje črne kave
19.8.2004 8:02:37   
Donja
Sicer v nosečnosti nisem pila kave, mi sploh ni več pasala in mi še sedaj ne preveč, ko bo mali že 4 leta star. Sedaj pijem v službi kapučino in to iz avtomata. Sem pa začela piti zeleni čaj 3 skodelice na dan. V čajnici sem si ga kupila, ker te filter vrečke, ki so po trgovinah niso ne vem kaj. Zeleni čaj te tudi fajn poživi, sploh če ga na tešče spiješ. Samo moraš lističe namakat 3 min, ker če jih več kot pet min potem ima pomirjujoč učinek. Pa tudi ogromno zdravilnih snovi vsebuje. Na začetku mi okus ni bil kaj ekstra, po deseti šalci pa mi je bil dober.

(odgovor članu Ksena)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?