|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   povišan krvni tlak in dieta
21.4.2006 19:37:09   
minka74
Sem v 10 tednu in ginekologinja mi je zaradi možnosti povišanega krvnega tlaka predpisala dieto. Rekla je, da je to preventivno zaradi zadnjega tormesečja in da bom takrat, če se ne pazim, imela lahko probleme. Že zdaj pa mi gre vse v kile sem ze +4. No povedala je da ne smem slano, pa sladkega, pa po 19 uri nič,.. Mene pa zanima, če je katera od vas bila kdaj na taki dieti, kaj je jedla?

Hvala ciao.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: povišan krvni tlak in dieta
21.4.2006 20:00:41   
sazi
zame to ni bila nobena posebna dieta, saj že v splošnem jem manj oziroma neslano - slanega pač ne maram - še dobro, ker imam probleme z visokim pritiskom. Jem normalno hrano, le da jo zelo malo solim (mož pravi da ničuser posted image ), pa nikoli ne jem raznih čipsov in podobno slanih zadev, kak pršutek pa samo za okus - zelo redko v zelo majhnih količinah.
Jaz s kilami nisem imela problema (cela nosečnost +9,5kg), pa se mi je kljub vsemu v 7. mesecu tako dvignil pritisk, da sem nekajkrat omedlela, potem so mi pa 2 tedna pred rokom sprožili porod. Težave imam še sedaj 3 mesece po porodu in grem naslednji mesec na pregled.
Tako da čimbolj se pazi - ni pa potrebna posebna dieta, le v glavi imej zasidrano, česa ne smeš, pa ti takorekoč vsa hrana ostane na razpolago, le malce prirejena. Če je pa G mislila res na neslano dieto - to sem imela pa v porodnišnici in sem VSE dobila neslano - še poseben neslan kruh - samo kaj takega se mi zdi za preventivo pretiravanje (pri meni je šlo žal za kurativo - na mojo lastno željo).
No upam, da ne boš imela teh težav in srečno in zdravo user posted image  ti želim.

(odgovor članu minka74)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: povišan krvni tlak in dieta
22.4.2006 13:29:35   
Naja30
Jaz sem imela v 1. user posted image  že na začetku povišan krvni tlak in proteine v urinu tako da mi je G rekla, da lahko na dan le 3g soli, pa izogibat sem se morala konzervirani hrani. Saj v bistvu je to veliko bolj zdravo, pač ješ sveže jedi in malo moraš razmišljat, kaj boš in kaj ne. Ampak vsaj malo soli na dan je treba, ker drugače pa spet ni v redu.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: povišan krvni tlak in dieta
4.5.2006 19:15:06   
miši
če lahko vprašam mimogrede, koliko pa ste imele pritisk?

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: povišan krvni tlak in dieta
6.5.2006 17:08:36   
Naja30
Moj je bil 145/100

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?